בשבת חברות לא משנה איך הגענו לנושא אבל כמה בנות שאלו מ'זה אומר דתייה לאומית ואיזה אחת הסבירה להם ש"דתייה לאומית זאת זו שלא תכסה את כול השיער ותוצאי פוני או זאת שהיה לה חבר..."
זה כל כך נכון וכל כך עצוב.
ככה מגדירים אותנו???
ככה?
בשבת חברות לא משנה איך הגענו לנושא אבל כמה בנות שאלו מ'זה אומר דתייה לאומית ואיזה אחת הסבירה להם ש"דתייה לאומית זאת זו שלא תכסה את כול השיער ותוצאי פוני או זאת שהיה לה חבר..."
זה כל כך נכון וכל כך עצוב.
ככה מגדירים אותנו???
ככה?
שאת אומרת שאת דוסית עושים אותך חרדית!
מה עושים??
חס וחלילה!! אסור להגדיר אותנו ככה, צריך לזכור שזה שאנשים חיים בצורה לא נכונה זה לא הופך את הדרך ללא נכונה..
כל אחד יגדיר את זה לפי דעתו... לדעתי דתי לאומי זה מי ששומר על ההלכה על פרטיה אבל בכל זאת עובד,לא מתנתק מהעולם - אלא מנסה להשפיע עליו
דברים כאלה עושים לי חשק לקנות חליפה וכובע ולעבור לישיבה שחורה.
אני לא אעשה את זה תרגעו
אבל זה גועל נפש!!! איכס.
ייקח לי זמן להרגע מהשרשור הזה.
וד"א אני דיי חושבת שההגדרה צודקת...
כאילו כל מי שכן שומר על ההלכה כמו שצריך נקרא "דוסי" הדתיים הלאומים הם רובם חפיפניקים כאלה...
נ.ב. מי שהבין מפה שאני חרדיה-אז אני ממש לא!!
אני דתייה לאומית ששומרת את התורה והמצוות כמו שצריך, או במילים אחרות: דוסית.
דתיים לאומיים זה אלה שמוסיפים גם הלכות ארץ ישראל. לא מוותרים על אף סעיף קטן בשו"ע.
יש כאלה שרואים אותנו בתור חצי חילונים וחצי חרדים.
זה אסון.
לא השרשור עצבן אותי,רק התגובה של החברה שלך.
בינים שהם לא דוסים אז הם מגדירים את עצמם דתי לאומי אבל זה מש לא זה..!
והם יותר מתקרביים לצד הפחות טוב ואז אנחנו אלו שזה מגיע להם המושג הזה חושבים שהם ממש לא כאלו ויותר גרועים וזה..
כי אני על עצמי לא אומרת דוסית רק אם הסוג של האנשים האלו ורק שתידעו שהמושג הזה דוסית ממש מעצבן אותי!!
בשמירה וקיום מצוות עד ההלכה האחרונה, ויחד עם זאת, להוסיף את מצוות א"י (שדרך אגב, זה לא שהיא לא חלק מכל שאר ההלכות, פשוט יש אנשים שמשמיטים אותה..) ואת קירוב עמ"י לתורה ולא החשבתו כ"כופר" אלא כ"תינוק שנשבה".
הבעייה היום שהציבור שלנו ברובו לא מקפיד על כל ההלכות במלואן (ואני חושבת שאין צורך לפרט.. אנשים כמו האנשים כאן הם די נדירים..), ולכן תייגו אותנו כציבור חפיפניק.
זה הטיעון המרכזי של החברה החרדית נגדנו. לצערנו אנחנו עוד לא במצב של קיום החזון של הרב קוק וכל הרבנים החשובים שהיו לפניו ואחריו שדיברו על קיום מצוות, יישוב א"י וקירוב לבבות.
דרך הדת"ל היא דרך של יהדות, דרך של תורה.
הווי אומר דרך שהתרבות שלה היא יהודית. כן, יש דבר כזה תרבות יהודית. המצוות, המידות הטובות, המנהגים וכו' הם התרבות שאמורה להיות לנו.
לא תרבות קצת מכאן וקצת מכאן.
אנחנו אמורים לחיות עם תרבות משלנו, תרבות שמשקפת את עולם הערכים שלנו, תרבות ששואפת להתקדם, לקיים מצוות, לעזור לאחרים, להיות פשוט יותר טוב. ובלי סתירה לקיום מצוות, אלא דווקא בזכות קיום מצוות.
מה שהחברה שלך אמרה משקף את ההתרחקות המסויימת מהדרך המקורית.
הדרך המקורית הייתה דרך של פתיחות לעולם בלי אף סטייה מהתורה. ולו הקטנה ביותר.
כיוון שזו דרך שקשה לחיות אותה, והיא דורשת המון מאמץ, הרבה פעמים אנחנו נופלים בהלכות מסויימות (וחשובות מאוד!), בעיקר בנושאי הצניעות (לנשים ולגברים כאחד).
כמו שאמרתי, היום קשה להרבה מהציבור לחיות תרבות יהודית - ולכן נכנסה אופנה לא צנועה, סרטי קולנוע, פרסומות, שירים, צפייה בטלוויזיה - שלצערי הרב כיום אין כמעט בכלל תוכניות שעומדות בגדרי ההלכה (חוץ מערוץ מאיר
), וגם אם כן, תמיד חייבות להיכנס פרסומות שממש לא שייך לראות.
כמובן שכשאני אומרת טלוויזיה אני מתכוונת גם למחשב (שדרכו אפשר גם לראות טלוויזיה
) ולפרסומות לא צנועות במחשב.
האמת היא שהמחשב (ללא סינון, ולפעמים גם עם סינון) הוא דבר בעייתי ביותר.
קופצות לך תמונות שאלוקים יעזור, ואחרי שראית - נגמר. זה לא יעלם. זה נכנס פנימה.
האבסורד הכי גדול הוא שדתיים שלא קונים טלוויזיה מסיבות ערכיות, צופים בדיוק באותן תוכניות במחשב. פשוט רואים את זה ממסך אחר.
אם תשימו לב - ההבדל בהלכות ש"דוסים" מקפידים עליהם להלכות שדתיים אחרים מקפידים עליהם הם בד"כ הלכות שנוגעות לתרבות.
הלכות שקשורות למהי התרבות שלנו באמת. האם זו תרבות שרוצה רק להיפתח, בלי לשמור על גבולות ההלכה?
ואז אין לנו שום ייחוד כדתיים. כי מה זה שווה להיות דתיים בלי לחיות חיים יהודיים?!
אני חושבת שכאן מסתכם ההבדל בין דת"ל "דוסים" ודת"ל שלא מגדירים את עצמם ככאלה (וכמה שאני שונאת את ההגדרה דוסים - אבל נו שוין).
ההבדל הוא התרבות.
ברגע שנכנסת תרבות של מדיה מוגזמת, של חוסר צניעות וסרטים שבאמת אין לי מושג איך דתיים מסוגלים לצפות בהם - אז זה מה שקורה.
ההגדרה שלנו הופכת להגדרה של אנשים שלא באמת הולכים אחרי מה שהם מצהירים עליו.
ועל זה אנחנו באמת צריכים לעבוד בחברה.
ומכאן גם הגיעה הסטיגמה שדת"ל פחות דתיים מחרדים.
ההגדרה הזו במקורה שגויה - כי הדרך שלנו היא כמו שלהם (ואפילו יותר!) אבל עם א"י ועמ"י, אבל בפועל הסטיגמה הזו לא מאוד רחוקה מהאמת - כי באמת רוב האנשים בציבור הם לא אלה שמקפידים על כל הלכה.
הערה חשובה מאוד לסיום: אני לא מדברת כאן בשרשור על אנשים שמנסים לשמור את כל ההלכות ולא מצליחים כי קשה להם (לכולם קשה וכולם נופלים), אני מתכוונת לאנשים שלא מנסים במודע, שמתעלמים באופן שיטתי מהלכות מסויימות, שלא אכפת להם מכל ההלכות.
מה שנוח - עושים, מה שלא - זה של דוסים.
שנזכה..
מקווה שלא סתם חפרתי..
חברה שלך יכולה להגיד מה שבא לה.. יש מצב שהיא לא מבינה באמת מה זה דתי לאומי.
דתי לאומי זה אחד ששומר את כל ההלכות בדיוק אבל בנוסף הוא נחשף לעולם בצורה מסוימת. יש כאלה שנחשפים יותר מידי ואז הם באמת בתיאור שלה. אבל זה לא כל הציבור. אלא זה נפלטים..גם בציבור החרדי יש נפלטים. אז נגיד שככה נראה כל הציבור?
יש משפט שאני ממש אוהב. "דתי לאומי לא פחות דתי מחרדי." זה כ"כ נכון. כי אני דתי כמו חרדי אבל ההשקפה של הדרך חיים שלנו שונה..
שרשר לתחילת הנושא.. (:*בננית*כי אם כותבים על ההתחלה אף אחד לא מגיב לזה..
זה לא אומר שההגדרה של הציבור שלנו הוא - חפיפניקים.
וגם אם יש כאלה, זה לא האידאל שלנו, בניגוד ל"דתיים לייט" - שהופכים את שמירת המצוות למשהו חפיפניקי מאידיאל...
בין אם תרצה ובין אם לא הם איתנו ביחד. אתה לא יכול להוציא אותם..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.