בקשר לתיוג:
נכון, לא אמורים לתייג על פי חצוניות.
נכון, "דוסית" ו "צדיקה" זה לא בהכרח מי שהולכת עם חצאית ארוכה וצווארון חונק, זה משהו פנימי.
אבל תכל'ס, כן מתייגים ככה.
בטח מישהו שלא יותר מידי מכירים.
כן, כי אם מישהי הולכת עם חצאית שלא עוברת את הברך זה מראה משהו על כמה היא מוכנה לעשות בשבילה התורה גם אם היא לא רוצה ככה. אבל, וזה אבל מאוד חשוב לא כל מי שהולכת עם חצאית ארוכה בהכרח מתאמצת לזה. זה יכול להיות מהרבה סיבות אחרות לחלוטין.
אז בקשר לתיוג - כן, אני די בטוחה שאם אח שלי יצא עם בחורה עם חור שני - נו, זנ לא יוסיף לה נקודות אצלו, ודי ברור לי שגם יוריד. (ההסבר נמצא קצת יותר למטה) כן, למרות שלא נכון לתייג, ולמרות שזה שטויות - אנשים מ-ת-י-י-ג-י-ם. לא כי זה נכון, אלא כי אנחנו בני אדם. אני בטוחה שיש כאילו שקופצים על מה שאמרתי עכשיו, אבל אני לא באה להתווכח על האם זה בסדר כרגע. בכלאופן, בקשר לתיוג - כן, אנשים יתייגו, ויש כאילו שזה יוסיף לך אצלם נקודות ויש כאילו שזה יוריד לך אצלם נקודות. אבל הם בבירור יתייגו.
(אגב, זה גם מאוד תלוי בחברה שבה את חייה, התיוג...)
בקשר לעגיל עצמו:
זה ממש תרבות גויים
אני ממש לא חושבת שזה ראוי לבת יהודייה.
אפילו - כן, אפילו רק בגלל שככה נהוג אצל הגויים.
אז למה עגיל זה בסדר? שאלה מצוינת. אין לי מושג. אבל עגיל השתרש גם אצל היהודים.
היום זה חור שני - מחר זה נזם - מה זה יהיה מחרותיים?
אולי אני קצת מגזימה. זה בסך הכל עגיל. אבל לדעתי אנחנו כל הזמן נותנים לגיטימציה לדברים האילו - חס וחלילה, לא משהו אסור, דברים קטנים, שלרובם גם אין שום איסור בשום מקום. רק, כזה, אתם יודעים, עגיל שני. נזם.ו - טוב, אם כבר זה אז - חצאית ש-נו, מה לעשות שכל החצאיות היפות קצרות? וחוץ מזה, כולם הולכות ככה.
מעבר לזה, אם את רוצה להיות מדריכה או משהו - זה המסר שאת רוצה להעביר להם? שזה מותר, שזה בסדר? מי יודע לאיפה זה יעבור אח"כ? אנשים מסיקים מסקנות - אם זה בסדר, אז גם זה בסדר.
עגיל שני זה לא לרוח ההלכה. למרות שזה "מותר" בעיקרון, אם לא מגדירים את זה כ"תרבות הגויים"
חוץ מזה שבאופן אישי אני חושבת שזה לא יפה, אבל זו כבר דעתי האישית...
סליחה אם תקפתי חזק מידי, זה פשוט מאוד צרם לי...
ובקשר לכל הבנות פה שאומרות שאצלם זה ממש לא מתייג וזה ברור - חבל, חבל מאוד. זה מה שקורה, אבל זה ממש לא טוב!!! גם חצאית שלא עוקפת את הברך, אפילו לא בעמידה זה כבר לא מתייג. כל ה"דוסות" הולכות ככה.
אז חבל.
חבל מאוד.
זה רק מראה לנו כמה העולם שלנו התקלקל, לא כמה זה בסדר.