אח יקר\אחות יקרה- באומן כבר היית?!ננח=)

בה"י

תקשיבו חברים.. לפני כמה זמן הקב"ה זיכה אותי לטוס לאומן לציון של רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב זי"עא!!דוס

אני חייבת לומר שהיה פשוט מדהייםם, משמח, מחזק, משמעותי, ופותח את ה-3> !! חיוך גדולחזרתי לארץ הקודש מלאה באורות וכוחות,

ושפע גדול שקיבלתי מהצדיק!

אני באמת קוראת לכל מי שכאן, ברסלב או לא ברסלב- כ"כ לא משנה- לחסוך כסף ולטוס בזמן הקרוב!! כל שקל שווה!

מי שרוצה עוד פרטים\שאלות\ל דבר אחר >> אני באישי בשמחה!!

שבת שלום ומבורך לכוולם!!צוחק

מאיפה מגיעים כל היצורים האלו לפורום?????ישי .א.

חצווף..אתה יצור...ננח=)

אחותי היקרה!בארץ ישראל,ארץ הקדש כבר היית!הסטלן הקטן
זה לא אמור להיות אם סימן שאלה??.אין על ארץ ישראל!אולפניסטית 1

אמור...אני כבר לא יכול לערוך...הסטלן הקטן
ואוו אנשים,*חזרזיר*

תרגעו ותכבדו את הבן אדם, זאת הדרך חיים שלו. לא מאמינים - תהיו בוגרים ואל תגיבו.

בכ"מ, אני מעריכה מאוד צדיקים ורבנים,
אבל לא מסכימה עם העניין שהשפע הוא מהצדיק,

השפע הוא מה'!

וגם צריך לדעת איך להתפלל בקברי צדיקים,

אני לא אוהבת שעושים מהרבנים 'מקדשים' במותם.

(וכעת אני לא מתייחסת רק לר' נחמן)

צודקת. אנשים נוסעים ביו"כ לחו"ל כדי לבקש רחמים..ש-נענע בחסה

שיבואו קודם למערת המכפלה.

אני בטוח שהצדיק לא רוצה ש/יהפכו את הקבר שלו למוקד עלייה לרגל..

לא חייבים ביוכ"פ (:batsheva100

זה כן מרומם מאנשים ששמעתי.

אז למה לא?

רואים שבחיים לא למדת את תורת רבינו..אריאל דל"ת

לפי המשפט הבא-

אני בטוח שהצדיק לא רוצה ש/יהפכו את הקבר שלו למוקד עלייה לרגל.

תראה מה רבינו אומר על לסוע לאומן בראש השנה ואז תגיב, טוב?

בדיוק!! נענע בחסה.. רוצה מקורות מליקוטי מוהר"ן??ננח=)

איפה זה ליקוטי מוהר"ן..?מוטיז

איפה שכתוב שר' נחמן אמר על עצמו שרק הוא מתקן את העולם ואף אחד לא יכול לחזור בתשובה בלעדיו?

או איפה שכתוב שר' נחמן אמר שהוא הכי גדול מכל הרבנים אם הוא רק ירצה אבל לא בא לו...?

או... שאפשר לדייק בספר שלו כמו בתנ"ך..?

או... שאחרי שיצא הספר שלו לא צריך ללמוד בשום ספר אחר...?

שם או בספר כשפים אחר?

חח מצחיק..כל מה שאמרת שם זה שקר אחד גדול!!!!!ננח=)

וחוץ מזה-- שזה בכלל לא מקום..זה ספר התורות של רבי נחמן...

זוהר, למדת פעם?אריאל דל"ת

אז לא, גם אני לא. אבל ר' שמעון כותב על עצמו שאין צדיקים בדורו חוץ ממנו ומאלעזר בנו, ואם אלעזר בנו לא היה הוא היה מחזיק את העולם.

הוא מעיד על עצמו הוא יכול לפתור את העולם.

זה לא שקר, וגם לא גאווה. זה נכון.

גם הרמח"ל כתב שמי שילמד בספר שלו הוא ישתדל בשבילו להוצי אותו מהגיהנם.

וואי תיזהר...סמיילי שמח

זה רב עצום וענק, שאי אפשר בכלל להשוות אותו לאפחד בדור שלנו!!!

למטה..שִׁירָה

אני ממש מסכימה עם כל מילה...לולית10

נ"ב- הרב מרדכי אליהו אומר שמבקשים מה' בזכות הצדיק ולא מבקשים מהצדיק...

ואפשר לבקש גם מהצדיק שיתחנן לפני ה'... אבל אסור לבקש מהצדיק שיושיע..!

למה לכבד?מוטיז

זאת כבר הפעם המאה שאת כותבת את אותו משפט מסקרן ולא מובן..

למה לכבד? למה לכבד שקר וטירוף?

|שואל ת'עצמו אם יש סיכוי שהפעם הוא יקבל תשובה סוף סוף|

אתה רוצה לפתוח שוב את הוויכוח הנ"ל?אריאל דל"ת

ביננו- גם אצל החרדים אני יכול למצוא הרבה פגמים וטעויות, אז?

אז בואו נפסול את כל החרדים, ואת כל לימוד התורה שלהם נהפוך לשקר וכזב, ואת כל המעשים הטובים שלהם ל"מעשה שטן". למה לא?

אם כך מוטי- אתה פסול.

טעויות - יש בכל מקום.מוטיז

עבודה זרה - אין במגזר החרדי.

ברסלב - זוהי עבודה זרה.

אנשים שנוסעים לחו"ל להתפלל על קבר! לבקש בקשות אצל אדם מת!! חבורה של פגאנים.

גם אתה נוסע לבקש על קבר!!ענבל

בס"ד

אף פעם לא היית ברשב"י?

ברבי מאיר?

בקבר הרמב"ם?

בשל"ה?

אם לא אז משהו מוזר אצלך...

א' - לא הייתי.מוטיז

ב' - יש עניין של פרופורציות.

כבר אמרו לה פה בשרשורענבל

בס"ד

שזה נראה שהפכו אותו לאלוקים והיא ענתה שהיא נוסעת להתפלל לקב"ה דרך הצדיק.

לא נוסעים להתפלל למת.

ואף פעם לא התפללת בקברי צדיקים?

יצא לי להתפלל...מוטיז

בכללי אני לא ממש בקטע.

ושוב, הכל עניין של פרופורציות..

הנושא הוא לא מה היא ענתה, אלא מה היא עושה ומה היא בכלל מבינה.

מה שהיא עושה זה - ע"ז.

ומה שהיא מבינה זה - שום כלום.

כי היא הפקידה את המוח שלה באומן, כמו שחבדניקים מפקידים ב770. 

מוטיז- תודה רבה שאתה מזכיר לי מה אני עושהננח=)

ומה אני מבינה!!

אתה רוצה לחשוב שאני עובדת באומן ע"ז ח"ו >> תמשיך לחשוב ככה בכיף..

תהנה מכל רגע עם המחשבות הרעות האלה שלך על עמ"י...

אתה גם צריך פרופורציותבחורצ'יק

א'-מה זה לא ממש בקטע? אני לא בא לתת מוסר או משהו,אבל יש עניין להתפלל אצל קברי הצדיקים,כמובן אך ורק לה'..ובזכות הצדיק הקבור.ואתה בהחלט צודק שאין להפוך זאת לעבודה זרה! "אל נא תקברני במצרים" אחד הפירושים ,ששם המצרים,לא יעשוהו עבודה זרה!

אבל,גם אל תשווה את זה לחב"ד,שאצל חב"ד יש קירוב לבבות,ללא טירוף! ללא השתגעות ! ללא צעקות ! ללא שירים מטומטמים ! זה שיש אצל חלק עניין של "הרבי שליט"א" זה עוד משהו,אבל ככלל,חסידות חב"ד איננה טירוף! איננה עבודה זרה! איננה מנותקת !  יש מוח! יש חכמה,בינה ודעת! יש קירוב לבבות! יש תורה! יש דברים טובים.

אז נא לא להשוות!

תגובה גם לבחורצ'יק וגם למוטי-אריאל דל"ת

יש לנו כלל בהלכה- "אין אדם אוסר דבר שאינו שלו.."

דבר ידוע הוא שבמקום שבו יש עוצמות היצה"ר והס"מ מנסים להכנס בכוח... זה שאנשים הפכו את רבינו לע"ז [ולצערי עשו את זה] זה לא פוגם בכלום מהמעלה של רבינו...

וגם את הרבי הפכו לע"ז, זה מוריד משהו מהגדולה שלו???

אנשים מסתכלים על ברסלב בתור אנשים שמעשנים סמים והלכים להתפלל אצל רבינו כדי שימחל להם, ז-ה ל-א -ב-ר-ס-ל-ב!!!!

ברסלב זאת מדרגה עצומה, רבינו מבקש מהתלמידים שלו דברים עצומים, ממש לא להיות בבוץ ובסמים ל"ע...

בואו, תנסו להכיר, ללמוד. לשמוע. אני מבטיח לכם שאפשר להיות גם חסיד ברסלב בלי לטוס לאומן ובלי לרקוד על מכוניות. וגם אם לא תהיו חסידים, אולי תתקרבו קצת לרבינו... או שתלמדו איזה תורה אחת, או איזה דרך חיים.

אם אתם כל כך בטוחים באמת שלכם, ואני באמת מעריך את האמת והיושר שלכם, מה אכפת לכם לנסות?

מה דעתך ללכת ללמוד קצת נצרות..?מוטיז

מה אכפת לך לנסות?

זה ממש הכללות!!!סמיילי שמח

גם בחב"ד וגם בברסלב יש פול זרמים... בכל חברה שהיא יש את המשוגעים שמשתגעים וכאלה, ויש גם נורמאלים שעובדים את ה' בתמימות ויושר, בלי צעקות ושיגועים ושירים מטומטמים, כדבריך...

לא אמרתי שאין עניין.מוטיז

אבל.

כשאתה נוסע לחו"ל בשביל זה זה לא עניין אלא עבודה זרה.

הכל פרופורציות..

בכל הנושאים פרופורציות זוהי הנקודה..

בהבדל בין שמחה להוללות.. בין אהבה לתאווה..

הכל עניין של פרופורציות.

כשאתה רואה קבוצות של עשרות אלפים, נוסעות לחו"ל כדי להתקרב לקבר או לבניין של אדם מת - זוהי עבודה זרה.

פגאנים.

וואי בחייך, אתה מדבר על פרופורציות?!סתם אחת

עדיין לא הבנתי למה ללכת למערת המכפלה או ליוסף זה לא ע"ז, ואומן זה כן.

ולא, אל תגיד לי "כי זה חו"ל" או "כי זה עשרות אלפים", כי זה פשוט לא תופס!

"הכל עניין של פרופורציות..." זה אתה אמרת.

אתה מגזים. לגמרי.

את צודקת אבל..חג'דומט

מה שהברסלבים עושים מר' נחמן זה מוגזם בהחלט.

עבודה זרה לא הייתי אומר,אבל משו קצת משובש שם.

הופפפהה!!! איזה הכללה!!!!ננח=)

"מה שהברסלבים עושים מר' נחמן" --  תרגע..מדובר במספר של אנשים ( אולי גדול, אבל לעומת כל חסידי ברסלב האמיתיים והצדיקים- זה כלום שבכלום!!) שלוקחים את ר' נחמן בצורה לא נכונה וסוגדים לו בערך וזה באמת נראה כע"ז! גם אני חושבת ככה.. אנשים מבולבלים קצת ש..מחפשים ת'צמם או משו כזה...

אבל כמו שכבר אמרו פה- בכל זרם בעמ"י (חרדים,חילונים,חבדניקים,דתיים,גבעונים,כהניסתים וכו'..) יש ת'מוזרים האלה! מה לעשות..  

אבל אם תכיר את ברסלב באמת, ועזוב רגע את חסידי ברסלב -- תבין שזה מתנה עצומה ביותר שזכינו ברבי נחמן זיע"א!!

לא הבנת??מוטיז

לא הבנת את ההבדל בין אדם שפעם יוצא לו לגשת לקבר של צדיק לתפילה.. ובין מאה אלף איש שמתקבצים סביב קבר, ונוסעים בשביל זה לחו"ל?

אין פה איזה קו שהם עוברים שמגדיר אותם פגאנים, רק הפרופורציות מגדירות אותם פגאנים.

(לרגע לא חשבתי שאוכל לשכנע ברסלבר.. ולא ניסיתי, המוח כבר מת)

תגובה למוטיז---ננח=)

אתה שוב חוזר להתחלה: אף אחד לא בא לאומן בשביל הבניין\מבנה שבו קבור הצדיק!!

אף אחד לא בא לשם בשביל משהו חומרי! אנשים הולכים לשם כי שם נמצאת הנשמה של רבינו!

זה רוחניות נטו! זה אווירה.. אומרים שקברי צדיקים זה מקום קדוש מאוד!! מקום שהשכינה שורה בו!

ואנחנו הולכים לשם בשביל להתמלאות מהקדושה שנמצאת שם...

ודרך אגב, אומרים שבקברי צדיקים בחו"ל יש את הקדושה של ארץ-ישראל....

"אומרים אומרים אומרים"..מוטיז

קודם כל, טענת "אומרים" לא מתקבלת.

חוצמיזה, כשאמרתי מבנה התכוונתי ל770, כשמדובר בקבר זה עוד יותר מגוחך.

אצה רוצה הוכחות\מקורות?? בכייף!!!!ננח=)

נווו, זה מה שאמרתי מקודם! 

זה לא הקבר זה הנשמה של הצדיק!!!!!

אני לא ברורה?!

מה פירוש "הנשמה של הצדיק"?מוטיז

פשוטו כמשמעו..קשה לך להבין?ננח=)

מוטיז- אל מי דיברת???ננח=)

יש עם זה הרבה בעייה. לצאת מא"י זו בעייה ענקית.*בננית*

וככל הנראה זה בכלל לא מה שר' נחמן התכוון. הוא התכוון שבמצב שבו אנחנו בגלות - לבוא ולפקוד את קברו.

אבל לא כשאנחנו כאן בא"י.

א"י היא המקום הכי קדוש!! לא עוזבים אותה בשביל קבר של רב, צדיק ככל אשר יהיה.

אני יודעת שהדעה של לא כ"כ מקובלת, אבל מישהו צריך לומר גם את זה.

אף פעם לא יצאתי מחוץ לא"י ב"ה, ומקווה שאני גם לא אצא, בעזר ה'.

גמאני^י, לא יצאתי ולא אצא בעז"ה!אביה!!!

יש מספיק קברים של צדיקים פה בארץ שאפשר לבוא להתפלל עליהם...

אין בעיה עם לצאת מהארץ לקבר בחו"ל ! זה אסור. נקודהחמושקה
הבעיה הענקית זה להתפלל בקברים כשבעצם מתפללים למתחמושקה

ושאף אחד לא יספר לכם שהוא רק מבקש שבזכות המת וכו' וכו' וכו'

זה רק תירוצים . האמת זה שחושבים על המת ומבקשים מהמת כל מיני דברים . וזה דורש את המתים שכתוב בתורה בפרוש שאסור , אבל אנשים ממציאים כאילו זה איככשהו בסדר

ואני לא מתכוונת רק למת הזה שכותבים עליו אבל גם למת הידוע בניו יורק ובכל מקום.

כשיהיה לי כסף....אני עפה לשםעומדת על צוק

זה קורע מצחוק... אבל צר לי עלייך.מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך י"ז בסיון תשע"ג 19:00

איך הולך השיר? "עוד אח אחד ירד אל הקבר..", תרתי משמע.

אשרייך צדיקה! ה' יזמן לך בקרוב!ננח=)

מזה הכינוי הזה - "המת"??? מזה הזלזול הזה???ננח=)

בה"י!

רבי נחמן הוא צדיק ענק וקדוש! וחוץ מזה- אומרים שהכוח של הצדיקים רק מתעצם לאחר מותם, וכאשר באים לציון                                                                                  

שלהם ומתפללים שם, זו זכות גדולה וזה מקום שמסוגל לתפילות וישועות, ובזכות הצדיק >> ואני בכוונה מדגישה את  

זה!! שתביני שאני באה לשם בשביל להתפלל לקב"ה בלבד!! >>  אבל בזכות הצדיק - רבי  נחמן - שהבטיח שכל מי                            שיבוא לקבר שלו הוא יפעל עליו מלמעלה ויעשה הכל בשביל שהתפילות שלו יתקבלו, אני מבקשת רחמים מהקב"ה ואני מבקשת שישמע לתפילות שלי כמו בהבטחה של רבינו...

זהוו...

וחבל מאוד שזה מה שאת חושבת...

חסרים צדיקים בארץ?אקטירוו
ארץ ישראל ולא אומן

הרב שלמה אבינר | ז תמוז תשע"ב

ארץ ישראל ולא אומן 
לא נדבר עתה על כך שעזיבת המשפחה, האישה והילדים, בראש השנה היא בעיה מוסרית או אפילו הלכתית. 
לא נדבר על כך שמרן הרב קוק מוכיח שאין היתר לצאת לחוץ לארץ להשתטח על קברי צדיקים (משפט כהן עמ' שנב). 
גם לא נדבר על כך שכלל לא ברור שיש איזו מצוה להשתטח על קברי צדיקים. יש תרי"ג מצוות מן התורה ומצוות רבות מדרבנן, אך אין מצוה כזאת (עיין שם משפט כהן). 
אפילו לא נזכיר שאם קברי צדיקים אנו מחפשים, אז המבלי אין קברים בארץ ישראל, ענקי עולם ראשונים ואחרונים, תנאים ואמוראים, ואף אבותינו אברהם יצחק ויעקב ואמותינו שרה רבקה רחל ולאה, שאי אפשר לבטלם אפילו כנגד רבי נחמן מברסלב. 
גם לא נדבר על הבטחתו של רבי נחמן להוציא פושעים מגיהנם אם יבקרוהו באומן, כי כבר לפני כן זכינו שאברהם יוציא אותנו מגיהנם (ערובין יט א). וכן יצחק אבינו (שיר השירים רבה ח. סוכה נב ב. רש"י ד"ה שבעה רועים ושמונה נסיכים), ויתר על כן אברהם אבינו יושב על פתחו של גיהנם ואינו נותן לאדם מהול להיכנס שם (בראשית רבה מח, ח). 
גם לא נדבר על כך שאיננו צריכים לחפש תחבולות חדשות כדי להינצל מגיהנם, וכי לא די לנו בדברי רבותינו הקדושים, התנאים והאמוראים, אשר לימדונו שקיום מצוות התורה הוא שמציל מגיהנם, כגון קריאת שמע (ברכות טו ב), תפילה (דרך ארץ זוטא ט), ביקור חולים (נדרים מ א), צדקה (גיטין ז א. בבא בתרא י א) או לימוד משנה (מדרש תלפיות). 
ודאי לא נדבר על כך שעד עצם היום הזה, רבי נחמן מברסלב, עם כל גדלותו וקדושתו, נחשב כדעת יחיד, לא רק בקרב ענקי גדולי ישראל אלא אף בתוך תנועת החסידות עצמה.
על כל אלה לא נדבר, כי על כל הנושאים האלה כבר נכתב די והותר והם התבארו עד תום. 
רק רצינו לציין שחסידי רבי נחמן מברסלב עצמם סוברים שיש להיות בראש השנה בארץ ישראל, והם מקיימים אז תפילות בכותל המערבי, בבית הכנסת ברסלב במאה שערים, בבית כנסת פריאל סמוך לשם, ביישוב תל ציון, בבני ברק שיכון ו', ביישוב איבי הנחל, ביישוב יבניאל, במירון ועוד. 
יתר על כן, גם רבים מגדולי התלמידים הראשונים של רבי נחמן סברו כן. והנה ציטוטים מתוך החוברת "ראש בני ישראל" של חסידי ברסלב: 
"על פי תלמידיו הקדושים כבוד מוה"ר נתן, ר' נפתלי, ר' שמעון ותלמידי תלמידיו במשך הדורות עד דור האחרון – דעת ר' אברהם בר' נחמן מטולטשין ור' לוי יצחק זכר כל הצדיקים לחיי העולם הבא, המבררים מקחו של צדיק, שרצונו חזק וברור, שבראש השנה, אנשי ארץ ישראל שזכו להתיישב בארץ החיים – הפלטרין של מלך, לא צריכים לנסוע לאומן, כי בארץ ישראל זורח אורו של צדיק ביתר שאת וביתר עוז, וכמבואר מדברי רבינו זצ"ל, בליקוטי מוהר"ן ס' קיא, וזה לשונו: ראש בני ישראל (שמות ל), ראשי תיבות רבי. ובסי' מח מבואר שדווקא בארץ ישראל זורח אורו בבחינת רבי, מה שאין כן בגלותא". "מהרבה מאוד סיבות אין לנסוע על ראש השנה מארעא קדישא לארץ העמין, ושאין רצון רבינו ז"ל כלל וכלל" (עמ' 1). 
"כתוב בתורתנו הקדושה: ארץ אשר השם אלוקיך דורש אותה, תמיד עיני השם אלוקיך בה בראשית השנה (כלומר ראש השנה עצמו), ועד אחרית שנה (כלומר ערב ראש השנה). הרי מפורש בתורתנו הקדושה ומקרא מלא, שישנה השגחה פרטית מיוחדת והסתכלות מיוחדת מאת הבורא ברוך הוא בארץ ישראל בראש השנה (ובמשך כל השנה כולה, כולל ערב ראש השנה), מה שאין כן הדבר בשום מקום אחר בעולם כולו. ואין שום נברא, אפילו צדיק ונביא, שיוכל לשנות ולומר אחרת ממה שכתוב בפסוק זה" (עמ' 2). 
"עוד ברור ופשוט שאין אף אחד בעולם שיוכל להפקיע מצוות ישוב ארץ ישראל לדורות, לשלושה ימים קבועים בשנה לפחות, וכי יעלה על הדעת שרבינו ז"ל עשה כן?!" (עמ' 2). 
"רבי שמעון, תלמידו ומשמשו של רבינו ז"ל בעולם הזה ובעולם הבא, על פי הבטחת רבינו ז"ל, על אף שהיה גר בארץ ישראל, מעולם לא נסע מארץ ישראל לאומן על ראש השנה" (עמ' 2). 
"ונסע רק פעם אחת לשבועות, לחתן את בנו... ואף על פי שידע שהקיבוץ התקרב ובא, לא נשאר בחוץ לארץ אלא חזר מיד לאחר השידוך, להיות בראש השנה בארץ ישראל" (עמ' 2 - 3). 
"מהעובדא הנ"ל גם כן דקדק רבי אברהם ברבי נחמן'ס שמארץ ישראל לא צריכים לנסוע לאומן (על ראש השנה), כך אמר ר' לוי יצחק בפירוש" (עמ' 3). 
"מוהרנ"ת נסע לארץ ישראל אף שידע שיתכן שעל ידי נסיעה זו יפסיד את אומן בראש השנה, ואכן כך היה במציאות, שמע מינה ארץ ישראל דוחה אומן" (עמ' 3). 
"מוהרנ"ת צוה לבנו ר' יצחק, שבגיל ששים יסע לארץ ישראל. וביאר ראב"ן שהעניין נוגע לעניין אומן בראש השנה. ואכן לא נסע לאומן מהארץ" (עמ' 3). 
"ר' מאיר טפליקער, תלמיד מובהק למוהרנ"ת, לא נסע מהארץ לאומן על ראש השנה" ((עמ' 4). 
"במכתבו של רבי נחמן טולשינר [המודפס בסוף ס' עלים לתרופה] ליושבי ארץ ישראל – מוכח שיושבי ארץ ישראל לא נסעו מהארץ לאומן. ולא העיר להם דבר וחצי דבר על זה וקיבל את זה בטבעיות, ועיין שם שמחזק אותם מאד לא לזוז מהארץ ולא להוציא ולבזבז אפילו פרוטה אחת עבור חוץ לארץ" (עמ' 4). 
"בזמן רבי אברהם ברבי נחמן'ס היו חשובים מאנ"ש בארץ, ואף על פי שהיה אפשר לנסוע בקלות באוניה מהארץ לאומן, אף על פי כן לא נסעו. בבחינת 'יחיד בדבר' היה רבי אברהם ברבי נחמן מטולטשין – וגם הוא תירץ את עצמו שאינו נוסע משום הקיבוץ באומן אלא שנוסע לחזק אנ"ש שבעיירות ומשום תלמוד תורה דרבים, ובכלל זה ובעיקר היה דעתו לעודד אנ"ש בכל מקום שהם לעזוב את חוץ לארץ ולעלות לארץ ישראל, [כולל יושבי אומן על ידי ציון רבנו זצ"ל"...] (עמ' 4). 
"כידוע ראב"ן הנ"ל התחרט מאד מאד על נסיעתו האחרונה שנסע מהארץ לאומן..." (עמ' 4). 
"רבי אברהם ברבי נחמן... אמר... בארץ ישראל, אדרבה שמה זוכים בצורה הכי מובחרת להיות אצל רבנו זצ"ל..." (עמ' 5) 
"ראב"ן... אמר לאנשי מסירות הנפש... שאין לנסוע מהארץ לאומן על ראש השנה" (עמ' 6).
"רבי לוי יצחק אמר: שמעתי מפי קדשו של ראב"ן ... מארץ ישראל לא צריכים לנסוע לאומן על ראש השנה... (עמ' 6) . רבי לוי יצחק... נשמע מפורש מפיו... ש... לא זכו לקבורה בארץ ישראל בגלל שעזבו את הארץ הקדושה לנסוע לאומן על ראש השנה" (עמ' 6). 
"להיות בארץ ישראל זה חיוב, לצאת לחו"ל לקברי צדיקים – יש מתירים ויש אוסרים, אין מחייבים. כל אבא כשר לא מצוה את בניו לצאת מהארץ לבוא אליו, אלא הוא בא אליהם מחו"ל. וכן כתב רבי אברהם ברבי נחמן זצ"ל שרבינו ז"ל דר בירושלים אצל הכותל המערבי, והוא תיקון גדול גם בזמן הזה לילך לשם ולתיקון לפגם הברית... ומי שאמר שרבינו ז"ל באומן ולא איתנו בארץ, מגשם ברוחניותו ופוגם בארץ ישראל ובגדולת הצדיק" (עמ' 6 - 7). 
"רבנו הקדוש בארץ ישראל הוא רבי, מה שאין כן בחוץ לארץ יש בחינת ריב, כמבואר בליקוטי מוהר"ן סי' מח" (עמ' 7). 
"וזה לשון ר' אברהם ברבי נחמן...: 'נשמת משה משיח נמצא בארץ ישראל ובחוץ לארץ, ועיקר מקומו במקום הקודש" (עמ' 7). 
"רביה"ק אמר לבוא אליו לראש השנה, ולא אל קברו בראש השנה. ואכן בכל הדורות אף אחד לא ניגש לציון רבינו ז"ל בראש השנה" (עמ' 8). 
"והיה הנשאר בציון והנותר בירושלים קדוש יאמר לו, כל הכתוב לחיים בירושלים (ישעיה ד ג)" (עמ' 11). 
יישר כח! בלי נדר אקרא..בחורצ'יק
וגם למתים האלה במערת המכפלה, שמשום מהאריאל דל"ת

