ישלי מחר מתכונת ואני מתחילה לאבד ת'עצמי!! כמה חומר אמור להיכנס לראששש???!!
איך אתם לומדים להיסטוריהה??
אני קוראת בקול לעצמי ואחכ' חוזרת על מה שאמרתי... אבל עדיין אנילא מצליחה להכניס הכול לראשש.....
זה לא אנושי..

ישלי מחר מתכונת ואני מתחילה לאבד ת'עצמי!! כמה חומר אמור להיכנס לראששש???!!
איך אתם לומדים להיסטוריהה??
אני קוראת בקול לעצמי ואחכ' חוזרת על מה שאמרתי... אבל עדיין אנילא מצליחה להכניס הכול לראשש.....
זה לא אנושי..

כדי שאז אני לא אשבור ת'ראש!!
אפשר לסכם- בכתב או בע"פ..
לעשות ר"ת\טבלאות עם נק' שיזכירו לך..
לבדוק אם את לומדת טוב יותר לבד או עם חברה ואם יש חברה שיהיה לה טוב ללמוד איתך..
לא להתיאש!!!
ללמוד קצת, לסגור את הספר ואז להגיד בקול..
ותלמדי לפי המיקוד, לא צריך הכללל!!
שיהיה המון בהצלחה!! 
שמעי-מדריכה גאה!קודם כל ללמוד לפי הסדר הכרונולוגי של האירועים.... נגיד חסידות נלמד כנושא ראשון(לפחות אצלנו) אבל בפועל זה ממש לא מה שהיה אשון.. ואז את מבינה יותר טוב מה קורה..
דבר שני לעשות דף עם כל הארועים המרכזיים והתאריכים... נגיד שנה מסויימת אז את כל הארועים שקרו בשנה הזאתי.. זה מסדר דברים במוח!!!
דבר שלישי לא לחשוב על כל החומר הענק שמחכה לך.. לחלק אתזה.. נגיד חסידות- אז ישלי על הראש עכשיו רק חסידות ואני מתמודדת רק מול זה!!!!
וכמובן שלהתפלל שנצליח בסיעתא דישמיא!!!
ולא להתייאש... בהצלוחה 

[גילית את אמריקה!
)אולפניסטית 1השיטה הכי יעילה בשבילי (אני קווה שגם בשבילך) הוא ללמוד קטע לעצור לרגע ולסכם לעצמי בראש...
כמובן לעבור על כל השאלות שמופיעות בספר וללמוד מהספר ולא מהמיקודית (שלנו גרועה אולי לכם יש את השניה והיא יותר טובה....)
ואם יש לך שאלות (ממבחנים שהיו במהלך השנה או סתם שאלות בהיסטוריה) ונשאר לך זמן ממולץ לעבור עליהן, מנסיון זה עוזר.
ב"הצלחה לכולם
תאמינו ותצליחו בע"ה
ז"א שיש אנשים שיש להם נטייה ללמוד מ-8 סיכומים של 8 מקומות שונים. זו ממש טעות לפי דעתי. הכי חשוב זה לקרוא מסיכום אחד שכתוב בצורה מסודרת.
חשוב שלכל כותרת יהיה את הסימון המתאים.
הכי חשוב שכל מה שאפשר להפוך לנק' יהיה כתוב בצורה כזאת. אני אדם מאד ריאלי אז עזר לי למספר כל דבר. ככה קל לזכור במבחן אם שכחת משהו או לא.
אני אתן דוג': המניעים לפרעות ת"ח- ת"ט
התשובה האמיתית- תשאלי את הקב"ה
התשובה למבחן-
חשוב שבסיכום יהיה כתוב לך: "המניעים של פרעות ת" ות"ט הם:" את השורה הזו צריך למרקר בצבע אחד.
אח"כ כל מניע למספר ולכתוב בצורה נפרדת כאשר כל מספר או מילת מפתח מהמניע ממורקרת באותו צבע.
כך במבחן ישר קופץ לך שהיו 4 מניעים לדוג' וקופצות לך מילות המפתח של המניעים שהיו באותו צבע. כך בעצם נוצר קשר במח. ברגע שזוכרים מס' מניעים זה חוסך זמן בלחשוב על עוד מניע שלא קיים.
הרבה פעמים בהיסטוריה חשוב לזכור מה שייך למניעים, לתפקידים, לתוצאות וכד'... לכל דבר כזה יהיה צבע אחר.
על זה בד"כ השאלות. את הסיפור עצמו יותר קל לזכור......
אני בן אדם ששונא ללמוד כמו תוכי אבל דווקא היסטוריה עוד היה לי ממש סביר כי הכנסתי המון הבנה והגיון מה שקצת יותר קשה במבחנים הומניים אחרים.
דר"א, מקווה שהדוג' רלוונטית, את הבגרות בהיסטוריה עשיתי לפני כמעט 10 שנים.....
בהצלחה......
בסוף כולם עוברים את זה וזורקים את החומר בשמחה ובששון 
באהבה ובאמונה..לשבת בנוח, בחדר סגור. מזגן, רגליים על כיסא..בקבוק RC קר בצד....
ככה אני למדתי לפחות בישיבה...וזה מאוד זרם לי
[משום מה זה עובד גם במקצועות אחרים
]
זמן לפני המבחן..(כמה זמן שחושבים שיספיק לעבור על החומר לפחות פעמיים..)
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.