אוקייי. ישלי שאלה!נדנדה כתומה.

ואני צכה תשובה הכי רצינית שיש..

למה צריך תנועת נוער? 

אם אתם באים לסניף, אז למה? מה זה נותן לכם?

ואני צכה ת'תשובות הכי אמיתיות שלכם.

שוטו.

את האמת-ניק בלי ראש

בס"ד

אני באמת לא מבינה למה צריך, כאילו זה המצאה דיי חדשה.... אז באמת למה צריך את זה? לעשות לשפיע?

ופעם לא עשו והשפיעו?

לא יודעת זה דעתי

המצאה חדשה? בנ"ע כבר קיימת בערך85 שנה*דידי*

ויש תנועות שהוקמו לפניה..

תעסוקה?!ליאורוש
לחשוב על דברים מעבר ל"אני" הפרטי שלי..
לחשוב על דברים יותר עמוקים..
יש סניפים שעושים התנדבויות וכאלה...
ובנים, בנות...
זה נותן לנו [לי לפחות] תעסוקה, הווי חברתי...אביה!!!

ובכללי זנ נחמד שיש משהו מחוץ ללימודים שכיף, שיש מדריכות שתמיד כאן כדי להקשיב ולנסות לעזור....

ישלי תשובה!!{ר}צינית

לנוער יש הרבה כוח בידיים והרבה עוצמה... אפילו בשואה להבדיל ניצלו את הנוער לפעולות הסתה וכו' כי נוער ברגע שהוא רוצה אז הוא נכנס לזה חזק ושום דבר בעולם לא יפריע לו ולדעתי זה חשוב לחנך על זה וכו

וואו.שקד רוממה

אני יכולה להגיד שהסניף שלי תרם רבות לאישיות שלי (בקטע הטוב)

לדעתי סניף זה אחד הדברים החשובים לנוער!

גם בתור חניכה וגם עכשיו; בתור מדריכה.

העשייה הזאת והתרומה והכל ביחד עם קבוצה תומכת זה אחד הדברים שמעצבים בנאדם.

לומדים באמת מזה לתת.

בכלל, כל האידיאלים שבנ''ע מבוססת עליהם. תורה ועבודה.

וגם עזבי תקטע האידיאלי, זה כיף!

כיף לבוא, להעביר פעולה, לדבר עם חניכים שלי,ישבצים, פעולות, חבב, 

זה פשוט כיף!

לי זזה נותן המון סיפוקליק המדליק123

במיוחד שהורים מתקשרים "הוא חזר מאושר"
זה משמח אותי ולבד אני לא יכול לעשות את זה
אני צריך סניף תנועה כדי שיעזרו לי בזה!

תנועת נוערדתי לאומי

זה מקום לבטא את האידאלים בחיי המעשה.

מפוצץ אה? הכוונה שמה שאתה לומד בישיבה או באולפנא אתה מממש בסניף בין אם זה במעשה (התנדבות, לימוד תורה) ובין אם זה בדיונים ערכיים שאתה שותף להם מרצונך בלבד ובלי מורה שתמדוד חצאית או ר"מ שיעשה נו נו נו. 

אני יכול להעיד על עצמי שעם כל הכבוד וההערכה הרבה לאיפה שלמדתי אני מה שאני (ויש לי עוד הרבה לשאוף בעיקר בזכות הסניף 

וואי וואי.. שאלה טובה מאוד!!asaf300

גם אני שאלתי אותה פעם.. לפני או תוך כדי שהייתי מדריך... לא זוכר כבר.. והבנתי שהסניף נותן המון. הוא מפתח את האישיות שלך. יש חבר'ה שבלי סניף היו במקומות בהרבה יותר גרועים.. זה שיש מדריך שמקשיב לילד בגיל ההתבגרות את מבינה איזה דבר גדול זה?? את מבינה שיש ילדים שהמדריך שלהם אשכרה מציל אותם מכל מיני דברים שהם הולכים לעשות ויכולים להרוס לעצמם את החיים.. אני לפני שנתיים היתה חניך. הדרכתי שנה וחצי ועכשיו אני אחרי ועדיין יש לי קשר עם המדריכים שלי.. לא מזמן הם עשו לנו פעולה.. לא מזמן נסעתי לאחד מהם לישיבה.. אני מסתמס איתם מלא.. אין, המדריכים זה אנשים שנוצר אתם קשר שקשה שהוא יתנתק..

וגם בכללי זה כייף. ובינינו אין מה לעשות אחה"צ בשבת ופעם בשבוע.. אז זה לא שאין זמן לזה..

וואי אתמול היה לי מיצ"ב בלשון והיה קטע ארוך עלateretfa

התנועות נוער, למה צריך אותן במה הן עוזרות ועוד כל מיני דברים כאלה...

גם לי היה מיצ''ב בלשוןטל לב

וגילתי עוד יותר אחרי שקראתי כמה זה חשוב התנועה  

פעם באמת היו בתנועות נוער אידיאלים ואני חושב ש-נענע בחסה

היום יכול להיות שיש קצת פספוס אבל המשימה שלנו היא למצוא את המשימות הלאומיות והפרטיות שיש היום ותנועת נוער זה אחלה מקום! פעם היה צריך להקים ישובים או אנא ערף מה, והיום צריך אולי להשפיע בערים? אני מדריך בעיר שאני גר בה ואני מרגיש שזה ממש תרומה..חיוך

אני חושבת היום זה בעיקר בשביל הכיף??!!!אולפניסטית 1

מסכימה מאוד עם 'דתי לאומי'...בל"חית

זה ממש להוציא מן הכוח אל הפועל!

ועוד משהו שחשוב לי לומר - 

תכלס' תנועת נוער זו עוד מסגרת.

אך מסגרת לא פורמלית עם חינוך בלתי פורמלי - 

שזה כבר נותן את הרצון והמשיכה לסניף, לתנועה, לפעילות, להווי..וכו' וכו'..

אנחנו רוצים לבוא, לקנות ערכים מעבר למה שמקבלים במסגרות פורמליות (בתי ספר וכו'),

ללמוד אותם, לממש אותם, לראות תוצאות, וזה קורה!~

אני לא מכירה אנשים בוגרים שכבר לא נמצאים בפיעילויות הסניף שאומרים שהסניף פגע בהם או לא הועיל בצורה מסוימת.

אני מאמינה שזה נוגע בכל אחד, בשלב מסוים בחיים, בפרק זמן צעיר או מבוגר.

גאה להיות חלק מהדבר העוצמתי הזה - תנועות נוער-

ובפרט בנ"ע

תגובה...שושה^^

חברה,פשוט מזל שאתם לא בסניף שלי...לא בקטע הבוטה ח"ו פשוט בקטע שמי שבא לסניף כי זה ביביסיטר חינם(כפיר...) או כי אין לו מה לעשות(אסף....)אז בממוטה ממכם-אל תבואו!!לפחות לא לסניף שלי...

תנועת נוער זה המקום של הילדים שפחות טובים בלימודים להתבטא,זה המקום שמלמד אותך הכי הרבה אידיאלים(הרבה בגלל שזה לא במסגרת מורה-תלמיד),זה המקום שאתה לומד איך חיים בחברה נורמלית,זה המקום הכי ג'יפה בעולם ובלי שום תנאים ובכל זאת אתה מכור אליו,זה פשוט הדבר שמחכים לו כל השבוע...

הסניף שלי מורכב מחניכים מורעלים שפועלים בלי סוף!!!ולוקחים את כל העוצמה המטורפת שיש להם בידיים ופועלים איתה!!

ושום הורה ביישוב שלי לא שולח ת'ילד שלו לסניף כי זה ביביסיטר חינם פשוט כי בקטע הזה זה לא משתלם....חוזרים עייפים,צרודים,ובעיקר  מג'ויפים,ואם זה היה ככה אז שום הורה לא היה מסכים להשקיע בסניף כמו שהם משקיעים...

ואצלנו המדריכים זה הדבר הכי עסוק בעולם ויחד עם זה הכי קשוב בעולם....שום מדריך אצלנו לא מדריך ממניעים של עודף זמן!!

הם מדריכים ממניעים של  לתת לסניף שלהם וטונה אידיאלים....

אז תודה לכם  שגרמתם לי להעריך הרבה יותר ת'סניף שלי...

הלוואי שתזכו גם אתם לגדול בסניף כזה....

חברה,פשוט מזל שאתם לא בסניף שלי...לא בקטע הבוטה ח"ו פשוט בקטע שמי שבא לסניף כי זה ביביסיטר חינם(כפיר...) או כי אין לו מה לעשות(אסף....)אז בממוטה ממכם-אל תבואו!!לפחות לא לסניף שלי...

תנועת נוער זה המקום של הילדים שפחות טובים בלימודים להתבטא,זה המקום שמלמד אותך הכי הרבה אידיאלים(הרבה בגלל שזה לא במסגרת מורה-תלמיד),זה המקום שאתה לומד איך חיים בחברה נורמלית,זה המקום הכי ג'יפה בעולם ובלי שום תנאים ובכל זאת אתה מכור אליו,זה פשוט הדבר שמחכים לו כל השבוע...

הסניף שלי מורכב מחניכים מורעלים שפועלים בלי סוף!!!ולוקחים את כל העוצמה המטורפת שיש להם בידיים ופועלים איתה!!

ושום הורה ביישוב שלי לא שולח ת'ילד שלו לסניף כי זה ביביסיטר חינם פשוט כי בקטע הזה זה לא משתלם....חוזרים עייפים,צרודים,ובעיקר  מג'ויפים,ואם זה היה ככה אז שום הורה לא היה מסכים להשקיע בסניף כמו שהם משקיעים...

ואצלנו המדריכים זה הדבר הכי עסוק בעולם ויחד עם זה הכי קשוב בעולם....שום מדריך אצלנו לא מדריך ממניעים של עודף זמן!!

הם מדריכים ממניעים של  לתת לסניף שלהם וטונה אידיאלים....

אז תודה לכם  שגרמתם לי להעריך הרבה יותר ת'סניף שלי...

הלוואי שתזכו גם אתם לגדול בסניף כזה....

אין על עזרא!אולפניסטית 1

ככה:איתיאל קריספין

תנועות הנוער, כלשונה היא, נוער מניע, קודם כל...

עוד כמה דברים:

אידיאלים:  תנועות הנוער מחנכות לערכים נשגבים ומחנכים ל'הגשמה'-להוריד את האידיאלים האלה לחיי המעשה של כל חניך ופעיל. בבנ"ע לפי דעתי זה בא לידי ביטוי בצורה מצוינת-"לחנך דור נאמן ומסור לעמו תורתו מדינתו וארצו".

חינוך: נטו חינוך!

חילוף לבתי הספר: כיום, לצערי ברוב בתי הספר המטרה היא הלימודים/בגרויות וכו' ולא החינוך! תנועת נוער מהווה חינוך.

'סור מרע': שבחניכים פעילים בתנועת נוער זמנם הפנוי הופך לעשיה חיובית ולאי עשיה שלילית.

הכרת הציבור שאתה חי בו: מעין יציאה מן הבועה. להכיר בכך שיש אנשים שחושבים אחרת ממך, בא לידי ביטוי בצורה הטובה בבנ"ע, יש את סניף איתמר ואת סניף קיסריה, סניפי עולים וסניפים בקיבוצים וכו'... זה דבר המחנך לאהבת ישראל.

לימוד מגדולי עולם: שה שבבתי ספר קצת חסר, בתנועות נוער שמים דגש על לימוד מאנשים גדולים!

כיף לחניכים: דבר שאולי נשמע קצת....אבל גם זה חשוב להתפחות הילד...

"חלק ממשהו גדול": החניכים מרגישים שהם משהו מתהליך שקורה, תהליך חיובי שמשפיע על כל המדינה ואפילו עם שאר העולם.

עידוד עליה: דבר שפועל במספר תנועות נוער, בתנועות העולמיות יש דגש על עליה. שהחניכים רואים זאת הם יכולים להרגיש 'גאווה' חיובית על עוד אבן בבנין ארץ ישראל.

עידוד עשיה אצל הנוער: גרעינרים, מדריכים וכדו'. דבר שבמציאות החברה הישראלית נחוץ מאוד!

גיבוש בישוב/עיר שכונה וכו': שדבר כזה מתפתח בכיוון חיובי זה דבר חשוב וגדול, גם למקום שבו הם נמצאים (הם משפיעים על כל החברה, גם ה'זקנים' מסתכלים על בני הנוער.

דוגמא אישית: החניך לומד מהמדריך, וגם, גם ההיפך!!!

סיכום: מה היינו עושים בלי תנועות הנוער?, הרב דרוקמן שליט"א אמר שהוא לא מסוגל לראות היום את המדינה במצב שהיא נמצאת (החיובי, כמובן) ללא בני עקיבא.

ובהזדמנות זו, אני קורא לכל המדריכים, המחנכים, אנשי חינוך ולסתם חבר טוב: תאהבו, תנו חיבוק, תתעניינו, תשתפו ותתשתפו!!! סתם בשביל "ואהבת לרעך כמוך"....

יפה על הגאווה!asaf300

אני אמרתי שאם לא שכנע אתכם כל מה שאמרתי קודם והסברתי למה צריך את התנועות נוער. אז על תשחקו אותה עסוקים כי אין לכם באמת מה לעשות.. ובסניף כיף..

נראלי שאם תנועות הנוער יתחילו ליישם באמת!!רחובות...

ולא רק ידברו על אידיאלים הם יוכלו להגיע למקום האמיתי שלהן, הם יוכלו להוביל את עם ישראל למקום טוב הרבה יותר!!!

והדבר הכי חשוב שאנחנ ושואפים אליו פה, בעולמנו, זה לעבוד את ה', לעשות לו נחת רוח, ולצערנו חלק גדול מאוד מהסניפים עושים ההפך...אז בואו נקח את עצמנו בידיים, כל אחד יעשה לעצמו חשבון נפש..ויחשוב מה הוא עושה כדי שיהיה טוב יותר..

להיות שייך למשהו הרבה יותר גדול.דרשתי קרבתך7

טויב! אני אתחיל |חג'דומטית מוחלטת|בדמייך חיי

בס"ד

בעיקרון בוועידה הועלתה השאלה הזאת ...אז למעשה ישלי תשובות

תנועת נוער כשמה כן היא=היא תנועה של נוער.

לא של ילדים ולא של מבוגרים,אך ורק של נוער..והתנועה-זה דינמי זה זז,דברים  רצים שם,להפעיל ,להתחיל להקים לעשות ! אידיאלים ליישם יש כ"כ הרבה דברים לשפר במדינה הזאת! וזו משמעותה של תנועת הנוער,לשקם ולתקן עולם במלכות  שדי..אמשיך בעז"ה מאוחר יותר..

מזתומרת?מישהי=)

זה שאתה מרגיש שייך למשהו, זה כיף ענק..

זה שבאים להיפגש עם חברים...

זה שיש מדריכים שאפשר לדבר איתם..

זה שיש לך לאיפה לבוא...

מה אתה רוצה?דתי לאומי

אוייש... חבל באמת שזה מה שהסניף בשבילך...מישהי=)

ככה- הללי נפשי

בהתחלה (כיתה ז') באתי לסניף באמת נטו בשביל תעסוקה וחברה.. וכדי לקיים הבטחה לחברה שחפרה..

כיום (כיתה י') אני הולכת לסניף מתוך בחירה (למרות כל העיסוקים האחרים ושכבר לא ממש משעמם לי..) כי אני מבינה שאני עושה דברים גדולים למען עמי וגם מעלה את האישיות שלי כככה למעלה.. אשכרה לתקן עולם!  וכמובן- במלכות ש-די  (<< אגב זה אחת ממטרות בנ"ע, זה כתוב בחוקה)

אגב- עוד נקודה- הסניף בעקיפין ממש עזר לי חברתית!

ועוד אחת- אני לא מדריכה!! ואני עדין אידיאלסטית ומשמעותית! זה אפשרי(: גרעינחשוןמלך

בתור חניכה אני באה לכיף...~אורטל~
אוקיי, יש לי תשובה אבל אל תהרגו אותי!..אביגיל=)אחרונה

אז כן, אני מהאלה שרוצים תנועת נוער נפרדת ובגלל שאין את זה בחור שאני גרה בו אני פשוט לא בתנועת נוער 

ולומר ת'אמת- זה לא חסר לי! 

עד שאני חוזרת הביתה אחרי שבוע שלם באולפנה יש לי צורך קצת להיות בבית....

ואם שואלים אותי איך אפשר בלי סניף אני עונה שכן! אפשר!

אבל בעז"ה אני רוצה להדריך =) בסניף חוץ או משו....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך