יש לנו מה לשפר....ישי .א.

גם אני אתמול כרבכם הלכתי לריקוד דגלים ומאוד נהנתי...

גם השנה מאד התפעלתי מהעוצמה שהיתה לנו, זה באמת מראה על הכח הגדול שיש לנו בתור ציבור כשאנחנו רוצים, ומה אנחנו יכולים לעשות....
אבל היה משהו שהפריע (אני מניח שלעוד כמה אנשים)...

אני שנה שלישית בריקודגלים (אולי אני קצת צעיר מכמה אנשים פה) אבל באף שנה לא ראיתי כמויות כ"כ גדולות של בנות שנכנסות לאזור הבנים, אני לא בא בטענות אל הבנות שבטעות נכנסו לאזור שבנים, זה ממש לגיטי שבנות מתבלבלות בדרך...
אני מאשים בעיקר אולפנות שלמות שנכנסו לאזור של הבנים, כאן כבר קשה לי האמין שהן התבלבלו בדרך (הם ידעו מה הן רוצות) אבל נניח שזה היה בטעות. מה נראה להן שהן מתחילות לרקוד בתוך האזור של הבנים?!?!?

אני חושב שהרמה הכי מנימלית של הפרדה זה בריקודים, ואתמול זה פחות או יותר נשבר...

לא נראלי שבתור אנשים דתיים אנחנו יכולים להרשות לזה לקרות, אני חושב שזה אסור בתכלית האיסור לפי כל השיטות ובתור ציבור דתי אין לזה מקום אצלנו, אני מקווה שזו השנה הראשונה והאחרונה שזה קורה...

יכול להיות שהיה גם מקרה הפוך שבנים נכנסו לבנות ועשו אותו דבר, א"כ אז הדברים מופנים גם אליהם...

נכון מאד!חג'דומט

מסכים בהחלט..

אתם לא הייתם בצד של הבנות!!{ר}צינית

וגם לכם הבנים לא היה חסר!! היו כאלו שכאילו נהנו מזה ורקדו באמצע מעגלים של בנות!! אז כאילו מה?

מסכים לגמרי!, זה היה מופנה גם לבניםישי .א.

אני אישית הייתי אצל הבנים, אז ראיתי רק בנות שנכנסו אלינו...
אבל זה היה מופנה כלפי שתי הצדדים...

המארגנים!אאלעד

לחץ יותר חזק על המארגנים יכול ליצור תוצאה טובה הרבה יותר.

רוב הזמן של הריקוד דגלים ישבתי מעל הסדרנים[ארגנתי משהו..]. ואני יכול להגיד בבירור - אם היו מעמידים שם חבר'ה אידיאליסטים [=שרוצים למנוע את הכניסה של הבנות] זה היה עובד הרבה יותר חזק.. פשוט שילמו לחבר'ה שיעמדו שם, אז התוצאות היו בהתאם...[בשביל לא להכליל -היו חבר'ה שמואד השתדלו. לא מספיק..]

כמובן שמחסומים חלקיים (כלומר לצמצם את המעבר בן הבנים לבנות במעבר צר יותר שבו יהיו סדרנים)

כל הכבוד-לסדרניות הבנות. חסמו את המעבר מהבנות לבנים בכל הכח!!! (עד לרגע שלא בדיוק הבנתי מה הלך שם - אבל מליון בנות הגיעו ביחד ישר לבנים. משהו לא מובן.)

אני אישית הולך לדבר עם המארגנים. הבעיה שעד שנה הבאה אף אחד לא זוכר את זה...[אולי מכתב מסודר יכול לעשות את העבודה הרבה יותר טוב..]

ורק הבהרה קטנה -שתדעו שהמארגנים עושים פעולות רבות בשביל למנוע את ההתערבבות שם..

השאלה היא מה התפקיד של הסדרןמרדכי

בס"ד

האם לדאוג להפרדה או האם לדאוג שלא יהיו הפרעות מצד החבר'ה בריקודגלים עצמו כלפי הערבים?

לפני שמאשימים כדי לברר גם את הנקודה הזאת.

אל תתלוננו על המארגנים כי הם עושים מעל ומעברהילושית

כדי שזה יהיה נפרד.

אבל מה לעשות שהם לא יכולים להיות אחרים על כל אדם

הסדרניות הבנות^^שיפקה

רעיטיסתיות.. ולכן היה להם חשוב לשמור על ההפרדה גם מעבר לכסף שהם קיבלו
באמת היתה השתדלות גדולה מהסדרנים.תדעו

מסכימה לגמרי!! גם היה קטע שהיה בו צפווף ברמותדרוומית גאאה!

וכולם נדחפו על כולם והיו שם גם בנים וגם בנות וזה היה מזעזע!!!!

מסכימה לגמרי.נחמה בין החוחים =]

אני אישית לא יכלתי כ"כ אפילו לאבצד של הבנותכי מפריע לי לרקוד כשיש בנים שעוברים ויש כאלה שאפילו נשארו שם.

יש קטעים בריקוד דגלים (מתי שבנות התערבבו עם הבנים) שפשוט עמדתי בצד ולא ידעתי מה לעשות.

כמובן, אני לא מאשימה את המארגנים לפי מה שקצת ראיתי הם עשו השתדלות ענקית שיהיה נפרד אבל מה לעשות שיש כאלה שלאבדיוק שמו על זה ובכוונה נדחפו לכיוון השני.

לא להאשים אותם, אבלאאלעד

עם עוד רצון טוב (שיש הרבה ממנו!!) ולקיחת אחריות [למארגני הריקוד יש מעל הראש כ"כ הרבה. אם היו מתים שגורם חיצוני יצטרף אליהם ויארגן את זה..] אפשר לעשות את העבודה!

האמת שאיכשהו אני הרגשתי השנה שהיה הרבה יותרSimplePlan

טוב משנים קודמות... שנים שעברו היה הרבה יותר בנים בצד של הבנות, והשנה באמת לא היה כזה הרבה...

ממש נכון אתה כ"כ צודקאביגיל=)

אבל - אשרייך שאף פעם לא הגעת לצד של הבנות אבל מה שהולך שם מזעזע פי כמה ממה שאצל הבנים!!! פשוט בכלל אי אפשר היה לזהות שכאן אמורות להיות הבנות.. 

יש המון המון בנים (וגם קצת בנות.. אבל פחות) שבאים לריקודגלים רק בשביל הקטע של המעורב ובאמת כשעברתי בשער יפו היה קטע שבאה קבוצה ממש גדולה של בנים שדחפו את כולנו ואחר כך אפילו אמרו "מה? כל הבנות הדוסיות כאן??" ועוד כל מיני....

סתם חבל שכל הקטע של יום שמחת שחרור ירושלים מתפספס ובאמת שהיה הרבה הרבה יותר כיף לרקוד ולשמוח בהתחלה כשזה עוד היה נפרד....

רק צריך לקוות שבעז"ה בשנה הבאה זה ישתפר..

השנה הרגשתי שהיה הרבה יותר בעייתי משנים קודמות...ישי .א.

תמיד בנים נכנסים לבנות ולהפך...
אבל השנה יותר מתמיד היתה כמות רצינית של בנות שנכנסה לבנים...
והכי הפתיעה אותי שהם התחילו לרקוד בתוך הבנים....

אני לא חושב שזה קרה באף שנה....

אופ!אני לא הייתי בכלל בריקודגלים..!! אינלי מושגמישהי8

מה הלך שם אבל לפי איך שאתה מתאר בהחלט חייב פה שיפור רב!!

אבל ת'אמת.. יש אנשים שבאים רק בגלל זה ! וזה פשוט מוריד מהערך של יום ירושלים!!

צריך באמת לדבר עם המארגנים שיעשו עם זה משו... אני יודעת שהם משתדלים אבל צריך ...יותר!!

וכשאתם נהנתם ורקדתם ושמחתם אני ...למדתי למתכונוותת!!!!

^^^^^^^^^^^^^^^ ואני חושבת..אולפניסטית 1

הדבר הזה חייב שיפור!

גם מצד זה שאם אני הייתי שם-לא היתי רוקדת-הרי אסור לרקוד לפני בנים!

חוץ מזה שמה דאתם מספרים על הבנים שנכנסו לבנות מראה שהם חייבים צומי! ולא נראה יל המקום שלהם בירושלים-בריקודגלים!!

בעעע...זה היה האולפנא שלנו...להשליך את השכל=]

אין לי מושג למה אבל הן פשוט עברו ת'סדרניות והלכנו אחריהן בשיא הטבעיות כי הן היו עם השלט של האולפנא...עד שקלטנו שאנחנו בתוך הבנים... מאחורינו בני דוד צועקים בכל הכוח ולפנינו כ--ל ישיבות העולם בערך רוקדים מול הבמה ובאמת הזדעזתי מהבננות שהתחילו לרקוד שם בשיא הדבקות וכאילו...חברות! בא לכן? עצוב, ואז גם איבדנו ת'אולפנא וזה היה מפחיד, כי גם הייתה צפיפות נוראית והיה מזה שיקסע עם כל הדוסים....

איכשהו עברנו במבוכים בין כולם ונחלצנו בעור שינינו....לשון אדומה

לדעתי צריך לעשות יום נפרד לבנים ולבנות ואז מי שיבוא יבוא באמת בשביל ירושליים ולא בשביל החברות שלו, ולהפך...

או לפחות שהבנים יתחילו איזה חצי שעה קודם ואז הבנות שמאבדות סבלנות כבר יתקדמו לכותל, אין לי מושג...

וגם, בנים בחייאת לכו במסלול שלכם! רקדנו ברחבת הבנות בכותל ופתאום איזה יהודי פורץ בסערה למעגל ועובר....

אי אפשר להפריד ימים. יום ירושלים יש רק אחד.ענבל
ואאי..היה מלא בנים אצל הבנות מלא!!יעלושש=]=]

תכל'ס צודק לגמרי. והבעייה היא*בננית*

שיש אנשים שלא באמת מעוניינים בהפרדה הזו.. לכן זה קורה.

ואת האמת שהיו גם בנים שנכנסו למקם של הבנות..

בכל אופן אני מסכימה לגמרי שזה לא לעניין.

צודק ב100%asaf300

אני אתכם !! גם לי עלה מן מחשבה כזאת בלב כשראיתי את הבנות הולכות בתוך הבנים. זה העלה לי ממש זלזול עמוק בהם! כי זה לא היה נראה בלי כוונה/טעות בדרך..

באסה!!

שנים קודמות אחרי שכבר לא היה נפרד בנות התחילונחמה בין החוחים =]

לרקוד ברחוב ליד הבנים.

לצערי לא לכולם זה מפריע שמתערבבים.

וכן, צריך לעשות משהו בעניין, שלא יתערבבו ועוד לא יחסית בהתחלה וגם שבנות לא יעברו לצד של הבנים ותרקודנה שם.

אוף. עיצבנתם אותי |נושמת|ענבל
בס"ד

יחסית לשנים שעברו היה ממש ממש בסדר!!
הבנות הלכו בדרך שלהן והבנים בשלהם.
אז כן, היו קצת מסתננים מכל צד, אבל בסה"כ היה ממש בסדר!!

המארגנים עשו כל שביכולתם להפריד ואף הצליחו בכך ברוב הזמן.

כל שנה נפתחים שרשורים על הדבר הזה, חפרנו, חרשנו וטחנו.
לכו שנה אחורה ותראו מה נרשם.

ותעשו לי טובה, השנה בהשואה לפעם היה מעולה.
משתדלים להשתפר אבל תחשבו שזה לא פשוט לשלוט על אלפי ילדים!
תמיד יהיו מסתננים, בין אם בכוונה ובין אם לא.
אל תשלו את עצמכם, זה רחובות ירושלים, זה המון אדם, זה נוער...
עושים השתדלות אבל יש גבול.

די לחפור על זה.
לא יוצא מזה כלום.
ותסתכלו בפרספקטיבה של שנים- השנה היה פי אלף יותר טוב.
יש על מה לחפור!!!!!!!!!ישי .א.

אני אומר את זה בצורה היכ ישירה שיש, כי לדעתי השנה היה הרבה יותר בעייתי משנים קודמות לפחות אצל הבנים....
כל עוד המצב הוא ממש בעייתי יש ענין לחפור על זה כל שנה מחדש ולא סתם

1.חייבים להגביר את המודעות לכך, אולי בשנה הבאה המצב ישתפר?
2.א"א לשתוק על דבר כזה, מה שאת אומרת בעצם זה לסתגל למצב הבעייתי, אני חושב שאם יש מצב בעייתי צריך למחות נגדו כל שנה מחדש, א"א לתת לענינים להמשיך לזרום כמו שהם במצב כזה....
זה לדעתי סוג של קצת בושה לציבור שלנו שככה אנחנו נראים.... (אם לא שמת לב אני מוחה נגד הריקודים המעורבים שבעייתים לכל הדעות)

"זה ממש לגיטי שבנות מתבלבלות בדרך"....אהמ.נגמרו הכינויים

עם הבנים נכנסו לבנות איך הם רקדו?אביה!!!

אסור לבנות לרקוד מול בנים!!

אז כאילו שנה הבאה שאני יוכל ללכת אני לא יוכל לרקוד???

אז בשביל מה באתי?

לא ידעתי שזה המצב...

וכלי לרקוד. יש מקומות שאין בנים.asaf300

תסמכי על כל הדוסים שיש שם..

מי שמחפש בנים/בנות מוצא. מי שלא . לא!

זה לא נכון לנו למעגל נדבקו הרבה בנות ולא רצינוozd

ולמרות זאת אני ממש לא פוסל את הריקודגלים בשנים הבנות

מסכימה מאוד אם אביה!! מה נעשה?? חברות לצרהאולפניסטית 1

היה מטורףףף!!!! וברור שצריך שיפור מדריכה גאה!

העניין הוא שכל הזמן מדברים ומדברים, השאלה היא אם באמת יש מה לעשות עם זה?!?!?!

השנה הייתי כמובן ופגשתי שם כלמני אנשים שאני מכירה והייתי בשוק שהם היו שם, כי וואלה מה אתם מחפשים שם?! אתם יודעים בכלל מזה יום ירושלים?! באתם בדיוק בשביל הבנותת...  אני לא הייתי אומרת אתזה סתם אבל אני מכירה אותם אישית לכן הרשתי לעצמי.. הנקודה היא שלא כולם מבינים את חומרת העניין ולכן השאלה היא אם יש מה לעשות עם זה הרי מי שנכנס למעגלים שלו שייכים אליו לא בדיוק הבנאדם הכי דוס בעולם...

קיצר... זו דעתי חיוך גדול

לויודע,אני לא מתכון להגיע בשנה הבאהחג'דומט

מצד שמירת העיניים,שמירת נגיעה וכו' וכו'.

מה שמירת העניים??תהיה בצד של הבנים.asaf300

כנראה שאתה מחפש את זה אז זה מגיע. אם הייתה מסתגר בתוך הישיבה שלך. שום דבר לא היה מפריע..

לבנות יש מצווה של שמירת העיניים?דניאלהה

לא..asaf300

ב"ה ה' זיכה אתכם שאין לכם את ההתמודדות הזו.. לכן יש דברים אחרים..

אני חושבת שחג'דומט ממש צודק בדרך שלו אם יש מימהאולפניסטית 1אחרונה

להישמר בעניים אז הוא ממש נוהג בחוכמה!

יש גם שם חילונים שאין להם בגדים???[בשוק!]

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך