מצב כלכלי בישיבה...חיים11111

אני, שמיניסט. ההורים שלי מתכננים שמאז שאני אהיה בגיל 18 אני אתחיל לשלם על כל(!) הדברים שלי בעצמי..

לטובת זה יביאו לי 500 שקלים בחודש שבו אני אמור לשלם על  ה כ ל ! (חוץ מהישיבה שנה הבאה,ולחיות בבית...).

וואלה זה גורם לאיזשהו תחושת ניתוק (מה שהם קוראים "התבגרות"). הם אומרים שזה "לטובתי" כדי שאלמד איך להתנהג עם כסף...

מה דעתכם?

זה נורמאלי??

איך זה עובד אצל הרוב?

באיזה גיל לפי הנורמה ההורים מפסיקים לשלם על צרכי בנם?

אשמח לתשובה, אני די מבולבל...

להבהרה- הם ישלמו לך על הישיבה שנה הבאה?SimplePlan

כי אם כן, 500 זה מאוד יפה לחודש... אפילו יותרמדי יפה, אם המטרה היא שתלמד איך להתנהג עם כסף.

זכותם המלאה. זה הכסף שלהם ולא שלך...משה

הפיתרון - תעשה את מה שנכון לך, ולך לעבוד. גם בשביל הכמה שקלים וגם בגלל האחריות הנדרשת.

זה אני...חיים11111

השאלה העיקרית שלי זה איך זה עובד אצל הרוב??????

באיזה גיל לפי הנורמה ההורים מפסיקים לשלם על צרכי הבן שלהם?

בעיקרון בהצלחה! אין לי יותר מה לומר...אולפניסטית 1

חחח... מעודד ביותרחיים11111

הורים רגילים עד שעוזבים את הבית....ישי .א.

אצלנו ההורים שלי אמרו לאחותי שכדי שהם ישלמו לה הכל היא חייבת לעזור בבית

היא לא בדיוק עשתה את זה אז הם הפסיקו לשלם לה על הלימודים....

בד"כ אצל בנים עד שהם עוזבים את הבית משתחררים מהצבא (עם מענק שחרור)

קודם כל 500 ש"ח לבן זה הרבה!!!אביה!!!

כאילו מה את כבר קונה??

עם ההיתה בת שצ'כה כל היום בגדים ההיתי מבינה אבל אתה בן!!

מה אתה כבר קונה?

חולצות ומכנסיים פעם ב...?

כל היום רק ממתקים ושטויות?

ודבר שני זה טוב שמגבילים זה מראה שההורים שלך אוהבים אותך וחושבים על העתיד שלך.

לא בדיוק.חג'דומט

בנים צריכים דברים אחרים.

בתור בן שיחסית חסכן 100 שקל בחודש זה פולalezish

יש את האלה שמוציאים פול על תיקים נעליים, ציוד טיול, אבל זה בזבוז כסף- למה על חשבון ההורים?

מה יקרה אם תשטוף קצת רצפות בחמישי בלילה?מיטל סלון כלות

אפשר לשכנע אותם שאת הלמודים ישלמו כי זה מאד יכבד אותם שבנם יהיה מלומד וזה ירים את כל המשפחה. תסביר שאי אפשר לעבוד וגם ללמוד זה מפר את הנחת שאתה זקוק על מנת ללמוד ולא משנה איזה לימודים. מדובר בחמש שנות לימודים פלוס מינוס אחר כך זה תלוי ברצון הטוב שלהם וביכולת שלך ללמוד. בגדול אם עובדים קצת זה לא מזיק ללימוד.

ע"פ מה שאני יודע הורים משלמים על הילדים-משה ר-

גם בישיבות גבוהות, שזה עד גילאי 25 +- וחלק עוזרים גם בלימודים אקדמאים..

אין חוקים לזה...צבי-ליזציה

לכל הורה יש זכות להחליט מה הוא נותן לילדים שלו... וזה אולי לא נפוץ אבל זה הגיוני מה שההורים שלו עושים.

אני יודע, אני אומר מה שקורה בד״כ.-משה ר-
^^^גם אצלנו זה ככה..יטבתה
וזה נראה לי נתון לשיקול דעתם של ההורים.
תגיד תודה על הסיפתח של ה-500 בחודש, אני מכירה כאלו שגם את זה אין להם..
בהצלחה לך, זה באמת שוק למי שהיה רגיל אחרת אבל בע"ה תתגבר על הקושי ותצליח
בעיקרון נראה לי שמשלמים עד גיל יותר מאוחרozd

אבל 500 שקל זה נראה לי הרבה כסף, לפי איך שזה נראה זה שתדע איך להתנהג עם כסף אז מה אכפת לך?, תחסוך לעתיד...

לדעתיחג'דומט

אני מבין את מה שהם עשו למרות שלא הייתי עושה את זה. חלק מקשר עם ההורים זה שהם מפרנסים אותך בינתיים.

אני אישית,שכבר עברתי 18,משתדל מצד הנעימות לקנות לעצמי כמה שיותר. אבל אם אני לא יכול מבקש בשמחה מההורים.

כל הורה וההחלטה שלו..במבה!!!

ושתדע שזה ממש יכול להועיל לך..לדעת איך להשתמש בכסף,על מה כדי להוציא כסף,ועל מה כדי לוותר..

אני לא כ"כ מסכימה עם זה.אבל זה יכול ממש לעזור!!

וזה נראלי אמור לבוא מהילד..ובהצלחה!!!!!!!

קודם כל, זה סכום מאוד נאה לחודש.לך דומיה תהילה

שנית, אני חושב שזה דבר טוב להתרגל אליו.

קודם כל-בכל משפחה זה יכול להיות אחרת..*ר*

אצלי זה עובד לאט לאט...

בסה"כ, דברים מעבר לבגדים ובסיסי - קניתי לעצמי גם קודם (כסף מביביסיטרים וכו').

מהשירות, ההורים שלי מצפים ממני לשלם לעצמי חשבון פלאפון למשל, אבל לא לקופ"ח....

בגדים (חלק), רופאים, ביטוחים וכו' - הם ממשיכים לשלם... (תכלס, לא יודעת עד מתי..)

500 ש"ח להוצאות קטנות נשמע לי לא מעט בכלל..!

בהצלחה!

אני מאז גיל 15שולה!

משלמת על עצמי הכל חוץ מאוכל.

מתוך אידיאל שלמה ההורים צריכים לשלם על כל השטויות שלנו?

עובדים..

שטיות שלי\נו-אני גם קונה לעצמי..לפעמים אבאמא מביאיאולפניסטית 1

ם הפתעות וכולי אבל כל מיני שטיות ודברים שאני רוצה אני קונה לעצמי מכספי הפרטי!

בהצלחה!

משתנה בין משפחה למשפחה..ענבל

בס"ד

אבל 500 ש"ח+שכר לימוד+ כל צרכיך כשאתה בבית?

על מה אתה מתלונן?

אם אתה הולך ללמוד בישיבה אתה לא תצטרך יותר מ500 וגם זה סכום עצום לבייניש... (לפחות לאלה שאני מכירה...)

בישיבה אתה אמור ללמוד תורה.

נכון שיש דברים לקנות, אוכל לפעמים, שתייה, ספרים למינהם, אבל 500 ש"ח זה די והותר.

זה לא שאתה צריך לשלם משהו מעבר..

ואצלי בבית ההורים בעיקרון משלמים על הכל עד שמתחתנים ואז הם עוזרים אם הם יכולים ואם צריך..

נגיד בלימודים וכדומה.

(אל תדאגו, אנחנו ילדים עצמאיים והכל בסדר איתנו... אנחנו נדע להשתמש בכסף למרות הגישה הזאת).

אני לא מקבלת דמי כיס, אין לי איפה לעבוד חוץ מביביסיטר, כל דבר שאני רוצה אני מבקשת מאבא ולרוב נענית בחיוב..

גם בדברים גדולים כמו טיסה לפולין, פסיכומטרי, רישיון...

אחרי החתונה הוא אמר שיעזור..

כל הורה זה שונה.

יש כאלה שהגישה שלהם זה באמת שהילד יגדל וילמד לחשב כל שקל.

ההורים שלי לא כאלה..

חוץ מזה שבעיקרון לפי מה שאני למדתי, גישת היהדות היא באמת שההורה מפרנס את ילדו כדי צורכו עד חתונתו וגם אז עוזרים כדי שילמד תורה (אם הוא לומד), השאלה פה היא כבר מה זה כדי צורכו... האם רישיון זה מותרות או דבר שחובה שיהיה?

האם פסיכומטרי זה מעבר לכדי צורכו או לא?

זה כבר כל הורה מחליט לעצמו איפה להציב את הגבול.

בדיוק ההפךאוריה~~

לדעתי זה מאוד נורמלי.. שתלמד להתמודד עם דברים בחיים.

אחי הגדול בן 24 רווק ועדיין גר בבית, האוטו ההורים שלי קנו לו, הוא לא משלם שקל לתחזוקה של הבית-והוא עובד. וזה נראה לך בסדר..? לעומתו, אני מתחננת להורים שלי לעשות שירות בירושלים, דווקא בשביל לדעת להתמודד עם מצבים של כסף בחיים והם לא נותנים, זה כבר לא בסדר. 

רק תזכורת....tx,rxukyi

לפי ההלכה ההורים מחויבים לפרנס את הילד שלהם עד גיל 6. הרבנות הראשית תיקנה שהחיוב הוא עד גיל 15.  סתם לידע כללי...

חוצמזה- למה ההורים שלך צריכים לשלם על הדברים שלך? עד מתי אתה מתכוון לחיות עליהם? (לא אמרתי להתפרזט...)

אם הם רוצים ויכולים לתת- זה ממש יפה מצידם.

אבל ההבנה שלך חייבת להיות שהם לא חייבים לך כלום. גם אם הם נותנים וגם אם לא.

ובכלל לדעתי חלק גדול מתחלואי החברה שלנו הוא בגלל שאנשים נשארים ילדים עד גיל מבוגר, ואז כשהם צריכים לקחת אחריות (להתחתן, סתם דוגמא) הם מתאבנים מפחד ומרגישים חוסר אונים. 

תקנת חכמים, לא הרבנות הראשית.לך דומיה תהילה

זה נכוןamitadjami

אבל צריך לזכור, שבימנו המצב לא פשוט. אין ילד שבאמת יכול לפרנס את עצמו (בצורה מלאה) מגיל 15! כי זה אומר לא ללמוד לא לחיות חי חברה, דברים שלא תקינים בחברה של ימנו. ולכן מן הראוי שהורה יפרנס את בנו (כל עוד הוא יכול, ואין הכוונה מותרות אל דברים אלמנטרים) עד גיל שהילד יכול להתפרנס בעצמו (שזה אינדבידואולי לכל ילד).

נראה שאתה מפספס משהו מהותיaima

אם ההורים נותנים לך 500 ש"ח בחודש אז הם ממשיכים לשלם את כל צרכיך.

הם רק רוצים שתתארגן על הצרכים שלך ותדע להשתמש בכסף בצורה נבונה.

^^^ מסכימה.ט!הר

אני משלמת לעצמי על הכל...תמר234

וזה כולל רישיון נהיגה. ו-500 שקל זה ממש סבבה, אתה לא תוציא הרבה בישיבה

הזדמנות להיות עצמאיאלעד

אחלה הורים.

באמת.

אני חושבת שיותר קשה לך עם זה שהם כאילו מנתקים אותךתפצי

מהם. גורמים לך בכח להגיע לעצמאות. לא בטוח שאני צודקת אבל אם כן, אני הייתי מציעה לך לחשוב בכוון חיובי. אמנם השיטה פוגעת אבל המצב עצמו לא כ"כ נורא.

בהצלחה רבה.

הלוואי עלי לקבל כזו משכורת!!!!ריקי כהן

מה זה נקרא "כל הדברים שלי". מה כבר יש. ואם על אוכל וכולי אתה לא צריך לשלם, אז מה האסון?!

תהיה שמח, כשהייתי בת שמונה עשרה לא קיבלתי 500 שקל לחודש מההורים, (תאמת שגם לא עכשיו...

זה אחלה כסף. (ואתה גם לא נשוי,,פורפורציות)

תהנה איתו!

אני בשישית וכל פעםנענע בחסה

כשאני יוצא לישיבה ההורים מביאים לי קצת כסף בד"כ 20 ש"ח שיהיה עלי כסף אבל אני משתדל להוציא אותו רק על דברים חשובים ואם זה סתם משו שאני רוצה אני משתמש בכסף שלי.. בינתיים הם משלמים(הכל או חלק..) על בגדים, נעליים, ודברים גדולים שאני צריך אבל נראה לי שעוד איזה שנתיים-שלוש אני ישלם על רוב הדברים חוץ מלימודים, בריאות וכו'...

תכל'ס 500 שח זה נראה לי מלא ואפילונענע בחסה

ישאר לך לפעמים בסוף החודש ואני חושב שאם תצטרך אז ההורים שלך יתנו בשמחה...

זכותם המלאהה' מלכנו

אתה רציני?!amitadjami

500 שקל?! על מה ולמה?! פלאפון - 100 שקל חנוק. מה עושים עם עוד 400 שקל?! נסיעות- עוד 100 שקל חנוק. 300 שקל לבזבוזים?! זה פול. תגיד תודה. אז נכון תצטרך לשקול בעצמך איפה להשקיע, שזה חכם וטוב. לא כל הורה עושה את זה לבן שלו.. בהצלחה!

זה יותר מנורמאלי, גם אם זה לא אצל כולםעודמישהי

כבר כתבו לך את כל הדברים החכמים, שזה רק לטובתך, ו500 ש"ח זה המון כדמי כיס, וכו'

אבל בגלל שהיה חשוב לך לדעת מה הרוב אז אני מוסיפה את עצמי -

כבר בחטיבה הייתי צריכה לשלם מכספי על הכל כמעט, כולל נסיעות. ולא, לא היה לי דבר כזה דמי כיס.

דברים גדולים, כמו קורס תפירה, סיכמנו על חצי חצי.

מאז תמיד השתדלתי לקנות מהכסף שלי הכל הכל, ובאמת רציתי לעזור להורים שלי, לא רציתי לבזבז להם כסף יקר.

מצד שני תמיד היתה התחושה שאם אני נתקעת, שאם יש איזה בעייה - יש למי לפנות.

(מדי פעם גם היו קונים לי משהו בלי שביקשתי, הייתי מקבלת את זה בתור מתנה)

אבל האחריות היתה שלי.

כמו בחיים האמיתיים.

ואני לא חושבת שהיה חסר לי משהו.

הרווחתי כסף בעבודות, קניתי מה שהייתי צריכה, וחסכתי קצת, ככה שיכולתי לממן אפילו את הלימודי נהיגה.

יכול להיות שהיום יש הרבה הורים שכן מפרנסים עד גיל 20+ אבל זה עוד לא אומר שזה נכון...

תשמח ותנסה למצוא אתת הדרך למצוא את הקשר הבוגר עם ההורים שלך, לא כזה שמבוסס על כסף.

הם פשוט דואגים לך. (אחרת לא היו נותנים לך 500 ש"ח, תאמין לי שיש להם הוצאות שאתה אפילו לא מדמיין...)

זה אולי קשה ומעצבן אבל ממש שווהמושיקו

אם זה לא יפריע לך מלימוד בשלווה תודה להורים שלך על זה בעוד כמה שנים.

אם זה מפריע ללימוד בשלווה - תתייעץ עם הרבנים מה לעשות, למרות שזה סכום יפה שאפשר להסתדר איתו בחודש (ביטוח לאומי140+-, נסיעות בטרמפים ולאכול בישיבה..)

זה מאוד חשוב!!ב.ש.אחרונה

אני בישיבה משלם על הכל.

וההורים לא נותנים לי שקל. ש-ק-ל!

זה ממש ממש חשוב.

לא יודע אם בתור הורה הייתי עושה את זה כי זה די פינוק לתת לאדם בוגר בן 18 500 שקל בחודש.

אבל אל תעשה את זה כי הם אמרו אלא כי אתה באמת צריך את זה. אתה תרגיש ממש טוב על כל שקל שתרוויח ועל חיסכון של כל שקל.

ממליץ מאוד מאוד מאוד!

וכן. כמובן שזה מאוד חינוכי לחיים.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך