שאלת השאלותאור-נא

אמש בסימן טוב ומזל טוב הייתי בחתונה, והחתן הינו תימוני,

איכשהוא הצלחתי להציץ מעל כל הבנים שהסתירו ולראות שהכלה לא מסתובבת סביב החתן.

ומכאן לשאלה- למה תימנים לא נוהגים מנהג יפה זה, ולמה בכלל צריך להסתובב סביב החתן???

[ולמה ת מ י ד הבנים מסתירים לנו הכל? |מתבכיין|]

פשוט מאוד.ישי ויזנר
מנהג סיבוב החתן מסביב לכלה הוא מנהג עתיק שהונהג כדי לסובב לחתן את הראש לפני שמוידים לכלה את ההינומה כדי שלא יראה עד כמה היא מכוערת ויבטל את החתונה.
ומכיוון שתימנים מסובבים ממילא על כל הראש...
ישי תזהר ט'
אם מישהו מהקשלשיה של 'לקראת נישואין וזוגיות' יכנס לכאן
עלולים לסובב את ראשך שלך

פירוש מעולה!
"האם זה איום?" (מלך האריות, דקה 17, שניות 24-25)ישי ויזנר
הלא כבר נאמר "אשר יגורתי בא".
למה אמר האומר "אשר יגורתי" בלשון יחיד ולא "אשר יגורנו" בלשון רבים?
אלא, שהוא מפחד, לאפוקי אותי שאינני מפחד כלל.

ועוד, האמר רבי נחמן "והעיקר שלא יפחד כלל" ומשמע מכך שמי שלא מפחד הוא העיקר ומכיוון שאינני מפחד ככלל (וכפרט) משמע שהנני עיקר, ועיקר כעוקר הוא (שהרי י' ו-ו' אותיות מתחלפות המה).
אלא עוקר מאי? עוקר הודעות וטוחנן זה בזה יחדיו.

ומכאן למדנו שכל עוד כוחי במותני (ועוד לא עבר לידי) אינני ירא דבר כי אם את האלוקים צבאות ברוך הוא.

ובזאת באתי על החתום,
ישי ויזנר,
רב דשרמן ב' (עברתי לשרמן השני),
חדר 20 ומשהו כבוד (אני אברר לכם בהזדמנות איזה מספר)!
לא אמרתי!ט'
לא אמרתי שאתה צריך לפחד!
רק שתזהר חחח

תימונים זה עם אההמ שלא נעים להתעסק איתו.

אבל לפחד?

אף אני ביודעי מלך האריות על-פה~מאיר~
אך לא ניחנתי בחוש זמן טוב מספיק לזכור מהי הדקה ה-17, ואף ראיתיהו בצרפתית, אז תוכל בבקשה לספר לי באיזו סצנה במדוייק נאמר משפט זה?

ואשר לשאלתך-הסיבה שהכלה מסתובבת סביב החתן היא בכדי לסחרר את ראשו, בכדי שלא יבין למה הכניס את עצמו וירגז ויחרד ויחיל. והתימנים, כפי שכבר כתב מישהו, כבר מסובבים מעיקרא...

אגב, שמעתי פעם בדיחה המתקשרת לעניין בדרך כלשהיא-4 שמנים מתווכחים מי מביניהם הוא השמן ביותר. הראשון אומר-"אני כל-כך שמן שבניי צריכים שעה מדי בוקר כדי לחגור לי חגורתי" השני אומר-"אתה שמן?! אני כל כך שמן שכשאני עולה לאוטובוס אקורדיון ומתיישב בסופו, הנהג עושה המראנו (כלומר שהוא הכריע את האוטובוס אחורה למצב עמידה-זה מצחיק כשמספרים זאת עם תנועות ידים)" השלישי אומר-"אתם שמנים?! אני כה שמן שבחתונה אשתי הייתה צריכה לעשות את ההקפות בג'יפ ולומר 7 פעמים תפילת הדרך!" הרביעי אומר-"אתם שמנים? אני כל כך שמן שכשאני בא לרופא ואומר שכואבת לי הבטן, הוא שואל באיזה רחוב"
למאיר- נראה לי שזה בקטע שאנונימי (פותח)
מופסה וסקאר (ככה כותבים את זה?) מדברים.... ומופסה אומר "אל תפנה את גבך אל המלך" אז נראה לי שזה משם..... ומופסה אומר את זה
או לא... רק עצה של דוד זקן...אנונימי (פותח)
(מלך האריות, רגע 1 אחרי מה שישי ויזנר אמר...)
התימנים (ואגב כל הספרדים)אלעד
לא מסתובבים סביב החתן כי הם סומכים על השיטה המקילה שגורסת שהיות וגם כך רוקדים בחתונה בסיבובים אין צורך ב7 ההקפות הנ"ל, שגורמות לחוסר צניעות שערורייתי, עקב התאמצות הבנות להציץ לעבר החופה, שם נמצאים בחורי החמד שעסוקים בלעשות שרירים, פוזות וקריצות עניים באותה שעת פורענות. מה שכמובן יפגע בטוהר המחנה וכן לא יעשה במקומינו.
ובנוסף כל הנ"ל ראוי לציין ולהתריע בפני אותם ישיבות שפסקו מהנוהג המקובל ובמקום לרקד כמנהג ישראל הקדמון הם מפירים בעזות מצח את ריקודי ה"הורה" המסורתיים ועסוקים בלקפץ ולרקד כאילו בשוק עסקינן, דלא די שמפירים מנהג אבות אף מעקרינן לפסיקת ההלכה הנוגעת לאחינו הצימנים כנ"ל ע"ש. וכמה טיפשאי אותן אינשי דלא מעלי והור רחום יכפר עוון וה' הטוב יכפר בעדם, ואכמ"ל ופשוט.
אור-נא - התייאשת מהשרשור על הגזענות שפתחת חדש? חחחט'
אין יאוש בעולם כללאור-נא
אבל איזה שירשור גזעני פתחתי? |תמה|
ועוד משהו- לישי- מכסים את הכלה ל פ נ י שהיא מסתובבת סביב החתן, ולכן תשובתך נדחית...
חקרתי מעט ובלשתי וגיליתי את הפסוק "נקבה תסובב גבר" אז אולי זה בא משם [מי יודע?]
בקרוב אצלכם...
ואני מצטרפת לשאלה-הביצה שהתחפשה
בס"ד

למה הבנים ת-מ-י-ד מסתירים הכל!?...
א, זה פשוט לא נכון.סבא גפטו
ב, כשיהיו חופות בהן הנשים יברכו, המיועדת תיתן טבעת למיועד תחת החופה וינהלו את שאר הטקס, ניתן למין השני (לא שגיאת כתיב) את זכות האחוזים המרובים שהם יוכלו להציג בסביבת החופה.
א. זה פשוט נכון.אוסנת
ב. אז מה? למה להתרעם?
ג. להפך. הגברים עורכים את כל הטקס או האירוע ושותפים בו מקרוב. אז תנו לפחות לבנות לראות ולהרגיש חלק!
הדבר נכון לא רק לגבי חופה. גם שמחת תורה זאת דוגמא ראויה...
יש אחוזים ויש רוב מוחץאור-נא
חוצמיזה שאתם הרבה יותר גבוהים ולכן עליכם להתחשב ואם אתם לא רואים מרחוק תקנו משקפת.
וגם - הכלה הרבה יותר יפה מהחתן, וזה כבר המקום ש ל נ ו להתעניין [ואם מישהו חושב שזה גם המקום שלו, על זה מגיע לו שלא יתנו לו לראות כלום ושיעיפו אותו לכל הרוחות].
עד כאן דברי
'שאתם הרבה יותר גבוהים' - אני אשתוק כאן או אמשיך??סבא גפטו
באולפנה שלך/שהיית בה רצוי שישנו מספר גנים אצל מספר בנות. (וזה לא מקטע אישי עם בנות - חלילה. אלא מידיעה (לא היכרות) סובבת (לא ישירה) תוך כדי שהייה במלון מעוז הים, שם 'התארחו' גם בנות מאמ"ל. התארחו והרגו כלבה תמימה)
הכלה הרבה יותר יפה מהחתן? א, זה נתון לדעת ופרשנות כל אדם ואדם. ב, מטבע הדברים אין בעיה שבנות יסתכלו על בנים, ויש בעיה שבנים יסתכלו על בנות. כך שזה שהבנים יהיו צמודים לחופה רק יועיל. 3, מכיוון שאני לא נוהג להסתכל לעומק על היופי של בנים, גם לא של בנות, אני מנוע מלהביע את דעתי לגבי בנות. (לגבי בנות, לגבי בנות ביחס לבנים, באופן סטטיסטי וכו')

אמשיך בהזדמנות. חייב לזוז.

שבו"ט לכל בית ישראל.
אז בגלל הכלבה המסכנהאור-נא
אתם מנסים להעניש את כולנו?
אני נגיד אף פעם לא הרגתי כלבה, ואני נמוכה יותר מרוב הבנים באיזור, [אלו שעקפו את גיל 13...] ולא ראיתי כלום בחופה. קצת התחשבות.
[בעצם, להתחשבות ממכם אני לא מצפה. פעם הבאה נבוא עם נבוט]
אני מכיר גם בנים שרצחו כלב~מאיר~
ולכן נשתוינו.

בנקודת החופות אני מתנגד נחרצות להסתרת החופה על ידי הגברים ומסכים שלנשים זכות מלאה לצפות בחברתן הנלקחת מעמהן כדי למלא את ייעודה האמיתי בעולם (לבשל לבעלה, לכבס לבעלה וכו' וכו').
כרגע אמרת דבר מה שמרתיח את לבבי.אוסנת
"למלא את ייעודה האמיתי בעולם (לבשל לבעלה, לכבס לבעלה וכו' וכו')."
בנות, שמנה לב. בשביל זה נועדתן.

חוצפה.

לפי זה, הן לא אמורות לבוא לחתונה, אלא להתאמן בקיפול כביסה בבית.
ככל שאני חושבת על זה יותר...אוסנת
זאת באמת חוצפה.

עד שלא נוצרתי, הוא אינו כדאי (=לא שווה כלום). זה בערך מה שאתה אומר.
בלעדי, הוא לא ישרוד.
איכס.
א, אני בטוח שזה נכתב בציניות. (ואני לא מסכים איתהסבא גפטו
- עם הציניות הנ"ל)
ב, שמעתי פעם בדיחה: ש: מהו 'מעמד' האישה? ת: שתי הבלטות הסמוכות לכיור.
3, ולאור-נא, הכלבה ההיא לא היתה עוד סתם כלבה. היא היתה גורה. והיא נועדה לגדולות. ו - אני לא מעוניין להמשיך לדבר על 'חלוצה' הי"ד שנקטה בדמי ימיה. יהי זכרה מבורך.
ד, בתכלית, אפשר לסכם שכל עוד הגברים הם אלו שמנהלים את רוב הטקס, ומי שצופה בהם, הוא צופה כדי ללמוד, ואין עניין שבת תלמד לברך מול קהל גברים, וזה עניין של גברים מתבגרים, אז יש מקום שהגברים יעמדו בצמוד לחופה. באופן אישי אני פשוט חושב שנכון שיהיה 'כיוון' של גברים (ע"ע צד של גברים) ו'כיוון' של נשים. זה יחסוך צרות ודיונים מיותרים בפורום המהולל - פרויקט השטו"ת.

אמת דבריך~מאיר~
ולאסנת-כבר היה לנו שרשור ארוך לגבי מעמד וייעוד האישה, ואני חושב שדווקא את הצטיינת בדעות בעלות נטייה לא-פמיניסטית-בעליל. וזהו אכן הייעוד, וכמובן שכתבתי זאת כדי להרגיז, וכמאמר הפסוק "רגזה(מלעיל) בוטחות"
ומכאן לתכל'סאור-נא
מהיום ולהבא הרי אתה מוקדש לצורך סילוק הגברים מה'צד' של הנשים!!!
[חוצמיזה שבתור אשכנזיות, עלינו ללמוד איך להסתובב סביב החתן, איך לשתות את היין בלי לשפוך על השמלה... מלא דברים, כך שעלינו לצפות במהלך החופה ולא רק לשמוע איך החתן מברך - כי כידוע הוא מברך ברמקול. אז אתם יכולים ללמוד את זה מרחוק]
ובקשר למקום של האישה... בדיוק עכשיו ביקרנו אצל זוג שנולד להם תינוק, והמצב בבית הוא שהאיש עושה ה-כ-ל והאישה כל היום [והלילה] מניקה. ככה ש-2 הבלטות ליד הכיור הן לא המקום הבלעדי של האישה. מה שקרוי בלע"ז- השתוות המעמדות, ובחסידות- התכללות.
מועדים לשמחה
ומה עם בת שלא אוהבת יין, ר"ל?אוסנת
שותה מיץ ענבים?
ומה אם הרב/הדוד/הסבא/הנכד/הבן דוד שמברך ממש שונא מיץ ענבים?
ומה אם הכלה/החתן לא אוהבים מיץ ענבים, והמברך לא אוהב יין?

מאיר, במילים קצרות: בפורום אני לא אומרת את כל השקפת עולמי, אלא בעיקר משתדלת למצוא מקום לדיון. אז אני לא בדיוק שובניסטית (אבל גם לא פמיניסטית). אור נא יכולה להעיד...
פמניזם ושובניזם - זרים ליהדותסבא גפטו
מי שותה מיץ ענבים? ז"א - הרבה אנשים שותים. אבל זה בעיה. זה לא טוב. עדיף יין.
פמיניזם ושוביניזם אלו הגדרות שונותאוסנת
לדעות שונות בהלכה היהודית.

ואם אין שובניזם ואין פמינזם, אז איך תגדיר את ההבדל בין נשות "קולך" (אלה ששומעות לרבנים) לבין לגבר מנהיג בבית?
עליה להתעלות על עצמה למשך רגע אחדאור-נא
וגם לא נראה לי שמצליחים כל כך להרגיש את הטעם מרוב אורות
זה ברור למה הגברים מסתירים לנשים....gross
מאותה סיבה שבנים מקדימה בטרמפיאדה.... הם יותר מגודלים ואוהבים להתרווח אז מעיפים את הבנות ....
בנים מקדימה בטרמפיאדה??אור-נא
בחיים זה לא קרה לי, בדרך כלל הם נותנים לבנות לשבת מקדימה ברוב נדיבות וג'נטלמניות [וגם לעקוף אותם לפעמים...]
תלוי אם הם ישל"צניקים או לא..אלעדאחרונה
אהמ אהמ

<כמובן הכל בצחוק>
למה מסתובבים סביב החתןkobyssh
מנהג האשכנזיות לסובב החתן בערב החתונה כדי לסמל לחתן את הסיבוב שעתידה אשתו לסובב אותו על האצבע.
אצל הספרדים לא נוהגים משום שאין האישה מסובבת הבעל..

בנימה קומית כמובן
אבל דבר ידוע הואאור-נא
שגם לפני החתונה ניתן לסובבו על האצבע הקטנה [ואף אם הוא ספרדי]
זכר הפלת חומות יריחו, לא???אנונימי (פותח)
לכבוד החשובים שכאן, שאלה קשה באה לפיתחי-שדמות בחולות

הרמב"ם כתב שיש לשלב פעילות גופנית למען בריאות הגוף והנפש,

מהו ענף הספורט המומלץ ליושבי מחשב / מושב נסיעה.

העונה להגדרות הצניעות ?

פילאטיס מכשירים לנשיםפ.א.
לפי פריינטה הדרשןדורין השמיני

אפשר פילאטיס ולא זומבה

גם לגברים וגם לנשיםשדמות בחולות

כמובן.

ואם יש משהו מותאם לזוגות כרעיון לחיזוק בית של תורה ואמת - זה יהיה נהדר

הרעיון הטוב ביותר במחשב הוא הליכוןשמיניסט באמ"ש

לזוג, הליכון זוגי

נמכר ב3000 ש''ח להליכון ו4900 לזוג

בריכהelicoאחרונה
האם להגיד הלל כל יום(פירוט למטה)שמיניסט באמ"ש

הרי כל יום אנו צריכים להודות שכ"מ ביבי שליט"א יצא למבצע נגד מ"ה איראן ימ"ש

הרי לכאורה נראה לענ"ד שצריך להגיד הלל כל יום, שהרי כל יום אנחנו ניצלים מחדש מאותה אימה שהייתה יכולה להרוג בנו רבים וטובים

ואכן אנחנו אומרים מודיםאנונימי (2)
3 פעמים ביום בכל יום, ועוד כהנה וכהנה תודות, שירות והללים.

הלל המיוחד אומרים רק בזמן המיוחד כדי שלא נהיה דשים את ההלל בעקבינו ונמצא שכרינו בהפסדנו

בין כה וכה אנו דשים את ההלל,אז מה הבעיה להוסיף?שמיניסט באמ"ש
אבל אז מה יעשו בתפילהדורין השמיניאחרונה

של הרב מרדכי אליהו לקום כל יום ותיקין זה קשה

למי שלא מעודכן בעולם הישיבותדורין השמיני

יש שאלה שממש עולה בזמן הזה בכול עולם הישיבות (התיכוניות) ומה שמתחתיהם

האם כשסופרים ספירת הגומר סופרים גם ימי חופש או לא 

על כן הגעתי אל כבוד תורתכם על מנת שתדונו בשאלתי ותענו לי תשובה המניחה את הדעת

מה הדיןקעלעברימבאר
של שמיניסט שנהיה בן 18 במהלך ספירת הגומר? האם הופקע מכלל תלמיד ומפסיק לספור בברכה?
לִכְאוֹרֶה לאדורין השמיני

כיוון שזה טבעי שבשמינית נהיים בני שמונה עשרה על כן הם קרויים שמיניסטים

אבל האם שמיניסט שעשהדורין השמיני

בגרויות חורף פטור מלספור  

כשם שמי שעושה פסח שניקעלעברימבאר
סופר מהראשון, כך מי שעושה מועד ב סופר ממועד א
ומה עם השמיניסט שלא עשהשלג דאשתקד
אפילו בגרויות קיץ? יספור עד מועד ג? או שאצל שמיניסט כזה החופש התחיל מספטמבר של 6 שנים לפני כן...
כנראה שלא כי זה כמו פסח שנידורין השמיני
האם סופרים שמונה שמיניות בספירת הגומר?קעלעברימבאר
או שהשמינית שנה הזאת היא שמינית שבשמינית שבגאו"ה (ישיבה גאונית הונללו)? 
אין גוזרים גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהםדורין השמיני

והרי אם כשסופרים ספירה אחת מתבלבלים קל וחומר בשתיים

וגם שמצינו בדוד המלך שכאן זה עדיין ספירת העומר ואין מערבין ספירה בספירה

וכי מתבלבלים מאי הוי?125690
אם טועים בספירה ומוסיפים ימים, ראוי להם שיתווספו ואם מורידים ימים, למעליותא הוא
שמיניסטים לא סופרים125690
הלימודים בשמינית נגמרים מוקדם יותר (החופש בפועל שלי התחיל היום)
יא עוקץדורין השמיני

אנחנו נשארים אחרי היסודי

אבל כשאתה סופר ספירת העומר אתה מכוון גם על הגומר

יכול להיות שכיוון שישדורין השמיני

בזמן הזה גם ככה אווירת סופא דקורסא ואם היית פוטר את החופשים היית יכול גם לפטור הכל 

על כן צריך לספור הכל

הרמוניהאחרונה

אתם שטוניקים גאוניים

..מפוצלשת(:

@אני))))

זוכרת תמקום הזה???

עוד פעיל?קעלעברימבאר
שבירכת אותי ביומולדתאני:)))))
ישןן
וואי נכוןןמפוצלשת(:
איזו תקופהאני:)))))

פעם היינו חברות;)

נכון ואז נטשת אותי😪מפוצלשת(:
בואי, אנחנו יודעים מי באמת נטשה..אני:)))))
סתם.. אבל מסיבות טובות לפחות🤭מפוצלשת(:
זה כן.אני:)))))
לא בא לי לדבר בפורום הזה
העלאה באוב אסורה מהתורהזיויק
כן, אבל יש לעיין אם גם העלאה באוב דיגיטלי125690
האמת דנו בזה במשפחהאני הנני כאינני

מצד מה שהיה בטקס המשואות השנה, שהעלו באוב את חיטמן וכו'.

מה היה שםדורין השמיניאחרונה

בשביל הלא מעודכנים

תרצו שנעיר פה את הפורום הזה?שדמות בחולות

יש לכם ממנו זכרונות טובים?

יש שרשורים שחקוקים לכם עמוק עמוק בראש?

תשתפו אותי (החדשה שבא לה להכנס ל"חבורה")

אני ארצה למרות שלא הייתי פהקעלעברימבאר
כנ"ל125690
...שדמות בחולותאחרונה

@משה תספר לנו מה היה פה ואיך מעירים פה ת'עניינים?

נשאלה שאלהשמיניסט באמ"ש
האם אדם המשחק כדור מים ונתן מכה תוך כדי ריחוף בפחות מג טפחים והכניס, נחשב שער או אינו נחשב שער?
למה שלא יחשב?אניוהוא
הוא לא במים ואם לא במים אז לא נחשבשמיניסט באמ"שאחרונה
הניגון הוא בשהרגלים יצאו מחוץ למים
שאלה רבתיקופת חיסכון

אם אתה יושב לך על חוף הים, ולפתע פתאום אתה רואה לא פחות ולא יותר- את אבו מאזן טובע! כן, בהחלט שווה! אבל כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות, או להציל אותו או לשבת על פסק זמן ובירה. מה היית בוחר גולדסטאר או מכבי?

הייתי הולך לעזור לואניוהואאחרונה
לוודא שהוא טובע לגמרי.
שאלהשמיניסט באמ"ש
אם עברתי בשבת מרשות היחיד אחת לאחרת ע"י שיגור ולא עברתי ברשות הרבים שבאמצע, האם הוצאתי מרשות לרשות?
לא125690

זאת מחלוקת ר' מאיר וחכמים אבל להלכה, אם אתה מעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד שלא דרך רשות הרבים אתה פטור, אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה במקרה הזה.

יותר מעניין לשאול מה הדין במקרה של שיגור למרחק של יותר מד' אמות ברשות הרבים עם משהו שיש בו כדי הוצאה ביד

מה הדין בשיגור מרשות היחיד לרשות היחיד שרחוקההוד444
יותר מאלפיים אמה?
בעיקרון השאלה היא איך מתבצע השיגור125690

אם החלקיקים של האדם עוברים באוויר ומתחברים מחדש בנקודה אחרת (ע"ע צ'רלי בממלכת השוקולד) נראה שזה אסור. אם זה לא כולל מעבר בשטח שבין המקומות אני חושב שזה מותר. כמובן שבמקרה כזה יהיה מותר למשתגר ללכת רק ד' אמות מהמקום שאליו הוא שוגר.

אני חושב שברשות היחיד השאלה לא רלוונטית, אני לא זוכר בדיוק את הכללים אבל נראה לי שלפחות לרוב, המדידה של אלפיים אמה מתחילה מקצה רה"י, אם זה נכון, מה שכתבתי נכון רק כשמדובר על רה"ר

אוקי מגניבהוד444
מה הדין במנהרת קוונטים?ימח שם עראפת
או במנהרת הזמן?
עברת ברה'ר מעל י' טפחים או מתחת לי טפחים?אניוהוא
מסתומא אם הוא נזרק,ימח שם עראפתאחרונה

זה היה מעל עשרה טפחים, כי דרך בני אדם כשהם זורקים זה מגובה החזה בדרך כלל, ובהנחה שאנחנו לא עוסקים כאן בילדון אלא בבחור, יש לשער שהוא זרק מעל עשרה טפחים.

אולי יעניין אותך