בס"ד
מתוך עלון של השבת האחרונה..
שאלה לרב מוצפי:
"אני לא יודעת אם הזיווג שלי מתאים לי או לא?! אם כבוד הרב ידריך אותי אני אודה לו מאוד.."
תשובה:
א. לכל אדם בעולם חנן אותו אבינו שבשמיים יוצרנו ובוראנו, חכמה בינה ודעת, להחליט אם בן הזוג מתאים או לא, ואם מוצא חן זה בסדר גמור.
ב.זיווג משמים, אין מושג כזה, וזה קשקוש בפי אנשים מדומיינים, כי כבר לפני 450 שנה כתבו האר"י ז"ל ומהרח"ו (הרב חיים ויטאל) והרמ"ק (ר' משה קודוברו) ורבנו אברהם אזולאי ז"ל כי כולנו מגולגלים, ומי שמגולגל לא לוקח את בת זוגו, ואם ייטיב מעשיו ויתפלל כהוגן יתנו לו בן זוג הכי מתאים , והכי פחות נוגד.
ג. כשם שמציאת בית, רכוש, בגד, כך חנן ה' יתברך דעת כל אחד מאיתנו לבחור בו כי זה הכי מתאים, כך זה בבחירת בן זוג או בת זוג, ובשמיים נותנים בלב השני או השניה להסכים ולבנות בית יחד.
ד. לא נותר לי אלא לברך את כולכם הפנויים והפנויות למצוא מהר ובקלות את מבוקשכם, ותשמרו מצוות הטהרה כתיקנם כל חייכם..
לא הצלחתי להבין לעומק למה אין זיווג משמיים..
כי מצד אחד זה הגיוני שאין זיווג משמיים כי אם יש גלגולים אז כל אחד משנה את הנתיב שלו וחוזר לפי צורך התיקון שלו ולפי הבחירה שלו, ולכן בן או בת הזוג שלו משתנה לפי מעשיו..ולא לפי משהו קדום שלא תלוי בכלום.
אבל מצד שני, אי אפשר לצפות את זה מי תהיה אשתו ?(בת פלוני לפלוני?) וזה בכ"ז לא יגרע בבחירה החופשית של האדם?
כי הקב"ה יודע מה נבחר ובכ"ז הבחירה בידינו..
מה אתם אומרים??