ד למשה אלדד ומ
בס"ד
"וירץ הנער ויגד למשה אלדד ומידד מתנבאים במחנה"
"ויען...ויאמר אדני משה כלאם"
"ויאמר לו משה המקנא אתה לי ומי יתן כל עם ה' נביאים כי יתן ה' את רוחו עליהם"
קצת ארוך – אבל המסר חשוב
!
השבת נקרא בעז"ה בבית הכנסת את פרשת בהעלותך. הפרשה מתחילה עם תיאור הדלקת המנורה ע"י אהרון הכהן,
ממשיכה עם תיאור קידוש הלוויים לעבודה במשכן והקרבת קורבן פסח במדבר (מאוד מעניין! פסח שני וזה..).
מיד אח"כ מספרים לנו על צורת הקיפול של מחנה ישראל, ואז מגיעים למאורע קצת פחות שמח..
בנ"י מתלוננים על חוסר אוכל מתאים מבחינתם. משה פונה לה' במין צעד אחרון ומבקש ממנו לעזור לו
למצוא את הפתרון לעם הרעבים..
ה' עונה לו שיאסוף שבעים זקנים (=צדיקים) והוא יתן להם כמו מינוי לעזור למשה בניהול עם ישראל..
בשביל בעיית האוכל של בנ"י, ה' מביא שלוים
(מין ציפור גדולה) וחלק מעם ישראל אוכלים מהם.
(הם נענשים על צורת האכילה הגסה
..<<-- הוא מסמל את צורת האכילה, לא ת'עונש
)
אבל רצינו להתמקד דווקא במקרה מעניין שקרה כאשר אספו את שבעים הזקנים:
משום מה, נאספו 2 זקנים מיותרים, וכרגע ישנם באוהל 72 זקנים. מה עושים?!
החליטו שניים מהם בענווה שהם לא בדרגה להשתתף בהנהגת עם ישראל. הם יצאו מהאוהל, ולא היו עם כולם בזמן קבלת
ה"מינוי" וכח ההנהגה הזה..
ופתאום – השניים האלו גם מתנבאים! כלומר הם קיבלו כח כמו שאר חבריהם הזקנים למרות שלא היו איתם באוהל! ![]()
יהושע, שהיה משרת משה מבקש ממשה לכלוא אותם
, שהרי משה לא הכניסם בקבוצה שאמורים להנבא..!
אך משה, וכאן הנקודה שלנו, דווקא אומר "מה הבעיה? למה שלא יהיו כל עם ישראל נביאים?"
משה ידע שהזקנים אמנם עוזרים לו, אך במקביל הם גם "עוקפים אותו" ופונים ישר לה', ולמרות זאת הוא אמר
"כמה שעם ישראל יהיו יותר קדושים, יותר יתעלו – ככה אני יותר אשמח, ואעשה הכל בשביל זה!"
לכל אחד מאיתנו יוצא לפעמים להיות מין מנהיג קטן. אם זה כמורה בכיתה, כאחד שיודע לעשות את כ-ל
שיעורי הבית, או כאחראי קבוצת התנדבות..
הרגש מחייב אותנו לשמור על גובה. לא לתת לאף אחד להרים ראש ולהגיע למקום שלך או אפילו לעקוף אותך..
במקום הזה אנחנו צריכים לעצור ולהגיד לעצמינו "מה המטרה שלי?"
(אהמ.. מוריה.ר=) חטפנו לך ת'תמונה לכאן! סליחה אם חטאנו!!
)
המטרה היא לעזור לחבר, אז תעזור לו!
אל תשתדל להשאיר את החבר למטה בשביל שבטעות לא יעקוף אותך..
שנזכה לעזור לכל אחד לעלות כמה שיותר ללמעלה..
הד"ת נכתב ע"י אאלעד ודניאלה .יע. באהבת ישראל!
ובעיני יותר יפה :