[לא]כל מה שיש לי לכתוב על התנדבויות נוג"ה..
בעקבות כל מיני דברים שקרו בזמן האחרון התהבר לי שוב שבעצם יש הרבה ח'ברה שלא מכירים ולא יודעים מה זה בעצם התנדבויות נוג"ה.
אז החלטתי לפתוח שרשור הסבר.. לכתוב ככה את מה שיש לי לכתוב.
להנאת כולם, ולעצמי גם
אזז..
רקע היסטוריה, תחומי התנדבות, צורת עבודה ואיך בעצם את/ה קשור/ה..
זה הולך להיות ארוך, מפורט ואולי חופר.. אז אדגיש כותרות משנה, שתוכלו לדלג לקטע שמעניין אתכם
את הניק התדבות נוג"ה! בטח כבר פגשתם, אולי אתם אפילו חלק מהמערך..
בין אם זה לריענון הזיכרון ובין אם מה שייכתב פה חדש לכם- מוזמנים לקרוא
זה התחיל ב..
בעצם לא ברור בדיוק ממה זה התחיל, אז אני אכתוב מנקודת מבט שלי..
זה היה סתם מפגש חברתי של הפורום, לכאלה שהחליטו שבא להם להכיר את הפרצוף שמאחורי הניק [עצה אישית-תחשבו טוב טוב מה זה יעשה.. לאבד אנונימיות זה קצת באסה לפעמים..] ובכן, בקיץ ה'תש"ע התייצבו בגן סאקר קבוצה נחמדת לפעילות שעיקרה-להכיר ולהעביר ת'זמן
בעקבות אותו מפגש חביב, שאכן היה חביב אך חסר תוכן, קם מנהלינו דאז הרועה והעלה רעיון לנצל את הכוחות המטורפים של הנוער ואת זה שיש כאן קבוצה לא קטנה שיישמחו לעשות משו' מועיל עם עצמם- ולעשות מפגשי פורום התנדבותיים.
וכמעט כמו כל מיזם חיובי-התחילו הדיבורים..
הרבה דיבורים.. וגם מפגש בנים בגן הוורדים, ומפגש בנות בגן הוורדים (יש 3 קישורים שונים.. בשביל הכיף
) [ז"א, אותו מקום אבל מפגשים שונים
ובאמת נפרד! אני נגיד, רק לפני שבועיים גיליתי מי ארגן ת'מפגש בנים
] לעשות סיעור מוחין וסוג של "תיאום כוונות" לקראת יישום במחשבה בפועל..
ואכן, תוך כמה ימים יצאה לפועל התנדבות הראשונה [מנצל"שת-לא הייתי בה
]
בסוכות נפגשנו שוב, מסתבר שלא ממש הבנו את הרעיון
במשך השנה העניין קצת שקע בפן המעשי. ז"א, היו דיבורים, והרבה.. אבל מעשים לא ממש הצלחנו לעשות..
אבל בקיץ ה'תשע"א - דניאלה .יע. , <אריאל> [מנהל דאז] וד"ר אריק [מנהלת דאז] הרימו את הכפפה.. מצאנו את עצמינו נפגשים בתחנה מרכזית ירושלים ויוצאים לרחובות להתרים [פולארד] לפרסם [נחלה] ולזכות את עמ"י במצוות [חלוקת שתיה קרה
] (לצערי אני לא מוצאת את השרשורים מאז..)
ואז לקראת סוף החופש ב.ש. תפס יוזמה וקישר אותנו עם בי"ח לאלי"ן כדי להפוך את ההתנדבות למשהו קצת יותר מאורגן ומסודר [וקבוע
].
מרגע זה ואילך ב.ש. ו*חזרזיר* היו הקומונרים הרשמיים של נוג"ה.. עוד לא ידענו בדיוק מי אנחנו, איך להגדיר את עצמינו ומה זה אומר שאנחנו פורום.. אבל זרמנו
באלי"ן היה רצף של התנדבויות, כולל התנדבות בנים בלבד.. ב"ה היינו שם תקופה לא קצרה עד שב"ה זה כבר לא התאים, כי היינו יותר מידי
[במקביל התחיל העניין עם המפגשים אחרי הסיבו"ש, אבל זה לא קשור להתנדבות נוג"ה, זה פשוט מפגש נחמד של ח'ברה..]
וכאן זכינו בפרסום בעולן הפופולארי עולם קטן [עם תמונה שלנו באלי"ן ביחד עם חמודי
]
נוג"ה נקראים לדגל,
שמחת תורה בעפולה עילית.
כמעט בספונטאניות התארגנה קבוצה של שפיצים שהפציצו שמחה 
קצת שגרה, וכבר הארוע הגדול הבא.
התנדבות חנוכה ה'תשע"ב!
התנדבות שמתוכננת ליום שלם. בבוקר-בית תמחויי ואז "שיחה" בגן סקאר, קצת דיבורים על מי ומה אנחנו. עלה לאוויר עניין העבודה ב"מחוזות" [הנושא עדיין בשלב של הדיבורים, בעזה"י עוד יצא לפועל
] ומשם הלכנו לעשות שמייח ולהדליק נרות בבי"ח..
ולא רק זה, נוג"ה השפיציונרים יצאו מהבי"ח והמשיכו לעשות שמייח ברחובות! [פלאפל מולה
]
נגמר חנוכה.
קצת לימודים.
קצת בגרויות.
קצת התנדבויות.
והגענו לעוד ארוע שיא-
התנדבות פסח ה'תשע"ב!!
יד עזרא ושולמית.
השתדרגנו! זאת אומנם התנדבות אחת.. אבל עבודה נפרדת לגמרי!
ומשם לפיצה. פולמוס הפיצה ועוד דיונים על הפרדה וערבוב.
ואז תקופת בגרויות, נוג"ה נקראים לדגל!
*חזרזיר* היקרה מקבלת טלפון מחסדי נעמי..
'שלום, אנחנו חסדי נעמי ירושלים.. דיברת איתנו לגבי התנדבות.. צריכים אתכם, אם תוכלו לבוא'
ובאנו. כל אחד מתי שיכל, לחצי שעה או לשעתיים ושלוש רבעי.
זאת הייתה הרגשה מטורפת, לקלוט שאנחנו לא סתם חבורה הזויה שמתנדבת, אנחנו קבוצה! צריכים אותנו!
זכינו בעוד פרסום בעולם קטן
במהלך שנה התנדבות במסגרת נוג"ה כ100 מתנדבים במעל 30 התנדבויות!!
התנדבות חופש ה'תשע"ב!!
במקביל ל"חסדי" הגענו ל"לקט ישראל" בקבוצת שילר..
היה חם. וכולם היו על סף התייבשות
אבל ב"ה נקטפו עוד עגבניות לטובת עמ"י
והיה נחמד לשמוע שחלק מהיבול מגיע לחסדי נעמי..
הרגשנו ממש חלק
ושוב, *חזרזיר* קיבלה טלפון. קצת מוזר.. מדבר שמואל אדלמן.. והוא אשכרה ראיין אותה על התנדבויות נוג"ה!
בשבוע שלאחר מכן זכינו בעוד כתבונת, הפעם ב"בשבע"
["בשבע עיניים"]
ועוד התנדבות לקרת סיום החופש, הבנות נפגשו והכינו ערכות של נרות לשבת בזמן שהבנים הלכו לבי"ח לעשות שמייח..
ואז הבנים הלכו לשוק והצטרפו לארגון "גברת עם סלים" בזמן שהבנות הגיעו וחילקו נרות לשבת..
ושוב שגרה. וקצת לימודים.. אלול.. ו-
שמחת תורה ה'תשע"ג!
שוב, נוג"ה בעפולה עילית!!
שוב, עשרות ח'ברה הגיעו, היה שמייח
הקפות שניות בעפולה, חולצות נוג"ה-וואלה, זה עושה את זה, בגדול!!
וחידוש גדול, יש לנו הגדרה רשמית!! נוג"ה-קבוצת נוער מתנדב! [תודו שזה נשמע טוב
]
ועוד שגרה, ועוד התנדבות חנוכה גדולה
בית מתחוי [במצב קולורבי] ובי"ח
ועוד שגרה, ועוד התנדבויות..
ושוב תקופת סופשנה ובגרויות, וחסדי נעמי שוב ישמחו לעזרתינו
לאורך כל הזמן היו הרבה דיונים על נושא ההפרדה וכו'.. וב"ה הגיעה ההבנה שעצם הדיבור והעיסוק בזה-יוצר את רוב הבעיות..
אז הדיבורים עברו לפסים שקטים יותר.
מה שהיה-היה, העיקר להתחיל מהתחלה!
אני שמחה לבשר שבעזה"י מעתה ואיתך ההתנדבויות המאורגנות על ידינו יהיו נפרדות!
[למעט חסדי נעמי הקבוע.. אנחנו לא מארגנים קבוצה רשמית-אז גם לא לוקחים אחריות על מה שקורה שם..]
כמו שכבר הזכרתי, בשלב כל שהוא הפנמו ש..
באמת קשה לעשות את כל ההנדבויות בירושלים. זה גם לא ריאלי לעשות התנדבויות כאלה בתדירות גבוהה, אנשים לא יכולים לבוא
אז שוב היה ניסיון להרים התנדבויות מחוזיות.
זה קשה, כנראה שאין גרעין קשה מספיק בשביל לעשות את זה..
אבל בעזה"י-עוד חזון למועד
אז.. מה בעצם עשינו?
חילקנו מים, התרמנו, אספנו חתימות, עזרנו בבתי תמחוי, ביקרנו בבתי חולים, עשינו שמייח ברחובות ירושלים [וברכבת-כשזה עוד היה חינם
], חילקנו נרות שבת בשוק, עזרנו לאנשים עם קניות של סופ"ש [גברת עם סלים], חסדי נעמי, יד עזרא ושולמית, אגודת אפרת, שמחת תורה בעפולה עילית, לקט ישראל, שק"ל, אלי"ן ובטח עוד כמה שאני לא זוכרת
מי בעצם באים?
אתם.
מי שהתחילו את זה נושרים להם אט אט, חברים יקרים-אל תתביישו להצטרף!!
מדיבורים עם אנשים התברר לי שנראה שיש קבוצה כזאת מגובשת שמתנדבת וכל השאר לא קשורים, אז חשוב לי להבהיר שזה ממש לא נכון!! כ-ו-ל-ם קשורים!!
ב"ה יש גיבוש, זה נחמד שמכירים.. אבל כולם מוזמנים. באמת שכייף כשעוד ועוד באים.
מי אחראי? אז זהו, שכולם..
נכון, יש את התנדבות נוג"ה! אבל זה מטעמי נוחות בלבד. באמת שה-כ-ל זה יוזמה של כ-ו-ל-ם. כל אחד נותן את החלק שלו. מי בהצפת הרעיונות, מי בתיאום, מי בפרסום..
איך זה עובד?
התנדבות נוג"ה! זה סוג של הקומונרית..
כדי שהכל יהיה מסונכרן, כי אם כל יומיים מישו' ינסה לארגן הגיוני שזה לא ילך..
אז להתנדבות נוג"ה! יש רשימה שח'ברה שמקבלים סמסים על התנדבויות וגם אוסף של מספרי טלפון ופרטים על מקומות התנדבות. התנדבות נוג"ה! עושים שרשרת מסרים בין המשתתפים בהתנדבויות כדי לסכם שמר-שפר..
בקיצור, התנדבות נוג"ה פשוט אוספים את כל המידע.
המערך!
תודו שזה שם מפוצץ
מה זה בעצם? תשתית לגיבוש קבוצה.
זה טוב ויפה לצאת להתנדבויות וזה מגניב שזה מתוך האינטרנט. הייתרון הגדול שלנו הוא שאנחנו נוער שמוכן לקום ולצאת מהמסך-תרתי משמע.
ונכון, יש כאן עשרות אם לא מאות גולשים.. אבל כדי לצאת להתנדבויות צריך קבוצה קצת יותר מוגדרת [תנסו אתם להתקשר לקבוע מהתנדבות.. "כמה אתם?" "אהה.. בין 5 ל-30.."
] ועוד יותר מזה, לא כולם נגישים למחשב כל הזמן [
] וחוץ מזה שמה שהכי מגייס אנשים זה יחס אישי
אז יש לנו מערך של טלפונים, לפני כל התנדבות נשלחים מסרונים עם פרטים ותזכורות
להצטרפות:
בנות- יעל נ
בנים- הגולש האחרון
[את הפרטים שתתנו יראו האחראיים על ההתנדבויות והמערך..]
אני בטוחה שזה לא הכל, וגם רק בהתחלה יש קישורים ואולי קצת חבל שאין לאורך כל הקטע.. אבל זה מה יש
אבל זה מה שיש לי להגיד כרגע.
אשמח לענות על שאלות
וכמובן-מוזמנים להצטרף למערך!
ושכוייח למי שקרא עד כאן

ש"הקב"ה ישכפל אותכם"