פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
למה להיות דתי זה כ"כ קשה??
הדובדבן
מה קשה בזה? תחשוב על זה שאתה לא חרדי ממש...נשגבת מבינתך
מה זאת אומרת?דתי לאומי
לא הבנתי מה פירוש "תחשוב שאתה לא ממש חרדי" ? החובה לקיים את התורה והמצוות חלה על כל יהודי בלי קשר לצבע הכיפה.. זה די ברור, לא?
^^^לולית10
^^^^דתי לאומי
^^^^בחורצ'יק
שחף, מהקשור????שפית
כאילו החרדים יותר מסכנים כי הם יותר מקפידים על התורה??!!
ומה זו ההנחה הזו שהם מקפידים יותר על התורה?דתי לאומי
^^ אתה חוסך לי להגיב בדיוק את אותה תגובהבחורצ'יק
הנחה בעייתית. אנשים תקועים עמוק בתוך הסטיגמות.*בננית*
החרדים לא מקפידים יותר על התורה!!!!חג'דומט
די!!
עם להקפיד על כל התורה זה להיות חרדי,אז אני חרדי.
שחף אני ממש לא מסכים אם התגובה שלךozd
מה הם יותר מתאמצים? יותר קשה להם? הם יותר "דתיים"????
קשה,קשהליאורוש
אבל זה כיף..

אני דוס עם פאותזושא מאניפולי
ניק בלי ראש
בס"ד
היצר הרע עובד חזק
ההזדמנות האחרונה שלו
עוד מעט הגאולה
אבל אנחנו נצליח וננצח ונהפוך אותו לטוב בעז"ה
זה לפעמים באמת קשה
אבל אחר כך זה אושר אמיתי כשעומדים בנסיונות ומתחברים לריבונו של עולם!!
בילתי נגמר
גם בעולם הזה!!!!
צודק, קשה.לך דומיה תהילה
לדברים הכי חשובים יש יותר מניעות בדרך.
תהיה חזק.לחיים!
כי אתה עבד של מישהו.אני77
הגיע הזמן שתפנים את זה. אח"כ זה יהיה הרבה יותר קל.
אממ למה יש לי תחושה שזה אל מה שיעזור לודתי לאומי
לא שזה לא נכון, בוודאי עבדים. אבל למי שבא בסיטאוציה כזאת אני יותר הייתי מדבר על הקטע שהתורה מכוונת לנו את החיים והקב"ה יודע מה טוב בשבילנו כי הוא ברא אותנו וכו..
זה לא מה שיעזור לאלה שקשה עם הדתauchv
שה' הוא זה שברא אותנו וצריך למוך עליו.לפי דעתי זה התשובה הלא נכונה.
אי אפשר להגיד טוב ה ברא אותי הוא יודע מה טוב בשבילי. ניתן לחיים לזרום ונסתום תפה.
לא, ה' ברא אותי ויודע מה טוב לי ולכן אני אעשה בדיודתי לאומי
בדיוק מה שהוא אומר לי, תורה מצוות הלכה מעשים טובים וכו'.. זה מה שיוביל להקפדה- לא לזרימה.
מה שגורם להרגשת קושי בדת, זה העבדות מצד אחד,אני77
והרצון להיות חפשי, מצד שני.
אם אדם מפנים את זה שהוא עבד, ושזה מה שראוי שהוא יהיה-הרבה יותר קל לו להבין למה הוא לא אמור לעשות כל מה שהוא רוצה, וממילא גם להתמודד עם זה נפשית.
זה נכון אם אתה נורא שכלי...ענבל
בס"ד
להרבה אנשים זה לא יועיל.
בשביל להתגבר על הקושי נראה לי יהיה יותר יעיל להסביר לו שזאת הדרך הנכונה ושבסוף היא עושה לנו טוב וכו...
אבל להגיד לו שיפנים שהוא עבד רק יקשה עליו יותר.
להרבה אנשים זה לא יועיל.
בשביל להתגבר על הקושי נראה לי יהיה יותר יעיל להסביר לו שזאת הדרך הנכונה ושבסוף היא עושה לנו טוב וכו...
אבל להגיד לו שיפנים שהוא עבד רק יקשה עליו יותר.
לא. זה נכון אם יש לך שכל.אני77
אצל בהמות אין קשר בין הרגש לשכל, כי אין להם שכל. כשצבי רואה אריה-הוא נבהל ובורח, וגם אם תשכנע אותו שהאריה לא מזיק-הוא יברח, אא"כ תרגיל אותו, ואז זה כבר עבודה על הרגש, ולא על השכל.
אצל בני אדם יש קשר בין הרגש לשכל, כשלמרות שהרגש פועל באופן עצמאי, השכל מוכן לשלטון, אם רק תפעיל אותו, ותתן לו את הכבוד הראוי לו. ואת יכולה לעיין בספרי מוסר ומחשבה, כמעט כולם אומרים את זה, בצורות שונות.
("החסיד" בכוזרי, שמייצג את מעלת השלמות-הוא זה שהצליח להביא לשלטון שכלי מלא.
ואם תגידי שלא כל אחד מגיע למדרגה הזאת, שתי תשובות בדבר- 1) הרמב"ם אומר שבידי כל אחד הבחירה אם להיות צדיק כמשה רבינו או רשע כפרעה. 2) אם מישהו לא יכול להשליט את השכל על הרגש, לפחות באופן הבסיסי, הוא לא יכול להתלונן או לשאול למה הוא מרגיש רע עם משהו מסוים-כי הוא פשוט מעוות ואין מה לעשות עם זה (כמובן שאני לא באמת חושב ככה-עייני תשובה מס' 1, אלא זה רק דחייה מהצד השני))
עוד הערה חשובה, שימי לב שלא אמרתי רק שיפנים שהוא עבד, אלא שהוא עבד ושככה ראוי שיהיה.
לגבי מה שהצעת להזכיר את הגמול, לא שייך לשאלה, השאלה היתה למה זה קשה, ולא אם זה כדאי, או למה זה כדאי למרות הקושי. ההסבר לעצם הקושי- זה שהוא עבד. הפתרון לבעיית הקושי- זה ההפנמה. נורא מצוי שאנשים שופכים מה שמלמדים אותם בשיעורי אמונה, אבל לא כל מה שמציג את הדת כדבר נחמד ויפה עונה לכל דבר שמציג את הדת כבעייתית. מעבר לזה- ענין הגמול עוזר לעבודה מיראה, לא לעבודה מאהבה, עבודה מאהבה זה מהשכל...
וואו אני77, אהבתי!
שונמית
לכל דבר בעל ערך שרוצים בחיים צריך להתאמץ בשבילו...לולית10
אם את חיה בשביל לעשות נחת רוח ליוצרך אז זה באמת קשה!
אבל אשרייך צדיקה! יש לך מטרה! נכון, זה באמת לא קל!!!
אבל ההשקעה שווה כל רגע של סבל.. או קושי...!!
ע"פ התורה החיים מאירים יותר..בחורצ'יק
וגם כמובן מותר להנות..ישנן הנאות רבות שהן מותרות...ואפשר להנות מהן ע"פ ההלכה...
קשה זה טוב. (דרור וינברג)מישהי=)
אם לא היו לך גבולות. תחשוב לאן היית מגיע בסופו של דבר.
התורה עושה אותנו בני אדם טובים יותר.
אל תסתכל על מה שרע. יש טוב. והרבה.
שחף שלום מה קשה לך אני יכול לנסות לעזור ולענות תשואקטירוו
הקבה נתן לך אפשרות בחירה אין לך מחוייבות אבל אתה יאולפניסטית 1
ודע שזה מה שאתה רוצה לעשות!!
ממש מזדהה עם השאלה.שונמית
אם תמצא תשובה תעדכן אותי בבקשה... 
אבל מה שנותן לי כוח וגורם לי להמשיך ולדחוף בכיוון הזה של היהדות, זה שאני אוהבת את רבש"ע, ומאמינה שהמצוות שנתן לי אכן יובילו אותי למקומות טובים וגבוהים- ומכאן שמה שאני נמנעת ממנו בצער לא מבוטל, אני עושה למען הקב"ה, כי אני כ"כ אוהבת אותו וסומכת עליו.
חשבתי על זה לאחרונה, ויתכן וזה שאני כ"כ מצטערת על מה שאני מפסידה (אני, זה ממש לא אומר שכל אחד- לגבי עצמי), זה סתם צורך ברחמים עצמיים. ייתכן והרבה יותר נכון זה פשוט לקבל את זה שוואלה, אני לא יכולה להתלבש איך שבא לי, ולהסתובב עם מי שבא לי בשלב זה, ולעשות מה שבא לי- אבל החיים שלי טובים, ויש המון דברים שאני בהחלט יכולה לעשות... תחשוב על זה.
כי זאת האמתגעגוע..
והאמת קשה כי זה לשנות את עצמינו מהיסוד........
אני חושב שאני יודע למה זה כ"כ קשה.לחיים!
בס"ד
זו לא היתה שאלה. זו היתה פריקה.
התשובה שלי לכך היא:
אני חושב שכאשר אדם רוצה משהו, והוא מקבל אותו בקלות-הוא לא נקשר אליו באמת, הוא לא מרגיש מחוייב כלפיו, המהפך שזה יעשה אצלו בחיים יהיה קטן מאוד.
לעומת זאת, כאשר אדם מתאמץ ומשקיע בכל לבבו, נפשו ומאודו-המהפך שזה יעשה אצלו יהיה גדול הרבה יותר, התורה תהיה משמעותית מאוד בחייו, הוא ירגיש שהקב"ה איתו בכל מקום.
בהצלחה לכולנו..
לשונמית-אני חושב שהשואל לא התכוון לשאול, אלא לפרוקלחיים!
יכול להיות שלהיות דתי נראה לך קשה{ר}צינית
אבל אדם שומר תורה ומצוות הוא אדם חופשי!!!
אדם חילוני כל הזמן עסוק בלחפש עוד ועוד תאוות והא לא חי.. זה לא חיים!!
אז מה עדיף לעבוד בקלות ולהיות שבוי לתאוות או לחיות קצת בקושי של קיום תורה ומצוות אבל להיות חופשי???
לדעתי בארור שעדיף להיות שומר תורה ומצוות!!
למה אדם דתי הוא חופשי?לחיים!
עבד ה' הוא לבדו חופשידתי לאומי
חופשי ממה? בוודאי שהוא משועבד לקיום התורה וההלכה.
אבל משוחרר מהשפעות חברתיות חולפות ובאות, משוחרר מלשון הרע , וכן על זה הדרך..
משוחרר...לולית10
מהשעבוד לגוף, עבד של הקב"ה, של הנשמה הקדושה...!
אוי יפה!! מחזק!!אולפניסטית 1
אי אפשר לאמוד קושי רוחניNamy
לכל אחד יש את הניסיונות שלו ואם אתם חושבים שלמישהו בעולם אין ניסיון או למישהו החיים אינם קשים תחשבו שוב על כך.
יש אנשים שהניסיון שלהם הוא להניח תפילין כל יום, יש כאלה שהניסיון שלהם הוא ללכת לישון בזמן בשביל לקום לתפילה במניין ויש אנשים שהנסיון שלהם הוא ללמוד גמרא עיון ולא בקיאות. כל אחד והניסיון שלו.
בכל מקרה- על אף הקושי, אני חושבת שאם היו מציעיםשונמיתאחרונה
לכל אחד פה אם להיות חילוני/ גוי- בלי השלכות, פשוט להפוך לכזה, נראה לי אף אחד פה לא היה רוצה.
החיים האלו קשים, אבל מספקים ומשמחים.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.