ישלי מחר מתכונת ואני מתחילה לאבד ת'עצמי!! כמה חומר אמור להיכנס לראששש???!!
איך אתם לומדים להיסטוריהה??
אני קוראת בקול לעצמי ואחכ' חוזרת על מה שאמרתי... אבל עדיין אנילא מצליחה להכניס הכול לראשש.....
זה לא אנושי..

ישלי מחר מתכונת ואני מתחילה לאבד ת'עצמי!! כמה חומר אמור להיכנס לראששש???!!
איך אתם לומדים להיסטוריהה??
אני קוראת בקול לעצמי ואחכ' חוזרת על מה שאמרתי... אבל עדיין אנילא מצליחה להכניס הכול לראשש.....
זה לא אנושי..

כדי שאז אני לא אשבור ת'ראש!!
אפשר לסכם- בכתב או בע"פ..
לעשות ר"ת\טבלאות עם נק' שיזכירו לך..
לבדוק אם את לומדת טוב יותר לבד או עם חברה ואם יש חברה שיהיה לה טוב ללמוד איתך..
לא להתיאש!!!
ללמוד קצת, לסגור את הספר ואז להגיד בקול..
ותלמדי לפי המיקוד, לא צריך הכללל!!
שיהיה המון בהצלחה!! 
שמעי-מדריכה גאה!קודם כל ללמוד לפי הסדר הכרונולוגי של האירועים.... נגיד חסידות נלמד כנושא ראשון(לפחות אצלנו) אבל בפועל זה ממש לא מה שהיה אשון.. ואז את מבינה יותר טוב מה קורה..
דבר שני לעשות דף עם כל הארועים המרכזיים והתאריכים... נגיד שנה מסויימת אז את כל הארועים שקרו בשנה הזאתי.. זה מסדר דברים במוח!!!
דבר שלישי לא לחשוב על כל החומר הענק שמחכה לך.. לחלק אתזה.. נגיד חסידות- אז ישלי על הראש עכשיו רק חסידות ואני מתמודדת רק מול זה!!!!
וכמובן שלהתפלל שנצליח בסיעתא דישמיא!!!
ולא להתייאש... בהצלוחה 

[גילית את אמריקה!
)אולפניסטית 1השיטה הכי יעילה בשבילי (אני קווה שגם בשבילך) הוא ללמוד קטע לעצור לרגע ולסכם לעצמי בראש...
כמובן לעבור על כל השאלות שמופיעות בספר וללמוד מהספר ולא מהמיקודית (שלנו גרועה אולי לכם יש את השניה והיא יותר טובה....)
ואם יש לך שאלות (ממבחנים שהיו במהלך השנה או סתם שאלות בהיסטוריה) ונשאר לך זמן ממולץ לעבור עליהן, מנסיון זה עוזר.
ב"הצלחה לכולם
תאמינו ותצליחו בע"ה
ז"א שיש אנשים שיש להם נטייה ללמוד מ-8 סיכומים של 8 מקומות שונים. זו ממש טעות לפי דעתי. הכי חשוב זה לקרוא מסיכום אחד שכתוב בצורה מסודרת.
חשוב שלכל כותרת יהיה את הסימון המתאים.
הכי חשוב שכל מה שאפשר להפוך לנק' יהיה כתוב בצורה כזאת. אני אדם מאד ריאלי אז עזר לי למספר כל דבר. ככה קל לזכור במבחן אם שכחת משהו או לא.
אני אתן דוג': המניעים לפרעות ת"ח- ת"ט
התשובה האמיתית- תשאלי את הקב"ה
התשובה למבחן-
חשוב שבסיכום יהיה כתוב לך: "המניעים של פרעות ת" ות"ט הם:" את השורה הזו צריך למרקר בצבע אחד.
אח"כ כל מניע למספר ולכתוב בצורה נפרדת כאשר כל מספר או מילת מפתח מהמניע ממורקרת באותו צבע.
כך במבחן ישר קופץ לך שהיו 4 מניעים לדוג' וקופצות לך מילות המפתח של המניעים שהיו באותו צבע. כך בעצם נוצר קשר במח. ברגע שזוכרים מס' מניעים זה חוסך זמן בלחשוב על עוד מניע שלא קיים.
הרבה פעמים בהיסטוריה חשוב לזכור מה שייך למניעים, לתפקידים, לתוצאות וכד'... לכל דבר כזה יהיה צבע אחר.
על זה בד"כ השאלות. את הסיפור עצמו יותר קל לזכור......
אני בן אדם ששונא ללמוד כמו תוכי אבל דווקא היסטוריה עוד היה לי ממש סביר כי הכנסתי המון הבנה והגיון מה שקצת יותר קשה במבחנים הומניים אחרים.
דר"א, מקווה שהדוג' רלוונטית, את הבגרות בהיסטוריה עשיתי לפני כמעט 10 שנים.....
בהצלחה......
בסוף כולם עוברים את זה וזורקים את החומר בשמחה ובששון 
באהבה ובאמונה..לשבת בנוח, בחדר סגור. מזגן, רגליים על כיסא..בקבוק RC קר בצד....
ככה אני למדתי לפחות בישיבה...וזה מאוד זרם לי
[משום מה זה עובד גם במקצועות אחרים
]
זמן לפני המבחן..(כמה זמן שחושבים שיספיק לעבור על החומר לפחות פעמיים..)
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים