אני חושב על עצומה חדשה..מוטיז

שלושה יסודות יהיו לה:

1) אני אינני פלורליסט או ליברל ולא שואף להיות כזה, אני לא עד כדי כך מטומטם כדי להילחם על זכותו של טיפש להשמיע את השקרים\טעויות שלו.

2) אני כופר בקיומם של הומוסקסואליים, וחושב שגם אם יש תופעה מצומצמת של בעיה פסיכולוגית כזאת אצל מספר זעום של אנשים - הדרך לטפל בה היא כמו בכל בעיה פסיכולוגית אחרת, טיפול שקט השומר על כל הזכויות המקובלות של מטופל, ובתוכן - הדיסקרטיות. והיה אם יתברר שיש בין המטופלים הללו כאלה "חשוכי מרפא", אצטער מאד בשבילם, ממש כמו שאצטער על כל בעיה פסיכולוגית אחרת.

מכל מקום - לא מקובלת עלי הצורה בה מטפלים בבעיה כעת, הנחלת הבעיה לכלל הציבור לא תרפא את המיעוט - אלא תדביק את הכלל. (דבר שכבר מתרחש לנגד עיננו, כשכל נער שמכיר לראשונה את הורמוניו מנתח תופעות שונות כסימנים להשתייכות לאחת מן הקבוצות ותתי הקבוצות שרשם המדע במחברתו הטיפשית, שבה, כמה עמודים אחר כך - נכתב כי "קיומו של אלוקים לא סביר בעליל".

3) יש בי ממידת התיעוב המובנה כלפי פמיניזם,  קבוצה של נשים שמצאו דרך מעניינת לפרוק תסכולים וכעסים, פועלות בדרך של כפייה ציבורית, זלזול בישן והטוב, במסורת ישראל ובכלל.. במסורת אנושית.

******************************************************************************************************************

עד כאן יהיה נוסח העצומה, או... סאמסינג לייק דיס לפחות.

מי יצטרף?

(הסעיפים ה2 וה3 נראים קצת נקודתיים יחסית לראשון, אבל כפי שהתחדד לי לאחרונה, הם מבטאים תופעה עמוקה אותה כינה פרופסור הלל וייס 'חתרנות' במאמרו בעיתון בשבע מהשבת האחרונה. נראה שזוהי בעיית הדור, והפמיניזם\חד מיניזם הם בסה"כ ביטוי לה.)

מי יצטרף??

מצטרףפריסבי
צריך לתקן את המעוות. רק אולי "תעדן" קצת לשון העצומה.
לגבי 1doni

המשפט שאומר שאלחם על זכותך להגיד את מה שאתה רוצה - אומר בעצם שאלחם על זכותי שלי להגיד מה שאני רוצה.

2 - מי זה הלל ווייס? (באיזה הקשר הוא מדבר על חתרנות?)

..מוטיז

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t538452#6039421

ןאם תואיל להבהיר קצת יותר את הערתך...

שלוש הערות:כוכבי בוקר

1- כותבי העצומה הנגדית יתכוונו בדיוק אליך כשהם יכתבו את הסעיף הזה בעצומה שלהם. ליברליזם בין היתר כולל גם את זכותך להביע את דעתך. כי כמובן, לדעתך אתה צודק אבל לדעת רבים מאוד לא (ביניהם גם יהודים שומרי תורה ומצוות לכל הדעות) אז קח את זה בחשבון.

2- אתה סותר את עצמך בתוך המשפט- אתה לא יכול לכפור בתופעה באופן מוחלט ואז לכתוב שאם יש כאלו אז הם נדירים ויש להם בעיה. וזה לא משנה מה אני חושבת על עצם האמירה.

3- לא פמיניסטית גדולה אבל בתור גבר זה באמת קל לתעב את אלו שנתנו לנו זכות בחירה, יכולת לצאת לעבוד וללמוד באופן שוויוני ועוד כהנה וכהנה. זה באמת נוראי שלאשתך יש שאיפות משלה.

כותבי העצומה לא התכוונו אלי, זה קודם כל..מוטיז

הם לעולם לא יילחמו על זכותם של אנשים להילחם בפלורליזם עצמו. וזו הבעיה המובנית בטמטום הפלורליסטי.

מה גם שזה לא אמור לעניין אותי.

2. אני לא סותר את עצמי, אני כופר בתופעה כתופעה, שראויה ליחסי ציבור או למתן זכויות, אני אולי מכיר בכך שיש מספר זעום של אנשים שסובלים מבעיה פסיכולוגית הניתנת לרוב לטיפול, זה שונה מאד.

3. ממש לא נוראי, אבל אני גם לא אשם בתחלואיה של החברה המערבית.

אני משוכנע שבתורה יש יחס הוגן לאשה.

בין כך ובין כך - אני מדבר על פמיניסטיות כיום, ובנגע לאלה הראשונות - כתבתי "יש בי ממידת התיעוב המובנה", לא אמרתי שמתחילתה של התנועה הפמיניסטית היא גרמה רק רע. כיום, הפמיניסטיות, רשמית מייצגות בעיני את הצד האפל של העולם..  גזלניות חסרות בושה.

זה שהם לא יכתבוכוכבי בוקר

לא אומר שאתה לא סותם גם את פיך. גם אתה כתבת פה דברים שלדעתי היה עדיף שלא יכתבו. אלא מה? אני מאמינה שעדיף שיאמרו ונוכל להתווכח עליהם מאשר לסתום פיות.

לגבי 2- "אני כופר בקיומם של הומוסקסואלים". לא אני כתבתי.

ו-3- אני לא אכנס לכלל הנושא, רק אעיר ש-'מידת התיעוב המובנה' זו מילה חריפה מאוד וקצת קשה לעדן אותה גם אם אתה מסייג אותה ב- "יש בי ממידת " ולא- "אני מתעב"

ונראה לי שבכל מהפכה שהביאה לדברים טובים יש גם לא מעט חולאים. החוכמה היא לדעת להפריד ביניהם. אני מתקשה לירוק לבור שאני שותה ממנו מים.

ובכן..מוטיז

את ההערה הראשונה לא הבנתי.

לגבי השנייה, כן, "אני כופר בקיומם של הומו סקסואליים", התכוונתי לקבוצה המכונה "הומוסקסואליים" לא לבעיה פסיכולוגית שאולי קיימת אצל כמה בודדים.. אולי..

חבל להמשיך להיתפס על ניסוח שלא נראה לך, אני די ברור, סטיות ובעיות פסיכולוגיות - מן הסתם קיימות ותמיד תתקיימנה, קבוצה של ממש, תופעה של ממש, לא קיימת.

מתן תורה לא הביא לחוליים, ואמרתי, כיום הפמיניסטיות גורמות אך ורק נזק.

ברגע שאתהכוכבי בוקר

מבקש לסתום פיות של אנשים שאתה לא מעוניין לשמוע את דעתם (כי אתה חושב שאין מקום להשמיע כל דעה כי הליברליזם הוא טעות) אתה בעצם צריך למצוא דרך להבדיל את השטויות השקרים והטיפשויות מהשאר.

אני לא יודעת מי כן נשאר שיכול להביע את דעתו וזה בסדר מבחינתך, או לפי איזה מדד תחליט מי יכול לומר את דעתו, כי לדעתי, היו דברים שכתבת פה שהיו שגויים בתכלית (ואני מתכוונת לדוגמא למסע הצלב שלך נגד חב"ד וברסלב, אבל לא רק) ועדיין אני חושבת שעדיף שיווצר ויכוח על הדברים והויכוח יחכים את שנינו, כלומר- גם אתה נהנה מהליברליזם הזה. אל תשכח.

לגבי הערה 2 ו-3- אין שום בעיה. אני אסתפק בהצהרה שאני לא מתכוונת לחתום על העצומה הזאת

לא אמרתי שאסתום פיות..מוטיז

אבל בטח לא אלחם למען זכותו של טועה להפיץ ברבים את טעותו.

באמת הבנת מדברי שאני רוצה לסתום פיות? מאיפה?

מזתומרת "לפי איזה מדד אחליט"? ומאיפה הבנת שאני לא לא אתיר דיונים במסגרת הכוח שהענקת לי משום מה..?

יש דיון רחב במדעי המדינהכוכבי בוקר

אם מדינה דמוקרטית צריכה להתיר דעות שמתנגדות לדמוקרטיה.

לא דעות בתוך הדמוקרטיה, אלא דעות שכופרות בעצם הרעיון של דמוקרטיה.

והמסקנה, למיטב זכרוני, היא שלא. זה נקרא דמוקרטיה מתגוננת.

אני מנסה לומר מתחילת השרשור הזה, שכשם שלך מותר לומר שטויות והעולם אוכל את זה ומחליט אם לבלוע או לירוק, ככה לשאר העולם יש את היכולת לדבר ואתה תחליט אם לבלוע או לירוק.

מי שנלחם על הזכות לליברליזציה נלחם במובן מסויים גם על זכותך להביע את דעתך, למרות שכנראה שהיא תמיד תהיה הפוכה משלו.

אז לכתוב עצומה נגדו זה במקרה הטוב משעשע, המסקנה המעשית ממה שאתה מבקש- תפגע בך בשורה התחתונה.

ואולי בסוף, כמו בדמוקרטיה מתגוננת- הליברלים יחליטו להשתיק אותך ודי

לאף אחד אין זכות לומר שטויות.מוטיז

לומר שטויות זה פשע.

אם יש מטורלל שבין שאר טרלוליו נלחם במקרה גם למעני - זה לא אומר שאני צריך כעת לחשוב עליו.

לגבי 2דתי לאומי

כמה חוסר רגישות..

ותחשוב שאח שלך או החבר הכי טוב שלך סובל מזה בשקט.. ובגלל קטני דעת כמוך כשהוא יקרא את העצומה הוא יילך לישון בוכה הלילה או שימשיך לחיות את חייו בצורה נוראית ושל סבל בלתי ניתן לתיאור.. למה זה עוזר?!?

להיפך..מוטיז

אולי הוא ילך לבדוק את זה בצורה מקצועית..

ו.. אולי מה שאני כותב פה ימנע מעוד כמה נערים מבולבלים לחשוב שהם שייכים ל"קבוצות" ו"בעלי נטיות", ולהינצל מעוגמת הנפש הזאת.

לחשוב על כל אותן "לסביות דתיות" שעולמן וחייהן מסתכמים בין כתבת אומץ אחת בווינט ובין שנייה בוואלה - על המלחמה האישית שלהן  על זהותן וכל הבלה בלה בלה הזה.. בשעה שהן יכלו להיות כיום נשואות באושר ועושר לבעל אהוב ואוהב, לו רק לא היו מכניסים להן לראש רעיונות מוזרים ומעוותים...

אז.. אפשר לשתוק מתוך רחמים על האחד שאולי קיים וקורא, (אפשר גם לא לדבר פה על בעיות פסיכולוגיות אחרות, בואו לא נדבר על פדופילים, אחרי הכל - גם להם יש בעיה של ממש והם עלולים להצטער) ואפשר לרחם על אלה הבריאים הישרים, שלהם כיום מנסים להכניס רעיונות על אומץ ועל אמת ו"זהות אישית" ולנסות להחיות איזשהו שיח שפוי. שבו הישר ישר והעקום עקום והמעוות מעוות.

ידידי זאת לא הדרך.. פשוט נוראדתי לאומי

איפה הרגישות? אין לך אפילו מושג במה אתה מתעסק בכ"כ קלות כותב מהמקלדת על נושאים כ"כ כבדים ורגישים! 

מתייחס לזה כאילו עוד בעיה פסיכולוגית שולית.. על מה אתה מתבסס?! קצת חשיבה תמנע הרבה עגמת נפש. אני כותב את הדברים בכאב.

אתה לא באמת חושב שאני אמשיך להגיב לך אם כל מה שישמוטיז

לך לענות זה לספר לי שכואב לך, ולא השקעתי בתגובה האחרונה כדי שתזיל דמעה אלא כדי שתתייחס עניינית, המשך ערב נעים.

דוקא כן.מוטיז

אני חושב שיש בזה מן החוצפה..

מטיפים מוסר אבל ממאנים להקשיב ולהתייחס לעניין עצמו בצורה רצינית.

בצורה רצינית? בבקשה.כוכבי בוקר
קפץ:כוכבי בוקר

יש הומוסקסואלים.

יותר ממה שנראה לך, יותר ממקרים בודדים.

נכון שהלגיטימציה שניתנה לזה מאפשרת ומבלבלת הרבה מאוד אנשים, וסביר להניח שיש אחוזים של התופעה שהם מבלבול ולא מנטיה אמיתית, אבל הנטיה קיימת לדעתי (וגם לדעת גדולים ממני, כמובן) ואף גורמת סבל לאנשים לא מעטים, ובטח לא ליחידי סגולה. ולהתעלם ממנה או להגדיר את כל מי שסובל ממנה כסובל מבעיה פסיכולוגית- זו בעיה.

במידה מסויימת יש פה מצב של סבל שנגרם אך ורק כתוצאה מאיסור התורה על העניין.

זה כמעט כמו לומר שכהן שהתאהב בגרושה סובל מבעיה פסיכולוגית.

בקיצור- ההתייחסות שלך לסוגיה לוקה בפשטנות יתר שאף אחד שמתייחס לסוגיה (כי לרוב עולם התורה קצת נוח להתעלם ממנה) לא מתייחס אליו ככה. פשטנות שקשה להצדיק ובמידה מסויימת גם לוקה באכזריות.

הוכחת שאת יודעת להתנסחמוטיז

ולא כתבת בעצם שום דבר.

מה כתבת? שלדעתך יש??

בעצם המילים היחידות בהודעה שלך שהוסיפו כביכול משהו הן המילים "וגם לדעת גדולים ממני, כמובן".

וגם אותן - סגרת בסוגריים.

אני חושש שאינני יכול להתהדר ולומר על עצמי שאני מגיע או מייצג את עולם התורה, כך שאני לא מבין איך ההכללה (ה.. מטופשת, יש לציין) הזאת רלוונטית לדיון כאן.

ההשואה שלך בין כהן וגרושה ובין הבעיה הפסיכולוגית הזאת היא פשוט מזעזעת.

רצית התייחסות רציניתכוכבי בוקר

אז כתבתי לך מה דעתי.

לחפש מאמרים בגוגל אתה יכול בדיוק כמוני.

ולמה מזעזעת? אתה לא חושב שאלמלא תורה אסרה- משכב זכור היה מותר?

אני מתאר לעצמי שדבר שאיננו אסור - מותר, כן.מוטיז

אבל משכב זכור הוא עיוות, שכל אדם שפוי מסוגל לסלוד ממנו, הטוב של התורה הוא הטוב שלנו.

כשכתוב על האבות שהם קיימו את כל מצוות התורה, לא התכוונו שהם קיימו אותם כי התורה עתידה לצוות אותם, וכי הם היו "מחמירים"... אלא כי דברי התורה היו פשוטים ומובנים מאליהם לאבות.

לא מסכימה איתךכוכבי בוקר

אני חושבת שיש דברים שאסורים מתוך מוסר טבעי (לא תרצח, לא תגנוב) ואלו דברים שאדם שפוי יסלוד מהם.

מעשה שלא פוגע באף אחד, שנעשה בהסכמה- אלמלא היה אסור מהתורה- לדעתי לא היתה בו בעיה.

הנימוק היחידי שלא הבאת והוא למיטב ידיעתי הנימוק העיקרי נגד משכב זכור הוא הנימוק של קיום העולם, שהוא בעיני נימוק לא ממש מספק, כי אז אדם שמילא חובתו בפרו ורבו, למעשה פטור ויכול לעשות מה שהוא רוצה...

הטוב של התורה הוא הטוב שלנו, כי קיבלנו עלינו את התורה. אני שניה מנסה לשאול אותך מה קורה מחוץ לתורה, ביחס למי שלא מחוייב לתורה.

כשגוי אוכל שרימפס, זה רע?

תבין, אני בשום אופן לא מעודדת קשר זוגי כזה, וחושבת שאם יש הלכה, אז יש הלכה וצריך לקיים אותה. אבל אני לא חושבת שהפתרון הוא בהתעלמות מהבעיה (=יש הומוסקסואליים שאין להם מוצא לנטיה שלהם בגלל איסור תורה) והגדרה של מי שסובל מהבעיה- חולה נפש (או משהו בדרך לשם)

הסיבה לכך שאת לא נרתעת ומבינה את העיוות המוסרימוטיז

שבמעשה כזה היא משום שאת מושפעת מתרבויות.. מדרכי מחשבה.. מתקשורת.. שכולם מנוגדים לבריאות, לתורה, לשכל הישר. ספוגה עד העצם.

התורה כתוב "תועבת השם", לא כתוב שזה חסר תכלית ופוגע בקיום העולם, כתוב "תועבה".

התורה בעינייך אכזרית לאללה, לא כך?

התורה לא מוּנעת משיקולי אושר של אדם כזה או אחר,כוכבי בוקר

היא לא אכזרית בעיני, חלילה, אבל הערכים המנחים בה הם לא כמה סבל יגרם לאדם ספיציפי.

ולמרות כל זאת אני מקיימת מצוות בשמחה, אבל מודעת לאפשרות שיש אנשים שנגרם להם סבל כתוצאה מהרצון לשמור תורהומצוות (ודוגמת הכהן והגרושה כוונה בדיוק לזה)

לגבי מה מונע ממני להבין את העיוות המוסרי הגדול- שני דברים:

1- מתחילת הויכוח אני בכלל מנסה לומר דבר אחר: אם תתעלם מהבעיה היא לא תעלם. היא רחבה הרבה יותר משנראה לך, ולדעתי, לא מדובר בבעיה פסיכולוגית. אני חושבת שלשיטתך אם תגדיר את זה כבעיה פסיכולוגית בגלל שהותרה קראה לזה תועבה, אתה קרוב להחיל את אותו דבר גם על שפיכת זרע לבטלה שהתורה מתייחסת אליו בחומרה גדולה גם.

כן, קשה לי עם המונח 'תועבה' על משהו שלדעתי אנשים נולדים איתו ובכל זאת אני מקבלת את האיסור. כי ככה כתוב בתורה.

2- לדעתי הנכונות לקבל איסור תורה גם אם לא מבינים או מסכימים איתו- חשובה לא פחות מלהסכים איתך שמדובר בעיוות מוסרי. וכמו שכבר כתבתי, אני מעדיפה לקבל את העובדה שיש תורה ויש מצוות גם אם לא את כולם אני מבינה, מאשר לשכנע את עצמי להבין משהו שאני לא מסכימה או לא מבינה אותו. וגם כאן תחזור על עצמה דוגמת הכהן והגרושה- לא מבינה, מתקשה לקבל, ובכל זאת יודעת שזו התורה ואני (אשתדל) לשמור גם אם לא אבין.

התורה מונעת משיקולי אושר, היא נועדה לגרום אושרמוטיז

לכולנו..

כהן וגרושה לא אמורים ולא צריכים להגיע למצב בו "יחושו סבל".

1) שוב מסלפים אותי, אמרתי להתעלם מהבעיה?

למה החלטת שרק הלכות מוכרחים לקחת מהתורה ואילו את ה"תועבה" את לא מחוייבת?

אולי יש בעיה בצורת החשיבה שלך? אולי את אמורה להרגיש שזאת "תועבה"?

לא אמרת להתעלם, התעלמת.כוכבי בוקר

הקביעה שאין הומוסקסואלים אלא רק מעט מאוד אנשים עם בעיה פסיכולוגית היא התעלמות מלא מעט אנשים שנמשכים לבני המין שלהם, וסובלים מכך מאוד כי הם בסתירה לתורה.

וזו שאלה מעניינת- אם התורה אמורה להכתיב לי איך להרגיש ביחס לדברים. אני אחשוב עליה,

אם כי אני יכולה כבר עכשיו לומר לך שלהכתיב לי להרגיש כמו שהתורה רוצה שארגיש עלול להביא אותי לאנטגוניזם כלפיה יותר מאשר להרגיש את מה שאני אמורה להרגיש.

ההא.. אני מבין.מוטיז

אני אמרתי מעט ואת אומרת לא מעט, מההפרש התעלמתי.

אז רק כדי להבין טוב יותר איפה ההתעלמות שלי, כמה זה "מעט" וכמה "לא מעט" להבנתך?

אכן, בעיה להכתיב להרגיש, אבל אדם שמאמין בתורה - אמור להרהר בזה..

לא כל ההומואים מגיעים לשם.. בפרט אם יש מצפון דתי..מייכ

המלצה לספר: רב הנסתר, חנוך דאום..

מגיעים לאן?מוטיז

לביצוע התועבה..מייכ

ולכן....?מוטיז

ולכן זה לא כ ז ה נורא...מייכ

לא???מוטיז

הם אומללים כל חייהם לעזאזל!!!

אתה יודע, לא כולם אומללים...דינה ל.

ההפך, רובם היו אומללים עד שהם זכו להכרה במי שהם [מתוך הכרות אישית]

ברצינות..?מוטיז

בואו נראה, הרי בן אדם נורמלי מתבייש אפילו בסתם בעיה פסיכולוגית אחרת.. זה לא בסדר בעיניכם? אז למה הם פתאום כל כך מסכנים בחוסר ההכרה הציבורי??

למי בכלל נוגעות ההעדפות המיניות שלהם???

ברור, הם לא אומללים, רק לא מתחתנים, או לפחות.. לא אוהבים את מי שאיתו הם נשואים.

אושר גדול..

תדע לך,, יש חברות שזה מגניב לבחורה להתלהב:מייכ

"יש לי חבר הומו"..

יש בזה מן הקוליות והחמוד..

הם אומללים מאוד-דינה ל.

כשהם נשואים. וזה עוול חמור ביותר כלפי בן הזוג.

וכשהם לא נרדפים ע"י הציבור- אז כן, הם כבר לא אומללים. 

בנאדם מתבייש (או שכן או שלא) בבעיה פסיכולוגית, כי הוא יודע שהוא שונה, לא תקין, לא "פועל" כמו שצריך.

מישהו עם נטיה הפוכה, לא חושב שהוא לא בסדר במשהו,

זה בדיוק ההבדל.

אולי הוא לא חושב את זה בגלל הלגיטימציה לענייןאהבת חינם
סליחה על ההתערבות, אבל זה לא אולי, זה אך ורק בגלל.הלליש

ודינה, זה מוגדר כבעיה נפשית,

ככה שקצת מוזר לי שאת אומרת שמי שמגיע להכרה של מי שהוא אז הוא כבר לא אומלל.

מי שיש לו סכיזופרניה- כשהוא מגלה את מי שהוא,

הוא כבר לא אומלל?!

זה אותו דבר בעיקרון, רק שלהיות סכיזופרן זה לא "קול", 

ובכן, כל מי שיש לו בעיה פסיכולוגית לא פתורה הוא לא מרגיש טוב עם זה,

עד שזה נפתר.

בהבנה פשוטה, לא השקפתית אפילו, ובלי שום קשר לדת...

למה את הבעיה את מגדירה כ"לא פועל"מוטיז

או "לא תקין" ואותו לא?

את לא מבינה שהעולם נוצר בצורה בה המשיכה המינית תגרום לפיתוח העולם והבאת ילדים ואילו אצל ההומוסקסואל זה לא קורה?

מה יותר "לא תקין" מזה??

*הוא* לא חש את עצמו לא תקיןדינה ל.

[לא משנה מה אני אישית חושבת כרגע]

אני מדברת על מה שהם מחזיקים מעצמם. מבחינתם הם בסדר, מבחינתם יש משיכה בין איש לאשה,, בין אשה לאשה, ובין איש לאיש. זה היה קיים מדורי דורות, ופשוט הושתק (אך אם תנבור בין דפי ההיסטוריה, תראה שזה היה קיים ועוד איך) ולכן, גם זאת משיכה קיימת ואופציונלית.

הם גם דורשים קבלה והכלה בחברה, לא להירדף ולא לקבל יחס מזלזל, כדי שלא יאבדו את עצמם לדעת ולא ייחיו באומללות מתמדת (ז-א-ת האומללות!)

ברור שיש אנשים שחשים משיכה כלפי מינם שלהםמוטיז

זזה יכול להגיע למשל כתוצאה מפורקן מוחלט של היצרים, הרמב"ן כותב את זה.. 

אף אחד לא מקבל יחס מזלזל!!

אנחנו חיים בחברה דתית להזכירך, שבה אף אחד לא מדבר על משיכותיו המיניות לעזאזל!!!

אכן, הכל מתחיל ונגמר מהחילוניות, ואני... מיום ליום הופך פה לחרדי יותר.

אני מקווה שרק *פה*פייגליניזית

;)

הצחקתנידינה ל.

מי לא מקבל יחס מזלזל?

מה כתבת שם בהודעת הפתיחה שלך, תזכיר לי?

ואולי אם בחברה הדתית יתנו טיפה דיבור על המשיכות המיניות (ועל מיניות, בכלל) כל מני תופעות עצובות ימנעו, או יקטעו מהר ובאיבן (כן כן, והכל בצורה צנועה ומכובדת)

אוהו, כמה שהגיע הזמן...

ולא צריך לחפש מתחת לשטיח מאיפה הנטיותה אלה באות.

כן, חלקן אולי מנתינת דרור ליצרים ורצון להתנסות בכל מני דברים,

אבל זה דבר מולד לרוב.

סליחה?!פייגליניזית

יש בעיה עם יחס מזלזל ללגיטימציה גורפת להומוסקסואלים?!

זה לא מולד ולא נעל.מוטיז

בהודעה שלי מעולם לא זלזלתי בהם, רק העמדתי דברים במקום, מדובר בבעיה פסיכולוגית עצמית במיעוט מהמקרים ובבעיה פסיכולוגית שנגרמת בידיים ברוב המקרים. רצוי להכיר בזה כמו שרצוי להכיר בכל בעיה פסיכולוגית אחרת.

איפה הזלזול? הסילופים מרתיחים אותי, איפה הזלזול???

זה נושא חדש, התעלמת ממה שאמרתי ופתחת נושא חדש, נחמד.

טענתי לך שמגזרים בהם לא מדברים על המשיכה המינית - לא מעניין אף אחד למי אתה נמשך, זה עסקך הפרטי.

הכל הגיע מהחילוניות, רק זבל וזבל וזבל..

(תגידי לרמב"ן לא לחפש מתחת השטיח, אבל הוא לא חשב כמוך, והוא חשב שזה מתחיל בחוסר גבולות עם נשים, עובר הלאה לגברים, ועלול גם להגיע לבעלי חיים)

בגלל שזה כ"כ *עסקי הפרטי*דינה ל.

רבים שותקים ולא מעלים בעיות. והן נעשות חמורות יותר.

אבל בסדר, זה נושא אחר.

ולהיות הומו לאו דווקא נובע מחוסר גבולות עם נשים.

שים לב: הומו = נשמך לגברים. לא לנשים.

ולא החילונים המציאו את זה. זה מולד (לרוב). ולא נעל.

[וחופשי, אפשר לחשוב שונה ממני.]

יש מחלוקתפייגליניזית

קשה בין הפסיכיאטירים, פסיכולוגיים, רופאים ובלבלבלה,

אבל דינה קובעת שזה מולד. וואהוו.

את מציגה את זה בתור מציאות, ואז כותבת: "אפשר לחשוב שונה ממני". איך זה מסתדר אם זו עובדה, ומציאות?!

^^^מוטיז

יש מחלוקת עם הטייה ברורה לדעות האישיות\דתיות.

והסיום, לא ברור.

בעצם זה ממש לא הוגן, גמני הבעתי דעה בנושא שיש בומוטיז

חילוקי דעות בין אנשי "מדע". אז סליחה..

פייגליניזית

וכאן מתגלה ה דוס שלך

מוציא לשון

מחיפוש פשוט אצל הרב גוגלאהבת חינם

המ"ה

מחקרים מראים שכמעט בוודאות זוהי נטייה מולדת שמתפתחת כבר בשלב העוברי, ושדפוסי ההתנהגות ההומוסקסואליים מתגבשים כבר בגיל חמש.

תכונה גנטית או בחירה אישית?

ב-1991 פרסמה הגנטיקאית אן מויר את ממצאי מחקרה, שאיששו את מה שהיה ידוע שנים רבות – ההומוסקסואליות נמצאת בגנים. ולא רק שברוב המקרים זוהי תכונה מולדת, אלא שהסביבה שבה גדלנו ממלאת תפקיד הרבה פחות חשוב בעיצוב התנהגותנו מכפי שסברו בעבר. המדענים גילו שמאמציהם של הורים למתבגרים או למבוגרים הומוסקסואלים לדכא את הנטיות של ילדיהם מסתיימים תמיד בכישלון. ומאחר שהשפעת הימצאותו – או העדרו – של ההורמון הזכרי על המוח היא האחראית העיקרית לתוצאה הזאת, רוב בעלי הנטייה החד מינית הם גברים. על כל לסבית ישנם 8-10 הומוסקסואלים.

במשך מאות שנים ניסו להילחם בתופעה על ידי דיכוי הרגש ההומוסקסואלי ב'חולים'. השיטות כללו כריתת שדיים, סירוס, טיפול בתרופות, ניתוח באונה המצחית של המוח, פסיכותרפיה, טיפול בהלם חשמלי, תפילה, ייעוץ רוחני וגירוש שדים – אך אף אחת מהן לא הועילה. חוקרים סבורים היום שברוב המקרים מתפתחת הנטייה להומוסקסואליות בשלב העוברי, שדפוסי התנהגות הומוסקסואליים מתגבשים בסביבות גיל חמש, ושהיא לא נמצאת בשליטתו של האדם.

מחקרים על תאומים זהים שהופרדו מיד אחרי לידתם וגודלו במשפחות ובסביבות שונות, העלו שמאפיינים אנושיים רבים, כגון נוירוטיות ודיכאון, מועברים באופן תורשתי על ידי הגנים. ד"ר ריצ'רד פילארד מאוניברסיטת בוסטון והפסיכולוג מייקל באיילי מאוניברסיטת נורת'ווסטרן, שחקרו את נטיותיהם המיניות של אחים שגדלו באותה משפחה, מצאו שהסיכוי להומוסקסואליות בקרב תאומים לא זהים הוא 22 אחוז, אצל אחים שאינם תאומים ואחים מאומצים 10 אחוז, ו-52 אחוז אצל תאומים זהים שנושאים את אותם גנים.

מחקרים שבדקו את התאומים הזהים של הומוסקסואלים שהופרדו בלידתם גילו ש-50 אחוז מהאחים שאותרו אף הם הומוסקסואלים. החוקרים הניחו ש-10-20 אחוז מאלה שהצהירו שהם הטרוסקסואלים היו אף הם הומוסקסואלים, אבל היו חבויים עמוק בתוך הארון, או ביסקסואלים. כך שניתן להעריך שהשיעור האמיתי של הומוסקסואלים בקבוצה זו של האחים התאומים שאותרו מגיע לכדי 60-70 אחוז, מה שמוכיח שהנטייה להומוסקסואליות נוצרת לרוב ברחם האם.

דין האמר מהמכון הלאומי לחקר הסרטן בארה"ב השווה בין הדי.אן.איי של 40 זוגות אחים הומוסקסואלים. התברר של-33 מהזוגות אותם סימנים בקטע 928X שעל גבי כרומוזום X – קטע שנקבע כמיקומו המשוער של הגן האחראי להומוסקסואליות. כשהשווה בין הדי.אן.איי של 36 זוגות של אחיות לסבית הוא לא מצא התאמה. המחקר מהווה הוכחה נוספת לכך שלא רק שנטייה לאותו מין מאפיינת בעיקר גברים, אלא שהיא כמעט בוודאות תופעה גנטית. והסיכוי שהגן יקבל ביטוי – כלומר ישפיע על התינוק – תלוי כנראה במידה ניכרת בקיומו של ההורמון טסטוסטרון ברחם בשבועות 6-8 של ההריון. כמו כן קיים סיכוי זעיר שגורמים אחרים, כולל התניות חברתיות, יפעילו את הגן הזה בילדות המוקדמת – לרוב לפני גיל חמש.

ממחקר אחר, שנערך על ידי המכון הלאומי לחקר הסרטן, עולה שהומוסקסואליות היא נטייה משפחתית. נתונים שנאספו על בני משפחה של 114 הומוסקסואלים מראים שקיים סיכוי גדול פי 3 מהממוצע שגם אחיהם, דודיהם, דודניהם ו/או הוריהם יהיו הומוסקסואלים. רוב ההומוסקסואלים היו דווקא מצד משפחת האם.

כיצד נוצרים תינוקות הומוסקסואלים

מוחם של עכברים מתפתח רק אחרי הלידה, דבר שמאפשר לחוקרים להתחקות אחרי התהליכים שמתרחשים בו. מחקרים גילו שכשמסרסים עכבר הוא מתחיל לחשוב שהוא 'היא' ומתנהג כנקבה. כשנותנים טסטוסטרון לנקבה שאך נולדה היא חושבת שהיא 'הוא', מתנהגת בתוקפנות ומטפסת על נקבות אחרות. נקבות של הציפור קנרית אינן מסוגלות לשיר, אך כשמתחילים להזריק להן טסטוסטרון הן מסוגלות לשיר כמו הזכרים. ברוסיה, שם נערכו ניסויים חשאיים על בני אדם, התקבלו תאומות זהות – החוקרים הפכו בנים לבנות ובנות לבנים על ידי שינוי מוחם בעודם ברחם, באמצעות טסטוסטרון.

אם במהלך שלבי ההריון המוקדמים חלה ירידה ברמת הטסטוסטרון אצל האם והיא נושאת ברחמה תינוק זכר, גוברים הסיכויים שייוולד 'זכר נקבי', כלומר הומוסקסואל, מפני שההורמונים הנקביים עיצבו את מוחו. בסין העתיקה, למשל, לא הורשתה הקיסרית לשמוע ולראות דברים לא נעימים במהלך ההריון, לחשוב מחשבות שליליות ולפגוש אנשים חולים או דכאוניים, כל זה כדי למנוע נזק לתינוק. מחקרים מודרניים מאששים חומה עתיקה זו.

מחקר שנערך ב-1970 בגרמניה העלה שאמהות שסבלו ממתח רב בחודשי ההריון הראשונים נטו פי 5 ללדת בנים הומוסקסואלים. מחקר שערך פרופ' לי אליס מהמחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת מינוט נורת' דקוטה, הראה אף הוא שמתח בהריון משמעו תינוק הומוסקסואל.

בחיפושים פשוטים נוספיםמוטיז

תמצאי שישראל היא מדינה כובשת, ושאלוקים ככל הנראה לא קיים מבחינת המדע..

סואו..

כל עוד אתה לא מפריך את העובדות אתה לא יכול להתעלםאהבת חינם

המ"ה

לא מצאתי מחקר שכתוב בו שזה לא מולד.

לגבי מה שכתבת ברור שאני אמצא גם את ההפך.

^^^^פייגליניזית

או שאש"ף זה אירגון זכויות אדם (אל תצחקי, ראיתי את זה פעם, חפירה בהיסטוריה של המחשב, וזה מונח לפניך, רק שאין זמן

יש עוד מלא דוגמאות, אחת יותר מגוחכת מהשניה...

אויש. נו'במת.פייגליניזית

קודם כל, כולנו יודעים שכל אחד יכול לכתוב בויקיפדיה על איזה נושא שבא לומוציא לשון

(לא מדובר על ויקיפדיה, זה אותו רעיון, עצם לקיחת חומר מ"מקור" כזה, היא בעייתית)

אדרבה. רוצים לחקור את הנושא? את העובדות והנתונים?יש מקום לכך, אבל בלי לקיחת מאמרים בנושא, קודם כל ממקורות מפוקפקים, עם כל הכבוד לרב גוגל, ושנית... ממקור אחד, סתכלות אחת, כפי שאתה רואה ממה שכתוב, זה לא נתונים מוכחים. 

כשיהיה זמן.......

בלי לקיחת מאמרים? ואיך את יכולה לקבוע ישר עובדהאהבת חינם

המ"ה

שזה ממקורות מפוקפקים?

אני לא באמת קראתי מה כתוב שם במאמר כי זה לא באמת מעניין אותי, אבל כשדינה הזכירה שזה מולד נזכרתי ששמעתי את זה כבר והחלטתי לבדוק.

תאמינו אל תאמינו זה כבר בעייה שלכם. אין לי כאן עניין לשכנע או לא.

ואני גם נגד מתן לגיטימציה לכל הסיפר הזה.

לא קשור לאמון או לאי אמוןפייגליניזית

זה קשור שזו הסתכלות, ולא עובדה, או הצגת מציאות. זו דעה.

אין כאן ענין של תאמינו, לא תאמינו, ובלהבלהבלה,

יש מליון דעות ומחקרים בנושא,

והצגת דעה אחת- זה אבסורד.

מוזמנת להביא דעה אחרת אבל עם נתונים ומקורות..אהבת חינם
כן, תודה על ההזמנהפייגליניזית

אני ממש מתרגשת. אוהו...

סתם. אני באמת אחפש משהו מקיף וכולל שלל דעות, עם מחקרים וסקרים. נראה מה יעלה בחכה. 

|השאלה היא מתי אני אשב לדוג. הים לא נראה באופק|.

ובמילים פשוטות, אין לי זמן.

אז...

אני שמחה להזמין אותך, ברוב חגיגיות לעשות את בדיוק אותו הדבר!!!

תופים

אני מתחילה להיות עייפה. יש מצב שזה מתוך שינה. שימו לב.

;)

אתה צוחק.פייגליניזית

התקדמותחצי חיוך

אבל זה לא בוער בי לחפש את זה..אהבת חינם

המ"ה

אם את באמת רוצה לדעת תבדקי ותחפשי, אם לא אז תמשיכי לכתוב מה שבא לך ומה שאת חושבת.

זה יהיה נחמד לקרוא אבל זה יישאר בערבון מוגבל כי לא הוכחת שום דבר..

אמן.פייגליניזית

כל מילה.

החכם מכל אדם?!amitadjami

מאיפה אתה יודע אם זה מולד או לא?!

הגיוני שיש כל מיני סיבות לבעיה הזו, ויכול להיות שהיא פסיכולוגי. יכול להיות שהיא ניתנת לטיפול, ויכול להיות שלא. 

יכול להיות שזה כתוצאה של טראומות מהילדות, ויכול להיות שטראומות מגיל ההתבגרות. אין שום סיבה שאתה בתור נער תחליט למה זה קורה!

דבר שני התורה לא אומרת שהומוסקסואליות היא תועבה, היא אומרת שהמעשה הוא תועבה, יש להפריד. כי תורה מוסרית לעולם לא תגיד על בעיה של אדם שהיא תועבה. זה כמו להגיד 'אדם נכה הוא תועבה'! 

אדם שמרגיש שנטייתו היא "נכות"מוטיזאחרונה

לא יגדיר עצמו הומוסקסואל, אדם שמגדיר עצמו כזה זה בדיוק אדם שמסמפט את הנטייה.

המעשה עצמו - זה בעצם הנטייה המסומפטת.

אני אהיה יותר אכפתי ממך כלפי אחד שנסיבות שונות הביאו אותו ל"נטיות"..

אבל אני ממש לא מסמפט אותו אם הוא לא רואה ב"נטיות" בעיה.

הקבוצה הזאת, ה"הומוקסואליים", לא רואה בזה בעיה, אחרת הם לא היו מתקבצים לקבוצה.

החלטה שלהם..מייכ

גם מי שלא עוזה סתימות בפה בזמן ונהיה לו טיפולי שורש.. הוא אומלל,, 

עצומה נגדם לא תעזור!!!!

מה שכתבת שנותנים מידי לגיטימציה, וככה אנשים סטרייט חושבים שהם לא.. כמו החבר שלך.. זה אתה צודק לגמריי..

אבל,

כל אחד אוכל תדייסה שהוא מבשל..

לא הבנתי את הסיום...מוטיז

אני דואג לכלל הבריא, ואני יודע שרוב מוחלט או אולי כל אלה שמגדירים את עצמם הומוסקסואליים הגיעו לזה רק בגלל ההעצמה והפרסום והלגיטימיות שנותנים בציבור לסטייה.

מישהו ייפגע כעת, נניח, למי נדאג??

לעוד קבוצה של אנשים שהבעיות בחיי הזוגיות שלהם לא נוגעות לאף אחד ולא מעניינות אף אחד או לאלה שהופכים לאומללים כל חייהם בגלל ה"דאגה" המושחתת הזאת??

אתם קולטים את עוצמת הפשע??

בכלל, כל המחשבה על כך שמעניין מישהו הנושא הפרטי הזה שלך היא מעוותת, ומגיעה אלינו רק מהעולם החילוני שמזמן הגיע לזנות ציבורית..

אולי, אולי קיימים כמה בודדים שהבעיה שלהם דורשת טיפול של ממש ואולי (ח"ו) לא ניתנת לתיקון.. אולי, רוב מוחלט של האנשים האלה יכלו להיות נשואים באושר, והם אומללים כיום בגלל ההתחשבות הציבורית המזוייפת, של התקשורת ושאר עיוותי החברה החילונית - ושלכם.

תודה.. כמה כיף לשמוע שאני מעוותת.. ושאר החברה פה..מייכ

טוב.. אתה ככ פנאט כנראה וממש לא פלורליסט, לא יכול בכלל לקבל שיש דעות לא בדיוק קופי פייס הדעות שלך..

.. אמרת את זה בהתחלה..

(כל אחד אוכל תדייסה שהוא מבשל: אם אדם מכניס תצמו לבור, לדוגמה, משכנע את עצמו שהוא משהו שהוא לא,, או במו ידיו מחליט החלטות שגויות, אז הוא ישא בתוצאות..)

מתנצל..מוטיז

פשוט עבר לי בראש הבחור ההוא, וזה חירפן אותי.

סבבהמייכ

זאת בעייה פסיכולוגיתיוסלה קמצן (קדוש?)

וכמו שיש בעיות פסיכולוגיות נפוצות כמו חרדה, שליטה עצמית וכו'

יש בעייה פחות נפוצה שהיא הבעייה הזאת.

כהן וגרושה זה הגיוני כי אין הבדל בין כהן לגרושה מבחינת הנורמה והרגש התקין.

אבל הבעייה הזאת היא בעייה ברגש לא תקין.

אז מה זה שונה במעיות פסיכולוגיות אחרות?

מי החליט שזה רגש לא תקין?כוכבי בוקר
1)השכל הבריא, רגש הבריא..מוטיז

2) התורה. שכתבה שזאת "תועבה".

3) מה שכתבה ריבוזום..V

מה שאתה עושה הוא הנחת המבוקשכוכבי בוקר

הרבה יותר קל לי לקבל את העובדה שזה איסור תורה מאשר להכריח את עצמי לחשוב שמי שמרגיש ככה הוא חולה. מצטערת.

לא מבין מה את רוצה..מוטיז

לא אמרתי לך להכריח את עצמך לחשוב שום דבר, אני מניח שאדם כן צריך לשאוף לכך שמוסר התורה יהיה המוסר שלו, אבל אם זה לא קיים אני לא מכיר דרכים לפתח את זה.

אני מניח שמה שבעיקר צריך זה להתחבר לרגש האנושי הבסיסי, זה שנעלם תחת ערמות ערמות של מוסר שמאלני מזוייף.

אני אומרת שאתה לא נותן לעצמך ללכת אחורהכוכבי בוקר

ולבחון מאיפה מגיעה המסקנה שלך.

העובדה שהתורה כותבת משהו לא אומרת שבאופן טבעי אני מרגישה אותו, ועדיין אני צריכה לשמור אותה.

הרגש האנושי הבסיסי? אני רוצה שאנשים יהיו מאושרים, כל עוד זה לא פוגע באנשים אחרים (ילדים עתידיים לא לוקחים בעיני, מהבחינה הזאת. מבחינת התורה- נראה לי שכן)

הרגשה בסיסית, מוסר בסיסי.מוטיז

משם מגיעה המסקנה שלי..

אני חושב, שמוסר שמודאג רק מפגיעה באחר - הוא בדיוק מוסר שמאלני מעוות.

אבל הימניים השכילים פה לא מעוניינם להצטרף לדיון משומה.

אנחנו כנראה לא נסכים בנקודה הזו,כוכבי בוקר

ואני פורשת לישון.

ליל מנוחה.

לילה טובמוטיז

רק הערהריבוזום

על אמצע דברייך,

"במידה מסויימת יש פה מצב של סבל שנגרם אך ורק כתוצאה מאיסור התורה על העניין.

זה כמעט כמו לומר שכהן שהתאהב בגרושה סובל מבעיה פסיכולוגית."

הדברים אינם נכונים ואין קשר בין המשל לנמשל.

הסבל אינו נובע רק מאיסור התורה. הנטיה הזו היא אכן לא נורמלית, ובעליה סובל מכך שיתקשה להקים משפחה ולהעמיד צאצאים בדרך הנורמלית. אכן, דרך הטבע היא שזכר ונקבה נמשכים זה לזה וע"י כך יכולים להתרבות. כהן שהתאהב בגרושה - זוהי דרך הטבע. אין קשר בין זה לבין בעיה פסיכולוגית או פיזיולוגית.

מה שניסיתי לומר שםכוכבי בוקר

הוא שבעצם האיסור נגרם סבל שללא האיסור יכול היה להמנע. ובמובן הזה- המקרים דומים.

נניח שהחלטתי שאני מעדיפה לחיות עד מאה עשרים עם האדם שאני אוהבת ולהמנע מלהביא ילדים, כי זה גורם לי פחות סבל מאשר להביא ילדים עם אדם שאני לא אוהבת או לא נמשכת אליו?

מי מחליט מהו סבל?

ברור שהאיסור גורם לסבלריבוזום

על זה לא נראה לי שיש ויכוח. גם האיסור לחמוד את אשת הרע גורם לסבל מן הסתם.

פשוט, כדאי יותר לנסות לדייק, ולכתוב את מה שמתכוונים אליו, ולא משהו אחר (ובטח אם אינו נכון). אחרת איך נבין?

את הצגת את זה כאילו כל ההסתכלות על הנטיה להימשך לבני אותו מין כ"בעיה" נובע לגמרי מהתורה, ולא כך הוא. אין צורך בתורה כדי להבין שמי שנטיתו כזו מצוי בהתנגשות בין הנטיה הזו לבין הרצון הטבעי (של מרבית האנושות) לצאצאים. את זה רציתי לתקן. (לא נכנסתי פה לדיון מעבר לזה, לכן לא אגיב לשאר הדברים שאינם קשורים להודעתי הראשונה.)

אני מתכוונת לסבל מהסוגכוכבי בוקר

שלא גורם לסבל לאנשים אחרים.

מוטי,יטבתה

אני מסכימה עם מה שאתה אומר (בדיון עצמו ובעצומה הזאתי)

אבל תזכור שמאחורי כל ניק, יש אדם שאתה לא יודע מה עובר עליו ועם מה הוא מתמודד בחיים..

זה ללא ספק עניין שאני צריך להתחזק בו.מוטיז

אבל צריכים להבין שמי שגורם את הסבל לאנשים האלה זה אלו שכביכול נלחמים על זכויותיהם, לא אני.

צריכים גם סדר עדיפויות, למנוע מאינסוף חבר'ה להפוך לאומללים חשוב יותר מההתחשבות בצער של האדם הפרטי. (כל אחד פה יודע את זה כשהוא מסוגל לדבר על פדופילים או על אנשים אחרים עם בעיות)

למה?יוסלה קמצן (קדוש?)

זו חוסר רגישות להגיד לסיכופרן שיש לו בעייה?

לא! הוא חייב לדעת את זה כדי לטפל בזה.

חוסר רגישות זה לגרום לזה להיראות נורמלי וחסר תקנה!

תגובהשואף לאור

לא קראתי את הכל אבל לגבי סעיף 3.

הפמינזם,או בצורה שהיא התגלגלה (אינני יודע את צורת ההתנהגות של התנועה הזו בהתחלה) זו תנועה אנטי נשית שמנסה לייחס כל התנהלות, איפיון או תוכנה נשית אוטנטית לחולשה, שהגברים כפו על האוכלוסיה הנשים במטרה לגזול את זכיותיה.יוצא מזה שאם התוכנות הללו הן באמת ובתמים תוכנות נשיות אינהרנטיות בתוך האופי של אשה,אז היא יצור נחות.

כלומר,התנועה הזאת מבקשת להפוך את האשה לגבר מתוך טענה שאשה מתנהגת כאשה משום שהגבר כפה עליה להתנהג בצורה נחותה כביכול.

אין תנועה "שובניסטית" יותר מהתנועה הפמיניסטית שמתייחסת לתכונות הנשיות,הבאמת יחודיות חשובות וקריטיות למין האנושי כולו כתכונות נחותות.אין תנועה יותר שובניסטית שמנסה להפוך את האשה לגבר מתוך מחשבה שבצורתה הנוכחית היא נחותה.

מתן שיוויון זכויות כלפי לימודים וכו' אינו הנק',לא על זה מצר מי שמתנגד לתנועה הזאת,לפחות לא במחוזותינו.מצד שני אסור לנשים לאבד את היחודיות שלהן והתפקיד המשפחתי המיוחד שלהן בשביל קריירה.. זה לא עובד טוב לאף אחד מהצדדים.

אגב התברר שהנסיון לומר שהתכונות הנשיות הן דבר נרכש שבא כתוצאה מאפליה חברתית הופרך מבחינה מדעית,ומתברר שתינוקות מגיל צעיר מאד,בצורה שהיה ניתן להוציא השפעות חינוכיות נמשכות לדברים שמיוחסים לסטריוטפים נשיים,בצורה של משחקים שמאפיינים ומבטאים תוכנות נשיות.כנ"ל הפוך לגבי גברים.אז ברור שגם איננו חושבים שהתנועה הזו צודקות באילו מההנחות הנוראיות שלה שהן בעצמן נבעו מתוך תפיסה שובניסטית שורשית,עד כדי מחשבה שכדי לתת לאשה חופש היא צריכה למעשה להיות גבר.

מצטרף ו...יוסלה קמצן (קדוש?)

מתי אתה מעלה את העצומה? קורץ

אני גם חושבת על עצומה חדשהמאמע צאדיקה

חבר אתה חופר

חופר

לפחות הוא מעיר את הפורום יטבתה

מאז שלינוי לא כאן..

רק כדי שיבינו אותי יותר..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ו' בסיון תשע"ג 23:37

לפני כמה ימים יצא לי לדבר עם מישהו שפתאום פרק בפני את העובדה ש.. הוא "הומוסקסואל".. כשניסיתי להרגיע אותו ולדבר איתו, שאלתי למה הוא בכלל חושב שהוא כזה, והוא תיאר לי דברים כל כך נפוצים שאני מכיר אישית אצל מליון חברים מהגיל הזה.. 

פתאום קלטתי מה קורה פה, הרי תוך כמה שנים הבחורצ'יק הזה היה משוכנע שהוא הומו ובאמת היה הופך לכזה בסופו של דבר!!!! וזה בגלל שברגע שהוא מבחין באיזו נקודה לא חשובה בעליל הוא מפרש את זה כהשתייכות לקבוצות האלה שמיוחצנו"ת ע"י התקשורת ושאר ה"מתחשבים" שדואגים לזכויותיהן!!!!

הוא היה הופך לאחד מאותם "אמיצים" אומללים, רק בגלל שמספר זעום של אנשים הסובל מבעיה, ומספר גדול יותר של אנשים שאבדו כל רגש או מחסום אנושי כשנתנו פורקן מוחלט ליצרם.. דואגים לזכויותיהן המפונטזות..

זה נורא!!!! פשוט לא נתפס גודל הפשע..

אתה יודע מה עולה לי מכאן?מאמע צאדיקה

כזואיסטי

החיים הם הרבה יותר מורכבים מכללים והצהרות

כשמנסים לנסח כלל- או עצומה- יוצא דבר שהוא חריף, חד ערכי, שטוח,

כשאתה בא עכשיו ומספר סיפור- אז אתה מתאר חיים מורכבים, אתה מתאר סיבה תוצאה משמעות השלכה תהליך ועוד כמה דברים...

(אני יכולה לחפור עכשיו שעות למה חזל היו כזואיסטים כשכתבו את תורה שבעפ, ולמה זה יותר טוב מללמוד לפי כללים... אבל הבה ננצלש בפעם אחרת, אני עייפה מידי כרגע)

המומחים שעוסקים בתחום אומרים

יש הרבה מי שהם מבולבלים, עסוקים בבירור עצמי

יש מיעט שהבירור מביא אותם למסקנה עצובה, הם מיעוט- אבל קיים.

הבעיה שלנו היא לא בזהות של אותם מיעוט -אלא בנ"מ למעשה של זה, ולאמירה הציבורית שבזה

(רק אני רואה אי צניעות בכלל בכל הדיון הזה?)

ואם כבר אני אענה על הסעיפים אחריםמאמע צאדיקה

1. תקרא את הספר "פלורליזם פנאטיזם כלליות" (אמרו לי שיש הוצאה חדשה של הספר עם שם יותר מגניב... לא זוכרת כרגע. תגלל או תשאל את עוגי-אוכל-ספרים)

אחרי שתקרא את הספר- נדבר

3. מבחינה היסטורית ומחשבתית יש בפמיניזם מספר זרמים ושיטות

בעצם זו מילה אחת שמאגדת תחתיה כמה אידיאולוגיות שונות מאוד זו מזו

הפמיניזם הראשוני, הקלאסי- שדגל במחשבה ובמעשה שלנשים יש שיוויון זכויות אזרחיות וכלכליות- הוא דבר מבורך לכל הדעות

כמו שאמר מי שאמר- לא הגויים ילמדו את עמ"י מה זה כבוד לבת מלך, אבל טוב שהגויים עצמם ילמדו לכבד את הנשים שלהם...

יש גל מאוחר הרבה יותר- גל של פמיניזם לוחמני- שבא ביחד עם פוסטמודרניזם, ועם דת "השלום"- שהוא שנלחם נגד יסודות המשפחה, נגד הזהות המגדרית של גברים באשר הם, ובעד חברת נשים שבה הסולידריות היא על רקע מגדרי ולא על רקע לאומי.

לגביהן אני מוכנה להסכים שהן אכן- רעה חולה.

אבל למדנו כבר שהדרך הכי טובה למגר את הרע- זה ליצור טוב, למלא את העולם בטוב. לקחת לעצמינו את העיסוק בנושא מסויים- שהרי העולם מוכרח שידונו בנושא הזה- ולמלא אותו בתוכן של תורה, של קדושה, של הרמוניה, של משפחתיות בריאה

(המלצה לספר- אור שבעת הימים)

1) לא חייב לקרוא שום ספר..מוטיז

אני לא רואה שאנשים שקראו יותר הפכו לחכמים יותר..

3) ייתכן שאני מסכים לחלוקה, אכן, דיברתי על הפמיניזם אותו אני מכיר, זה שקיים.

הדרך הכי טובה היא להוסיף טוב, אז תוסיפי..

אולי באמת ההתנגדות לפינוי הגוש היתה לא לעניין, ומה שהיה צריך לעשות זה פשוט להוסיף טוב.. |מבט חולמני|

כנראה לכן פונה הגוש, כי במקום להוסיף טוב עסקו בהתנגדות, ועוד אלימה!!!!

(שוב? עוד ספר?) 

לא תקרא- לא נדבר...מאמע צאדיקה

אנשים שקראו מידע- הפכו לחכמים יותר- מכיוון שהם התעשרו מרעיונות של אחרים, ולא המשיכו לחפור במחשבות של עצמם במעגל סגור אינסופי...

3) ובכן, אני כן

"פמיניסטית" מהסוג ה... (תמספר איזה סוג אתה רוצה. הזוג שנותן כבוד לנשיות, שמאמין ופועל לחיזוק המשפחות ע"י כבוד לנשים ולנשיות ולאימהיות, שפועל בשקט לשיוויון זכויות, הזדמנויות ואחראויות לנשים וכולי.)

למה בדברים כמו הגירוש- השיטה של להוסיף טוב (לחבק חיילים) לא הצליחה?

כי במלחמת הדעות -יש מה לעסוק בדעות חיוביות

במלחמת המעשים- שיש מולך לא פילוסוף אלא אוגודנר- צריך לפעול, וחזק.

אבל לא נעלה מהאוס כאבים ישנים ... איסרו חג זה זמן שמחה

שם הספר "הוד הקרח הנורא"שלום ש

*זה* ספר אחר של הרב קלנראדם ישר

הספר המדובר הוא "הקריטריון לאמת, הקריטריון למוסר" והוא באמת מומלץ אבל מורכב לקריאה (או לימוד)

אותו בחורצ'יק לא הפך להומו, הוא הפך ל-"בי"דינה ל.

(=ביסקסואל, נמשך לשני המינים)

הוא דתי?

כי אם כן, זה מובן לי לחלוטין. הוא התנסה במה שקרוב אליו. אבל אם היתה לו "אפשרות" להתנסות בדרך ה"טבעית" (עם בנות) אולי הוא היה מגלה שהוא "סטרייט".

זה קורה אצל הרבה חבר'ה דתיים, בגיל ההתבגרות. ואלה שמגלים שטוב להם עם בני מינם, והמשיכה אכן שרירה וקיימת- נחים על זרי הדפנה...

אני מסכימה שהלגיטימציה שניתנת לבעלי נטיות הפוכות מדרבנת אנשים להשתייך לקהילה הזאת. מבחינת ההלכה כמובן שזה אסור, מבחינת ייסורי המצפון ושאר ייסורי הנפש שעוברים אנשים שמבולבלים לגבי זהותם המינית- זה מקל עליהם.

את מכירה אותו?מוטיז

אמרתי "אולי"דינה ל.

ואז הצגתי תופעה רווחת בקרב הדתיים שממנה אנשים מפתחתים זהות "הפוכה" (הומו/לסבית)

אז בעצם חברה מעורבת עדיפה בשביל למנוע את זה?אהבת חינם
אין לי כוח להכנס לדיון הזה, של חברה מעורבתדינה ל.

(גם לא אמרתי בכלל מה עדיף בעניין)

סורי.

לא.. קבעת למעלה שהוא הפך ל"בי"...מוטיז

בקשר לשאר מה שכתבת, זאת אכן הבעיה..

גדלים בנפרד (לא שיש בזה רע) ומגלים ש"נייה מינית" זה דבר שניתן לפיתוח.. אבל במקום להישאר בריאים, קוראים באינטרנט על קבוצות וסוגים, ומיד חושבים ששייכם לאחת מהן, ואז כבר מצטרף לעניין האידיאל של "להיות אני", והנה לנו ן אדם נוסף עם בעיה. שיהיה אומלל כל חייו, לא בגללי אלא בגלל שאיזה חוליגן "מתחשב" רצה שידברו בצורה נעימה..

במקום לדאוג לבחור הבריא והחף מפשע הזה, שיכול היה להתפתח כמו כל אדם נורמלי ולהיות מאושר - מתחשבים בבעייתי, כדי שירגיש בנוח.

אוקי, יתכן שאני טועה.דינה ל.

מה שבאתי להציג זה את התופה הרווחת בציבור הדתי, בו מתפתחים הרבה "B", ז"א שבגלל שזאת חברה דתית, מתנסים במה שיש, ש"א החברים בני המין הזהה, ואולי מתפתח ה-B.

אך על הדרך הזאת, יתכן שמגלים שבאמת אני הומו/לסבית, וכאן אני חולקת עליך, מוטי, זה קורה גם בלי הלגיטימציה מסביב. היא רק נותנת לך להרגיש בנוח עם עצמך (טוב או לא? לא נכנסת לזה).

לא מצטרף לאף אחד מהסעיפים..a-a-a

1-בדרך כזו שום דיון בעולם לא יווצר,ושם נושא לא ילובן,שהרי מבחינת כל אחד הוא צודק,

וכל השאר-טיפשים שאין לתת להם להשמיע את דעתם.

2-נושא מאד רגיש ,שודאי עצומה בעניינו לא תעזור ולו במעט לפיתרון לאנשים שסובלים מהבעיה,

בלי קשר אם הבעיה שלהם ספציפית אמיתית או מדומה.

חשוב מאד להיות פעילים בנושא ולהדגיש את דעתינו-אך בגישה של להוסיף אור.

3-אין בי מידה של תיעוב,סה"כ מדובר בנשים ש(לדעתי) טועות בדרכן,אבל בפירוש רוצות להוסיף טוב.

וגם כאן אני ידגול בגישה של העצמת יחס היהדות הנכון לאשה,ולא יציאה במלחמה ועצומות כננגד השונים ממני.

ובאופן כללי,כלפי שלושת הסעיפים,תמיד לזכור שמאחורי כל קבוצה כזאת שמדברים עליה,

(הומואים,פלורליסטים או פמיניסטיות) נמצאים אנשים,והרבה יותר מזה,יהודים,ולהתייחס בהתאם.

1) למה אנשים מסלפים אותי ?מוטיז

אמרתי ש"אין לתת"?

2) שוב, מילים, "להוסיף אור"..

אתה דואג לבודד הבעייתי ולא לכלל הבריא.. אוקיי.. גישה מעניינת.

3) כמו שאמרתי לצדיקה, אתה בטח מתנגד להתנגדות שהיתה בזמנו לפינוי הגוש.. 

(באופן כללי, זה בדיוק מה שעומד מאחורי תשובותיך,  העדפה של נעים על הלב על פני לקיחת אחריות)

לא הבנתי מה הכוונה שלאהבת חינם

המ"ה

2) שוב, מילים, "להוסיף אור"..

אתה דואג לבודד הבעייתי ולא לכלל הבריא.. אוקיי.. גישה מעניינת.

ואיך הבנת את זה?

לא הבנתי..מוטיז

הבנתי אותך.. ואני מסכימה עם a-a-a במידה מסויימת.אהבת חינם

המ"ה

אני לא שוללת לחלוטין את ההפגנות והמחאה, אבל במינון נכון, שזה לא יהיה העיקר.

אני בעד ש'הוספת אור' יהיה העיקר. זה עובד ונכנס יותר פנימה. מנסיון.

יש פה הרבה עניין של פרקטיקהa-a-a

ודאי שאני דואג (מאד!) לכלל הבריא,לצערי גם חויתי את ההשפעות ההרסניות של ה"גאווה"

אצל חברים יחסית קרובים.

אבל,ופה ההבדל,אין לי אפילו בדל של ספק בכך שיציאה למלחמה פנים מול פנים אל מול אותם ה"גאים"

(עצומות,הפגנות אל מול המצעדים וכו').לא מאמין בדרך הזו בשביל ליצור שינוי.

בפועל,פעולות מחאה מהסוג הרועש גורמות להכל לעלות יותר לסדר היום בארץ ולבלבל עוד אנשים.

בנוסף,בפירוש יש בי באגה מאד גדולה ל"פרט הבודד".לצערינו,בלי להיכנס למספרים,

הפרט הזה כבר מזמן לא בודד,ואל לנו להפקיר אותו.

העניין דומה מאד בנושא הפמניזם.לא תשתיק תנועה של אנשים בעזרת עצומות ומחאות.

להוסיף אור זה ממש לא רק מילים.כל האנשים שפועלים בדרך הזו בעמ"י עושים שינויים מדהימים!

(בנושאים שונים אמנם,אבל בים התנועות נמצאות תנועות ההחזרה בתשובה,עצת נפש,שמור עיניך וכו')

לעניין התנגדות בכח באופן כללי-אז כמו שהבנת אני בהחלט לא תומך בדרך הזו,לא מאמין בה.

ספציפית לגבי ההתנגדות בגוש,זו פשוט תהיה טעות מצידי לכתוב את דעתי בנושא,

מכיוון שזה נושא כ"כ רגיש פה באתר,שכל הדיון יוסט ממילא רק איליו.

מה שכן,בפירוש תמכתי יותר בגישות ה"מוסיפות אור" בתקופת המאבק (פנים אל פנים,

הפעילות במפקד המתפקדים) מאשר בפעולות כוחניות,כל עוד הן היו רלוונטיות כמובן.

להתנגד לרע זה חצי מהעבודה.מוטיז

נאיבי מי שחושב אחרת.

ואם יש הרבה רע - יש הרבה מה לשלול.

תגובה מאופקתפייגליניזית

מידי לנושאים כל כך בוערים, וצועקים בחוסר כשירותם להיות כאן, על פני האדמה.

בשביל מה טוב ככ הרבה שלילה??מייכ

לא יפה שהתנגדו בכוח לפינוי הגושמוטיז

ממש לא יפה.. לא מתחשב.. עלול להכאיב... וגם.. מבחינה רגשית, החיילים היו מרגישים יותר בנוח לו לא היו עומדים מולם אנשים שעוזבים את הבית.

אם יש הרבה שלילה - כנראה שיש הרבה רע.

אז בואו נשלול אותו ולא נחיה בסרטים על בית מקדש...

(אלא אם את חולקת על כך שמוטל עלינו לשלול רע)

זה שונה..מייכ

בעצומה שכתבת- זה נגד אנשים שעושים דברים אישיים..

בגוש- אנשים הזיקו לאחרים, (וגם כמובן לעצמם)

בעצומה- התופעות המדוברות לא חייבות טיפול מיידי, תהליך חינוכי יסודי בעז"ה יפתור זאת.. הוספת אור תפתור זאת.

בגוש- היה חובה פתרון מיידי. זה קלקול שקשה לתקן אותו..( הנה, כבר כמעט 8 שנים..  והתוצאות מולנו..)

יש לי הצעה בשבילך: להכנס לשדה החינוך, (הלא פורמלי...) ולהוסיף אור

זה מדהים ופועל!!!

זה לא נכון.מוטיז

החלק הראשון בעצומה דיבר עלי עצמי בכלל, זאת היתה בסה"כ הצהרה.

החלק השני - את טועה לחלוטין במה שכתבתי, לא אכפת לי שאדם יעשה מה בא לו וזה עניינו הפרטי..

כן אכפת לי על מה שקורה בחוץ, בתקשורת, ביחס אליהם מבחוץ, שהופך עוד אינסוף אנשים לאומללים!!!!!!!!

בנגע לחלק השלישי - לא יודע למה נראה לך שזה לא דור טיפול מיידי, אבל לדעתי שלושת הנושאים האלה יכולים להוות מן תעודת זהות..

בגוש אנשים הזיקו לאחרים ולעצמם, תוכלי להסביר?-משה ר-

נראה לי שהיא התכוונה לנזק שגרמו כוחות הגירושיעל מהדרום

לק"י

(לא התושבים).

בדיוק תודה יעל..מייכ

מוטיהלליש

אתה אדם משעשע למדי

טוב, אני לא אחתום על עצומה שלך

א. אני לא מסכימה עם הכל,

ב. צורת הניסוח שלך צריכה לעבור טיפה עידון לפניפטיש

שיהיה לך בהצלחה עם זה...

אניפייגליניזית

צוחק

ניסחת את זה בצורה מאוד קולעת! 

ואני יכולה לדמיין את העשן יוצא לך מהאוזניים.

חחחחח אני שמחה לראות שאני לא היחידהדניאל55

שנקרעה מצחוק מהעצומה שלך....״ קבוצה של נשים שמצאו דרך מענינת לפרוק תסכולים וכעסים״ 

מעניין מה גרם להם לתסכול ולכעס אם לא זה שהן היו צריכות לעשות הכל בבית ואפחד לא היה סופר את דעתן.....

מסכימה עם מאמא צדיקה, עם מייכ ועם aaa

ויודע משהו, בתור פלורליסטית א מ י ת י ת אני מסכימה גם איתך באיזשהו מקום.

כי פלורליסט אמיתי נותן מקום גם לידיעות בלתי פלורליסטיות בעליל!!!

ואחינו, בוא לא נדבר על הגירוש...זה רק מעלה לי תאימאימא של העצבים!!

מה... באמת?מוטיז

מעניין, במה מתבטא זה שאת "נותנת מקום" לדעות "לא פלורליסטיות בעליל"?

אני לא התחלתי לצווח ולצרוח עליך על דעותיךדניאל55

שברובן מנוגדות לשלי. ולא רק בהקשר של השירשור הזה..

אלא גם בהקשר של חסידות בכללי וחבד בפרט ועוד ועוד.

אני חושבת שבשביל בירור האמת יש לתת לרוב הדיעות לגיטימציה ( לא לכל הדיעות כי חלקן קוראות למוות ללא סיבה)

האא, זה נקרא "לתת מקום"?מוטיז

זה שלא התחלת לצרוח?

לא רק.... אבל גם.דניאל55

שים לב מה אתה עושה כשאומרים דיעה שונה משלך..... מתחיל לצרוחרמקול

אני בעיקר מקשיבה לדעתך. מנסה להבין את ההיגיון שלה ונותנת לה לגיטימציה ( ברוב המקרים)

ותתפלא לשמוע שאני אלחם על זכותך להשמיע את דעתך גם אם היא טיפשית, שיקרית ומלאת טעויות לפי האידיאולוגיה שלי.

בדיוק מהסיב שאני לא אלוקים ויש מצב ענק שגם אני טועה, טיפשה ומשקרת לפי תפיסת עולמו של האחר

לא רק? אז מה עוד??מוטיז

זה מעניין אותי, כי.. בדיונים כאלה דיבורים סתם עלולים לחרפן.

תפישה ידועהפייגליניזית

אם כי מאוד מקוממת,

|תפישה אשר החלה לחלחל בצידה השלילי אל תוך באי הפורום. טדדדםטדדדם|

מת

-אגב, אף אחד כאן לא אומר לך לשתוק, או להשמיע את דעתך.

-יש כאן עניין דומה, בענינים שיפה להם השתיקה (ראה ערך כמה תגובות למעלה בעניין ההומוסקסואלים)

ושם, עם כל הכבוד לזכות להשמיע עמדה ושאיפה וכולי, מתן לגיטימציה למשא ומתן פתוח ללא גבולות ומעצורים, חופש הביוטי, במובן הכי רדוד של הענין.

- סליחה על ההתערבות. חרה לי העיוות.

- ממש תודה שאת נותנת לאנשים כאן לדבר, בלעדיך מה היו עושים. (אני לא מבינה את ההתחסדות הזו, לכל אחד מותר להשמיע את דעתו, וגם למשיהו שלא חושב כמוך מותר שיהא לו "חופש הביטוי", להצגת דעתו על תפישתך. שימי לב לחילוף התפקידים, תתאמצי להבין על מה אני מדברת).

צריך להבהיר כאן, בין באי הפורום, זה כנראה לא ברור:

~זה לא אישי~

ממש לא משנהדניאל55

וברור לי שלא אני זאת שנותנת לו את היכולת להתבטא.

אני כתבתי בהקשר של העצומה שלו... שאני לעומתו כן פלורליסטית ואפילו גאה!!( למרות שזה קשה לי ממש לפעמים)

ואני בחיים שלי נותנת מקום לידיעות שונות משלי.

זאטצ אוול...

מה הקטע להתעצבן?!?

את פלורליסטית גאה? באמת?מוטיז

מעניין... את חושבת שצריך לתת ולהילחם כדי שאדם אתאיסט יוכל להשמיע את דעתו ברבים ולהשפיע?

ומה לגבי מסיונר? 

לא היתה פה תשובה אחת לעניין, לגוף הנושא.מוטיז

רק חוסר מודעות, וניוון, שכמו בשאר הנושאים החשובים עליהם מדברים פה מידי פעם - מונע מאנשים לקום ולעשות משהו, או אפילו להביע דעה.

אולי הפורום לא מייצג מגזר...

אולי..

איך התשובות לא לעניין? שאלת מי יצביע וענואהבת חינם
המ"ה

ואז התפתח דיון כרגיל
אולי?! ברור שלא.פייגליניזית

ברור כמו שאני עכשיו מקלידה על מקלדת שחורה על אותיות לבנות, וברור כמו זה שעכשיו חשוך.

(אגב, יש מצב שיגידו לך כאן שהם *כן* מייצגים את המגזר, אני כבר לא יודעת למה לצפות. אבל מוזר לי שאתה לא מבין את זה...

אולי בגלל שזהו ההתקלות היחידה שלך (?) עם העולם הזה, ה'לא-חרדי'...)

רק כדי שנבין טוב יותר את הגיחוך..מוטיז

הרי ל"הומוסקסואל דתי" (בהנחה שקיים, אני משוכנע שהוא קיים רק בראש, ע"י חינוך ועיוות, אולי יש בודדים של ממש שסובלים מבעיה שלא ניתנת לטיפול) אין בעצם עניין באיזשהי הכרה או בכלל התייחסות..

במגזר הדתי לא מדברים על נטיות מיניות, גם הנורמליות, אין לזה ביטוי..

והרי הומוסקסואל דתי לא מבקש לדרוש לקבל קצבאות כשל זוג נשוי בשבילו ובשביל "בן זוגו לחיים".. שהרי הוא דתי, והוא לא מתכוון "לחיות עם מישהו".. 

כך ש.. אין פה עניין אמיתי, רק פזילה מפגרת לעולם החילוני, שם מדברים על "הכרה ושוויון" (מזעזע!).. ורצון להיות נאורים ומתקדמים כמותם.

או שתסבירו לי איפה בדיוק יש משמעות ל"הכרה" ולהבנה של חד מיניים במגזר הדתי? אתם מדברים על זה שאני "מתעלם מהבעיה" ובלה בלה בלה.. אז תסבירו, איפה יש איזשהי משמעות ל"הכרה" וה"הבנה" שאתם דורשים ממני? את מי מעניין מהן נטיותיו המיניות? והרי בנסיונות טיפול אני בודאי אתמוך.. אז איפה יש פגם בהתנהלות שלי?

בואו תתנו ערך כלשהו לדבריכם, משמעות כלשהיא..!!

שום משמעות, רק נזקים מטורפים.

כי הכל בולשיט אחד גדול ושמן, שמזיק ומחריב את החברה ואת העולם, נחיתות כלפי העולם החילוני הרקוב, שבגללה - היום מסתובבות בין אתרי אינטרנט כל מיני לסביות דתיות אומללות שנלחמות באומץ, בשביל "להיות הן".. ולחשוב על זה שהכל בראש שלהן.. באשמת הציבור, שנוהג בטמטום ואוילות כזאת.. באשמת כל מיני רבנים נאורים ומטומטמים..  זה יכול להוציא מהדעת.. קצת שכל לא יזיק!

דרך הביטוי הזו ^^ כלפי רבנים ממש לא מקובלת.a-a-a

קצת ענווה לא תזיק לך.

צודק צודק צודק.. העיקר שבסופו של דברמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ז' בסיון תשע"ג 14:35

לא יעשו כלום. ענווה אותיות ניוון.

אתמול קצת חיפשתיכוכבי בוקר

מה אומר הרב שרלו על זה, לדוגמא.

והוא מסביר ארוכות למה וכמה זה חמור.

אבל מבין שיש כאלו אנשים שמעוניינים להתמודד עם הנטיה הזאת, ואנשים כאלו ראויים לכל כבוד, זה קושי עצום והם מתמודדים איתו בגבורה.

טיפול לא תמיד עוזר (קראתי באיזה מקום אתמול שהוא אפילו בעייתי הלכתית כי חלק מהעבודה היא לגרום לבחור להמשך לנשים בדרכים בעייתיות הלכתית) וההתמודדות היא קשה מאוד.

אז קודם תכיר בגודל הצרה שנוחתת על מישהו כזה, שמחליט להתמודד איתה, שמחליט ללכת לטיפול ושמחליט לעבוד מול זה כל החיים. זה קשה, וכן, הוא ראוי להכרה ולהבנה לכל אורך הדרך, גם לפני וגם אם הוא מחליט לא ללכת לטיפול.

(כל עוד הוא לא מחליט לקיים אורח חיים הומוסקסואלי. שאז אני אדע שאני לא עמדתי בניסיון ואני לא אהיה זו שתשפוט אותו, אבל היחס שלי כלפיו יהיה שונה בתכלית)

יפה שבדקת.פייגליניזית

נושא כאוב. וברור שלגיטיציה לדבר בעניין בפתיחות, ולגיטימציה אליהם (ההומוסקסואלים, גם הדתיים) לדבר בענין ולהרגיש איתו פתוחים-- לא תוביל לשום מקום, תכניס לכאן, למדינת ישראל, על אדמת ישראל, אדמת הקודש, היא- עוד נתח מהתרבות המערבית ההרוסה כבר כל כך, ההרסנית, (שכבר החלה נכנסת, עוד מאז העליה הראשונה) . 

דפוק. אני לא מוצאת הגדרה טובה יותר למי שתומך במתן הלגיטימציה הזאת

אבל שאלתי שאלהמוטיז

הרי לא מתייחסים בציבור הדתי לנטיות מיניות בכלל, איפה בדיוק צריך לבא לידי ביטוי היחס המכבד הזה שהרב שרלו רוצה? איפה הוא נעדר ואיפה הוא דורש חיזוק??

אלא מה.. הכל מגיע מהעתק הדבק מהעולם החילוני.. ששם.. יש הרבה ביטוי לנטיות מיניות כבר בגיל גן בערך..

אבל תסבירי, במה אמור לבא לידי ביטוי היחס המכבד והתומך שלנו?? במגזר הדתי לא מדברים על עניינים רטיים וצנועים כאלה בהקשר האישי, אז איפה ההומוסקסואל מרגיש לא בנוח כך שהוא צריך ללכת למצעדים.. ולקבל 'הכרה'..??

(אני הראשון שיהיה אכפת לו מהעבודה והכאב שעובר ההומוסקסואל הפרטי אבל זה לא אמור לבוא לידי ביטוי בשום צורה חיצונית, וכל הסיבה שזה כן נמצא בחוץ זה רק בגלל שאצל חילונים - ה"אוכלוסיה" הזאת - דורשת זכויות שוות בנישואים וכו', מה שלא דורשים - אני מניח - אלו הדתיים.

כך שאין שום משמעות ליחס ציבורי לעניין, רק נזק מטורף..)

אז אולי נעקר את כל 'העולם החילוני הרקוב'?אהבת חינם
עבר עריכה על ידי אהבת חינם בתאריך ז' בסיון תשע"ג 14:11

המ"ה

בלי מוסיקה לועזית

בלי ספרות חילונית

בלי סרטים מערביים

בלי מקום לאמנות

וכו וכו

אם כבר אז כבר. לא?

אם זה שלילי,פייגליניזית

מוסיקה לועזית, לרוב היא אכן שלילית ומגעילה, ספרות חילונית, המון ממנה דוחה מאוד, סרטים מערביים, גם לא. 

תראה, קראתי תגובה שאיך לומר, קצת "עשתה לי את זה", כאן  בערוץ, לאחת הכתבות.

.."אתם המזרוחניקים! שום גדול דור לא יצא מכם חוץ מהרב קוק, שגם הוא... ולמה? כי הרבונים שלכם גדלים על ספרים של ...(וכאן הוא מנה כמה ספרים וסרטים מהתרבות המערבית)".

תראה, ברור שזה לא נכון, וזה גם ביזוי תלמידי חכמים גורף ומבזה כל כך. 

אבל תיקח את הדברים שהוא אמר, תנתק אותם מה"רבונים" שהוא ניסה להזכיר ולגדף-

האין זה אבסורד, שהחברה ה"דתית לאומית" (הכללה גסה, אני מודה.) כל כך פתוחה, שהספריה שלה מורכבת מאלפי ספרים מערביים, סרטים, והכל בשם "הפתיחות" וה:"לקבל גם ממי ששונה..",

כלומר, אי אפשר להסתפק בחיים סבתו, אורנה בורדמן, חגי סגל, (דוגמאות קטנטנות, פשוט סופרים אהובים לכן הם צצו לי.) ?

ברור שיש ספרים, רבים, מה"חברה המערבית", שהם טובים וחיוביים, להפליא, אפילו. 

-נקודה למחשבה.

דבר ראשון, אני בת.אהבת חינם

המ"ה

דבר שני, זה לא קיים *רק* בציבור הדתי לאומי.

ואם את מסכימה איתי שזה לא חיובי, למה לא נפתח עצומה גם נגד זה?

אחלה.פייגליניזית

ברור שזה לא קיים רק בציבור הזה, זה קיים ועוד איך גם בציבור החרדי. אבל שם מטאטים את זה מתחת לשטיח, לא מציגים את על חלון ראווה בסלון. (ברור שהחבאה והסתרה היא דבר שלילי, מה שאני מנסה להגיד, זה שחלק מהציבור הדת"ל לוקח מכך מוסר, בגאון, במקום ליצור תרבות יהודית חדשה, הם מתעלמים מה"תרבות החרדית" ובצדק, אבל הם נותנים לגיטימציה גורפת לתרבות המערבית. (אגב, אלה הכללות, נא להתייחס לדברים ולא להכללה, זה נכתב מנקודת הנחה שחלק, מהציבור. לא כולו.)

(מטאטאים?)מוטיז

אתה לא חושב שבציבור החרדיאהבת חינם

המ"ה

מטאטאים הרבה דברים בעיתיים שלא רוצים להתמודד איתם מתחת לשטיח? מפאת הבושה וכו

מוזר שאתה אומר את זהאהבת חינם

המ"ה

כי נתקלתי דווקא בחרדים שכן אומרים את זה.

כנראה אתה פשוט לא מודע לזה, או שפשוט באמת מטאטאים את זה טוב, אפילו ממך.

או שאולי לחרדים שהכרת יש מטאטאים במוחמוטיז

ואולי הם קלישאתיים כמו ... הה... הצעת נישואין על חוף הים בערך.

מה הקשר??אהבת חינם

המ"ה

זו עובדה וצריך להתמודד איתה.

החברה החרדית היא חברה מאוד סגורה והיא מטאטאת מתחת לשטיח. עובדה.

ואין שום פסול בהצעת נישואין על חוף הים..מה רע בקלישאה הזו?

הרי רק לפני שבוע אמרת לי שאת ממש לא מכירה את המגזרמוטיז

החרדי..

איך ייתכן שבשבוע אחד כבר הבנת אותו כל כך לעומק עד כדי קביעת עובדות נחרצות כאלה?

נכון. אני באמת לא מכירהאהבת חינם

המ"ה

אני מכירה בדיוק באותה מידה שאתה מכיר את ברסלב

מאנשים בודדים ומספרים וכו וכו

ומשם אני מגיעה לעובדות האלו.

אתה אומר שהעובדות האלו לא נכונות, סבב"ה
אני מכירה מקרים שהן כן נכונות.

בסדר, אבל זה ניצלו"ש, אז נעזוב את זה.מוטיז

שאלה לא פשוטהמוטיז

אבל זו כבר רמה אחרת, וזה לא קשור לעצם הדיון.

למה?אהבת חינם

המ"ה

התרבות משמעותית להשלכה למעשים.

התרבות, הספרות הגרמנית היתה אכזרית ביותר.

והנה, תראה לאן הם הגיעו.

אבל זה לא קשור.. כי כתבתי על *נחיתות* כלפימוטיז

החילונים, לא על כך שלוקחים מהם משהו בכלל.

אהה, ניצלו"ש לשמו.פייגליניזית

כוכבי בוקר, דינה.ל, aaa, מאמע צדיקה..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ז' בסיון תשע"ג 17:04

הבעתם דעה בדיון, דעה שדוגלת בהבנת החד מיניים וכו' וכו' וכל השאר..

אני שואל שאלה, ומצפה, שאם אין תשובה - תכתבו את זה.

כי.. התפתח דיון, שרצוי שיגיע למסקנות..

אני שומע את מה שאתם אומרים על כך שצריך להבין ולעזור ולהכיל.. אבל אני לא מצליח להבין איפה במגזר הדתי באות לידי ביטוי נטיותיו המיניות האישיות של האדם, כך שלכאורה לא מובן איפה צריכה להיכנס ההבנה והאכפתיות.

אם זה ניתן לטיפול - בודאי שאתמוך, שהרי אכפת לי מאד מאדם שנמצא במצב מורכב ואומלל כל כך, אבל חוץ מזה.. איפה יש משמעות כלשהיא להבנה? הרי במגזר הדתי אין התייחסות פומביות לנטיות מיניות, אפילו לא קלאסיות.. 

אז למה בדיוק טובה ההתייחסות? למה בדיוק טוב העיסוק? תועלת הוא לא מביא, רק נזק הוא גורם לאלה ה"נורמלים", אז למה יהיה איזשהו עיסוק בנושא??

בבקשה תענו, חן חן.

מזכיר לי את עצמי בתקופת גיל ה17ניתאי הארבלי
התקופה בה אתה כבר עומד על דעתך ולא מצליח להבין איך יש מקום לדעה אחרת ממך... מוטי יקירי, גם זה יעבור לך! שום דבר לא נורא, בתהליך ההתפתחות ישנו גם את השלב שאתה בטוח שאתה חכם וצודק, ואז מתברר שיש גם צדדים אחרים...
בהצלחה... ושלא יהיו לך כאבי גדילה
כל אחד והסיבה שלו לצורך בפלורליזםמוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ח' בסיון תשע"ג 12:08

מאלה שזקוקים לפלורליזם כדי לא לצאת 'משיגינע' באמת אין לי תביעה.

הלו הלו!פייגליניזית

אם לך מה להגיד, או שאתה חושב שלהכיל את ההומוסקסואליות ולתת לה לגיטימציה- זה בגרות,

אז כנראה ליש לך בעיה גדולה מאוד בהתפתחות.

יש הבדל בין "פריקה" לבין התפתחות של גיל הנעורים, אל תערבב בין שתיהם.

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאראחרונה

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך