למה רק הסמנרים הולכים? מה עם האולפנות?[=אורי=]

בעית הרפורמים בכותל שייכת לכל עמ"י וכולם צריכים לצאת נגד זה לא רק החרדים!! מה איתנו??

אלפי בנות סמינר מול נשות הכותל

אלפי בנות מהסמינרים החרדיים ישתתפו בתפילת הרבים שתתקיים בכותל המערבי ביום חמישי הקרוב אל מול קומץ נשות הכותל.

נשות הכותל. ארכיון

נשות הכותל. ארכיון

התשובה החרדית לנשות הכותל? לאחר הדיון בועדה לזכויות האשה היום בכנסת, התכנסו חברי סיעת יהדות התורה לישיבה שלא מן המניין יחד עם מנהלי הסמינרים ורקחו את המחאה הבאה.

אלפי בנות מהסמינרים החרדיים ישתתפו בתפילת הרבים שתתקיים בכותל המערבי ביום חמישי הקרוב אל מול קומץ נשות הכותל.

בין המנהלים שנכחו בישיבה היו, הרב זאב וולף מנהל סמינר הרב וולף בני ברק ויו"ר איגוד הסמינרים, הרב ישעיהו ליברמן מנהל רשת מרכז בית יעקב בא"י, הרב חנוך זייברט מ"מ ראש עיריית בני ברק ונציג סמינרי גור בא"י, הרב אברהם יהודה פיינר מנהל רשת בית מלכה בעלזא בא"י, הרב יחיאל מנדלסון מנהל סמינר דרכי רחל ירושלים, והרב יצחק אוסטרליץ מנכ"ל איגוד הסמינרים בא"י.

מחר (ד') תפורסם מודעת מחאה מטעם יהדות התורה ביומונים החרדיים על התנהלות נשות הכותל תוך קריאה מרומזת לבנות הסמינרים ליטול חלק באופן מאורגן בתפילת הרבים ביום חמישי הקרוב.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/255620

את/ה באמת חושב/ת שהמחאה הזאת חיובית?מרימוש!

קודם כל תפילה אמורה לחזק משהו אחד לא לצאת נגד יהודים אחרים,

וחוץ מזה הכותל שייך לכל עמ"י!

מה פתאום..מוטיז

הכותל מקום קדוש, והוא שייך לאלה שמחזיקים את הקדושה הזאת, לא שלוקחים רק את מה שבא להם.

מה... גם להילחם עם רפורמים זה בעייתי?

העובדה שהמחאה חרדית לא פוסלת אותה, יו נואו..

למה זו בעיה? שיעשו מה שהן רוצותResiste

אם זוהי דרכן וזוהי אמונתן, שיהנו...

הן לא כופות על אחרות להתפלל ככה, נותנים להן רחבה שתהיה מעורבת בקרוב.

הכותל לא שייך לאורתודוקסים, הוא מקום שהעם היהודי מרגיש זיקה ושייכות אליו.

גם מבחינה לאומית וגם מבחינה דתית, זהו מקום ציבורי.

יש לכל אחד ואחת מקום לממש את אמונתה בדרכה.

הכותל לא עוד איזו גינה ציבורית..מוריה.ר =)

כל הכבוד על היוזמה.

לא, זהו מקום ציבורי שהציבור מרגיש אליו חיבור עמוקיניב1

לא רק הזרם האורתודוקסי, לכן יש לתת מקום גם לאחרים. או במקרה הזה לאחרות.

הן לא מלכלכות או משחיתות, הן ממשות את אמונתן בדרכן.

חשוב לזכורחנהלה החבדנקית

אנחנו מדינה יהודית.

שפועלת עלפ"י ההלכה (לפעמים).

ולפי ההלכה רפומים. נחשבים בשבת כגויים לכל דבר ודבר.

וצריך וחייב לצאת נגדן/ם.

הכותל המערבי שייך ליהודים בלבד!!!!!

ואסור לתת אפשרות וחשיבה כל וכלל 

שגויים ימ"ש ילכו אל הכותל ילכו ואף וילחמו להתפלל בו.

האמת היא שהמדינה מגדירה את עצמהResiste

כמדינה יהודית בלאום. ודמוקרטית.

לכן עליה להתנהג בצורה דמוקרטית, ולתת מקום לחופש פולחן.

מישהו דיבר פה על המדינה?מוטיז

דברו עלינו, האם אנחנו נלך למחאה.. (האולפניסטיות, אבל ברעיון)

איך הפלת לפה את המדינה?

כן, היא כתבה "אנחנו מדינה יהודית" ציינתי שדמוקרטיתResiste

מבחינה אורתודכסית הן עושות 100% לפי ההלכה~מישי~

לפי מה שהסתכלתי אין להם לבוש שהוא כלי גבר- הטליתות שלהן שונות משל בנים ונראה לי גם הכיפה.

ולשים תפילין מותר בדיוק כמו שמותר לאישה ליטול ידיים. 

קצת מעצבן העניין הפרובוקטיבי בזה אבל למעשה יכול להיות שאין פה כלל אמירה פרובוקטיבית אלא פשוט רוצות לעבוד את ה' דרך מצווה זו שהיא רשות לאישה, כמו נטילת לולב קריאת שמע ועוד, אבל יש על זה שכר רק לא כמו על גבר.

זה לגמרי אורתודכסי ולגמרי תואם את ההלכה היהודית!!!! בכלל לא קשור לרפורמים...

*הערה: אשמח למקור מוסמך אם נשות הכותל מגדירות את עצמן רפוןרמיות ועוברות על ההלכה היהודית (באופן כללי בחייהן לא במעשה ספציפי זה של ללכת עם טלית ותפילין ולהתפלל בכותל...כי אז אם זה נעשה ממקום לא נכון שלא רואה בהלכה מחייבת אז באמת צריך לצאת נגדיהן שלא יעשו גם דברים שאינם לפי ההלכה ח"ו ויגרמו נזקים לדת משה)

לא, זהו מקום ציבורי שהציבור מרגיש אליו חיבור עמוקיניב1

לא רק הזרם האורתודוקסי, לכן יש לתת מקום גם לאחרים. או במקרה הזה לאחרות.

הן לא מלכלכות או משחיתות, הן ממשות את אמונתן בדרכן.

וזה בדיוק מה שיהרוס את היהדות האמיתית!הנורמלית האחרונה

אתם בעד הרפורמה? בעד שינויים ביהדות? זה אסור!! כמו שלא תתפלל בבית כנסת רפורמי, ולא תתן לרפורמי להתפלל בבית כנסת שלך בצורה שבה הוא רגיל, תוך עבירה על מצוות ה', ככה אסור לתת להן לעשות את זה בכותל!! שכינה לא זזה מעולם מהכותל המערבי, אני הייתי מתביישת להגיד לקב"ה- אבל מה, זה הדרך שלהם! בבית שלו? במקום שלו?!!!! בעבירה בפרהסיא על המצוות שלו?!!!

מישו פה היה מוכן שהנוצרים או המוסלמים יתחילו לעשות את כל השטויות שלהם בכותל?! (הם עושים את זה על הר הבית, וגם על זה חייב לצעוק!) זה בדיוק הדרך להגיע לזה! גם הם אומרים שהמקום 'קדוש' להם....

זאת בדיוק הנקודה, בבית כנסת לא בכותל כןResiste

רפורמית לא תוכל ללכת לבית כנסת אורתודוקסי ולשבת עם הגברים, ובבית כנסת רפורמי גבר לא יוכל להכריח נשים ללכת לעזרת נשים שלא קיימת.

הכותל הוא דבר שונה לחלוטין. הוא פתוח לכל האוכלוסייה, נערים חילוניים מגיעים לחגוג שם בר מצוות. כמו שצריך לתת לאורתודוקסים לממש את אמונתם בדרכם (והם יכולים, קיימת הפרדה) גם לרפורמים מגיע. את לא חלק מהזרם, אבל זה לא אומר שאת לא יכולה לכבד אותו ואת דרכו.

אם נוצרי או מוסלמי רוצים ללכת לכותל ולממש את אמונתם, שיהנו.

למה לכבד דרך שהיא שקר?מוטיז

קדימה, תן תשובה, למה לכבד דרך שהיא שקר?

ויש רק הבדל אחד:הנורמלית האחרונה

האורטודוכסים עושים מה שה' רוצה, השאר עושים ההיפך.

המלצה חמה שלי: רוץ מהר לרב הכי קרוב ותשאל אותו מה הבעיה....

אני לא הייתי מקנאה, מבחי' רוחנית, במי שתומך בדבר שהוא נגד רצון ה'.

^^ מילותייך מצויינותדניאלה .ד.

לכבד אחרים זה דבר בסיסי, שיועיל לכם בסופו של דברResiste
עבר עריכה על ידי Resiste בתאריך כ"ט באייר תשע"ג 15:45

ברגע שאתם קוראים לאמונה של זרם מסוים "שקר" או מחליטים שהם "לא עושים מה שה' רוצה" אתם שוללים את האמונה שלהם.

הם גם כן יכולים לשלול את האמונה שלכם, הרי קיימים פירושים רבים. אתם יכולים לחפש עד מחר איסור לנשים להתעטף בטלית, זוהי אמונתן, כבדו אותן. אתם לא חייבים להסכים איתן, אבל תנו להן להתבטא ולהאמין בדרכן.

הכותל לא שייך לאורתודוקסים, הוא שייך לכל הציבור. הן חלק ממנו, לכן הן מוזמנות לממש את אמונתן בדרכן.

לטענתכם הדרך שלכם נכונה, ולטענתן שלהן ויש עוד זרמים, איך המדינה תקבע מי צודק ומי לא? הרי דת יכולה להיות סובייקטיבית בעיניי המדינה. לכן כולם מקבלים את האפשרות להגיע ולעשות מה שהם רוצים. מכם לא שוללים את האפשרות, אל תשללו לאחרות.

אף אחד לא מדבר פה על המדינהמוטיז

מדברים פה על האם צריכים להצטרף למחאה, אנחנו, לא המדינה.

ואתה מוזמן לענות על מה שכבר שאלתי אותך קודם.. למה לכבד שקר?

כן מדברים.Resiste

אתה נתקע על "לא מדברים" למרות שעניתי לטיעון של "זוהי מדינה יהודית"

ולא רק על אם הבנות צריכות להצטרף, אלא על הדבר הכללי.

וכבר עניתי לך...

מבחינתך זה שקר, מבחינתן הדרך שלך "לא נכונה" ומבחינת זרמים אחרים, הזרמים שלכם "לא נכונים". איך אפשר לקבוע מי צודק? לא קובעים. נותנים לכולם לממש את אמונתם.

הן נשים מאמינות שרוצות לממש את אמונתן בדרכן, כבד אותן. זהו מקום ציבורי, הוא לא שייך לאף אדם או לאף זרם.

ממש לא, אתה צודק שמקודם ספציפית חנהלהמוטיז

הזכירה את יהדותה של המדינה, אבל בכללי בשרשור ממש לא מדברים על זה.

מזתומרת איך אפשר "לקבוע"? שוב, לא דברתי על המדינה, אני!! אני לא יכול לקבוע מה טוב ומה לא טוב? מה אני, קוף?

זה לא "מקום ציבורי", זה אתר קדוש, לשומרי הקדושה, לא לאלה שנטשו אותה.

ועניתי לה...Resiste

חוץ מזה, אי אפשר לדבר על זה בכללי?

אתה יכול להחליט מה לדעתך נכון, אז? דעתך לא מעניינת במקרה הזה, כי אתה לא קובע מה יקרה שם.

המדינה קובעת, לכן היא לא תבחר בין אמונות אלא תתן לכולן.

זה מקום קדוש וציבורי. בתי ספר חילוניים יוצאים לטיולים לשם כל שנה. הכותל הוא לא רק דתי, אלא גם לאומי כיום.

פעם שלישית..מוטיז

דעתי מאד מעניינת, מאחר והנושא הוא האם אני או החברים שלי נצא למחות יחד עם הסמינרים..

מבין?

תשאל כל ילד שיוצא לשם לטיול, והוא יגיד לך שהמקום הוא קדוש.

ברור שמגיעים לשם גם חילונים, אבל ברור להם שהמקום הוא קדוש, וכשהנושא הוא כללי המקום - המחזיקים בקדושה הם אלה שיכולים להכריע, לא אלו שעזבו אותה.

אני מסכים איתך שהמקום הוא קדושResiste

אתה בכלל לא מבין מה שאני אומר.

המקום קדוש, המקום חשוב וכו' וכו' אבל לא רק לאורתודוקסים.

השאלה היא, מהם כללי המקום? מי אלה מחזיקי הקדושה? רק האורתודוקסים?

כללי המקום אמורים להתאים לכל האוכלוסייה.

בכל אופן, גם אני אגיע לשם. אהיה בצד השני חושף שיניים

כן, האורתודוקסיים הם מחזיקי הקדושה.מוטיז

לא האחרים..

^^^^מסכים!!חג'דומט

דיברת יפה~מישי~

גם איך זה שאנו שמפחדים כ"כ לעשות דבר נגד רצון ה' לא אכפת לנו שאנשים אחרים לא מקיימים מצוות- הן מדאגה שאמורה להיות לנו לכך שרצון ה' יתקיים ושמו יתגדל והן מהדאגה לאחינו היהודים שאנו רוצים שהם יקיימו מצוות כי אכפת לנו מהם!!

בענין ספציפי זה לדעתי אין כאן ענין של רפורמים וזה לא בעייתי הלכתית אבל אני חושבת שבאופן כללי השיטה של כל אחד יעשה מה שבא לו ומי אני שאגיד לו לעשות נגד אמונתו היא מוטעית ובעייתית מבחינה שמירת המצוות, אהבת ה' (שמחייבת לכאוב על כל יהודי שלא עושה את המצוות ועל כך שגויים ואנשים רעים מחללים שם שמיים. ראו גם בספר החינוך שמדבר על חלק מהדברים האלה) ואהבת ישראל (שמחייבת אותנו לאהוב כל יהודי כמונו ולרצות לגמרי בטובתו וכאב על יהודי שתועה וטועה ולא מקיים מצוות ח"ו וכופר בעיקר ח"ו או משנה מהתורה ח"ו).

למרבה הצער את טועה לגמרי..מוטיז

בראיון לבשבע אמרה אחת מהמנהיגות של נשות הכותל שזהו רק תחילה של תהליך, שבסופו המחיצות יעופו, ואז יעופו המחיצות גם מהמוח..

בקיצור, להן ברור (וגם לי) שמדובר רק במלחמה על שלב, שתמשיך לאחר מכן ותתרחב..

המטרה הסופית היא בעצם - לגיטימיות של הרפורמים, מה שיגרום למדינה לקבל אותם.. בגיורים.. בנישואין..

אולי אפשר להתעלם - אבל בסופו של דבר זה יגיע לשלב בו נהיה מוכרחים להילחם..

כי.. הרי לכותל לא ברור שיש ערך אמיתי, ולא מעניין אותי בעצם שכמה פמיניסטיות תתפללנה שם..

אלא שאני יודע שזו לא הנקודה, יש מטרה מעבר לתפילה בכותל.

אם זה כך אז אני מסכימה אבל איזה מקור מוסמך יש לזה?~מישי~

לא ראיתי את זה בשום מקור כך שמבחינתי זה קצת שמועה חסרת בסיס שאין לי להאמין לה לולי הוכחות מדויקות שאז מכיוון שזה לתועלת וזו הדרך היחידה מותר להגיד לשון הרע... (כמדומני אבל לא להאמין לגמרי וגם לא לפגוע בהם  כספית וכד' אבל להפר את הדבר הרע שרוצים לעשות-כן).

אפשר הפניה לראיון. כמו כן אם יש לך את מקורות. (כי זה קצת בעייתי להתייחס אליהן כרפורמיות וכפוגעות בדת ובהלכה רק בגלל שמישהי אחת אמרה משהו אחד פעם ובלי שרואים אותן חוץ מהדבר הזה שבסדר הלכתית).

בהצלחה רבה.. |מנפנף|מוטיז

בדקתי באתר שלהן. אתה צודק ב100%.~מישי~

(לא בטוחה ספציפית לכל הדבר נניח לגיורים אבל באופן כללי ההלכה היהודית לא בראש מעייניהן- ראה ענין קול באישה ערווה שהן אומרות יש אומרים ש.. ואיך שהן לבושות והטענות שלהן בקשר לשיוויון מבלי להתחשב בדעת ההלכה בעניינים הנ"ל)

אין זרמים ביהדותשואף לאור

לא במובן שכתבת.

אמנם העם היהודי מרגיש זיקה לכותל ולירושלים,talr123

אבל הרפורמים לא.

הם ביטלו את התפילות שמדברות על החזרה לירושלים ("ותחזינה עינינו בשובך לציון..." וכד')

ומייסד התנועה שלהם הוא זה שאמר "ברלין היא ירושלים שלי".

הם לא רואים ערך בעלייה לארץ...

אז מה הם רוצים מהכותל????

שילכו לברלין. או לניו יורק.

לא ממש אכפת לי...

לזה קוראים מיסיון רפורמייוני

חוץ מהתנגדות שלהם לשיבה לארץ כי הם קראו לעצמם "בני דת משה" בכוונה להדגיש שהם קהילה דתית, בלי לאום ובלי מולדת, הרפורמים גם ביטלו את המצוות שלדעתם "קושרות את היהדות לעבר" בניהם מצוות טלית! 

רק אחרי שקמה המדינה והם הבינו שהם כבר לא יהיו הרוב הם התחילו לעלות לארץ ולהקים פה מרכזי מיסיון. 

אז לכל הבורים (סליחה) שאומרים שהן רק עושות את דתן ואמונתן, איפה כתוב לגבר היהודי ללבוש טלית אני יודע, מישהו יודע איפה כתוב לאשה הרפורמית ללבוש טלית? או אפילו לגבר הרפורמי? 

מתוך ויקייוני

מצע פיטסבורג (The Pittsburgh Platform), שסוכם בוועידה על דעת כל המשתתפים שימש כ"אני מאמין" של התנועה הרפורמית וקבע את הגבולות האידאולוגים/אמונתיים עם הדתות/זרמים האחרים. במצע עצמו נקבע 8 עקרונות שעל פיהם מגדירה היהדות הרפורמית את עצמה להבדיל מהיהדות האותודוכסית שדגלה בחוקי ההלכה העתיקים ללא שינויים מחד גיסא, ומאידך גיסא מבדילה את עצמה מ"התרבות המוסרית" שדגלה בהומניזם דתי והתנתקה לגמרי מהיהדות.

להלן קביעות מצע פיטבורג:

1) הכרה בכל הדתות הקיימות וכן קבע כי הדת היהודית משמשת למעשה אור לגויים בקירבה לאל.

2) קדושתו של התנ"ך שמקדש את עם ישראל ומורה הדרך לדת ולמוסר, תוך כדי הכרה בתגליות מדעיות גם במידה והן סותרות אותו.

3) קבלת המצוות המוסריות בלבד בחוקי התורה, וכן אי קבלת מצוות הנוגעות לארץ ישראל ומצוות שאינן מתיישבות עם התרבות המודרנית.

4) ביטול חוקי התלמוד וחוקי התורה בתחומים רבים שעל פי טענת הרפורמים אינם מעלים בקדושה אלא קשורם לעבר הרחוק.

5) היהדות איננה לאום כי אם קהילה דתית ולכן אין ציפיה לקיבוץ גלויות, לשיבה לעבודת המקדש ולקימומה של מדינה יהודית.

6) הרפורמה מכירה בדתות המונותאיסטיות האחרות ובתרומתן ומושיטות להן יד לשלום, אך קובעת כי יש להכיר בזהות ההיסטורית היהודית הייחודית.

7) ביטול האמונה בתחיית המתים ובשכר ועונש הבאים לידי ביטוי בגיהנום וגן עדן, ובמקומם אמונה בהישארות הנפש. 8) שאיפה סוציאליסטית ע"פ רוח התורה למגר את הפערים הכלכליים בחברה.

שאלה טובהפשושית קטנה

מה אכפת לי מרפורמים בחניון של בית המקדש?משה
החניו של ביהמ"ק הוא קצת הרבה שונה מכל חניון אחר...הנורמלית האחרונה
כי הם רק מחנים שם ת'אוטו וממשיכים הלאה..מוטיז

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך