איך עבר עליכם שבועות?
נשארתם ערים?
למדתם תורה או שסתם דיברתם וקשקשתם (או שזרקתם שקיות מים...)?
איך עבר עליכם שבועות?
נשארתם ערים?
למדתם תורה או שסתם דיברתם וקשקשתם (או שזרקתם שקיות מים...)?
ת'אמת הוא הגיע אלי אחרי שבוע וחצי שחייתי כאילו אין מחר (לא בסלנג אלא על אמת, לא היתה שניה לנשום!)
אז לא הצלחתי להחזיק את עצמי כל הלילה,
אבל שמעתי שני שיעורים יפהיפיים, והספקתי ללמוד גם קצת לבד.
ובנוסף לזה, סופסוף המשפחה ואני זכינו לשבת בנחת אחד עם השני.
ברוך ה', זה היה חג מצויין!
נחמה בין החוחים =]הצלחתי גם לשמוע שני שיעורים- אחד בלילה ואחד אחה"צ והצלחתי אפילו להקשיב מההתחלה עד הסוף ולהבין את הכל בשיעור שהיה בלילה.
וגם למדתי למתכונת בתנ"ך (בזכות זה שלמדתי אני יכולה ליסוע מחר לירושלים עיר הקודש בע"ה)
נרדמתי...ו"ריחמו" עלי ולא העירו אותי.
אוף.
לונורא
ב"הלולית10הלכתי לישון ברבע לארבע...
הייתי חולה ומצוננת מאוד.
כל החג (ולפניו, וגם עכשיו) כואב לי הגרון מאוד, הראש וכו'.
כנראה מחוסר שעות שינה ומהצטננות ממזגנים..
לכן לצערי הרב בכלל לא הלכתי לשיעורים בלילה והלכתי לישון ב-23:45 - מיד אחרי הארוחה.
ביום גם הייתי ממש מסטולה, וישנתי איזה שעתיים שלוש.
הייתי צריכה לישון הרבה ולשמור על עצמי מקור, כדי קצת להבריא..
אבל ב"ה לפחות עכשיו אני מרגישה קצת יותר טוב.
משתתפת בצערך....לולית10ושמחה בשמחתך
ב"ה שהשתפר...

כאילו לא עד כדי כך נורא...
היה שיעורים עד 4 באולפנה וב"ה הצלחתי להשאר עד הסוף והיה שיעורים ממש יפים ומעניינם!!!
*בננית*ואפילו מסרתי מין "שיעורון" בליל שבועות, ל 10 נשים בערך...
ממלא סיפוק
אני מטורפת על שבועות ברמות.
בלילה שמעתי שיעורים/ למדתי עם חברה מאמר יפה של הרב גינזבורג לשבועות/ למדתי למתכונת בתנך.
אשכרה הרגשתי שאני לא מסוגלת לעצום את העיניים מהתרגשות של קבלת התורה, לא הייתי עייפה בכלל.
ואז בתפילה (וותיקין הכי מהמם בארץ, בהתחייבות!!) הרגשתי באמת למה התכוננתי.. קיבלנו תורה, היתה תפילה מדהימה ומרוממת. תשאלו ביתאלניקים
באסה שנגמר.
היה מטורףף. 
היו לנו שיחות משמעותיות ומעניינות ממש..
למדנו גם כמה חברות לבד, היינו בשיחה של אישיות מרתקת וצדיקה,
ותיקין (!!) עוד כל מיני.. ושמחה ענקית! 
יותר מאשר למדנו..
איזה בעסה זה שאת רוצה ללמוד למבחן שיש ביום שישי, ומגלה ששכחת את החומר שכיתה, ואין איך ללמוד..
נאלתר
הייתי ערה עד הבוקר אבל לא למדתי כלום...רק דיברנו.=\

מזל שאין לנו מצואולפניסטית 1וה להיות ערות

מיקמאוס(למרות שאני בת...)הכי יפה התפילה....
עצבים!!! לפחות הספקתי גם לגמור ת'ספר תהילים לבד!!!
ולמדתי למתכונת...
היה מיוחד!..
הייתי באולפנה הקדושה והיה פשוט כיף!!!!
שיעורים מעניינים, חברותות (כן כן גם בנות יכולות ללמוד!!) ואח"כ תפילה מהממת בישיבה שהתחילה בנץ ונגמרה באיזה 9 בבוקר.. (כמובן שחתכתי בהלל כי נרדמתי בעמידה...) ואח"כ היה פשוט ה-שיא של החג - בלגן עם הערבים... היה מ-ו-ר-ח!!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.