כותרת: הרב אקסלרוד מבהיר : אין לי קשר ולא תומך במפלגת הבית היהודי רח"ל (העבירו הלאה)
בעקבות פרסומים של מר שי גפן ור' שלום וולפא כאילו הרב אקסלרוד מביא תמיכה באיש הבית היהודי רח"ל מפלגה שתומכת במתן אוטונומיה לערבי ישראל, גיורים מקלים, שותפים ללמשלת הזדון של לפיד - נתניהו וכו', הרב אקסלרוד מבהיר שאין לו כל קשר למפלגה זו והוא מתנגד לה בכל תוקף, מצ"ב המכתב של הרב אקסלרוד הפורש מהתנועה של אנשי הכסף.
כמו כן מכתבו של הרב יעקב יוסף שפרש בזעם מהתנועה שלהם לפני פטירתו ואנשי המטה ממשיכים להשתמש בשמו לצורך גיוס כספים.
תזכורת : רבני חב"ד מתנערים מר' ש"ב וולפא ושי גפן
> רבני חב"ד מתנערים מאלו הפועלים למען הבית היהודי
>
> הגר"י יוסף והגר"ג אקסלרוד פורשים בזעם מתנועת 'ארץ ישראל לשלנו' של הרב וולפא • הסיבה: תמיכתו ב'הבית היהודי' של בנט • "מהלכים שאין רוח חכמים נוחה מהם" הרב
>
> תמיכתו של הרב שלום דב וולפא ו'המטה להצלת העם והארץ' במפלגת 'הבית היהודי' של נפתלי בנט גוררת תגובה חריפה מצד שניים מרבני המטה. הגר"י יוסף, רב שכונת גבעת משה בירושלים, פנה לוולפא במכתב חריף ובו כתב: "לאור התנהלותכם בימים האחרונים והניסיון להוביל מהלכי פיצול ופילוג שאין רוח חכמים נוחה מהם תוך שימוש באמצעים שונים ומשונים בלא להתייעץ עם רבני המטה, הריני דורש להסיר את שמי לאלתר מרשימת רבני 'המטה להצלת העם והארץ' בפרסומיכם... ולהשיב את התרומות והוראות הקבע לפעילות אמתית למניעת ויתורים בארץ ישראל".
>
> מכתב חריף קיבל וולפא גם מהרב גדליה אקסלרוד, אב"ד ורב קהילת חב"ד בחיפה, ובו נכתב: "מכיון שכבודו פועל למען תמיכה במפלגת 'הבית היהודי', והיות וזה מופרך לגמרי אצלי. לכן אני מבקש מכבודו לא לשים את שמי בכל פרסום שלכם מטעם 'ארץ ישראל שלנו'". יצוין כי תמיכתו של וולפא ב'הבית היהודי' היא על רקע סכסוך כספי בינו לבין ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי מעוצמה לישראל.
>
> בהמשך למכתבים אלו שיגר אל הרב וולפא מכתב גם רבה של קרית מוצקין ורב קהילת חב"ד בקריות, הרב דוד מאיר דרוקמן, שכתב: "עומד אני משתומם נוכח פעילותכם התמוהה והבלתי ראויה בזמן האחרון. למען ההגינות והגילוי הנאות הייתם צריכים לחשוף כי היה לכם ויכוח כספי עם ראשי 'עוצמה לישראל' (בשמם הקודם: 'תנועת ארץ ישראל שלנו'), ובכך לאפשר לציבור לבחון האם פעילותכם היא עניינית נטו, או שמא היא מעורבת (לפחות בתת מודע) בנגיעות אישיות".
>
> הרב דרוקמן מסיים את מכתבו בכותבו "ובזה יצאתי ידי חובת מחאה, ואת נפשי הצלתי מאחריות או/ו מעורבות בפעילותכם האחרונה".
>
> http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=47775
>
> http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=47883&cat=34