"ויקם דור חדש אשר לא ידע.." [על התנדבויות נוג"ה]מישי' מאפושו'

[לא]כל מה שיש לי לכתוב על התנדבויות נוג"ה..

בעקבות כל מיני דברים שקרו בזמן האחרון התהבר לי שוב שבעצם יש הרבה ח'ברה שלא מכירים ולא יודעים מה זה בעצם התנדבויות נוג"ה.

אז החלטתי לפתוח שרשור הסבר.. לכתוב ככה את מה שיש לי לכתוב.

להנאת כולם, ולעצמי גם

אזז..

רקע היסטוריה, תחומי התנדבות, צורת עבודה ואיך בעצם את/ה קשור/ה..

זה הולך להיות ארוך, מפורט ואולי חופר.. אז אדגיש כותרות משנה, שתוכלו לדלג לקטע שמעניין אתכם

את הניק התדבות נוג"ה! בטח כבר פגשתם, אולי אתם אפילו חלק מהמערך..

בין אם זה לריענון הזיכרון ובין אם מה שייכתב פה חדש לכם- מוזמנים לקרוא

זה התחיל ב..

בעצם לא ברור בדיוק ממה זה התחיל, אז אני אכתוב מנקודת מבט שלי..

זה היה סתם מפגש חברתי של הפורום, לכאלה שהחליטו שבא להם להכיר את הפרצוף שמאחורי הניק [עצה אישית-תחשבו טוב טוב מה זה יעשה.. לאבד אנונימיות זה קצת באסה לפעמים..] ובכן, בקיץ ה'תש"ע התייצבו בגן סאקר קבוצה נחמדת לפעילות שעיקרה-להכיר ולהעביר ת'זמן

בעקבות אותו מפגש חביב, שאכן היה חביב אך חסר תוכן, קם מנהלינו דאז הרועה והעלה רעיון לנצל את הכוחות המטורפים של הנוער ואת זה שיש כאן קבוצה לא קטנה שיישמחו לעשות משו' מועיל עם עצמם- ולעשות מפגשי פורום התנדבותיים.

וכמעט כמו כל מיזם חיובי-התחילו הדיבורים..

הרבה דיבורים.. וגם מפגש בנים בגן הוורדים, ומפגש בנות בגן הוורדים (יש 3 קישורים שונים.. בשביל הכיף) [ז"א, אותו מקום אבל מפגשים שונים ובאמת נפרד! אני נגיד, רק לפני שבועיים גיליתי מי ארגן ת'מפגש בנים] לעשות סיעור מוחין וסוג של "תיאום כוונות" לקראת יישום במחשבה בפועל..

ואכן, תוך כמה ימים יצאה לפועל התנדבות הראשונה [מנצל"שת-לא הייתי בה]

בסוכות נפגשנו שוב, מסתבר שלא ממש הבנו את הרעיון

במשך השנה העניין קצת שקע בפן המעשי. ז"א, היו דיבורים, והרבה.. אבל מעשים לא ממש הצלחנו לעשות..

אבל בקיץ ה'תשע"א - דניאלה .יע. , <אריאל> [מנהל דאז] וד"ר אריק [מנהלת דאז] הרימו את הכפפה.. מצאנו את עצמינו נפגשים בתחנה מרכזית ירושלים ויוצאים לרחובות להתרים [פולארד] לפרסם [נחלה] ולזכות את עמ"י במצוות [חלוקת שתיה קרה] (לצערי אני לא מוצאת את השרשורים מאז..)

ואז לקראת סוף החופש ב.ש. תפס יוזמה וקישר אותנו עם בי"ח לאלי"ן כדי להפוך את ההתנדבות למשהו קצת יותר מאורגן ומסודר [וקבוע].

מרגע זה ואילך ב.ש. ו*חזרזיר* היו הקומונרים הרשמיים של נוג"ה.. עוד לא ידענו בדיוק מי אנחנו, איך להגדיר את עצמינו ומה זה אומר שאנחנו פורום.. אבל זרמנו

באלי"ן היה רצף של התנדבויות, כולל התנדבות בנים בלבד.. ב"ה היינו שם תקופה לא קצרה עד שב"ה זה כבר לא התאים, כי היינו יותר מידי

[במקביל התחיל העניין עם המפגשים אחרי הסיבו"ש, אבל זה לא קשור להתנדבות נוג"ה, זה פשוט מפגש נחמד של ח'ברה..]

וכאן זכינו בפרסום בעולן הפופולארי עולם קטן [עם תמונה שלנו באלי"ן ביחד עם חמודי]

נוג"ה נקראים לדגל,

שמחת תורה בעפולה עילית.
כמעט בספונטאניות התארגנה קבוצה של שפיצים שהפציצו שמחה

קצת שגרה, וכבר הארוע הגדול הבא.

התנדבות חנוכה ה'תשע"ב!

התנדבות שמתוכננת ליום שלם. בבוקר-בית תמחויי ואז "שיחה" בגן סקאר, קצת דיבורים על מי ומה אנחנו. עלה לאוויר עניין העבודה ב"מחוזות" [הנושא עדיין בשלב של הדיבורים, בעזה"י עוד יצא לפועל] ומשם הלכנו לעשות שמייח ולהדליק נרות בבי"ח..

ולא רק זה, נוג"ה השפיציונרים יצאו מהבי"ח והמשיכו לעשות שמייח ברחובות! [פלאפל מולה]

נגמר חנוכה.

קצת לימודים.

קצת בגרויות.

קצת התנדבויות.

והגענו לעוד ארוע שיא-

התנדבות פסח ה'תשע"ב!!

יד עזרא ושולמית.

השתדרגנו! זאת אומנם התנדבות אחת.. אבל עבודה נפרדת לגמרי! ומשם לפיצה. פולמוס הפיצה ועוד דיונים על הפרדה וערבוב.

ואז תקופת בגרויות, נוג"ה נקראים לדגל!

*חזרזיר* היקרה מקבלת טלפון מחסדי נעמי..

'שלום, אנחנו חסדי נעמי ירושלים.. דיברת איתנו לגבי התנדבות.. צריכים אתכם, אם תוכלו לבוא'

ובאנו. כל אחד מתי שיכל, לחצי שעה או לשעתיים ושלוש רבעי.

זאת הייתה הרגשה מטורפת, לקלוט שאנחנו לא סתם חבורה הזויה שמתנדבת, אנחנו קבוצה! צריכים אותנו!

זכינו בעוד פרסום בעולם קטן

במהלך שנה התנדבות במסגרת נוג"ה כ100 מתנדבים במעל 30 התנדבויות!!

התנדבות חופש ה'תשע"ב!!

במקביל ל"חסדי" הגענו ל"לקט ישראל" בקבוצת שילר..

היה חם. וכולם היו על סף התייבשות אבל ב"ה נקטפו עוד עגבניות לטובת עמ"י

והיה נחמד לשמוע שחלק מהיבול מגיע לחסדי נעמי.. הרגשנו ממש חלק

ושוב, *חזרזיר* קיבלה טלפון. קצת מוזר.. מדבר שמואל אדלמן.. והוא אשכרה ראיין אותה על התנדבויות נוג"ה!

בשבוע שלאחר מכן זכינו בעוד כתבונת, הפעם ב"בשבע" ["בשבע עיניים"]

ועוד התנדבות לקרת סיום החופש, הבנות נפגשו והכינו ערכות של נרות לשבת בזמן שהבנים הלכו לבי"ח לעשות שמייח..

ואז הבנים הלכו לשוק והצטרפו לארגון "גברת עם סלים" בזמן שהבנות הגיעו וחילקו נרות לשבת..

ושוב שגרה. וקצת לימודים.. אלול.. ו-

שמחת תורה ה'תשע"ג!

שוב, נוג"ה בעפולה עילית!!

שוב, עשרות ח'ברה הגיעו, היה שמייח

הקפות שניות בעפולה, חולצות נוג"ה-וואלה, זה עושה את זה, בגדול!!

וחידוש גדול, יש לנו הגדרה רשמית!! נוג"ה-קבוצת נוער מתנדב! [תודו שזה נשמע טוב]

ועוד שגרה, ועוד התנדבות חנוכה גדולה בית מתחוי [במצב קולורבי] ובי"ח

ועוד שגרה, ועוד התנדבויות..

ושוב תקופת סופשנה ובגרויות, וחסדי נעמי שוב ישמחו לעזרתינו

לאורך כל הזמן היו הרבה דיונים על נושא ההפרדה וכו'.. וב"ה הגיעה ההבנה שעצם הדיבור והעיסוק בזה-יוצר את רוב הבעיות.. אז הדיבורים עברו לפסים שקטים יותר.

מה שהיה-היה, העיקר להתחיל מהתחלה!

אני שמחה לבשר שבעזה"י מעתה ואיתך ההתנדבויות המאורגנות על ידינו יהיו נפרדות! [למעט חסדי נעמי הקבוע.. אנחנו לא מארגנים קבוצה רשמית-אז גם לא לוקחים אחריות על מה שקורה שם..]

כמו שכבר הזכרתי, בשלב כל שהוא הפנמו ש..

באמת קשה לעשות את כל ההנדבויות בירושלים. זה גם לא ריאלי לעשות התנדבויות כאלה בתדירות גבוהה, אנשים לא יכולים לבוא

אז שוב היה ניסיון להרים התנדבויות מחוזיות.

זה קשה, כנראה שאין גרעין קשה מספיק בשביל לעשות את זה..

אבל בעזה"י-עוד חזון למועד

אז.. מה בעצם עשינו?

חילקנו מים, התרמנו, אספנו חתימות, עזרנו בבתי תמחוי, ביקרנו בבתי חולים, עשינו שמייח ברחובות ירושלים [וברכבת-כשזה עוד היה חינם], חילקנו נרות שבת בשוק, עזרנו לאנשים עם קניות של סופ"ש [גברת עם סלים], חסדי נעמי, יד עזרא ושולמית, אגודת אפרת, שמחת תורה בעפולה עילית, לקט ישראל, שק"ל, אלי"ן ובטח עוד כמה שאני לא זוכרת

מי בעצם באים?

אתם.

מי שהתחילו את זה נושרים להם אט אט, חברים יקרים-אל תתביישו להצטרף!!

מדיבורים עם אנשים התברר לי שנראה שיש קבוצה כזאת מגובשת שמתנדבת וכל השאר לא קשורים, אז חשוב לי להבהיר שזה ממש לא נכון!! כ-ו-ל-ם קשורים!!

ב"ה יש גיבוש, זה נחמד שמכירים.. אבל כולם מוזמנים. באמת שכייף כשעוד ועוד באים.

מי אחראי? אז זהו, שכולם..

נכון, יש את התנדבות נוג"ה! אבל זה מטעמי נוחות בלבד. באמת שה-כ-ל זה יוזמה של כ-ו-ל-ם. כל אחד נותן את החלק שלו. מי בהצפת הרעיונות, מי בתיאום, מי בפרסום..

איך זה עובד?

התנדבות נוג"ה! זה סוג של הקומונרית.. כדי שהכל יהיה מסונכרן, כי אם כל יומיים מישו' ינסה לארגן הגיוני שזה לא ילך..

אז להתנדבות נוג"ה! יש רשימה שח'ברה שמקבלים סמסים על התנדבויות וגם אוסף של מספרי טלפון ופרטים על מקומות התנדבות. התנדבות נוג"ה! עושים שרשרת מסרים בין המשתתפים בהתנדבויות כדי לסכם שמר-שפר..

בקיצור, התנדבות נוג"ה פשוט אוספים את כל המידע.

המערך!

תודו שזה שם מפוצץ

מה זה בעצם? תשתית לגיבוש קבוצה.

זה טוב ויפה לצאת להתנדבויות וזה מגניב שזה מתוך האינטרנט. הייתרון הגדול שלנו הוא שאנחנו נוער שמוכן לקום ולצאת מהמסך-תרתי משמע.

ונכון, יש כאן עשרות אם לא מאות גולשים.. אבל כדי לצאת להתנדבויות צריך קבוצה קצת יותר מוגדרת [תנסו אתם להתקשר לקבוע מהתנדבות.. "כמה אתם?" "אהה.. בין 5 ל-30.." ] ועוד יותר מזה, לא כולם נגישים למחשב כל הזמן [] וחוץ מזה שמה שהכי מגייס אנשים זה יחס אישי

אז יש לנו מערך של טלפונים, לפני כל התנדבות נשלחים מסרונים עם פרטים ותזכורות

להצטרפות:

בנות- יעל נ

בנים- הגולש האחרון

[את הפרטים שתתנו יראו האחראיים על ההתנדבויות והמערך..]

אני בטוחה שזה לא הכל, וגם רק בהתחלה יש קישורים ואולי קצת חבל שאין לאורך כל הקטע.. אבל זה מה יש

אבל זה מה שיש לי להגיד כרגע.

אשמח לענות על שאלות

וכמובן-מוזמנים להצטרף למערך!

ושכוייח למי שקרא עד כאן

זוכר את הכל...מהמפגש הראשון...הסטלן הקטן
יש בי הערכה גדולה לכל ההתנדבויות...
סיבותי עימי למה אני לא מגיע להתנדבויות ולמפגשים המאורגנים,אבל יש בי הערכה לניצול הכח הזה.

עבר המון מהדיבורים על המפגש הראשון עד עכשיו...
בהחלט עבר הרבה. ב"המישי' מאפושו'

[מידי פעם אני עדיין מנסה להבין מי אתה שראה אותי בעתיקה לפני שלוש שנים בערך]

ח'ברה- זה לא צחוק, באמת שעמ"י מחכה לכולם

ועם כל הכבוד וההערכה העצומה לכל מי שהרים את הכפפה בשנים האחרונות, מי שתכלס עושה את זה- זה הח'ברה!!

שפיצים אחת אחד!

היה כ"כ כייף לכתוב את זה ולהיזכר בהכל.. [כול להדברים שלא נכתבו]

זה היה בעוד אחת מהפעמים שהעדפתי להסתכל מהצד..הסטלן הקטן
והיית עם תיק שירות גדול שהיה קשור אליו שק״ש...
כש׳חשפתי את עצמי׳ את כבר הלכת...
זה נכון שקראו לזה בהתחלה "הפרוייקט"? [הזויי!]מישי' מאפושו'
מישהי!!!!!!!!!!צעיף ורוד

שפיצית ברמווות עללללללללל!!!

היה פשוט מתווווק לקרוא הכל ולהיזכר בהכלללללללללל!!!

חחחחחחח

חבר'ה תעריכו-ובואו!!!!

"עמי ישראל מחכה לנו"

(יש לי במחשב כמה שירשורים שמורים ניראלי, בהזדמנות אבדוק)

שבוע טוב אנשים יקרים!נתראה בשמחות!!

שרההההההההההצבי-ליזציה

לא צריך להגיד שומדבר מעבר

מישי' - זה אדיר!*חזרזיר*
עבר עריכה על ידי *חזרזיר* בתאריך ג' בסיון תשע"ג 08:50

איזו התמוגגות וחיוכים עלו לי על הפנים ובלב.

מדהים. והרבה הרבה הרבה נוסטלגיה.

יישר כח!

וכמו שכתבת- אומנם יש את המארגנים, אבל ההתנדבות היא של כולם.

בע"ה שימשיך לגדול ולהתפתח.

אתם מהממים!!!שטות

ונעתק מדניאלה.יע.קורץ ש"הקב"ה ישכפל אותכם"

אין עליכם!!!!

שפיצייתנדנדה כתומה.

קראתי הכל..

[טוב, זה לא באמת חוכמה]

ואוו. כמה מהדברים שם לא הייתי.. פיתום אני קולטת עד כמה אני *לא* מגיעה להתנדבויות...

וואוו מישי' יאא שפיציתנחמה בין החוחים =]

שפיצים כולכם

זה רק מראה לי עד כמה לא באתי להתנדבויות השוות של הפורום.

כנעתי באמצע אבל אני חייב להגיד שעד איפה שהגעתי היהליק המדליק123

מדהים!!!

באמת

הגעתי עד לפסקה השניה

מחוז ירושלים עולה!! המצב חסה

במחוז הזה יש התנדבות פעמיים- שלוש- ארבע בשבוע

אגב מישי- חסדי זה ה-מקום של התנדבויות נוג"ה!

חבל לפספס

[מי שרוצה לבוא להתנדב יכול לפנות אלי באישי]

בתור נציגת "התנדבות נוג"ה!" אני חוזרת ואומרתמישי' מאפושו'

שהתנדבויות נוג"ה מאורגנות-בעזה"י יהיו נפרדות.

אי לכך ובהתאם לזאת-מחסן חסדי נעמי בירושלים כבר לא מתאים לנו לפעילות מאורגנת..

ישר כח גדול לכם1 אני אשתדל להגיע בעה בחופש..אולפניסטית 1

לא מכירה אותך!!אולפניסטית 1

לא מכיר...אבל גם לא בהתנדבות..הסטלן הקטןאחרונה
שכוייח על ההשקעהאאלעד

רק עכשיו הבנתי מה זה התנדבות...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך