רוב הפעמים שם משקף על האדם??
מתוך השם של האדם אפשר לדמיין את המידות שיש לו??
תודה רבה!
רוב הפעמים שם משקף על האדם??
מתוך השם של האדם אפשר לדמיין את המידות שיש לו??
תודה רבה!
אני מכירה כמה אנשים עם אותו שם שהם שונים לגמרי.
אני מכירה, לדוגמא, טל אחת צבועה וטל אחת שהיא ממש מתוקה שאי אפשר שלא לאהוב. אני מכירה נועם שהוא לגמרי ההפך 'נועם' ונועם שהיא כולה נעימה וחמודה. רחל דוסית וצנועה ורחל שלגמרי הפוכה...
אפשר לדמיין. אבל זה לאו דווקא יהיה נכון.
כאילו,לא כל איתן באמת איתן וכו'..
אבל בעומק של השם כן.
אבל אני כן יכול להגיד שלשם שלי יש השפעה רבה מאד על האופי שלי.
במהלך הזמן את לומדת להכיר את עצמך ואיך השם שלך מתקשר לאופי ולחיים.. אבל רוב הפעמים אי אפשר לדעת מבחוץ.
נגיד כשהסתכלתי פעם על השם שלי ומשמעותו (וגם לצורך העניין בדקתי את זה שוב עכשיו) באינטרנט ראיתי כמעט אחד לאחד שזה נכון.
התכונות המאוד בולטות שלי חזרו על עצמן בתיאורים, וזה ממש הזכיר לי את עצמי. (אגב, השם שלי הוא דמות מקראית, ובמובנים מסויימים יש דמיון כלשהו ביני לבין הדמות)
השוני יכול לבוא לידי ביטוי בזה שאנשים מסויימים ייקחו תכונה ספציפית לכיוון אחד, ואחרים לכיוון אחר (וזה יכול לקרות גם בגלל התנאים בהם האדם חי - שהרי אם לא ככה לא היה טעם בחיים - בנאדם היה קורא לילדיו איך שהוא היה רוצה שיהיו).
לכן אנשים בעלי שם זהה מאוד שונים, אבל גם מאוד דומים.
אני מאמינה ששם משפיע על האישיות, אבל כל אדם עובד על עצמו לאן לקחת את התכונות - לטוב או לרע.
אחרת לא הייתה לנו בחירה חופשית והעולם היה חסר טעם, חסר משמעות, חסר צבע וגיוון.
יומקסים!
גם אם זה לא באמת קשור.
בגלל שיש כאילו שטוענים שזה קשור, אז אנשים מחפשים דימיון בין השם שלהם לעצמם.
אבל 100% שאם אני מתארת לך עכשיו מישהי, את לא יודעת איך קוראים לה.
10000%
זה לא באמת קשור לדעתי...
אם אנלא טועה.
וכמו אמרתי - אצלי התכונות כן קשורות לשם במובן מסויים.
אבל נראה לי שלא כי בתכלס האדם לא תמיד מתנהג לפי השם שלו כמו הדוגמאות שכבר נתנו
(לכן גם רצוי לקרוא בשם המלא)
נגיד אם יש 2 זלדות, זה לא אומר שלשתיהם את אותם מידות ואותו האופי!!
שמו.
יש אנשים מדהימים עם שמות מוקרצים לא מהעולם הזה או מכוערים או לא טובים,
ויש אנשים לא כ"כ טובים עם שמות מעולים- זה נתון לבחירת האדם איזה בן אדם הוא יהיה,
אבל ברור שלשם של האדם יש כן איזושהי השפעה על האישיות שלו במידה מסוימת, ולכן לא עדיף לקרוא לילד\ה בשמות של רשעים נגיד, או שהמשמעות שלהם ממש לא טובה, אבל א"א לקבוע מה האופי של בן אדם כלשהו אך ורק עפ"י שמו...!
אבל- לשם שלי יש השפעה רבה מאוד על חיי' למשל...
אני נקראתי גם על שם סבתא רבה שלי שהיתה צדיקה ממש ממש גדולה (ואני דומה לה
גם בחיצונית ונראלי גם בפנימיות|מקווה|) וגם על שם לאה אימנו כמובן
, איך לא?!
שב"ה ובסייעתא דשמיא רבה אני מרגישה גם מאוד מחוברת אליה..., למדתי להכיר את עצמי יותר טוב בזכותה ולגלות שישי לנו הרבה דברים משותפים...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.