אני פשוט מרגישה שאני לא מוכשרת בכלום!!!ישראליתת

אני לא חכמה-לפני כול מבחן או מתכונת אני צריכה לללמוד הרבה ובסוף התוצאה מאכזבת!

אני לא יודעת לצייר,לרקוד,לשיר,לכתוב (שירים וכאלה..)...קיצור ניראלי שהבנתתםם...

אומרים לי שאני רק ממש שמחה כול הזמן ומשמחתת.. אבל זה לא כישרון!!

יש רגעים שאני פשוט בוכה לעצמי ושואלת את עצמי למה אני פה אם אני לא מוכשרת בכלום ואני לא תורמת לאחרים עם הכישרון שאין לי???

מבולבל

יש עוד מלא דברים מעבר לכישרונות שאמרת וברובד שלהם.חג'דומט

הכשרונות לא נגמרים בחלק בקטע היצירתי.

בטוח יש לך כשרונות. רק תהיי מודעת אליהם.

סתם שתביני את הכיוון,להרבה מדריכים יש כישרון בחינוך. או ברטוריקה(אומנות הדיבור,השכנוע) וכו'.

מה עוזר כישרון בציור?מוטיז

מה עוזר כישרון בכתיבה? ובשירה.. ובריקוד....

למה זה עוזר?

בסופו של דבר הדבר הטוב היחיד שכל אלה יכולים להביא לעולם זה הנאה ושמחה..

ואם את משמחת בלעדיהם - אדרבה

לכל חבילה יש את הצד הרע שלה, תאמיני לי, אם את שמחה זה הכי הרבה שאפשר לבקש כמדומני...

^אהבתי..מסכימה ממש!שחר7676

צדיקה אני מצטרפת למה שמוטי אמראהבת חינם

המ"ה

את יודעת מה זה שמחה?

את יודעת כמה קשה לאנשים היום להיות שמחים? עצוב נהיה במודה, אם אתה מחייך בטוח קרה לך משהו.

זה יותר מכישרון!! זו מתנה!!

אני מבינה אותך כמה שזה מתסכל, זה באמת נורא מתסכל.

אבל אם תשתחררי ממה שאין לך תצליחי לפתוח את העיניים למה שיש לך! ואני בטוחה ביותר מ100% שיש שלך, ולא רק שמחה

ה' לא הביא אותנו לפה בשביל שנהיה מוכשרים, כישרון זה כלי כדי להגיע למטרה שלנו בעולה"ז.

כנראה את לא צריכה את ה"כשרונות" האלו בשביל להגיע למטרה שלך.

אני מבינה את התסכול שלך, זה באמת קשה!!
אבל אני בטוחה שבע"ה עם השמחה תצליחי להתגבר ולמצוא את הטוב.

(וגם את צריכה לראות אותה ולא רק אחרים מבחוץ)

יותר ממוזמנת לאישי

יש בדבריך מן האמת..אבל עדיין,מירי ט.

כשרונות הן מתנות שה' נתן.

והוא לא נותן דבר סתם שלא נחוץ ולא עוזר..יש דרכים לתעל את הכשרונות שנראים לכאורה לא כ"כ משמעותיים..

והם יכולים לעזור, והרבה מאוד...

אבל כמובן, ישראליתת..ששמחה זה משהו שבאמת באמת לא מצויה ברמות בולטות במיוחד בדורנו..

יש לך את זה? באופן מורגש?

את יודעת במה זכית?? יש אנשים שיש להם הכל בחיים חוץ משמחת חיים..ורע להם!!

כשרונות בתחומים שהזכרת הם טובים. אין ספק. מועילים. משמחים.

אבל באמת שהם לא בגדר משהו חיוני לאדם..

השמחה שלך, כל עוד היא אמיתית..היא כישרון ענק ונדיר.

באמת, בימינו האנשים ה"שמחים" מעמידי פנים הרבה פעמים..

וכולם אומרים לך שאת שמחה..ומשמחת..זה כנראה בולט לעין.

אדם שמח יודע לשמוח במצבו ורואה את הטוב יותר משאר האנשים..הלוואי עלי שמחה אמיתית.

באמת...

מצטרפת למה שאמרו כאן...מה תעשי אםאסור להתייאש

לא יהיו לך ידיים לצייר ולכתוב שירים? או רגליים לרקוד או קול בשביל לשיר העקר שתמיד ישלך חיוך שיכול לשמח ולעודד את כולם גם בי לומר מילה!!!

ותשתמשי בחיוך הזה כי הוא באמת מתנה משמיים לא כולם זןוכים לכוחות לחייך ולשמוח כל הזמן...

מוזמנת באישי יותר מבשמחה...

הרבה אנשים מחפשים שמחהשואף לאור

אשריך שאצלך זה מגיע באופן טבעי ובע"ה שימשך כך.

ב.מבחנים הם לא מדד לחכמה.במקרה הטוב הם מדד לכישורי למידה,וגם זה לא תמיד לדעתי.

וואי! הלוואי שהייתי כמוך!!הדרוש!

זה זכות ענקית ענקית להיות בשמחה!! ויותר מזה- להיות אדם שמח! ככה סתם בלי שום סיבה...חיוך גדול 

באמת שזה מדהים והלוואי שהייתי זוכה לזה!! אשרייך! תלמדי אותי איך להיות שמחה תמיד...צוחק

כ"כ מזדהה!!חוץ מזה שגם שמחה לא תמיד הצד החזק שלי..במבה!!!

ואני די מתחילה להתייאש מזה שיצא ממני משו.חוץ מאמא טובה בעז"ה!!!

תסכול.תסכול.תסכול!!אפאטי

עד כאן פריקה...

את פשוט לקחת לי את המילים מהפה!!!!!יעלושש=]=]

בלימודים אני גרועה!!!!!!!!!! כולם אומרים לי שאני שמחה ומשמחת אבל בתכלס...זה סתם הצגה.. כי בפנים הכול עצוב..

כמו שאמרו, שמחה זה דבר מדהים, וגם בטוח..*בננית*

שיש לך כשרונות 'חבויים'.

ז"א שאת לא מודעת לקיומם.. שלא ניסית אף פעם.

יש אנשים שמוכשרים בהמון דברים שהם לא אומנותיים.

תחפשי מה את אולי אוהבת, מה את מתחברת.

ותאמיני לי ששמחה זה באמת דבר ממש ממש ממש מדהים.

הלוואי עליי.

אנשים עובדים על זה קשה.

רציתי לאמר ש..shira935

אני נגיד לעולם לא חשבתי שיהיה לי כשרון בציור! ניסיתי לצייר בן אדם יצא לי ........צפרדע!מוציא לשון..... ווואני התאמנתי איזה חצי שנה בקטנה ו ווואוווו גיליתי כישרון שיש בי! ממליצה לנסות בהצלחה!נשיקה

א"כ קיבלת מתנה עצומהבחורצ'יק

בנוסף לכל הכשרונות שישנם וודאי,אך אינך מודעת אליהם כ"כ או כ"כ מספיק.

חזקי ואמצי!

אדם הוא ייחודי ובעל ערך בלי קשר לכלוםשונמית

ובכלל, אני מאמינה שבכל אחד יש איפשהו כשרון. צריך הרבה מודעות עצמית וסבלנות...

בהצלחה מותק!

אין לך תחביבים?ישי .א.

לכל אחד יש את התחומים שהוא מתעניין בהם וזה בד"כ הדברים שהוא מוכשר בהם....
אל תשווי את עצמך לאנשים אחרים זה רק יוריד אותך....
מי אמר ששמחה זה לא יתרון? אפשר לעשות עם זה המון דברים בחיים (סטנדפיסטית, ליצנית רפואית וכד')

ממש מזדהההאביגיל=)

אבל בתכלס אילו רק תכונות חיצוניות...

כישרון זה גם לדעת להשקיע בפרטים הקטנים, להיות בנאדם עדין ורגיש.. להבין מה האדם שעומד מולי חושב ולהכיל אותו גם אם הוא שונה ממני...

אילו הכשרונות החשובים באמת....

יוו אנשה!!אש להבה

באתי לפתוח שירשור דומה, על דימוי עצמי נמוך שיש לי....

מצטרפת..

לדעתיציפור שיר

לשמח זה אחד הדברים הכי הכי חשובים באנושות,

תחשבי אם כולם היו כל היום עם פרצוף ט" באב, מה היה קורה !!!
חוץ מיזה כדי לקחת משהו למשל: ציור ולנסות להתחיל בהעתקת תמונה מאיפה שהו ואם זה לא הולך,

אולי תנסי לעבור לריקוד או למשהו אחר כי לכישרון אין רגלים הוא לא יבוא לבד ,

מה שאת צריכה זה פשוט להתחיל ולנסות ,

והכי חשוב ליראות ממה את הכי נהנת!!!!
ממש בהצלחה בעז"ה

חיוך

את יודעת איזה כיף זה להיות כל הזמן שמחה!! זהאולפניסטית 1

פשוט מצויין!!

ואני בטוחה שלא בדקת בכל הכישרונות כי בלשמח את אמרת שאת טובה!!

מה זה כישרון?זה בסהכ יתרון יכולתי..בדמייך חיי
בס"ד
ממש לא אומר שאם אינלך כישרון במוזיקה לא תוכלי לנגן מעלף ואותו הדבר לגבי ציור...ותדעי לך-שלשמח אנשים..אינכישרון יותר טוב.מזה!! לדעתי זה ה-כישרון...ועוד נקודה למחשבה תראי א זה שאת צריכהלעבוד בשביל להשיג דברים בתור משהו שד מלמד אותך..שתוכלי לומר-אני הגעתילמי שאני היום בזכות עבודה רבה ועמל רב...אני התאמצתי כדי להגיע לגדוללות ,כל האנשים הגדולים עבדו קשה מאוד ולא נרלי היו..'מוכשרים ' בנושא בו הם עבדו...
גברתי הצעירה את טועה טעות חמורהחגי סרי

במקרה ראיתי את הפרסום הזה והוא נגע לליבי מאחר שע"פ גילי אני יכול להיות אבא שלך. ועכשיו לענין:

אין קשר בין ה"כשרונות" המתגלים בגיל הילדות והנעורים לבין הכשורים שלהם נזקק אדם כאשר הוא מבוגר. לכן המסקנה שלך שאת לא מוכשרת היא מעוותת ולחלוטין לא נכונה.

1. אדם שמצליח כמוך לנתח את מצבו(גם אם הנתוח איננו נכון)  ולכתוב על כך בצורה בהירה וברורה - הוא אדם נבון בהחלט!

2. לגבי  הלמוד הארוך שמסתיים עם תוצאות מאכזבות לדבריך תבדקי  איך את לומדת יכול להיות שלא מצאת את השטה המתאימה לך או שהסביבה בה את לומדת לא מאפשרת למוד מרוכז ויעיל.(יותר מדי אינטרנט?)  יתכן שיש לשקול (עם רופא משפחה שישלח לאיש מקצוע אחראי ומוסמך) בדיקה האם אין לך במקרה בעיות של קשב ורכוז.

3. את אולי לא יודעת לצייר  ולרקוד (גם אני לא) או לשיר- אבל לכתוב את בטוח יודעת.- רואים.

4. את חייבת לזכור שללא בטחון עצמי שום דבר לא ילך. ברגע שתשנני לעצמך שאת שווה הרבה ויש לך יכולות , את תתחילי להאמין בעצמך וגם תשדרי את זה כלפי חוץ שזה דבר חשוב לא פחות. 

5. את מדברת  על כשרונות בתחום האומנות והיצירה. זה רק אחוז קטן מהמקצועות והכשורים בעולם.

6. אל תזלזלי ביכולת לשמוח ולשמח- ככל הנראה, עדיין אין לך מושג עד כמה היכולת הזו חשובה בחיים.

7. בהצלחה.

עכשיו תורךהעיקר הכוונה

אם את אמיצה מספיק תגידי את (שכן אנו לא מכירים אותך מספיק טוב) מה כן יש בך במה את כן טובה? את מוזמנת לשתף אותנו או שלא. ההסתכלות על ה"אין" תמיד מעוותת ולא מדוייקת. ה"יש" הוא תמיד קיים ולכן אי אפשר להתווכח איתו.

החכמה האמיתית היא להסתכל כל יום על הטוב,  מתוך עוצמת האור שתאירי בעצמך יעלם החושך מאליו. כך יהיה לך כוח לפתח בעצמך כל דבר שתרצי.

תקראי היטב את מה שחגי סרי כתב פה ותפנימי!!!דוסית גאה!

אם ה' שם אותך פה הוא גם נתן לך כלים וכישורים להתמודד עם החיים, ואם עדיין לא עלית עליהם-הגיעה השעה...

לעלות על היכולות שלך זה רק את בעצמך יכולה...

וכבר אמר הרב וולבה, שאדם צריך לדעת את היתרונות והדברים הטובים שיש לו יותר מהחסרונות כי רק כך, כשהוא מודע לכלים הטובים שיש לו הוא יוכל לתקן את הטעון שיפור...

בהצלחה יקירה!!!

אינכזה דבר לא מוכשרת בכלוםשפית

את בטח מוכשרת אולי פחות מחברות שלך

וחוצמזה כתבת שאת יודעת לשמח אחרים

זה דבר חשוב מאד

לא השכל הוא שיקבע את איכות חייך אלא השמחה שלך ממה שתעשי וזה תלוי בך!

אפשר ניצול קטן?חופשיה לנפשי

לפעמים אני חושבת שהבעיה היא לא שאני לא מוכשרת, אלא, בדברים שאני כן מוכשרת בהם,

דוגמא: אני מאוד אוהבת להציג ואני גם טובה בזה, אבל אין לי כמעט שום הזדמנויות לעשות את זה.

או יותר מרגיז שחושבים שאם הצלחתי להבין / לנתח נוסחה מסויימת במתמטיקה זה הופך אותי לגאון ואז כשיש משו שאני לא מבינה זה מוזר.

ישראליתת!shira935

עצם זה שאת שמחה ומשמחת זה אחד ההההכישרונות!!!!!!!!!!! תדעי לך שאני מכירה מישהיא שכל הזמן מכיחת ולמרות שאני לא מכירה אותה הכי טוב בעולם אני הכיי אוהבת אותה!!!!!!

תיקוןshira935

*מחיכת

יוא תקשיבי,את פשוט מציירת את אותה תמונת מצב שלי!!שושנת העמקים

אני גם לפני נלחצת ולומדת פוווווול ומקבל ציונים גרועים!!

גםאני לא יודעת לציייר............

וגם לי כל הזמן אומרים שאני שמחה ואני משמחת........

אולי אנחנו אותה אחת?????סתאםםםם.......

בואי נעודד אחת את השניה!!!!!!!!!!!!!;)

לדעתיאין שם לא תפוס

אין אדם אשר לא מוכשר בכלום

השאלה היא מה ההגדרה שלך למוכשרת

האם את יודעת שאפשר להגיד מוכשרת גם על דברים שוליים וקטנים ?

אפילו בניקיון יש מי שמוכשר , אפייה, ודברים שהם לא נחשבים הרי העולם

אני מבינה את המצוקה שלך ואת המקום ממנו זה נובע .

את רוצה לפעול בעולם , את רוצה לתת לעולם ואת מרגישה שאין לך במה .

תני לי לתת לך חידוש :

אני שמעתי אם אני לא טועה שרבי נחמן מברסלב אומר שדרך התפילה ודרך השמחה יש לנו אפשרות לקבל את השפע בכל דבר.

ולך יש שמחה.

תעריכי אותה.

השמחה היא מקור ופתח לכל דבר טוב, לכל מקום ודרך חיובית .

אין דבר כזה שהשם יתברך שיוצר יצירות כאלה כמו בני האדם יצור דבר סתם בלי שום סיבה.

את כאן כי השם אוהב אותך

את כאן כי יש לך יעוד

אז נכון שזה מתסכל נורא שאת לא יודעת באיזה כלים (הכישרונות ) את אמורה למלא את הייעוד שלך ואת המטרה שלך בעולם . זה לא נעים .

אבל אין דבר כזה.

יש בך הרבה דברים שאין לאף אדם אחר.

אפילו תאומים שהכי דומים בעולם יש בהם משהו שונה..

את ייחודית ולא כמו אף אחד אחר בעולם .

יש לך עוצמות , יש לך כוח .

אז נכון הציונים לא משהו ,

אבל יש לך כלי לעבור את זה בטוב.

השמחה.

השמחה גם תנחם אותך וגם תוביל אותך לחשוב חיובי ובעזרת השם להצליח.

כי הכל בראש , מא ועד ת.

את מסתכלת על דברים חשובים , נכון . כישרון זה חשוב.אבל ברגע שתהיי מודעת לתכונותייך היחודיות והעוצמתיות שטבועות בך ואך ורק בך ובנשמתך .

אז גם תהיי מאושרת מעצמך .

והשמחה תהיי גם על עצמך !!

מאחלת לך בהצלחה רבה! הערכה עצמית טובה ונכונה! תאמיני לי שאוהבים אותך   <3

^^^^^^^^^^^אולפניסטית 1אחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך