הייתן פוסלות בחור על זה?יעל^_^
דייט שני, היה ממש טוב, אבל עברה בחורה לידינו חצי לבושה ..והוא בהה בה לרגע..וגם התעסק באמצע עם הפלאפון..
טוב מסתבר שגם הוא בן אדםיוסף6

ולגבי הפלאפון אולי הוא רצה לבדוק מה השעה?

זה לא עיניין של בן אדם..יעל^_^
אבל עדיין..זה לא אומר משהו עליו?
והוא היה איזה 2דק לפחות עם הפלאפון ואני ישבתי ושתקתי והוא המשיך
טוב זה כבר משהו אחריוסף6

אם מישהי הייתה מתעסקת 2 דקות עם הפלא' בהחלט זה היה מעצבן אותי.

גם אותי.אריק מהדרום
לא הבנתי כ"כריבוזום

הוא הסביר משהו? התנצל שיש עניין דחוף? או פשוט - הוציא את הפלא' והתחיל להתעסק איתו בלי שום מילה?

מהו תיאור הסיטואציה המלא יותר?

לא אמר כלוםיעל^_^
תלוי איך...פייגליניזית

אם הוא בהה בה, והיה ניצוץ של הנאה, כזה, אז..מממ..לא'ידעת.

אבל אם זה מתוך סלידה, כלומר, וואהו, תראי איך היצורה הזו מתלבשת, אז...מממ..לא'ידעת.

מן הסתם יש כאן יותר חכמים שיוכלו להגיד לך, ואגב, אני הייתי מפנה את השאלה לגברים שכאן. הם המבינים...

זה באמת נתון שנראה מוזר..ד.

אם זה לא סתם כשיש "שתיקה" ואין על מה לדבר.

ועוד איך פוסלת.אוהבת את אבא

תלוי אם זו תופעהפעימה

בס"ד

לגבי הבחורה-האם הוא התעלם/אמר על זה משהו אח"כ או בהזדמנות אחרת וכד'

לגבי הפלאפון-גם, תלוי אם זו תופעה שחוזרת על עצמה או משהו חד פעמי. תכל'ס-אם הבן אדם טוב ומה שאני רוצה, זה לא נראה לי הגיוני לפסול אותו רק כי פעם בכמה זמן הוא מתעסק בפלאפון-למרות שזה לא הכי נעים: שאלו יהיו צרותינו...

לקראת הסוף הוא סתם שאלה כל מיני ואזיעל^_^
הוא שאל על אינטרנט ואז אם הייתי שמה אינטרנט רימון אם בעלי היה מבקש כדי לשנור על עצמו מפיתויים..
מה.אריק מהדרום
הוא.
רוצה.
מה ז"א?יעל^_^
ז"אאריק מהדרום
שעם כל הכאב (אני לא כותב פה את זה הרבה אבל...) אני במקומך הייתי חותך.
אם הוא העלה את הנושא הזה כבר בדייט שנייוסף6

זה קצת מוזר,

למרות שהשאלה כשלעצמה לגיטימית בהחלט.

אז המשמעות,ד.

כנראה שוא מתמודד עם הנושא הזה - ולכן הוא מעונין באשה שתסכים לעזור בכך ע"י חסימה באינטרנט. זה לא שלילי.

עד כמה ההתמודדות מעסיקה אותו? קשה לדעת. אם ממשיך - ניתן לברר.

לגבי ההתעסקות בנייד, אפשר לומר בעדינות שהרגשת עם זה לא כ"כ נוח שהוא מתעסק עם הפלפון כמה זמן כשאת שותקת, בלי להסביר.

ולשמוע מה הוא אומר.

מה אני עושה?יעל^_^
1. אם הוא דיבר על אינטרנט רימוןפסימי ריאלי

די ברור שהבהייה הייתה מתוך נפילה רגעית ולא מתוך עיקרון. לא למהר. לבדוק מה הוא עושה כדי להתגבר על דחפים כאלו, בהדרגה ולפי ההתקדמות...

2. קצת מוזר. יכול לרמוז על חוסר רגישות. ואולי חוסר מודעות. או שבמקרה היה משהו מאד דחוף... אולי תנסי להיזכר באינדיקטורים נוספים לגבי החשדות האלה. את בילית בחברתו כמה שעות, יש לך קונטקסט יותר מדויק להכניס אליו את ההתנהגות הזאת.

בהצלחה!

אני לא חושב שזה *קצת* מוזראריק מהדרום
ועניין ההתעסקות בפלאפון בדייט בלי להתנצל או להסביר גם היא לא בדיוק בנורמה.
דעתי.
קצת או הרבה, צריך לשפוט בזהירותפסימי ריאלי

אני באמת מתקשה לחשוב על תירוץ הגיוני להתנהגות כזאת. אבל אם כל השאר היה "ממש טוב", כנראה שבעיניה הוא בסך הכל רגיש ונורמטיבי. לא בכל יום יש דייט "ממש טוב"...

אני מעדיף להישאר עם קושיה טובה, מלנסות להציע תירוצים דחוקים...

דעתי.

דעתךמדברצין

במקרה זה מקבילה לדעתי 

2 נקודות שלא צריך לחתוך בגללם בבהלה

אלא להמשיך . ולפקוח עיניים במיוחד בעניינים האלה

להחליט תוך כדי תנועה מה דעתך בעניינים האלו ואיך הם משתלבים עם איך שאת רואה אותו באופו כללי 

לפי פרמטרים שתנסחי לעצמך

אמנם אם היה קורה לי מקרה דומה (עם הפלאפון)a-a-a

ברור לי שהייתי מתעצבן.אבל כאדם ששומע את הסיפור מבחוץ,נראה שיש פה בסיס שניתן על פיו

לדון את הבחור לכף זכות,שהיה צריך משהו דחוף מהפלאפון או משהו.

לגבי הבחורה-לא נעים אבל הגיוני שיקרה.נגיד את זה ככה-אם את פוסלת אותו על זה,

את היית פוסלת חלק לא מבוטל של החבר'ה היותר  צדיקים ויראי שמים שביננו.

אין דבר כזה. אז אומרים לבחורה- סליחה, אני יכול שניאישה קטנה

שנייה בפלא'?

לא נעים להגידיוני

אני חושב שאת משעממת אותו. 

מסתכל לצדדים (בהה לרגע בבחורה?) 

מתעסק בפלאפון.. (אצלי ברגע ששיעמום וחוסר נוחות נפגשים אני מתעסק סתם עם הפלאפון) 

תעשו דברים מעניינים ביחד ותראי איך הוא מגיב לדברים מסביבכם או כמה הוא מתעסק בפלא'

שימי לב. יכול מאוד להיות...פייגליניזית

לגמרישורש וגרביים
אני יכול להגיד על עצמי, כאשר אני יושב מול בחורה שמעניינת אותי, כל השאר נהיה פחות מסקרן.
מה שכמובן לא נכון כאשר הדייט פחות מעניין אותי והשיחה לא זורמת וכאלה. אז פתאום הרקע נהיה אטרקטיבי
נכון מתחשק לך לפסול?מייכ

תקשיבי ללב שלך.. תקשיבי לו טוב...

תמיד הוא מדבר ולא תמיד שומעים..

ותמיד הוא צודק...

אינטואיציה נשית.. אין אפס..

מבט מענין.ד.

מסכימה...קחו עמכם דברים

יש מקום לבדוק האם את לא באמת רוצה להיות איתו, אך מחפשת סיבות מבוססות וקונקרטיות על מנת להוציא את זה לפועל....

כתבת שהיה ממש טוב!סוג'וק

כך שכל תגובה לגבי מה שעוד היה שם, שכנראה היה שולי, רק תנפח את משמעות השולי

את עדיין חושבת שהיה ממש טוב?

אם כן אז נסי לעת עתה לדון לזכות את השולי.

לדעתי..חיוכים12

לגבי הצניעות- קטונתי, (ד"א, יכול להיות הוא בהה במשהו אחר והקטע עם הבחורה זה פרשנות שלך?.. נסי להיזכר)

לגבי הפלאפון- לא הבנתי בדיוק מה זה אומר "להתעסק" אבל בעלי היקר בפגישה הראשונה החזיק כל הזמן את הפלאפון והתעסק איתו , אח"כ הבנתי שזה בגלל שהוא היה כ"כ מעונין בי והיה מאוד לחוץ (היום אנחנו צוחקים על זה..)

זה שהוא דיבר על חסימה באינטרנט, אותי זה היה קצת מרתיע, אבל מה לעשות, לכל אחד מאיתנו יש פליטות פה טפשיות לפעמים ואם זה התברר כדבר חד פעמי אז אפשר להחליק (אם חוזר על עצמו, הייתי שוקלת ברצינות)

אני חושבת שאם שאר הדברים הולכים טוב, שווה להמשיך ולשים לב לנק' האלה, אני חושבת שאם הקטע עם הפלאפון ממשיך כדאי להגיד לו בעדינות שזה מפריע לך (יכול להיות שזה לא זלזול בך אלא שהוא ממש לא מודע להרגשה שזה נותן)

בהצלחה

מתוקה, נראה שצררך לחתוך.רחלקה

בעזהי"ת.

בד"כ בנאדם שקשה לו עכשיו ברמות כאלה בתחום המיני, אז אחרי החתונה זה לא ייעלם..

את אמורה לעניין אותו! ורק את! וכן גם בדייט שני! ולא שום בחורה אחרת, גם אם היא חצי לבושה..

ולא חסרים סיפורים על בעלים שנופלים באינטרנט, למרות שהנשים שלהם הכי תמוכות בעולם. את לא רוצה את זה בבית שלך, נכון?

רבותיי, הגזמתם!פעימה
בס'ד

אם הוא לא הסתכל עליה אלא רק ריחף לשניה?
אם הוא הסתכל עליה ועשה תשובה? בחייאת, אתם מושלמים?!?

אם הוא טרוד באיזה עניין בבית/לימודים/חברים ולכן הוא לא היה מרוכז במאה אחוז זו סיבה לפסול?
אולי זה לא נאה ולא מכובד מבחינתו-אבל בהחלט אפשר לדבר איתו על זה שישים לב לעניין.

למה נראה לכם שאתם יוצאים עם מלאכים? האנשים הם בני אדם וגם הם טועים, כן, גם בדייטים!

מה שכן, מצטרפת למי שאמרו שאולי את 'מחפשת' על מה לפסול כי פשוט לא היה טוב מבחינתך.

שיהיה בהצלחה, ואל תתפתי אחרי הגזמות. חבל.
ממש לא הגזמות!רחלקה

בעזהי"ת.

יש דברים שהם יהרג ואל יעבור! יש דברים שאין עליהם סליחה! שאי אפשר לשנות!

ובמיוחד בדייטים, הרבה פעמים מה שרואים זה רק סימפטום, רק קצה הקרחון של משהו הרבה יותר גדול. ויש דברים (כמו זה הנדון פה) שהם לא ברי תיקון ולא לוקחים עליהם צ'אנס! במיוחד שהיא כותבת שהיא לא הרגישה עם זה בנוח...

יש דברים שאין עליהם סליחה?!לשם שבו ואחלמה

מה למשל?

יכול להיות שהוא בהה באוויר כמו שאמרו

ויכול להיות שהוא התחרט ועשה תשובה (ואז זדונות נעשים לו כזכויות כידוע)

נכון שיש גברים שנופלים מאוד וכו' אבל מה שהיא מתארת ממש לא מראה על זה. 

"לא ברי תיקון"?! אני ממש מתפלא, למה זה לא בר תיקון? אין דבר העומד בפני התשובה

בגמרא יש סיפור על רבי אלעזר בן דורדיא, שבא על כל הזונות בעולם (ומסתמא אלו לא היו העברות היחידות שלו)

ובכל זאת עשה תשובה מעומק הלב ויצאה בת קול ואמרה שהוא מזומן לחיי העולם הבא.

וזו הלכה פסוקה שאם הוא הירהר בתשובה הוא כבר צדיק. 

בקיצור, לדעתי זה צריך אולי להסב את תשומת הלב, לראות אם הדברים חוזרים על עצמם אבל לא לפסול על זה בשום אופן

^^ כל מילה.פעימה

על התעסקות עם הפלא' לא, אבל-*קומי אורי*

על הבהיה בבחורה, את בטוחה שהוא הסתכל עליה? יש מצב שהוא בכלל לא שם לב שהיא שם..

וסתם ככה, פעור לחלוטין שגברים בוהים בבחורות אחרות כשעומדת לידם בחורה..

הייתם פוסלים בחורה על זה?יוסף6

דייט שני היה ממש טוב, אבל פתאום היא דברה לשון הרע...בסוף הפגישה היא שאלה אם נוכל ללמוד בחברותא ספר שמירת הלשון כדי לא ליפול לפיתוי של לדבר לשון הרע....

(למותר לציין שהמקרה שהבאתי לא קרה לי אבל למה כאן מן הסתם תגיבו שונה? )

א. אולי גם בדבר כזה הייתי חותכת.רחלקה

בעזהי"ת.

בכללי שבנאדם אובססיבי למשהו זה נראה חשוד בעיני, וצריך בדיקה מעמיקה.

דבר שני, תסכים איתי שיש הבדל משמעותי בין לשון הרע לבין שמירת העיניים. לשון הרע זו מצווה חשובה מאוד, אבל שמירת העיניים ונאמנות אלה דברים בסיסיים בקשר זוגי. וכשאין את זה, אין כלום.

מצטער לומר לך אבל כל עוד את לא במקום של גבר-משה ר-

אין לך זכות לשפוט, כאישה שלא מבינה את גודל הניסיון הזה, אדם נמדד ביכולת שלו לקום, ואם את שופטת אותו על מקרה בודד, שספק אם הוא נכון את בבעייה לא הוא.

אני במקום של אישה שהולכת לחיות עם גבר.רחלקה

בעזהי"ת.

ויש לי את מלוא הזכות לדרוש נאמנות של 100%.

מבחינתי, גבר שבפגישות (שזה הזמן שהוא אמור להיות הכי מרוכז בי!) מסתכל על נשים אחרות- לא שווה אותי.

או שיעבוד על עצמו ויבוא אליי מתוקן- ואז סבבה, או שיישאר ככה ואז ילך לחפש מישהי אחרת שמוכנה לסבול את זה.

אני לא שופטת על נפילות העבר. אבל אני בהחלט בוחנת את נפילות ההווה שעלולות להשפיע על העתיד.

סליחה שאני שואל, אבל את מושלמת במידותייך?-משה ר-

לך אין נפילות? אין קשיים בעבודת ה'? אז בגלל בהייה אחת תפסלי את כל האדם שבו עם כל הטוב שבו?

סליחה אבל האמירה שלך שיבוא אליי מתוקן נשמעת קצת מתנשאת, אף אחד לא מתוקן לא אני ולא את, אדם כל חייו נקרא חוזר בתשובה, כל הזמן אנחנו בעליות וירידות, והחכמה היא לעלות, תסלחי לי אבל דווקא אם היו אומרים לי שהבחור לא מסתכל בכלל על בנות, זה היה מעלה בי יותר תהיות עליו, גדולי ישראל נפלו בזה ואפילו תנאים, את לא יכולה לשפוט כמו שאני לא יכול לשפוט אותך על לבוש כי אני לא במקום שלך ויודעת מה גם גבר לא יכול לשפוט אותו, כי כל אחד נופל, ואין אדם שיש לו חסינות לזה.

אם אותו בחור היה בסדר בשאר הדברים גם היית פוסלת?

כנראה שאין לאף אחת מכן שמץ של מושג.ה' מלכנו

לבחור ממוצע בכלל לא קל לשמור על העינייםב.ש.

לגבי הפלא'-נשמע שהוא סתם לא יודע את כללי המשחק. חשוב שילמד בשלב כזה או אחר.

וואו, נשמע לי ממש לא הוגן מה שנעשה כאן..~א.ל

לטעון שככל הנראה הוא כך וכך..

ושבכלל- עשה משהו שייתכן ומעיד על "התמודדות",

זה לדעתי לא הוגן כלל וכלל.

ייתכן מאד שהוא בהה בה, ורק לרגע, כמו שכתבת, מאותה הסיבה שאת בהית בה- מכיוון שהיא פשוט חלפה על פניכם..

גם בחור ששומר מאד, הוא לא עיוור, ויתכן מאוד שזה היה ללא כוונת זדון, אלא מתמימות נטו.

אולי הוא בכלל לא שם לב: הרים את הראש ובמקרה היא חלפה?

לעניין הפלאפון: ייתכן שמדובר במבוכה, או שאולי הוא פשוט לא רואה בכך משהו בעייתי, ועל כן את יכולה להסב את ליבו לכך..

אין קשר לנאמנותאסיר תודה
רחלקה, לדעתי אין בכלל קשר לנאמנות.
זה שגבר שם לב לנשים מסביבו זה לגיטימי לגמרי. ככה הטבע שלנו. אלא שאני יכול לבחור לא לשקוע במבטים ולהמשיך.
אצל נשים זה לא עובד ככה ולכן קשה לכן להבין את הגברים.
אני לא הייתי רוצה שאשתי תחשוב שאני לא נאמן לה בגלל זה.
הבהרהיעל^_^
הבחור נחשב בחור טוב,
אבל לא הרגשתי בנוח שהבחורה עברה,הוא סובב את הראש ואז סקר אותה עם העניים מלמטה למעלה,וזה היה בולט מאד.

לרגע באמת חשבתי שזה בגלל שהוא לא מעוניין בי,אבל כבר שעה אחרי הוא סימס שהוא ממש ישמח לעוד פגישה.
ופשוט חוץ מהקטעים האלו הששיחה ממש זרמה והיה מצחיק ומעניין..לכן זו די התלבטות
פתחי איתו שיחה אמיתית על הנושא...ותן טל

מדברייך איך שהצגת את זה בפעם השנייה, זה נשמע קצת יותר חמור מהצורה שבה הצגת את זה בפעם הראשונה...

שוחחי איתו בפלאפון אם זה יותר נוח לך, והעירי לו בעדינות על כך, ושאלי אותו מה הוא אומר...

זכרי שהוא באמת גבר ואישה יהיה לה קשה יותר להבין, אבל עדיין נסי להבין מה שהוא יגיד במפורש ומה שהוא יגיד בין השורות, גם בשתיקות שלו...

ייתכן מאוד שגם אם הוא לא עשה את זה בכוונה והיה זה דחף רגעי שהשתלט עליו, ייתכן שזה מעיד על כך שהוא עדיין לא מוכן לחתונה ועליו לעבור עוד כברת דרך מסויימת ללמוד לשלוט מעט יותר על יצריו לפני שהוא הולך לצעד כל כך חשוב...

בנוגע לפלאפון - זה כבר סיפור שונה בכלל, ויש הרבה יותר מקום להבין אותו או לסנגר עליו, ועל זה בכלל אין בעיה אפילו טכנית שתפתחי איתו שיחה אמיתית על כך ותשאלי אותו למה הוא עשה את זה... יכול להיות שהוא התבלבל, יכול להיות שהיה משהו שממש הטריד אותו שפשוט שכח לרגע מכללי הנימוס ויכול להיות שהוא באמת חשב שעידכן אותך בתחילת הפגישה שמישהו ישלח לו באמצע סמס קריטי והוא יהיה חייב לענות, כשלמעשה הוא לא עידכן אותך בזה, ומכאן נבעה הטעות...

יש אינספור סיבות למה שהוא עשה עם הפלאפון, וזה טבעי שבמציאות כמו שלנו שהפלאפון (לצערי) תופס חלק נכבד מאוד מהיום שלנו, שלפעמים נתעסק בו אפילו בלי לשים לב...

בקיצור - ב"הצלחה!

טוב, כאן את מציינת עובדה אחרת..~א.ל

יש הבדל בין "לסקור" לבין להסתכל לכיוונה רק לרגע אחד..

נסי לדעתי עוד כמה פגישות, ותראי אם התחושה שלך מתחדדת או שמא את מרגישה בדיוק הפוך..

כמו"כ אם את מרגישה שאולי יש פה משהו מהותי: ממליצה לך להתייעץ עם רבו, או אחד ממכריו- כזה שהוא אישיות תורנית שתענה על שאלותייך, בצורה המתאימה ביותר, קשות ככל שיהיו..

איך שתיארת את זה עכשיו זה הרבה יותר חמורלשם שבו ואחלמה

זרקי אותו.אריק מהדרום
^^^^^^ אהההה!!!דניאל55

כבר מהשאלה זה מה שרציתי להגיד לך...

אבל הייתי מנומסת וקראתי את כל השירשור...

והנה, אמרו את זה כבר ברוך ה'!

איזה נסחפיםרק תפילה..
הוא בכלל חשב שזו בת דודה שלו אבל לא הוה בטוח אז הוא בדק

איזה הסקת מסקנות הזויה הולכת פה
בת דודה?אריק מהדרום
אחי, הוא סקר אותה מלמטה למעלה.
זה מה שאתה חושברק תפילה..
זה מה שהיא כתבה.אריק מהדרום

ולכן אני אומר לה שלא תיכנס לו לראש בגלל מקרה אחדרק תפילה..
אם באמת זו הייתה כוונתו אז יש לו גם בעיה קשה בטאקט, את זה היא תגלה בהמשך
אני עדיין חושבפסימי ריאלי

שצריך מתינות.

אל תתעלמי ממה שקרה, אבל גם אל תקפצי למסקנות.

לא מיותר להזכיר את התלמוד במסכת שבת על החובה ללמד זכות גם כשזה נראה רחוק (דף קכז עמוד ב):

"תנו רבנן מעשה בחסיד אחד שפדה ריבה אחת בת ישראל ולמלון השכיבה תחת מרגלותיו, למחר ירד וטבל ושנה לתלמידיו ואמר (להן) [להם] בשעה שהשכבתיה תחת מרגלותי במה חשדתוני, אמרנו שמא יש בנו תלמיד שאינו בדוק לרבי בשעה שירדתי וטבלתי במה חשדתוני, אמרנו שמא מפני טורח הדרך אירע קרי לרבי. אמר להם העבודה כך היה ואתם כשם שדנתוני לכף זכות המקום ידין אתכם לכף זכות. תנו רבנן פעם אחת הוצרך דבר אחד לתלמידי חכמים אצל מטרוניתא אחת שכל גדולי רומי מצויין אצלה, אמרו מי ילך אמר להם רבי יהושע אני אלך. הלך רבי יהושע ותלמידיו. כיון שהגיע לפתח ביתה חלץ תפיליו ברחוק ארבע אמות ונכנס ונעל הדלת בפניהן. אחר שיצא ירד וטבל ושנה לתלמידיו ואמר להם בשעה שחלצתי תפילין, במה חשדתוני, אמרנו כסבור רבי לא יכנסו דברי קדושה במקום טומאה. בשעה שנעלתי במה חשדתוני, אמרנו שמא דבר מלכות יש בינו לבינה. בשעה שירדתי וטבלתי במה חשדתוני, אמרנו שמא ניתזה צינורא מפיה על בגדיו של רבי. אמר להם העבודה כך היה ואתם כשם שדנתוני לזכות המקום ידין אתכם לזכות."

לבדוק - כן. לקפוץ למסקנות על סמך אירוע אחד - לא!

לא מכירה את הקטע שהובא אבל בהחלט מצטרפתפעימה

בס"ד

נכון זה לא ראוי, לא יפה, לא מכובד, לא מכבד ולא יאה לבן תורה.

אבל אם כל השאר בסדר-באמת שאני לא חושבת שזו סיבה לפסול.

זה קרה כולה פעם אחת. ובאמת שאנשים נופלים, ובאמת שצריך לדון לכף זכות.

חייבים להסתכל על המכלול אחרת לא נצליח בחיים...

כמובן שהחובה לדון לכף זכות תלמיד חכם היא הרבה יותרלשם שבו ואחלמה

כוללת וגדולה מאשר מישהו שאינו תלמיד חכם. זה עניין הלכתי

נכון. אבל העיקרון הכללי נכון לכל אדםפסימי ריאלי
תקראי בערוץ שבע במוספים - נשיםאנונימית 1975

יש כרטיסיה של מוספים, נשים, ויש כתבה שנקראת "חוויה מטלטלת מחדר הטיפולים"

והוא גם נשם וקינח את האף וכו'NSYאחרונה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך