ואנו, הבנים, בואו לא נשקר לעצמנו - פעמים רבות מאוד, בן שהולך עם כיפה קטנה, וקטנה עוד יותר, וקטנה עוד יותר, זה אכן בהחלט מעיד - גם אם בתת מודע בלי שהוא "התכוון" לכך רשמית - על התפיסה שלו את הדתיות בכלל, ואת הדתיות שלו בפרט...
אני לא מדבר על כיפות בגודל נורמאלי, שרואים מכל הכיוונים וכו' - אני מדבר על כיפות שהולכות נהיות יותר ויותר קטנות עד שאני כצופה מהצד בכלל לא מבין מה עניין הכיפה, רק כדי לצאת ידי חובה?
הלימוד זכות היחיד שיש לי על אותו אדם הוא שהוא מנסה להקלעל אחותו/ידידתו, בכך שיסרגו כיפות קטנות יותר
זה לא אומר שממחר כולם צריכים ללכת עם כיפות נחמן/גבעות, אבל בהחלט אומר שעם כל הכבוד לזה שאנחנו יותר מייחסים חשיבות לפנימיות מאשר לחיצוניות, עדיין החיצוניות מעידה עלינו משהו, ובמקרה הזה - כיפה שמכבדת את עצמה ואת הלובש שלה, בהחלט מעידה עליו שהוא לא מתבייש בזה שיש לו כיפה, והוא לא דואג להסתיר אותה או משהו...
לי אישית מהיכרות עם מגוון רחב של בחורים, קשה לדמיין בחור שמאידיאולוגיה הולך עם כיפה קטנה יחסית למרות שהוא דוס וחזק, רק כי הוא הצליח להתנתק מ"הסטיגמות השליליות" של הכיפה הקטנה...זה לא הולך ככה, מצטער, בפועל... בפועל, מי שהולך עם הכיפות הקטנות אלו הבחורים שאתה מעצמך, וגם הם אם הם יהיו כנים עם עצמם ועם סביבתם, מבין שהם פחות "חזקים", נקרא לזה...
זה אותו ריטואל בדיוק כמו בחורה שמקצרת ומקצרת את החצאית שלה... אף אחד לא אמר לה שהיא חייבת ללכת עם חצאית מטאטא, ואף אחד גם לא אמר לה שחצאית שעוברת את הברך ב2 סנטימטר היא לא כשרה - אבל ברור שכשאתה רואה בת שעם הזמן מקצרת את החצאית ומגיעה למינימום הנדרש, זה אומר משהו עליה, למרות ה"חיצוניות/פנימיות" וכו' וכו'... מה לעשות, זה החיים...
וגם אם תמצאו בודדים שלגביהם הכלל לא תקף, והוא צדיק יותר מהבבא סאלי ולמרות זאת הולך עם כיפה בגודל של שקל - עדיין זה לא אומר שככלל, מה שאמרתי פה די משקף את המצב...
וחלילה וחס איני מתכוון לפגוע באף יהודי/יהודיה באשר הוא/היא!!!
(וגם, איני אומר שבהכרח כל מי שהולך עם כיפה בגודל של קערת מרק, הוא דוס שחבל על הזמן...גם מקרים של "התחפשות" יכולים להיות...).
ערב טוב לכולם