עומדים בפאתי הפארק, והנה חבורת הנערים, (לדעתי פסיק מיותר) שוב צועקת בענק (בסוף משפט – נקודה)
משחקים מקללים רוטנים, (ברשימה, אחרי כל פריט, מלבד האחרון, כדאי לשים פסיק אלא אם כן יש סיבה טובה להשמטה) ובעיקר מעליבים, את החבר (אניח שהתכוונת חבר'ה?) בסביבה, את הילדה שחוזרת למסע, (סוף משפט – נקודה)
כאן המשפט מסתרבל, מאחר ויש שתי רשימות.
האחת: מעליבים, רוטנים, מקללים
השניה: את החברה בסביבה, את הילדה שחוזרת למסע
אני חושבת שזאת נקודה שכדאי לשים אליה לב. לא רוצה לפגום בסגנון הפיסוק שלך ולכן לא אציע הצעה יותר ספציפית. (אם תרצה, מוזמן לבקש.
)
חוזרים שוב לחיים, וכולם במסלולם ממשיכים, (הייתי מציעה נקודה/נקודה פסיק/נקודתיים) מי בישיבה מי במכינה מי בצבא ומי בעתודה מי בשרות (למה ירדת שורה?)
ומי בקומונה מי בעבודה, (למיטב זכרוני (אני טועה?) בדרך כלל כשמשתמשם בצורה הזאת להשוואה בין זוגות -- מי *ל*חיים ומי *ל*מוות, ובצורה שאתה השתמשת, הרשימתיות מפריעה ומבלבלת, וכך גם אני לא בטוחה איך כדאי ואם כדאי לפסק אותה) ואותם ילדים נדמה כמו עצר הזמן בכאב, (המשפט לא ברור. מה ניסית להגיד בו?) והשקט והשלווה חזרו להתיישב, (נקודה)
הפעם השקט חזר בקרירות מלווה, בעוצר פנימי וברגש ההתרגשות (יש כאן כפילות + נקודה)
נדמה שימשיכו הם במסלולם של היראים, אך נטו מהדרך ונהיו שקטים, (איך המשפט הזה מתקשר לקודם אליו?)
כולם אמרו אין להם סיכוי (פסיק) חבורת פרחחים, (פסיק מיותר) שא(י)בדה את מסלולה השפוי (נקודה)
אך איש לא ידע, (פסיק מיותר) שגם בתוכם לב להם (כפילות. ה"להם" מיותר) יש, וחיפשו לדבר ולפרוק את מה שליבם כה ביקש (נקודה)
תעלומה ואין קורא לה, הכאב ניתז מתוכם, וליבם נדם, (אפשר לוותר על הפסיק) עד זוב דם (נקודה)
אין איש מביט ומחכה, לחיות את ליבם המדוכא, (הרעיון של המשפט לא מובן)
ירדו לניקוטין ושתייה, בחושבם שיגיעו אל המנוחה והנחלה (פסיק) אך לא ידעו שהטעות המרה, תוביל לאבדון ושכרון חושי המחשבה (נקודה)
לו רק היו הסובבים אותם מחבקים, אוהבים ונותנים את כל אהבתם, היו הם חוזרים (נקודה)
אבינו שבמרומים, אנא עשה אותנו כלים נאים, להחזרת בניך האהובים
יש לי עוד מה להגיד (על החריזה, על הרווח בין שירה לפרוזה), אך זמני קצר (השבת קרבה).
כך שזהו לבינתיים, אשתדל לחזור ומקווה שהדברים שכתבתי במהירות מחושבים דיים.
שב"ש.