משו' בתגובה לשרשורי הבל"חיזם שהולכים כאן.פונ3'ה!!

שתי מאמרים של העלון שבת בשבתו.

המאמר השני הוא אוסף של תגובות ומסקנות מתגובות המאמר הראשון. [אם הבנתי נכון..] וחשבתי להעלות אותו פה, שיעזור וייעלה נק' למחשבה לכמה שיותר אנשים. ניראלי שזה יכול לדבר גם לבנים וגם לבנות.

> "מלחמת עשר השנים" – המשך / הרב יוני לביא

מבול של תגובות הגיע אלינו בעקבות המכתב הכנה והכואב שפורסם כאן לפני שבועיים.

הבאנו את דבריו של נער בן חמש-עשרה ששיתף בגילוי לב וברגישות בקושי העצום להתמודד במלחמה שנמשכת על פני עשר שנים. במכתבו, שימש פה לנערים ונערות רבים, שחשים בתוכם את הכמיהה לאהבה, לחום ולחיבור זוגי, אך מתקשים להבין כיצד אפשר להמתין לאורך כל שנות הַעֶשְרֵה הארוכות, עד שמגיע הרגע בו אפשר לממש את הרצון העמוק הזה כדת משה וישראל, בעוד שהיצר וההורמונים לא מרפים לרגע והסערה מאיימת להטביע אותך.

בחרנו לחתום את הטור במכתב שלו ללא כל תגובה, כדי להציף בצורה החדה ביותר את הקושי, הכאב והבלבול של בני/ות נוער רבים, ולעזור לנו המבוגרים להבין קצת יותר את מה שעובר עליהם.

אין פתרון קסם
לפני שנמשיך חשוב לעשות כאן תיאום ציפיות.

בשורות הבאות אתם לא הולכים לקרוא תשובה שתציג 'פתרון' לבעיה. מדוע? פשוט כי אין כזה.

לא כל דבר בעולם שלנו הוא בעיה מתמטית שאמור להיות בסופה פתרון - מ.ש.ל, וסוגרים עניין.

ישנם מקרים בהם אין לנו ברירה אלא לאזור כוח ולהתמודד. בסבלנות, בנחישות ובגבורה. מובן שיש יותר מדרך אחת להתמודד. ברור גם שצריך להיזהר מדרכים שגויות שרק מַקְשוֹת ומסבכות. אבל צריך לזכור כל הזמן שני דברים:

א. ההתמודדות הזאת היא טעם החיים. זו לא תקלה בייצור ולא כי מישהו שם למעלה נרדם בשמירה. זו הסיבה העמוקה שבגללה הקב"ה הביא אותנו לעולם. לקדש את שמו בתוך עולם החומר, להחזיק ראש מעל המים בסערה של יצרים ופיתויים, ובתוך כל הערפל והקשיים לאחוז חזק לפיד של אור ולבחור בטוב.

ב. צר לי אם המשפט הבא מאכזב מישהו, אבל המלחמה הזו לא אורכת רק עשר שנים. היא נמשכת על פני כל החיים. אומנם בסגנון מתחלף וברמה שונָה, אבל היצרים לא נעלמים כשאדם מתחתן. הם פועלים בו כל עוד נשמת רוח חיים באפיו, ואדרבה, באופן מפתיע קבעו חז"ל שדווקא ככל שאדם גדול יותר "יצרו גדול הימנו" (סוכה נב,א).

בתחבולות תעשה לך מלחמה
מה שמוטל עלינו הוא לעשות את ההתמודדות הזו בחוכמה. חז"ל נתנו לנו כמה עצות בסיסיות, חכמי המוסר הוסיפו עליהן, הפסיכולוגים תרמו את תובנותיהם, וכל אדם באופן אישי, יכול להוסיף כלים בהתאם להיכרות שלו עם עצמו.

ניגע בקצרה בשלוש נקודות יסוד:
א. הגישה הבסיסית – המשפט שכתב אותו נער יקר "אני לא יכול להישאר חצי בן אדם במשך עשר שנים", נאמר מתוך כאב אמיתי, אבל התפיסה העומדת מאחוריו היא אבן נגף רצינית בהתמודדות.

לא, אתה לא חצי בן אדם. אתה יהודי שלם למרות ואולי דווקא בגלל שלפעמים אתה חש שליבך שבור. יש לך אישיות עצמאית, ערכים, כשרונות ושאיפות. מוטלת עליך המשימה לבנות את אישיותך, לתרום לסובבים אותך ולעבוד את ה'. לשים את הפוקוס כל הזמן על המקום הזוגי החסר ובעקבות כך להרגיש מסכן ומתוסכל, זה סוג של יצר הרע.

אני אומר לך את המשפט הזה כשאתה בן חמש-עשרה באותה מידה שהייתי אומר אותו לרווק בן שלושים.

הזוגיות הנכספת תגיע בעז"ה במועד המתאים ותוסיף קומה חשובה נוספת לבנין הנפלא שבנית בעשר אצבעותיך. אבל זו טעות לראות את כל מה שקורה עד אז כחסר ערך ופגום. אם תעשה בשנים האלו את החלק שלך בצורה המיטבית, מי שתזכה בך בבוא היום תקבל מתנה גדולה הרבה יותר, והעושר שתביא איתך לקשר הזוגי שלכם יגדל לאין שיעור.

ב. לצמצם התמודדויות – חז"ל בעומק תבונתם קבעו כלל זהב לגבי היצר: "משביעו רעב, ומרעיבו שבע" (סנהדרין קז,א).

כמה זה רחוק מהשיטה הנוראית שסיגלה לעצמה התרבות המערבית העסוקה כל העת בגירוי יצרים בלתי פוסק. המעט שתוכל לעשות למען עצמך הוא לסרב לקחת חלק בחגיגת שכרון החושים הזו שעולה לעולם המודרני בחורבן מוסד הנישואין ובים של כאב לב.

עליך לברור היטב את תכני המדיה והסרטים שאתה נחשף אליהם, להגן כראוי על האינטרנט שאתה גולש בו, ולחשוב היטב באלו מקומות מתאים לך להסתובב ועם מי. המלחמה הזו מספיק קשה. לא צריך לעשות אותה קשה עוד יותר. החכם עיניו בראשו לדעת מראש לא להכניס את עצמו למקומות שאחר-כך יהיה קשה לצאת מהם, ודי לחכימא...

ג. ניתוב הכוחות – את כוחות האהבה והרצון בקשר עמוק שמתפתחים כבר בגיל צעיר לא צריך לחסום או לנטרל. הם אינם דבר שלילי. זוהי מתנה נפלאה מהבורא שתשמש אותך בבוא היום כדי לחבר בינך לבין בחירת ליבך.

ובינתיים? השתמש בהם במלוא העוצמה ביחס לסובבים אותך – חברים ובני משפחה. זה הזמן לפתח קשרים, חברויות עמוקות, ומערכות יחסים מספקות. מחק את המילה 'שעמום' מהלקסיקון שלך. נצל כל רגע פנוי לעשיה חיובית מעצימה ומשמחת. תשקיע בלימוד תורה, קריאת ספרים, תחביבים, ספורט, לימודים וצבירת חוויות חיוביות ומעשירות.

נגענו על קצה המזלג בנושא רחב מאוד, ואולי נחזור אליו שוב בעתיד. תגובות והארות יתקבלו בברכה.

אז זהו, היו פה הרבה שרשורים על עיקרון זה לאחרונה. [פה, ובנסיו"פ.] של בנים ובנות שחושבים שכשיתחתנו הכל יהיה מושלם.

כשקראתי אתזה זה היה נשמע כאילו נכתב כתגובה לשרשורים פה.

תתחילו לעבוד על עצמכם. ובעז"ה- בעיתו ובזמנו.בל

בלח"יזם זה לא בלועזית?שִׁירָה

|לא מבינה לועזית בכלל|!! וגם לא מתכוונת להבין...

לשון הקודש שפה יפה!!

חח ממש לאא אווזה.

לא..בחור\ה לחוץ\ת חתונה..חג'דומט

כמו רובנו

די רק עכשו אני יודעת את זה! תודהאולפניסטית 1

תודה. זה מאוד חיזק. באמת.. *בננית*

אני יודעת מה זה בל"ח או בלח"יתשִׁירָה

אבל  עם ה"זם" זה נשמע כמו קומוניזם וכאלה...

וזה היה בקריצה

את מהממת! והם ענו בצורה מאוד מעודנתדניאלה .ד.אחרונה

זה מדהים!!!

אוי אוי.. כמה קושי, פני הדור..

ד' הגדול.. מהיכן הכח? רק ממך אבא!

והדמעות נוטות להציף ת'עיניים מידי פעם..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך