יריעה הפוכהshimon27

כתבתי שתי עמודות ביריעה הפוך מה שיצא זה שלמעלה הגליון הוא ד' אצבעות ולמטה הגליון הוא ג' אצבעות, יש למשהו פתרון טוב להציע כדי שלא נצטרך לגנוז את היריעה?

תודה מראש

טוב הנה העצה שיש לי ..אילן ח.
כבר עשינו את זה כמה וכמה פעמים וכשעושים את זה מדוייק זה יוצא מקסים ולא מרגישים כלום ..אז קודם כל תמשיך את שני העמודות הבאות ותגמור לכתוב את היריעה ההפוכה. לאחר מכן תפרוס על שולחן ארוך או אפילו על רצפה נקיה עם ניילון. את שני היריעות הקודמות של היריעה ההפוכה וכן את שני היריעות הבאות של היריעה ההפוכה לפי סדר העמודים ... כך שיהיו מודבקים בדבק נייר לפי סדר העמודים ושורה מול שורה.. ואז קח חתיכת עץ ארוך או כל דבר שיכול להיות במקום סרגל ארוך.. ותחתוך עם סכין יפני בקו אלכסוני ישר מתחילת היריעה בצד ימין למטה עד לתחילת היריעה הראשונה למטה .. באלכסון חד ומדויק .. וכן תעשה כך בצד שמאל לשני הערוכות הבאות שאחרי ההפוכה. ובהפיכה עצמה נשאר לנו עודף מלמעלה אז חותכים את זה ישר. וזהו. יש לך יריעות לפי הסדר ואת החיתוך לא מרגישים כלל. דרך אגב כשעושים את זה בפריסה של 3 יריעות מכל צד זה עוד יותר לא מורגש. אם לא הבנת את הכתוב תוכל להתקשר אליי ואסביר לך.
ואם תרצה ותוכל ... אעשה לך את זה בשמחה ללא תשלום. אילן.
אילן טכני הסברת מה עם ההלכה שהזכיר הבחוראריק אלחרר
אילן, אתה צדיקאות והדר
עבר עריכה על ידי אות והדר בתאריך י"ח בסיון תשע"ג 16:59

היום אנשים לא מרימים את הראש בלי לקבל כסף ואתה מחלק חסדים בלי סוף. 

אשריך ואשרי יולדתך!

כף זכותhaim770

ב"ה

במשך כל שנות הגלות, ניסו וניסו להוריד את הראש של היהודים.

הגיוני בהחלט שכיום כל הרמת ראש דורשת תשלום !

בלי לפגוע בזכויות האדירות של חברנו אילן !

אריק איזה הלכה לא הזכרתי .. לדעתי אין שום בעייהאילן ח.
עבר עריכה על ידי אילן ח. בתאריך י"ח בסיון תשע"ג 23:28
לחתוך את הגליון במיוחד כשבספר עוד לא קראו מעולם...ולשים את חתיכות הגליון בגניזה כמובן !!!
ותודה לכל המפרגנים... דעתי היא שלא כל דבר קשור לכסף..מי שמפרנס אותנו זה רק בורא עולם..ובאמת אם העולם היה יכול להתקיים בלי הכסף.. היינו נראים אחרת.. יותר טובים ..ואם מגיע לי אני יכול לקבל ממנו במיליון אפשרויות שלא אני ולא אתם יכולים לדמיין..אני שמח לעזור במה שאני יודע ויכול.. למי שצריך..ובשביל זה באנו לכאן .. לתת. והלוואי שנזכה. אות.. אני עדיין מחכה לך.. אני לא מוותר .. מצא את הזמן ותקפוץ...
יורה דיעה רעב רעג שלוש אצבעות למעלה וארבע למטהאריק אלחרר
אריק הכל בפורפורציה...אילן ח.
ספר תורה גודל 30 וכו... איזה אצבעות תמדוד ??? של תינוק ..?!!!
זה לא מעכב ...
זה עצה מצויינת .. ואין עליה עוררין..
נלענ״ד.
לגבי אשרי יולדתך, מילתא דבדיחותה, מעשה שהיהhaim770

ב"ה

בכיתה של אחת מבנותי לומדת הבת של המורה.

בכל התעודות המורה רשמה, כנראה מחוסר התחשבות הערה כללית שווא לכל הבנות.

לבת שלה היא הוסיפה "אשרי יולדתך", מה שגרם לצחוק לא מבוטל בן הבנות !

אילן תדייק בסימן רע״ב תראה שגודל הספראריק אלחרר
יכול להיות יותר או פחות מששה טפחים אך בסימן רע״ג לא חילק אם גודל הספר קטן או גדול צריך ג ו ד אצבעות זה מצוות חכמים ומסכת סופרים כתב כלל שהגליון לא יהיה רבה על הכתב
על מה סומכים היום בספרים הקטנים לא יודע
אך ראיתי באחד הספרים כמוך
והשאלה עדיין קיימת וגם אני נוהג כמוך
אך אם תקנתך מורידה בהידור
ושאלו אותי השבוע את זה ועניתי להם שהרב מועלם אמר פעם שיריעה אחת בספר לא מוריד אך מקורות לא ידעתי
אריק ידידי...אני בא מסברא ישרה..מהם האפשרויותאילן ח.
להשאיר יריעה ככה- אדרבא לא מעכב אבל בטוח מוריד בהידור..ונכון שחכמים אמרו 3-4 אצבעות ובוודאי דברו על ספר שארכו כהיקפו...אבל אם לא עשה ארכו כהיקפו ודאי יודו שכשר. ואפילו כך יעשה לכתחילה והראיה לא יעשה גליון מרובה על הכתב וכו.. כמו שהזכרת..ובספר קטן זה משמעותי ..! ואייך לדעתך היה הספר הקטן של המלך שהיה בחיקו תמיד..?? כמו שהתורה ציותה עליו. 3-4 ??? ודאי שלא..! אם כך.. הכל לפי העניין והפרופורציה .. ובודאי שלא מעכב כמו שכתב הרמב״ם ב20 דברים הפוסלים וכו...
לגנוז היריעה כולה ולכתוב חדשה- כבר ידועים הפוסקים בעניין בחומרת הורדת השמות לגניזה.. וכו...
מה נשאר .. לחתוך הגליון.. אז כבר אמרנו שעדיין הספר לא תפור ויש מהפוסקים שמקילים לחתוך אפילו לכתחילה..
אם כך אריק ידידי .. מה קבלנו.. ספר זה אלי ואנווהו..וכמו שאמרנו לאחר התיקון במקצועיות לא נראה שום תיקון. לא הורדנו שמות לגניזה. ואדרבה חיתוך הגליון יעלה בהידור ולא יוריד ... כנלע״ד. ללא מקורות כתובים רק מסברה ישרה.
יפה מאוד לדעתי שזה תלוי במחלוקתאריק אלחרר
אם הורדה בקדושה הוי דאוריתא או דרבנן
בדרבנן אתה צודק אך אי נימא דאוריתא עדיף לגנוז שבגניזה אין הורדה
זה דרבנן..! ולא שמים שמות סתם בגניזהאילן ח.
משום בזיון והורדה מקדושה..!!
למי שיש פתרון יותר טוב, יפה, והלכתי ממה שהצעתי - שישים על השולחן !!
אילן כתוב ובמנחות לב וכן ברמבם ושו״עאריק אלחרר
ספר תורה שבלה אין עושים ממנו מזוזה לפי שאין מורידים מקדושה
לכאורה תציל אותו ותהפך אותו למזוזה לא חבל שילך לגניזה מזה למדתי
אך דבריך דברי טעם
כך ענה הרב גרוס בעניין חיתוך ביריעה חדשהאות והדר

ביריעה חדשה שלדעת הפוסקים אפשר לחתוך ממנה בשעת הדחק, והכא דעת הדחק הוא שאל"כ יגונזה וגם יש לו הפסד, ראה שו"ת מהרש"ם ח"ג סי' קב, כיון דדרכו של סופר בכך, אמרינן לב בי"ד מתנה, כדכתב המג"א סי' שלד ס"ק כד בשם ס' האגודה ממס' סופרים פ"ה, וכן דרך הסופרים לחתוך בכה"ג.

תודה.אילן ח.
מה עשית בסוף..??? שימעון 27 ???אילן ח.
ר׳ שמעון מה נהיה השארת אותנו במתחאילן ח.אחרונה
מה עשית בסוף עם היריעה ההפוכה ?
שתף אותנו..
אייל קלף - מי מכיר מי יודע?הכותב

האם למישהו יצא להשתמש בקלף של אייל קלף? חוויות מנסיונכם?

שבוע טוב ובשורות טובות

פשוט תנסהאות והדראחרונה
שאלה על ספר שערי הלכההכותב
עבר עריכה על ידי הכותב בתאריך כ"ז באב תשפ"ה 10:47

בתמונה המצ''ב מתוך שערי הלכה לרב חזות. לכאורה זו לא ההסבר הקלאסי לחק תוכות, ואף לא הזכיר עניין גרירת דיו ומחיקה אלא שינוי אות לחברת ע''י הוספת דיו. פספסתי משהו?

לא מכיר פרשנות כזאתעזריאל ברגר

נראה לי שגוי לחלוטין.

(למדתי סופרות-סת"ם)

בפורום אחר השיבוני כךהכותב

כך השיבוני. ועדיין אין הדברים מתיישבים היטב בלשון המחבר:

אסביר את הענין ומקווה שלזה התכוון בספר שציינת,

אכן כל אות צריכה להיות ע"י מעשה כתיבה כצורתה ולא ע"י חקיקה או אמצעי אחר שאינו מעשה כתיבה (כמו נפלה טיפת דיו ונעשה אות או חצי אות,

חק תוכות הגדרתו חוקק תוך האות או סביבתה וע"י זה נוצר האות, אמנם נחלקו האחרונים (ב"י ורמ"א באה"ע עם הרד"ך) אם חקק חצי אות והשלימה ע"י כתיבה או שנפלה טיפת דיו ונעשה חצי אות כגון גג וא"ו או יו"ד והשלים את האות (עשה לה ירך) ע"י כתיבה אם אזלינן בתר הסוף, שסיים האות ע"י מעשה כתיבה או שכיון שחלק נעשה בפסול ולא כל האות נוצרה ע"י כתיבה הכל פסול (ע משנ"ב סי ל"ב סע י"ז ס"ק ס"ז).

אבל ישנו עוד דין שמובא באחרונים שנקרא ח"ת ע"י כתיבה כלומר שגרם לאות לעמוד בצורתה והכשירה ע"י כתיבה אע"פ שבאמת זה לא ע"י חקיקה מ"מ קרי ליה חק תוכות ע"י כתיבה, כיון שגם היא לא נוצרה ע"י מעשה בגוף האות עצמה, אחת הדוגמאות לזה היא: כתב כ"ף כפופה מתחת לכ"ף פשוטה וצד ימין של הגג נגע בירך הכ"ף שלמעלה באותו רגע הכ"ף פשוטה נעשתה לכ"ף כפופה גדולה ופסולה, אלא שאם ממשיך בכתיבה אחת את צורת הכ"ף כפופה כבר ניכר שלמעלה זו כ"ף פשוטה ולמטה זו כ"ף כפופה רק שנוגעת קצת והרי להלכה אפשר להפריד אותיות שנדבקו אם ניכרת צורתן, רק כאן נעשה שינוי צורה לרגע אחד והסכימו רוב ככל האחרונים (מלבד היריעות שלמה) שהסת"ם פסול כיון שנעשה ח"ת ע"י כתיבה ואסור להפריד ובתו"מ אין תקנה ובס"ת צריך לגרור הכ"ף שלמעלה ולכותבה מחדש. (מיהו גם הרב מועלם מסכים לעצם הדין של השינוי צורה רק שאם זה היה ע"י מעשה כתיבה אחד בלי שהגביה ידו כיון שהיה שינוי צורה לרגע אחד ובאותו מעשה נכשר שרי לתקן). וישנם הרבה דוגמאות לזה ולכן צריך זהירות.

אבל לשון הרב הנזכר שצטטת לכאורה מורה שכל שעשה אות שאינה שלימה ואחר"כ הוסיף עליה הוי ח"ת ובפשטות זה אינו נכון מדין חק תוכות אלא מדין כסדרן בתו"מ אם המשיך לכתוב.

אלא אם כן כוונתו שהאות הראשונה היתה לא לשמה או לא ע"י מעשה כתיבה שאז באנו למחלוקת שהזכרתי למעלה בין הרד"ך לב"י והרמ"א.

לא פספסתאות והדראחרונה
ההסבר הזה לא קלאסי ולא מודרני אלא שיבוש. 
קלף ירושלים - שאלההכותב
תחת איזו השגחה עומד הקלף שלהם? ומה החוויה שלכם מהקלף? 
זה קניגסברגאות והדראחרונה

בעל החנות זאב גפני יהודי מיוחד שמבין בקלף, מוכר דברים טובים. 

נראה לי שבהכשר של הרב מועלם

היי רציתי לשאולאנונימי (פותח)

בתור סופר מתחיל עם כתב לא רע בכלל ביחס לסופרים אחרים וותיקים(לא מילים שלי, כך שאיני נגוע בדבר) האם אפשר לקבל על מזוזה 250 ש"ח מסוחר?

ואם מישהו מבין בנושא אשמח לשאול כמה שאלות בפרטי

קשה לענות בלי לראותאות והדראחרונה

אפילו לא כתבת איזה כתב אתה כותב

אבל בכל מקרה אני לא מבין גדול בעולם הסוחרים

הידורים והמלצות בתפילין פצפונותהמצפה לישועה

שלום!

על מה כדאי להקפיד בתפילין פצפונות?

ראיתי כל מיני כאלו שכותבים 50 הידורים...אני לא מזלזל אבל לא מתלהב מכותרות בלי הסברים.

נ ב. גם מבחינת גודל האם יש נפ"מ בגדלים 2.2 2.4

אשמח להרחבה כמה שניתן.

ברוכים תהיו!

פספסתי את הודעה הזאתאות והדר

יש את הדברים החשובים בכל תפילין, שזה כתב הלכתי, ללא דיבוקים עם תגים שחורים וברורים וכו וכו

תוספות חשובות לפצפונים:

1. קלף של תפילין של ראש, צריך להיות דק מאוד (במיוחד קדש ו והיה אם)

2. כדאי שהפרשיות הנל שיהיו גם קצרות כמה שאפשר.

3. לגבי גודל הבתים רש"י ורת ביחד לא יהיו יותר מ 8ס"מ ביחד עם תיתורא ומעברתא. כדאי שרשי יהיה מעט גדול יותר מר"ת

יישר כחהמצפה לישועה
ברוך תהיה
כנס לאתר של מכון בית אלמחיר תפיליןאחרונה
עבר עריכה על ידי אות והדר בתאריך כ"ט באייר תשפ"ה 10:10

באתר יש רשימה מפורטת של 60 או 70 הידורים וזה רק בפרשיות התפילין. אולי יש שם גם רשימת הידורים בבתי תפילין צריך לחפש..

יש פה מתייגים?אנונימי (פותח)

אשמח לדעת אם תשתפו מה התשלום עבור

מזוזה

יריעת ס"ת

תפילין

תיוג יפה ומדויק 

תודה רבה

המלצותאנונימי (פותח)
מחפש המלצות ללימוד סת"ם (מכון או אדם שמלמד באופן פרטי עם העדפה גדולה לפרטי)  באיזור המרכז אם מישהו מכיר אדם ירא שמים או מכון של אנשים יראי שמים אשמח לשמוע או לקבל מספר טלפון🙏
מצטרף לבקשה, גם באיזור המרכז👆מתנות באדם
אין כלום ?מתנות באדם
יש כמה מלמדים בבני ברקאות והדראחרונה

אני ממליץ ללמוד באופן פרטי או בקבוצה קטנטנה

אם תרצה תפנה אלי בפרטי ואוכל לתת לך מספרים של מלמדים בכתב אשכנזי. 

פרסוםאנונימי (פותח)
היי רציתי לשאול, מישהו פה פירסם/חשב לפרסם את זה שהוא סופר סת"ם? פרסום בעיתון/בדיגיטל בעיקר

אולי יעניין אותך