ה"מת" שקראו לו הרמב"ם הלך להתפלל שם..

ולמי בכלל אכפת מאיזה "תורה" שכתב איזה "מת" שקראו לו משה רבינו?

תפסיק לשקר ולעוות!מוטיז

עושה את עצמו מטומטם ברגע שמדובר בברסלב..

משווה לי בין ללמוד את התורה שרק נמסרה על ידי משה ובין ללכת לחו"ל להתפלל אצל אדם מת.

אשרי השפוי\המוטיז

קברי צדיקים זה גם סוג של א"י...דלוק על רבנו

בהצלחה בחיים, איחולי שפיות לרוב.מוטיז

לא הגענו לכאן אחרי אלפיים שנה כדי שקבוצת מטורללים תטיף לנו על בלבולי מוח של גלות.

התחרפנת? אל תחרפני אחרים, תודה.

מוטיז- תזכיר לי להתפלל עליך פעם הבאהננח=)

שאני טסה לאומן, טוב?

שה' יעזור לך..

ושבעז'ה תמצא בקרוב את צדיק האמת...

אמן!

לא רוצה למצוא את הצדיק,רוצה למצוא את עצמי קודם.חג'דומט

אני יכול לעבוד את ה' גם בלי צדיק. 

הדרך לעבודת השם היא לימוד תורה. אין קיצור דרך!! גם לא ר' נחמן.

תגובה לחגד'דומטננח=)

וואיי! הצחקת אותי מממשש עכשיו!!

טוב אז אני יגיד לך משו, איזה דבר-תורה ככה:

כתוב בתורה "על-פי ה' ביד משה" >> לומדים מכאן, שאנחנו צריכים ללמוד את התורה של ה' ע"י 'משה'- הכוונה ע"י צדיק שינחה אותנו וילמד אותנו איך לעבוד את ה' ואיך להתקרב אליו ולשמור את מצוותיו בצורה הכי נכונה...

ויש גם את "עשה לך רב" - שגם זו מצווה מהתורה, אם לא ידעת...

את צוחקת הרבה...מוטיז

אבל את כותבת וורטים ברמה ילדותית, וזה לא ראוי כשמדברים על נושאים חשובים כל כך.

"ביד משה", לא מסובך, הרי משה העביר את התורה.. הוורטים של הברסלברס לא ממש מוכיחים או אומרים משהו, ברור שהם ימצאו כל מיני "הוכחות" לשטויות שלהם.

"עשה לך רב" זאת מצווה מהתורה? איזו?

בכללי.. אין לצפות להכניס מוח לראש של ברסלבר, הכל מחוק טוטאלית.

כולנו ידידים..אולפניסטית 1

כן?? מה ילדותי בדיוק במה שכתבתי??ננח=)

ולגבי מה שכתבת בהמשך--עדיף שאני התעלם!!

אני רק יגיד שאתה מעלה לי את העצבים מרגע לרגע..

הקב"ה מנסה אותי עכשיו במלחמה מול היצר, מול מידת הכעס!!

קקששההעצבני אבל אני ינצח אותו!!! שה' יהיה בעזרי! אמן..

אתם יודעים מה?אריאל דל"ת

צביעות. זה מה שיש כאן.

ביננו- לכל אחד מאיתנו יש איזה חבר אמריקאי או אחד שאבא שלו טחון והם נוסעים לחופשה בחו"ל כל שנה בקיץ.

מישהו הולך להגיד להם משהו? מישהו יעיז לחשוב על להגיד להם לוותר על הסופרלנד או על הבר מצווה של הבנדוד?

לא.

אתם צועקים כאן ארץ ישראל, ארץ ישראל.

תכלס- למישהו כאן באמת כאב שפינו את מגרון? את גבעת האולפנה?

תכלס..

יש לאנשים מן מחלת נפש כזאת- ברסלבפוביה. פחד מפני כל דבר שיש בו את השמץ של חסידות ברסלב.

אף פעם לא הצלחתי להבין למה? הרי ביננו- גם אצל האדמו"ר הזקן היו חולקים, וגם אצל הגר"א ראינו הרבה דברים לא מובנים.

מישהו פעם אמר לי- כנראה שרבינו הוא אמת כל כך טהורה ופשוטה, ככה שיש אנשים שהם צדיקים וגדולים, אבל יש בהם נקודה קטנה של שקר שהיא גורמת להם להתרחק בצורה אובססיבית כל כך מרבינו הק'.

חבל. תבואו, תכירו את חסידות ברסלב. תלמדו ליקו"מ, שיחות הר"ן. תשמעו שיעורים של הרב עופר ארז, תראו איזה אמת תמימה ושמחה עוצמתית יש בברסלב.

תאמינו לי- יש גם ברסלברים שלא טסים לאומן.

ברסלב זאת עבודה שבלב, אין חוקים. לא רשום לך בת.ז. לאום- "ברסלב", אפשר לקחת חלק, אפשר לא לקחת בכלל. אבל לבוא ולהשמיץ בלי שבכלל בדקתם וביררתם? חבל...

וואיי ייפה אתה כותב!!!ננח=)

בה"י!

איתך בכל מילה!!!!

אשריך שזכית להתקרב לרבינו! כמו שאומרים...חיוך

ולכולם פה-- אני מוסיפה על מה שאריאל אמר: באמת לפני שאתם מדברים\חושבים ככה,

אולי תנסו פעם אחת לברר,לבדוק ,לטעום קצת ברסלב..לקרוא מהתורות המדהימות והמאירות של רבינו,

לשמוע שיעורים על ברסלב  >> כנסו לאתר של 'לב הדברים', יש שם מיליון שיעורים מהממים ומחזקים על ברסלב...

חבל ככה ישר עם השנאה והסלידה הזאת...

ובכן..מוטיז

לגבי לצאת לחו"ל.

לא נראה לי שאתה כל כך טיפש כדי לא להבין את ההבדל בין אדם שיוצא לנופש, לא למטרות "רוחניות", שלגביהן יש לנו הוראות ממי ש"המציא" את הרוחניות הזאת.... לא שמת לב להבדל?

והקשר למגרון? ממש לא ברור, ממש לא ברור, הרי אתה מסוגל להבין, שוב, שיש הבדל בין להילחם על הארץ ובין פשוט לצאת ממנה, מה שנאסר הלכתית. לא שמת לב להבדל?

לאנשים יש מחלת נפש אחרת, מחלפוביה. אנשים נרתעים מחולי נפש, וברסלב זוהי כת של חולי נפש, של אנשים טפשים וספק עובדי ע"ז.

אני רוצה להציע לך ללמוד קצת נצרות, הרי אתה לא באמת מכיר את הדת הנוצרית.. לך תדע איזו אמת יש שם..

לך.. תלמד קצת נצרות.. ברית חדשה.. לבא ולהשמיץ בלי שביררת בכלל..? חבל...

יותר מזה אני אגיד לך, העובדה שאתה הכביכול "מעורר" על מגרון וארץ ישראל, בשעה שאתה נזקק לכל מיני תרופות פלא וסמים כמו ברסלב - שהם הכי גלותיים והכי חולים - מעלה ספק חמור בנוגע לקבוצה אותה אתה מייצג.

צריך להתרחק כמה שיותר מברסלב ודומיה, כתות של עבודה זרה.

וואיי מוטיז אתה אחד המוזרים..מפטיחה לך!ננח=)
עבר עריכה על ידי ננח=) בתאריך י"ז בסיון תשע"ג 22:57

באמת שתהיה לך רפואה שלימה בקרוב!! המוםבזכות רבינו הקדוש!!! איך שכחתי..דוס

ותפסיק כבר לדבר ככה על הברסלבים--אנשים מתוקים וצדיקים שזכו להתקרב להצדיק האמיתי!!!

די די..אני רצה להתקרב לה'!! לא לצדיק!!!!חג'דומט

אני מבקש להישמע לתקנון:לך דומיה תהילה

"לא יתקבל דיבור נגד רבנים"

קל וחומר שלא על חסידויות שלמות.

אני מבקש לנהוג באיפוק, בנועם ולנקוט בלשון מכבדת.

שאם לא כן, אאלץ לשקול ביצוע נעילות, מחיקות ועריכות.

אתה הבוס.. ואתה יכול לנעול לפי מה שנראה לךמוטיז

אבל יש דברים שאי אפשר להשאיר אותם בלי התשובה הנכונה האחת היחידה.

אולי תוסיף בתקנון איסור על מסיונרים מכתות ודתות שונות - ותמחק את השרשור. אשמח.

כל עוד אנשים משפיעים ככה - אין ברירה ואין היתר שלא לענות את התשובות האמיתיות.

הפורום הזה הוא רק חלק מהעולם האמיתי, לא יותר חשוב ממנו.

לא צריך להרחיק לכת, אני לא בוס.לך דומיה תהילה

טענות בעד ונגד ברסלב אפשר להציג גם בלי לתקוף בצורה כל-כך בוטה

ובלי לתקוף אישית את הכותבת ובלי סופרלטיבים וכינויים מיותרים.

בתמצית, אין רע בלימוד דברי ר' נחמן ואף הרב קוק התייחס לדבר וראוי

לעיין יחד עם הסייגים. מכל מקום, לביקורת שהושמעה כאן, אין מקום של

כבוד.

כשהבעיה היא ע"ז - אין ברירה אלא לקרוא להמוטיז

בשמה.

כשהבעיה היא טמטום יזום - אין ברירה אלא לומר - טמטום יזום.

יש דברים שהתשובה עליהם חריפה, אין להם תשובה אחרת חוץ מתשובה תקיפה ו"אישית".

ודאיוודאי שאין כאן עניין של בגרות או "קטנות".

וזה לא להרחיק לכת, אתה באמת בוס

אין לי להוסיף על מה שהקדמתי.לך דומיה תהילה

כל-כך עצוב לראות איך יהודי מדבר על אחים שלוננח=)

--הברסלבים, אפאטישכן- גם הם חלק מעמ"י! חלק גדול מאוד, מבורך מאוד,

שב"הי מובל בדרך הנכונה והישרה, לפי עצות רבינו הקדוש..

אם אתה למרות הכל, למרות כל מה שנאמר כאן, עדיין בוחר לאטום ת'לב שלך

ולהמשיך להרבות בשנאה---אז לפחות תשאיר את זה לעצמך בלבד..!

כי כמו שראית כאן, אתה די בודד עם הדעות שלך, הרוב פה ממש לא חושבים כמוך..

אבל עזוב, זה בכלל לא עניין של בעד ונגד, תמשיך לחשוב ככה עד 120..אבל לבד! ובלי להשמיץ אחרים!

בהצלחה בחיים!

גלותי???אריאל דל"ת

אז א.- איתך לא דיברתי על לבוא ולברר, מכיוון שאתה סבור שזאת עבודה זרה.. יותר הפניתי את דבריי לאנשים שמשמיצים כי "אסור לצאת מהארץ ור' נחמן אמר לקפוץ על מכוניות אז אסור להקשיב לו".. זאת<< תגובה של ילד בן 3 שמפחד להתעמת בצורה ישירה עם מישהו שיכול להיות שהוא יותר צודק ממנו אז הוא פשוט משמיץ.

ב.- אתה אומר שברסלב זה גלותי.. מה גלותי בברסלב??

אתה יודע כמה רבינו היה מתפלל ומשתוקק לארץ ישראל?? אתה יודע כמה תורות הוא כתב על א"י? כמה תפילות? כמה מעלות יש לארץ ישראל???

אין עוד חסידות כזאת בעולם.

וגם הגר"א לא דיבר על א"י כמו שרבינו דיבר עליה.

אז אם כבר מישהו כאן גלותי- זה לא ברסלב.

לסגוד לאדם זה חוץ מע"ז - גם מאד גלותי.מוטיז

זה פטנט עלוב של הישרדות..

די,זה מחרפן אותי.חג'דומט

לא רוצה להתקרב לרבינו,לא רוצה להתקרב לצדיק. רוצה להתקרב לה'! לא לצדיק! 

למה כל דבר סביב הצדיק??

כי הצדיק מוחל על עוונות, והצדיק הוא הכל..מוטיז

כשאני אומר עבודה זרה אני מתכוון לעבודה זרה כפשוטו, עובדי עבודה זרה כמו תרח.

הכל סביב רבינו, לא סביב אלוקים.

פעם ראיתי קטע של חב"ד שכתבו שם..חג'דומט

שעושים מצוות כדי שהרבי יתגלה יותר מהר.

זה שיגע אותי לגמרי.

^^^^ועכשיו תלך לאחד מהם ותשאל אותו מה זה..מוטיז

והוא יסביר... שה' מתגלה ברבי, והכל ה' וה' וה'.. ושחלילה חלילה מלומר שעובדים את הרבי...

ויסתירו את החלקים הלא פופולאריים בתורות שלהם... וישאלו איך יכול להיות שאתה פוסל חלק כל כך גדול בעמ"י..

אבל האמת היא.. שגם חב"ד וגם ברסלב - עובדי ע"ז.

מעולם לא היה לי משהו נגדם, מעולם גם לא התעסקתי בנושא, ואם המצב היה סטטי - אני מניח שלא הייתי כל כך אכפתי לגבי העניין.. אבל המצב כל כך לא סטטי.

כל ברסלבר שני הוא דת"ל מבית, זה פשוט נורא ואיום! 

ע"ז זה לא- מוגזם זה כן..חג'דומט

כשתגלה את הטעות שלך.. המגזר הדת"לי כבר יהיהמוטיז

המגזר המטורללי..

כשאדם תופס את מקומו של אלוקים - זוהי בדיוק עבודה זרה, גם אם עוטפים את זה בהרבה מלל שמסביר איפה אלוקים מתגלה ברבי.. או למה הוא רק "צינור".. או "רמזור".. או לא משנה מה.

כשאדם תופס את המקום של אלוקים, בשאיפה לדביקות, בההערצה, בסגידה, זוהי עבודה זרה של ממש.

אני חושבת לסגור את השרשור הזה לכל אחד ישאולפניסטית 1

שורשים שלו וזהו!!

לכל אחד יש דעות שלו!!

לכל אחד יש את המגזר שלו!!

יאלה שקט! זהו!

נחמד מצידך...מוטיז

אבל הברסלברס לא מסתפקים בשלהם ומשפיעים על עוד ועוד...

אז.. אם הם לא מכבדים את עניין השורשים - גם אנחנו לא צריכים לכבד.

אנחנו רק משפילים את עצמנו! אננחו צריכים לכבד את השאולפניסטית 1

ורשים לשנו!! והם לא אמורים להעניין אותנו בעניין הורשים הם חלק מעמ"י אבל השורשים שלנו לא אומרים לעניין אותנו. הבנתה?

לא ממש..מוטיז

רציתי להגיד לך שאם אני רואה בנאדם טס לחו"ל,*בננית*

ואני יודעת שדבריי ישמעו - כן, אני אומרת לו שזה בעייתי. אני לא רואה שום היתר שבעולם לצאת מא"י.

אני לא יצאתי ובעז"ה לא אצא (אם אוכל) מהארץ.

אמממ....אני לא ממהר לעשות את זה.חג'דומט

א. יש לנו מספיק קברי צדיקים בארץ.באמת. יש לנו את קבר הרב זצ"ל,את קברי החיילים הי"ד וכו'.

ב.זה בחו"ל.קשה לי לצאת מהארץ.

ג.בדוגרי  אני לא מתחבר לחסידות...

סבבה. הפסד שלך...ננח=)

אני מבקש לגלות בגרות וסובלנות מכל באי הפורום.לך דומיה תהילה

ולקריאה נוספת, אפנה לתקנון.

תודה.

אין היתר לצאת מארה"ק לשם קיברות צדיקים!בחורצ'יק

מה גם ,שארצנו משופעת בקברות צדיקים,ולא רק ראשונים ואחרונים,אלא גם אמוראים! ולא רק אלא גם תנאים!! ולא רק !!! אלא...

האבות הקדושים! אברהם יצחק ויעקב, ואימותינו הקדושות!! והנביאים!! וכ'ו וכ'ו...

לא שאני חס וחלילה מזלזל במעלה הענקית שלהם,אריאל דל"ת

ואני באמת שמח מאוד ללכת ליוסף הצדיק ולמערת המכפלה,

א--בל, 

אין שום תנא, אמורא, ראשון, אחרון, נביא וכו' חוץ מרבינו שהבטיח (!) שהוא יוציא מהגיהנם את מי שיבוא אליו בר"ה.. או כל דבר אחר.

הכי קרוב לזה זה הרמח"ל שאמר שהוא ישתדל בעולמות העליונים עבור מי שילמד בספר שלו..

אז זה לא סתם...

אם ככה...חג'דומט

אני אעשה עברות כל חיי ואלך ראש השנה אחד לאומן ואזכה לגן עדן כמו מי שעבד כל החיים..?

לא.אלא שההשפעה של התקרבות לצדיק על פי החסידות תוכל להרים אותך.זה העניין.

חוצמזה,הוא המליץ לכל אלה שבכל מקרה בגלות,ללכת לאומן,אבל לאלה שבארץ ישראל??

ב-ד-י-ו-ק. זה לא למי שבא"י, זה למי ש*עדיין* בגלות.*בננית*

אנשים, בא"י לא נוהגים בקלות ראש!!

לא יוצאים בלי סיבה מאוד מיוחדת..

הרמב"ם מדבר על זה, והמון רבנים מאוד חשובים לא היו יוצאים מהארץ סתם.

אז תיזהרו בכבודה של א"י.

^^^^^^^^^ מצטרפת לבננית ולחג'דומטאולפניסטית 1

אבל בעיניהם זה מאד מיוחד...מוטיז

ר' נחמן הוא ה-גורם המשפיע בחייהם, מתעסקים בו כל הזמן..

שיויתי ר' נחמן לנגדי תמיד...

תתפלא אבל כן.מוטיז

ר' נחמן אמר לתלמידיו שבין כו וכו איש מהם לא יכול לתקן את עצמו ולחזור בתשובה על מעשיו, ורק הוא מתקן את כולם..

הוא אמר שהוא מוחל להם על שגגות ומבקש מהם להיזהר מזדונות..

אז כן, תחטא כל ימיך, לך לאומן וגע בקבר של ר' נחמן, ותוכל לעבור 7 ימות מבלי להירטב.

תזהרו בכבוד תלמידי חכמים!רחובות...

אפשר לא להתחבר לדרך, אך מפה ועד לבזות ולומר שעובדים ע"ז- ה' ירחם, לאן הגענו?

במקום לשמוח כשרואים את כל היהודים המתוקים שמחפשים ורוצים לעבוד את ה' באמת! וכן, יש עניין גדול להתחבר לצדיק,

ויש היתרים לצאת בשביל זה לארץ (צריך לשאול רב לפני..) ולהיות כואבים על כל היהודים שהולכים היום באמת אחרי עבודה זרה- אחרי הגויים, מנסים לחקות אותם, באופנה, בדיבור, בהתנהגות, במה שרואים ואומרים ובאורח חיים..

....

בואו נתעורר לאבא בשמיים..! כל אחד בדרכו הוא כל עוד זה בא עם התורה!

הוא לא דיבר על ר' נחמן. הוא דיבר על מה שעשו ממנו.*בננית*

ר' נחמן לא דיבר ככה על עצמו. החסידים שלו הפכו אותו למשהו קצת אלילי.

במקום להתפלל לרבש"ע מתפללים לר' נחמןאפאטי

אל תהיי בטוחה...מוטיז

ול'רחובות', אפשר להיות נחמד ו"מכיל", לא כשיש בתכל'ס נזק.

אם הברסלברס היו מכבדים אותנו ולא מנסים להפוך אותנו לכמותם - מילא.

אבל הם לא. אז אין ברירה...

זה כמו מה שעשו מהר' מלובביץ'-*בננית*

הפכו אותו למשיח בלי שהוא עצמו אמר את זה.

ואני חושבת שהוא די היה מתנגד לזה אם היו אומרים לו מה עשו ממנו..

טעות, הרבי מחב"ד עודד שירת משיח כלפיומוטיז

מוטיז, אתה חושב שאתה איש העולם הגדול.נושיק

אבל אתה פשוט לא!

מספיק עם הקביעות הנחרצות האלה ללא ביסוס.

לא התכוונתי להתערב, אבל פשוט לא יכולתי.

תהנה לך עם המחשבות האלה, תפסיק להשפריץ אותם החוצה בכזו ארסיות!

דרך ארץ קדמה לתורה לידיעתך, אז חלאס! נמאס כבר!

אם אתה רוצה לנהל דיון יש דרך, וזו בטוח לא הדרך הנכונה.

הרבי לא עודד שירת "משיח" כלפיו?מוטיז

אני לא מדברת על ההודעה הזו שכתבתנושיק

אלא על כל שלל ההודעות שלך בשרשור הזה. על ברסלב ולא על חב"ד.

פשוט הגבתי לך להודעה הזו..

אז מספיק כבר מוטיז! הבנו שאתה ליטאי שונא ברסלב, חב"ד ושאר חסידויות

ומעודד אנשים ללכת ללמוד נצרות.

אז מי כאן המסיונר?

תתייחס לגוף הדברים.מוטיז

להשפיע ברסלב יותר גרוע מלכתוב קצת ביהירות..ואני לא כותב ביהירות, זאת פשוט הפעם המאה שאני נכנס לויכוח הזה, כי אני מרגיש חייב וכי אכפת לי.

אז אחרי כל כך הרבה פעמים.. אתה פשוט כותב את הדברים בלי חשבון. מבין?

אני בתנושיק

ואני יודעת שזו הפעם המאה שאתה נכנס לוויכוח הזה וכל פעם עם אותם טיעונים חסרי בסיס.

אכפת לך? תדאג לעצמך קודם..

לא ואני לא מבינה.

נמאס לקרוא את אותן השטויות שאתה כותב שוב ושוב.

לך תקרא, תלמד ואז תחזור עם ביסוסים

ואל תגיד לי: את למדת נצרות? לכי תקראי ותלמדי.

זו בריחה ולא תשובה!!

לא..מוטיז

הדברים שאני אומר מאד מבוססים.

את פשוט חב"דניקית, וגם המוח שלך - הופקד ב770 מאז שנולדת..

זאת בעיה שלך, ומוטל עלינו לדאוג שהיא לא תהפוך להיות בעייתם של אחרים..

אני לא חב"דניקית ולא שום דבר. אין לי מושג מזה 770נושיק

אני יהודיה עובדת ה'. וזהו.

"מוטל עלינו" ?? מיזה אתם בדיוק?

בינתיים לא הבאת שום ביסוסים צדיק. רק ירקת אש.

את ימי הדרקונים כבר עברנו..

עלינו, עלי ועל כל מי שנותר שפוי.מוטיז

אם אין לך מושג מה זה 770 כנראה שאת לא מחזיקה אפילו בידע בסיסי ממש על הנושא, בטח לא כדי לפתוח את הפה.

למה את צריכה ביסוס? דברי ואתן...

אני לא פתחתי את הפהנושיק

ואין לי צורך להחזיק בידע בסיסי על הנושא הזה.

איש באמונתו יחיה ושיהיה לבריאות.

בסוף ימיי אתן דין וחשבון על עבודת ה' שלי ולא על של אחרים, קודם אני אתקן את עצמי אח"כ אם יישאר לי זמן אפנה "לעזור" לאחרים.

אתה מביא פה ציטוטים עם כזה עומק, שבגלל שאין לך אותו ואתה כ"כ אנטי אתה רואה את הכפירה שבו, בדיוק כמו מי שלא מבין את עומק התורה/ הזוהר יכול להגיע מידיעה פשוטה לכדי כפירה.

אתה לא באמת בררת וציטוטים מהאינטרנט גם אני יכולה להביא.

אתה כל הזמן מתבחבש ומתבחבש בתוך ההודעות של עצמך. ע"ז ע"ז.

הבנו!!

אתה אפילו לא מנסה להקשיב לכלום, אין מה לענות לך. כי אתה לא רוצה לשמוע! אז שיהיה לך לבריאות!

אבל לנו נמאס כבר!!

ובכן..מוטיז

בכינות, אני לא נהנה להתנגד לדברים, וזה לא טוב לי בדיוק בגלל שאני צריך להתרכז בעצמי.

אבל באמת שאי אפשר לשתוק כשנזק נגרם, צר לי, קשה לי לשתוק.

אם הברסלברס היו שותקים ומתרכזים בעצמם - הייתי עושה כעצתך, אבל הם לא, אז גם אני מוכרח שלא..

איש לא חולק על הציטוטים שאני מביא, אף ברסלבר לא חולק עליהם.

אני לא באמת אנסה להקשיב לעוד ילדה שחוזרת עם אותו טירוף בעיניים כל פעם מחדש, תהיי רצינית.

חשבתי על הנושא לא מעט בעבר, אבל חשבתי ע"מ להגיע למסקנה..

ושוב, אם המצב היה סטטי - הייתי מתרכז בעצמי. אבל הוא לא סטטי, אז אין ברירה.

וכמובן, הסילוף הדוחה המפורסם.. "איש באמונתו יחיה.."... או שזאת היתה סתם טעות.

כי אם את מתכוונת ל"צדיק.." אזי ברסלב ממש לא צדיקים, ואין בי שום רצון שיחיו באמונתם.

אז את טיפוס לא אכפתי, שמתרכז בעצמו ודואג לעצמו, אני לא כזה.

אני לא צדיק גדול - אבל מחרפן אותי שעיוד ועוד אנשים נסחפים לטירוף הזה.. ואני לא חושב שמותר לי לשתוק..אפאטי

אתה לא נהנה להתנגד לדברים?? נושיק

אם זו כנות אני צנצנת..

אז תתרכז בעצמך!! אתה לא מבין שעם דיבורים והודעות כמו שלך בחיים שום דבר לא ייכנס ללב.

אש וטירוף בעיניים כשאתה מתחיל לדבר על זה גם לך לא חסר.

מה אכפת לך פשוט לדלג בשקט על השרשור הזה. ולתת לו לצנוח במקום לרומם אותו ולגרום לעניין בברסלב?

אם חשבת ע"מ להגיע למסקנה לאיזו מסקנה הגעת?

ותמיד יש ברירה. אף פעם אין מצב סטטי בעולם שלנו, תתרכז בעצמך, תלמד תקרא קצת.

תדע לנהל דיון כמו בנאדם ואולי אז תנסה "להשפיע"

עד אז פשוט תישאר בצד!!

ותחשוב כמה שבא לך שאני טיפוס לא אכפתי שמתרכז בעצמו ודואג לעצמו. אני האחרונה שעונה להגדרה הזו.

אני אכפתית איפה שצריך.

ואם ברסלב היתה ע"ז היו יוצאים נגדה בקול גדול.

אני מציע שתמשיכי לדאוג לעצמך..מוטיז

ותשתדלי שלא להפריע לאנשים שבאמת אכפת להם..

אם יש לך משהו לשאול או לומר בקשר לנושא הנדון - אשמח לקרוא, אין? שמעתי את הביקורת. תודה לך.

תודה על העצה, לא הייתי יכולה להסתדר בלעדיה <צ>נושיק

לא נראה שבאמת אכפת לך מוטיז.

נראה שאתה נסער, יודע שיש פה איזו אמת ומנסה להתכחש לה. ליטאי שטוף מח.

יש לי הרבה מה לומר, אבל אין למי.

ובאמת די כבר מוטיז. מספיק!

ב"הצלחה וכל טוב.

בד"כ אני לא מתבטאת ככה אבל עלית לי על כל העצבים

אבל את לא מוכנה לומר כלום..מוטיז

כך שאת לא רלוונטית לדיון.

אם לא נראה - חבל, כדאי באמת לדאוג שזה גם יראה, אבל זאת האמת.

לילה טוב.

נושיק--צודק לגמרי!! גם לי כבר נמאס מזה..ננח=)

מוטיז----ננח=)

אנחנו (אני מכלילה ת'צמי בתוך הברסלבים) פשוט רוצים שגם אתם תזכו למה שאנחנו זכינו..זה הכל!

ואני לא רוצה שתהפכי עוד אנשים תמימים למטורללים.מוטיז

ברור שאת חושבת שאת מנסה להועיל, אבל את בסה"כ מגדילה את הנזק לעם.

מוטיז -- למה אתה סתם ממציא???ננח=)

מאיפה אתה בכלל יודע את זה??

מאיפה הבאת את זה??

מהספרים של רבינו?! > לא,בטוח לא!!

כי זה לגמרי שקר..

(תגובה על מה שאמרת ב-"תתפלא אבל כן.." מקודם)

זה נכון לגמרי..מוטיז

כתוב בספר ששכחתי את שמו.. זה שמביא כל מיני ציטוטים מרביכם.

לא מאמינה לשקרים! מצטערת!!!ננח=)

תשאלי ברסלבר... אלו לא שקרים. (לא שזה יגרום לך לשנמוטיז

לשנות את דעתך.

הנה הציטוטמוטיז

אמר לאנשי שלומנו "מה אתם יכולים לעשות תשובה, וכי מספיקים ימיכם וכוחכם לתקן אפילו פגם אחד ממה שקלקלתם? רק אני עושה תשובה בשבילכם ויש לאל ידי לתקן הכל, כל מה שקלקלתם עד היום, רק העיקר שמעתה לא תעשו עוד, ואפילו מהיום והלאה אין אני מקפיד על השגגות שתעברו רק העיקר שתשמרו עצמכם ממזיד" ועוד דיבר מזה הרבה.

איפה ננח? אפשר לקבל הודאה?מוטיז

רק תגידי "אופס לא ידעתי", כי אמרת שאלו שקרים.

חג'דומט - הוא לא אמר את זה רק למי שנמצא בגלות!!!ננח=)
עבר עריכה על ידי ננח=) בתאריך י"ח בסיון תשע"ג 19:42

מאיפה הבאת את זה???

מי הוא שהוא יבטיח שהוא יוציא מהגיהנם?שִׁירָה

ואם לא יהיו למישהו הזה פאות?

אז במה הוא ימשוך?באזניים?

אני אוהבת את ברסלב ואוהבת את חב"ד

ואני ממש לא מתכוונת לזלזל באחד מהם,כי אני אפילו לא יודעת מי היה רבי נחמן

אני מכירה את הספרים שכתב וכו' וכו',אבל יכול להיות שהוא באמת ענק ועצום,משהו שאני לא יכולה לתאר,

אני ח"ו ממש לא מתכוונת לזלזל בתלמיד חכם,או ברב

ובדיוק במוצ"ש חשבתי לפתוח שירשור על ברסלב או משהו כזה,אבל אז פתאום אני רואה את זה..אז.אני כותבת פה.

אני לא חושבת שזאת עבודה זרה  אבל אני חושבת שזה...מממ..אני לא מוצאת מילה מתאימה...אולי מוזר?או טיפשי?

א-מי שלומד תורה ה' כבר מברך אותו ועוזר לו

ב-אם תלמדו תורה ותקיימו מצוות לרבי נחמן בכלל לא תהיה סיבה להוציא אתכם,או כל אחד מעמ"י מגיהנם

ג-מבקשים עצה וישועה מהקב"ה בזכות הצדיק

ד-אסור לשכוח שהקב"ה הוא זה שהביא את הצדיק לעולם,והצדיק הוא ח"ו לא הקב"ה ...כן?

טוב,נראלי מספיק

מקווה שזה מובן..

לנעה הקטנה--ננח=)

אני לגמרי מסכימה איתך ב-א.ב,ד האלה.. 

לגבי ג'>> חס ושלוום!! אני עושה מצוות בשביל הקב"ה בלבד!! ולא בשביל רבינו..

נכון! אני גם רציתי לכתוב את זה..ננח=)

(זה היה אמור להיות תגובה אחרי מה שאריאל כתב..) 

תשאלו אותו: סתם..אתם רבים על דרך חיים אם סמתםאולפניסטית 1

3>

נו ומה הבעיה בזה..?מוטיז

ובכן-אהם אהם! זה אולי כבר לא קשור אבל כבר כתבתי..שִׁירָה

נענע בחסה-יש רבנים שדווקא ביקשו שיעלו לקברם

וגם-אני מסכימה עם חזרזיר,זה לא נכון לבקש ישועות מהרב,או מהצדיק וגם לא מאאע"ה או מרחל אימנו ע"ה,

את הישועות מקבלים מה',והשבת והתורה והמצוות הם מקור הברכה,צריך לבקש מה' שבזכות הצדיק ישלח לנו את הישועה

ובכלל לפני שיוצאים מהארץ-הייתם כבר בכל המקומות הקדושים בארץ ישראל?

לפחות אלה שאפשר להכנס אליהם בלי אישורי בטחון?

מערת המכפלה?רחל אימנו?טבריה?כולה? צפת?כולה?

השבטים?

אם אתה גר בחו"ל אז זה לא כזה משנה אם תלך לחו"ל אחר,אבל לצאת מהארץ כדי ללכת לקבר של צדיק?

תלמד מהספרים שלו,תדע אותם בעל פה תתפלל לה',ואז..נו,פסדר,תצא להתפלל שם..

-דעתי-

וואו לצאת מהארץ זה מחזק?1שלג5

אני לא חושבת א.שבשביל ללכת לקברי צדיקים צריך לצאת מהארץ וב.את בטוחה שזה באמת מה שרבי נחמן רוצה רק נראה לי שהוא חלם לגור בארץ ישראל לא?מבולבל

לצאת מארץ ישראל זה אסור!! חד וחלק!!אולפניסטית 1

זה ממש לא חד וחלקדתי לאומי

וראוי ללמוד קצת הלכה ופסיקת הלכה לפני שמוציאים כאלה משפטים חסרי בסיס מהמקלדת.. (כבר בגמרא קידושין מובאת השאלה האם מותר לצאת לקראת אימו וכו.. עייני שם וכן בפוסקים לאורך כל הדורות.. לא כזה פשוט)

מה הקשר...מוטיז

ברור שיש היתרים לצרכים מסויימים, התירים המפורשים בגמרא, היא מדברת חוץ מההיתרים המפורשים הללו..

תגובה ל-1שלג5 >>ננח=)

לא!! הוא אולי גם חלם אבל הוא הבטיח במפורש שכל מי שיבוא אליו לאומן הוא יוציא אותו מהגהנום ויפעל עליו למעלה לכל הישועות!!

אני מתבייש. אני פשוט מתבייש מכם.לך דומיה תהילהאחרונה

בוזו תלמידי חכמים, נרמס האדם לחברו.

כאשר אבדנו, אבדנו.

דברו איתי ב-ט' באב.

ננעל.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך