"לכל סיום יש התחלה חדשה ותמיד הפרידה היא קשה..."לבד

*אני לא בטוחה שזה מתאים לפה, אבל אני מקווה שלא ינעלו אותו*

שנה הבאה, בעז"ה אני עוברת אולפנה.

ולא, אני לא מתחרטת על זה אפילו לשנייה.

אבל...

* לפעמים אני פשוט מסתכלת שנייה על חברות שלי - גם אלו שאני בקשר איתם וגם אילו שממש לא - וקצת כואב לי שאני יותר לא אראה את חלקם. את אילו שגרות איתי אני אראה, ו... זהו. אולי אני אפגוש מידי פעם במקומות הזוים בת-שתיים ממקומות אחרים. זהו. לא יהיה לי איתם שום קשר.גם אם אני אנסה וארצה מאוד. ו, נו, קצת כואב לי על זה. גם עם בנות שאני ממש לא בקשר איתם והם ממש לא מסוג הבנות שאני אהיה איתם ואדבר איתם יותר מבוקר טוב ומה נישמע. במקרה הטוב גם איך היה המבחן.

* אני לא יודעת למה לצפות. זה אולפנה עם פנימיה. אני הראשונה מהבנות אצלנו בבית שיוצאת לפנימיה אז ביררנו קצת, אז על האולפנה עצמה אני יודעת קצת. אבל אני רוצה לראות את הבנות שאני אהיה איתם! מפחיד אותי קצת מה יהיה בשנה הבאה מבחינת הבנות. בא לי לקפוץ לשם לעתיד לחודש חודשיים הראשונים, ואח"כ מבחינתי אפשר להמשיך את השנה הזאת בנחת.

עצות הערות והארות יתקבלו בברכה.

זה הכי מתאים לפה בעולם..מירי ט.

רק שאין לי ממש מה לייעץ לך..

כי גם אני לפני פרידה.

אולי לא קשה כמו שלך. כי אני עוברת ביחד עם עוד הרבה חברות.

אבל נפרדת מעוד הרבה אחרות..וזה ממש ממש קשה.

ואני יודעת שגם יהיה לי קשה לשמור על קשר לאורך זמן...אוף..

אז לפחות קבלי חיבוק של השתתפות בצרה

כל דבר עובר...אין דבר שלא ואת צריכה להבין ולקבלליק המדליק123

כמה שתקבלי יותר מהר יותר טוב
זה קשה לא אומר שלא
אבל ככה זה

את עוזבת ת'חברות האלה ועוברת הלאה
אני בטוח שגם שם יהיו לך המון חברות

יאלה בהצלחה!

שרשר נכון. כי נדמה לי שהתכוונת לענות ל"לבד"..לא?מירי ט.
גם אני עוברת עם עוד בנות...לבד

יש עוד בנות שעוזבות - כל אחת למקומה, ויש עוד גם כמה שעוברות יחד איתי...

אבל עדין...

וואי בהצלחה רבה!!*בננית*

אני ממש מאחלת לך שיהיה לך טוב...

גם אצלי באולפנה יש בנות שעוזבות לאולפנה עם פנימייה (שנה מתחתיי), ואני ממש מצטערת שאני לא אראה אותן יותר קבוע, אבל אני יודעת שזה מה שטוב להן, ואני ממש שמחה בשבילן!

אז המונהמון הצלחה!נשיקה

יו, חששות מוכרים מהעבר הלא-רחוק...קולמוס הנפש 3>

הייתה לי את אותה תחושה כשעברתי מי"ב לשלב הבא...

המסקנות שלי עכשו במבט לאחור הם ככה:

חלק מזה שאת מרגישה פספוס על החברות שלא תראי, גם אלו שלא היה לך איתם קשר, נובע מזה שאותן - את לפחות מכירה, לעומת הבנות שיהיו במקום החדש ואותן את לא מכירה עדיין...וזה באמת מרגיש רע לעזוב את כל המוכר והאהוב וללכת למקום חדש לגמרי.

אבל תהיי בטוחה, שמי שחשובה לך ואת חשובה לה - תשמרו על קשר איכשהו. לאם זה בוואצפ או הודעות או שיחות טלפון ואפשר גם לארגן מפגש.. למה "גם אם תרצי מאוד לא יהיה לך איתם שום קשר"?... 

אל תשכחי שכשתיכנסי למקום החדש הוא יתפוס את כל כולך ותרגישי פחות געגועים. וממילא לא תרגישי צורך לשמור על קשר מידי רצוף עם אלו שעזבת.

ובעניין הבנות החדשות - מה יש לפחד... אם זה מקום טוב, אז דיי בוודאות יהיו שם גם בנות חמודות מאוד ובסגנון שלך וחברהמניות וכו'.

עוד תצחקי על הימים שלא הכרת אותן ולא תיארת לעצמך עד כמה תיהני איתן...

ופנימיה זה דבר כיף ברמות!!!! אבל חשוב שיהיו איתך בחדר בנות שאת מתחברת איתן. או לפחות לא מפריעות לך. את צריכה להרגיש כיף בחדר ולרצות להיות בו.

אז אם יהיה לך בעיה עם זה, מין הסתם יהיה אם בית או מישי שאחראית לסדר את הבנות בחדרים ותוכלי מקסימום לבקש להחליף.

אל תדאגי, יהיה כיף וטוב 

בהצלחה רבה רבה!!! פרח

קולמוס הנפש 3>לבד

כנראה שאני לא אשמור איתם על קשר.

אפילו עם הבנות של הכיתה הקודמת שלי (עברתי כיתה בו') אני לא בקשר, ואנחנו נמצאות באותו בית ספר.

למרת שיש שם בנות שמש הייתי חברה שלהם.

אבל אני רואה אותם במסדרון וכאילו, אז אנחנו כן בקטעים של "היי מה נישמע" וכאילו...

אבל עם בנות שאני לא אפגוש יותר?

אין מצב.

אני לא טובה בלשמור על קשר...

חוץ מזה, כמו שכבר אמרת, אני אגיע לשם, והמקום החדש יתפוס את כל כולי.

מקום אחר, בנות אחרות.

אז נכון, יהיו לי חברות חדשות.

אבל עדין, חבל לי שאני לא אהיה עם חברות שלי שאיתי כרגע בקשר בשנה הבאה.

במקרה הטוב אני אזכור איך קוראים להם, ואולי גם אצליח לזהות אותם כשאראה אותם ברחוב..

וזה חבל לי.

אני מתארת לעצמי.קולמוס הנפש 3>

זה מחשבות כאלו של באסה על הפרידה, שממלאות את כל הראש, וגורמות להרגשת פיספוס על כל ילדה וילדה שאת "משאירה מאחור".... 

אין לי איך לנחם אותך לחלוטין, כי ברור שלא כל האנשים היקרים שפגשנו ונתקלנו בהם במהלך חיינו יוכלו להיות לצידנו לאורך כל הדרך ונוכל רק להוסיף עליהם עוד ועוד דמויות.

ולכן אני רק אמסור לך את עידודי |ח י ב ו ק| והמלצתי - תעשו לפני הפרידה איזה משו כיף ביחד, תלכו לים, גם אלו שאת לא ממש בקשר איתם וחבל לך להיפרד מהם, גם החברות האחרות - תדברו, תצחקו, תשחקו, תאכלו פיצה...לומשנה מה, העיקר שיישאר לך זיכרון טוב וכייפי מהן, ותחושה ש"סגרתם" פה משו, כי להיפרד "פתאום" או עם תחושת החמצה - זה עוד יותר קשה.

ובאמת, חבל שלא תראי אותן... אבל אולי עוד תיפגשו בהמשך הדרך... לכי תדעי...

ואם הקב"ה יחליט שמה שטוב בשבילך זה להישאר בקשר עם מישהי משם, זה יקרה, סמכי עליו

אגב, איך הרגשת בסוף כיתה ו' כשעברת, כלפי הבנות שעזבת?

את אומרת שמאז לא היית ממש בקשר איתן. גם על הקשרים ההם היה לך חבל שהתרופפו?

קולמוס הנפש 3>לבדאחרונה

זה לא בדיוק אותו דבר, מה שהיה בכיתה ו':

1.  אומנם עברתי כיתה, אבל זה לא שבדיוק עזבתי אותם. כאילו, אני פוגשת אותם בביה"ס, אומרת שלום, ואם אני רוצה אז גם יותר מזה. לא עברתי ביה"ס, רק כיתה. זה שונה לחלוטין.
  2. שם לא היה לי כ"כ חברות.. וגם אילו שכן, זה לא היה בדיוק החברות הכי טובות שלי, אפילו לא קצת... רוב החברות שלי היו מהכיתה שאליה עברתי...
  3. האמת שכן. יש בנות שכן חבל לי שאני לא בקשר איתם. נכון, יש לי חברות אחרות, כיתה אחרת. אבל עדין. זה חבל.

וואי נשמה שיהיה לך ממש בהצלחה!!!לולית10

בס"ד

אין לך מה לדאוג את צריכה לעשות השתדלות (ונראה לי שעשית, בררת וכו') ומעבר לזה, זהו, שום דבר רק לסמוך על ד' ולהתפלל אליו שיעשה את מה שלא בהשגתך- מה שאין באפשרותך לדאוג לו, כמו- חברות טובות מורה טובה וכו'

הכי חשוב לא לדאוג יותר מדי ולהתפלל ולקוות שיהיה טוב!

בהצלוחה!

תהני!!

נ"ב- זה באמת קשה להיפרד (מנסיון) כל אחד לוקח את זה אחרת, לי במובן מסוים זה היה ממש טוב...

אני חולה על הכיתה שלי ב"ה, נכון שזה חבל לעזוב וקשה ממש להיפרד- אני ממש בכיתי לפני שעברתי, היה לי קשה להיפרד, |נזכרת|

היו לי פול חששות וב"ה עכשיו ממש טוב לי, יש בנות שאני שומרת איתם על קשר טוב למרות שאני לא רואה אותם, ויש בנות שתפקידם היה להיות איתי תק' מסוימת בחיים וזהו... עכשיו יש לי חברות אחרות, כל פעם הקב"ה שולח שליחים אחרים שיהיו לצידנו כשצריך...

אל תדאגי (למרות שזה באמת מאוד קשה) ובע"ה יהיה רק טוב!!!

בכל שינוי יש איזשהו קושי..איזשהו ויתור..עאל"ת

יש אנשים שיותר קל להם שינויים ויש אנשים שיותר קשה להם.

מה שאת מציגה זה בריא ורגיל.. ופשוט את מחוברת למקום שבו את נמצאת ואוהבת אותו (ככה זה נשמע)

וקשה לך לעזוב.. שנה הבאה זה התקדמות שלב בחיים שלך.. לפנימיה, תיכון (אם הבנתי נכון)

וזה שלבים שאנחנו צריכים לעבור בחיים.. ואת תעברי עוד שלבים גם יותר קשים מזה..

וב"ה שאנחנו זוכים לעבור את השלבים האלה!!הם חלק מהבניה וההתבגרות שלנו.חיוך

מצד אחד יש שמחה על זה שעוברים שלב.. שעולים מדרגה. מצד שני פחד וקושי להפרד.

וזה הכי הגיוני בעולם!! רק צריך לזכור להתחיל את השנה בשמחה ובהסתכלות הלאה ולא להתקע במה שהיה.

וזהו!אני רק אספר לך שאולפנות עם פנימיה זה אחד ה-דברים בעיני.. ויהיה לך בע"ה מצוין..

וכל אחת מוצאת לה את החברה שלה.. ונוצר בד"כ קשר עמוק בזכות הפנימיה (זה לא קורה הרבה בתיכונים שהם בלי פנימיה.. לפחות לא אותו דבר)נשיקה

ובהצלחה רבה!!חושף שיניים

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך