אז.. מי הצדיק שמתנדב להשיא את המשכן והכלים?מסר מסתתר(פ"ש)

בס"ד

"ותלד האשה בן ותקרא את שמו שמשון ויגדל הנער ויברכהו ה'"

דבר תורה לפרשת נשא

פרשתנו פרשת נשא מספרת על סיכום ספירת הכהנים ועל חלוקת העבודה בין המשפחות השונות.

משם הפרשה עוברת לאישה שנחשדת בבגידה בבעלה (אשה סוטה) שנבדקת בדרך נס ע"י הכהן במשכן, מיד אח"כ מספרת לנו התורה על הנזיר. 

וזו ממש לא האסוציאציה המוטעית שעולה לנו בראש כשאנחנו שומעים ת'מילה 'נזיר' שמזכירה לנו כמרים ונזירות.

העניין הוא שהם^ ניסו להעתיק מאיתנו לא הלך להם כל כך, הכוונה של התורה למושג 'נזיר' שונה לגמרי מהמושג של אומות העולם.

אנחנו לא מתנזרים אנחנו מקדשים את החול!

אדם שהחליט להקדיש את חייו לשמים, ולא נהנה מהנאות העולם הזה..

ולמרות זאת הוחלט לדבר דווקא על ההפטרה  ההפטרה לפרשתנו (שופטים פרק י"ג) מספרת על שמשון, הנזיר מבטן ומלידה שהוקדש ממש מהריונו לשמים.

ואנחנו מכירים את שמשון כלוחם גדול, ששפט את ישראל והציל אותם במשך הרבה שנים..אבל כמו שרואים מספורי התנ"ך שמשון גם התחתן עם בת מפלשתים* ולא היה בדיוק עולה תמימה..

וצריך לשאול. איך זה שאדם, שהיה נזיר מלידתו, ושפט את ישראל כ"כ הרבה שנים רץ לקחת לו נשים מבנות פלשתים?

חסר לו בנות ישראל כשרות להתחתן איתן? אישה ובכלל - כל ההתנהלות שלו לא נראית מתאימה לצדיק כ"כ גדול..

מסבירים שלא במקרה שמשון היה נזיר. שמשון היה נשמה גדולה שירדה לעולם, והיה צורך להרחיק אותו מהעברה. 

דווקא בגלל שהוא היה שופט וצדיק גדול כ"כ - היה לו משיכה גדולה מאוד לצד החומרי ולעבירות..

המסר בשבילינו הוא חשוב מאוד:

לפעמים קשה לנו בדרך, ואפילו לפעמים אנחנו נופלים לצערנו. ליצר הרע יש שיטה שמאוד מכאיבה. אחרי שאדם נופל הוא מכניס אותו לבאסה של החיים..("אוף, בחיים אני לא אצליח לצאת מזה" וכדו')

יש נקודה שאנחנו חייבים לדעת! "כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו" זה גם בכיוון ההפוך. אם יש לך קשיים מיוחדים בתחום מסוים - יש לך גם את הכלים חופר (יותר מאנשים אחרים) לנצח את היצר הרע שטן והקשיים!! "באתי יצר הרע, ובראתי לו תורה תבלין" - 

אם יש לך נסיונות חזקים - יש לך פוטנציאל גדול להיות מוצלח יותר מכולם!

שנזכה לגבור על ה"יצר הרע" תמיד תמיד!

שבת שלום.

__

*המדרש אומר שוודאי גיירה, ולמרות זאת שמשון כן חטא..

אוי, אמן..פונ3'ה!!

תודה רבה! שבת שלום.

טיפה לא הבנתי- ניראלי אין נסיונות חזקים ונסיונות לא חזקים.

יש נסיונות מחזקים. ולכל אחד הם מחזקים איפה שהוא צריך ובמידה שהוא צריך, לא?

אני חושבת שהכוונה כאןדניאלה .ד.

שיש בד"כ ניסיונות חזקים ממש בתחום מסוים לכל אדם.

אחד מתנסה בשבת ואחד מתנסה בצניעות ואחד מתנסה בכשרות

בואי נאמר 'הנסיון העיקרי' הניסיון שהכי קשה לאדם להתמודד איתו.

והדרך להתגבר ממש קשה ולפעמים עלולה לייאש..

וזה לא סותר ת'שורה האחרונה שכתבת: 

"יש נסיונות מחזקים. ולכל אחד הם מחזקים איפה שהוא צריך ובמידה שהוא צריך"

אבל זו רק דעתי ואולי הכוונה יכולה להתפרש גם אחרת [אלעד??]

אז ככה:אאלעד

קודם כל מה שדניאלה כתבה - מדוייק[כאילו שצריך אישור שלי]

רק הבהרה קטנה לשורה שלך[פנינה] - ("יש נסיונות מחזקים. ולכל אחד הם מחזקים איפה שהוא צריך ובמידה שהוא צריך")  - יותר מדוייק להגיד שנסיונות מחזקים, אם יודעים להתמודד איתם (כל נסיון). גם אם נופלים ח"ו חשוב לדעת ללמוד לעתיד.

חשוב להבין ולהגיד לעצמנו כל הזמן שהנסיון מותאם בדיוק בשביל כל אחד ואחד ממנו. כמו שאם רופא הכי מומחה בעולם יביא לך תרופה למחלה מסויימת לא תשאלי "מי אמר שזה מתאים לי?", ככה (וק"ו!) הקב"ה שהוא המומחה הכי גדול שרק יכול להיות* מתאים לנו במיוחד את הנסיון. 

__

*כל אדם מבין שמי שבונה לבדו מכונה מיוחדת הוא המומחה הגדול ביותר לתפעל אותה. הקב"ה הוא המומחה של ה"מכונה" שנקראת 'אדם'.

[ותודה למי שאמר לי שאני צריך להכנס להגיב]

שבת שלום

*וד' המומחה לכל מה ש'יצר' האדם שהוא יציר כפיו.דניאלה .ד.

של ריבונו. 

כי נברא לא יכול לברוא בורא

אבל בורא יכול לברוא כל מה שהאדם חשב או לא חשב עליו..

המלך שכולל הכל..

^ הוספה כדרך אגב   אשריך אלעד! ישר כח ממש.. 

סבבה, בנתי ת'כוונה.פונ3'ה!!

תודה לשניכם.

פשוט אני פירשתי אתזה בתור "מי שיש לו נסיויות גדולים- יוצא טוב." וזה מצחיק, כי יכול להיות שלי יש נסיון כ"כ קטן אבל הוא קשה לי בדיוק כמו מי שכל המשפחה שלו נספתה בשואה.  גם הנסיון הזה וגם הנסיון הזה באו לחזק דבר מסוים באדם שלה הם הגיעו..

ככה שמצחיק לומר נסיון חזק. אז טוב שהסברתם טיפה.

לא שאני מבינה או משו' פשוט ככה אני הבנתי מכלמני מקומות..

צדיקה שכמוך! תרגעי ברור שאת יודעתדניאלה .ד.

ואת יודעת מלא.. בלי התענוות יתרה

פשוט כל אחד נותן ומשלים ת'שני 

התורה בנויה כך וזה מדהים!

כל פעם מישהו אחר נותן משהו והאחר מוסיף מתבל ומשלים!

ביחד הגענו לנק'

וואי, מחזק ממש. אשריכם סתם אחת

ממש יפה כל הזמן לעלות לכאן פש..קצת ארוך אבל ישר כחאולפניסטית 1

אשריכם ממש!!עץ על מים

תודה... תזכו למיצ'...

מקסים!*חזרזיר*

גם הדבר תורה וגם השירשור שהמשיך עם פונ3'ה!!
יישר כח יקרים, שה' יברך אתכם!

וואוו מדהים! יישר כוחנחמה בין החוחים =]אחרונה

אמן שנזכה בע"ה

יישר כוח צדיקיםדוס

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך