תגידו...אהבה של אימא

באיזה שעה משכיבים ילד בן שנתיים וחצי לישון בערב?

ובגיל 10 חודשים?

ומתי הם יקומו בבוקר?..

אני בדילמה.. הילדים איתי בבית כל היום.. בעיקרון אני משכיבה את שניהם יחד ב8 בערב..

הקטנה (10 חודשים) קמה בשבע בבוקר, והגדול (שנתיים וחצי) יקום לקראת תשע אם אני לא אעיר אותו (אני מעירה סביבות 8).

אמנם הם ישנים צהריים, אבל אני מרגישה שהערב שלי מתחיל נורא מאוחר ואין לי באמת זמן לכל מה שאני צריכה להספיק + לישון מוקדם.. (אני מדברת על דברים שאני לא יכולה לעשות כשהם ערים). וזה מאוד חשוב בשבילי לישון מוקדם..

אז אני מתפתה להקדים להם את השינה בלילה לשעה 7.. וככה להרוויח יותר זמן לעצמי בערב.. אבל זה מעורר בי כמה חששות:

קודם כל זה אומר שאני אצטרך להקדים את ארוחת הערב שלהם... נכון לעכשיו הם אוכלים צהריים מאחת עד 2, ואז ארוחת ערב ב-6.. אם אני אקדים את ארוחת הערב ל-5 אני ממש לא בטוחה שהם יהיו רעבים... בקיצור, הכל זז ומתחרבש לי.. תובנות מנסיונכם?

דבר שני שממנו אני חוששת הוא - מתי הם יקומו לי בבוקר.... אולי הגדול לא יקום מוקדם כ"כ לפי איך שזה נראה.. אבל הקטנה עוד תקום לי ב-6 וזה לא בשבילי....

עצות? רעיונות? תובנות?

תודה מראש פרח

בעונה הזאתיהודיה מא"י

כשב7 עדין חושך, לפי דעתי חבל על הזמן להשכיב מוקדם. זה גם לא כ"כ נעים ללכת לישון את שנת הלילה כשעדין אור בחוץ.

לפי דעתי, זה עובד אל תגעי.

כשיחליפו לשעון חורף תוכלי להזיז להם את כל השעות שעה אחת אחורה. (ארוחת צהריים ב12, ואז ארוחת ערב ל5 ושינה ב7). מבחינתם זה לא שיוני, הם לא יודעים לקרוא שעון

יהודיה אהבה של אימא

לא נראה לי שהם ירגישו את ההבדל שעוד אור בחוץ, כי את החדר שלהם אני מחשיכה ומבחינתם זה חושך...

אבל בלי קשר - ארוחת צהריים ב-12 זה לא מוקדם מדי?.. אולי זה בראש שלי? נראה לי מוזר כבר ב-12 לאכול צהריים..

וגם... אם הגדול יקום נגיד ב-8.. ויאכל ב-8 וחצי.. אז לתת לו ארוחת בוקר כזאת קטנה כדי שיהיה רעב עד 12..?

לא יודעת למה כ"כ מוזר לי לקחת סה"כ שעה אחת אחורה..

הייתי חוששת לגעת בהרגלי שינה כאלה נפלאים ומפנקים!יוקטנה

אין לי ממש עצה אבלמירימי
אני מרגישה חייבת לאמר לך שאת אמא מדהימה שאת גם איתם בבית ועם זמנים כ"כ מסודרים. ותגידי הגדול גם קם מאוחר, גם ישן צהרים ובשמונה עייף? איך הנס הזה פועל! ולידיעתך במעונות אוכלים בוקר ב9, פרי ב10 וצהרים ב12 וחצי.
תודה מרימיאהבה של אימא

תסתכלי בתגובה שלי למטה, באמת זה נס ואני מקווה שזה לא בגלל חוסר ברזל.. הרופא נתן לי הפניה ואנחנו נעשה לו בקרוב בדיקת דם בע"ה..

יש לי בדיוק את הגילאים שלךמשיח עכשיו!

אני מתחילה ברחצה לשניהם בערך ב6. ב6 וחצי אבא שלהם חוזר ואוכלים ארוחת ערב. בערך בשבע ורבע הגדול הולך  עם אבא שלו לערבית וכשהם חוזרים אבא משכיב אותו+2 סיפורים.

את הקטן הרגלתי מגיל חודשיים להירדם לבד (מ"הלוחשת לתינוקות") אז אין איתו בכלל בעיה וההשכבה  של שניהם היא בין 7 ל8.

האמת שבהתחלה של השעון קיץ, עדיין ניסיתי להרדים אותם ב7 (כמו שאני עושה בשעון חורף) אבל נחלתי כישלון רב.

בהצלחה

תודה אהבה של אימא

איזה כיף לך שהוא הולך עם אבא לערבית כל יום!!

הלוואי שאצלנו זה היה אפשרי... אבל אבא שלו בכלל לא בבית בשעות האלו..

ותגידי, הוא לא מפריע לו להתפלל?..

האמת נראה לי שהוא קצת מפריעמשיח עכשיו!

אבל לבעלי אין ברירה. אם הוא מתחיל לסגת לכיוון הדלת, הבן שלנו עושה לו כאלה פרצופים עצובים ונעלבים שאי אפשר לעמוד בהם....

אני במקומך הייתי מוותרת על שנת הצהריים של הגדולאדם נוף מורשתו

בגיל שנתיים וחצי הוא כבר לא זקוק לשנת צהריים.

אגב, סליחה אבל... הוא ישן (או יכול לישון) 13 שעות בלילה (8-9) ועוד שנת צהריים? זה לישון 15 שעות ביממה... זה המון בגיל הזה... מתי בפעם האחרונה עשית לו בדיקות דם ובדקת את הברזל שלו?

ואם הוא הולך שנה הבאה לגן, כדאי שיתרגל לקום קצת יותר מוקדם.

אני אישית כשהגדולים שלי היו קטנים, הייתי שמה אותם במיטות ב- 6:30, הקראת סיפורים, ק"ש על המיטה, וכיבוי אורות ב- 7.

אבל בינינו, כל הפריבליגיה של זה שאת בבית זה שתוכלי להחליט לעצמך על השעות... לא?

צודקתאהבה של אימא

גם בעיני הוא ישן המון, ולכן לקחתי אותו לרופא והשבוע נעשה לו בע"ה בדיקת דם..

בינתיים אני לא יכולה להפסיק לו את שנת הצהריים כי ניסיתי והוא פשוט נהייה עייף כבר בשעה 5-6.

וזה שהוא הולך שנה הבאה לגן - אומר שאני צריכה מעכשיו להרגיל אותו?! שיהנה בינתיים...

ואת המשפט האחרון לא הבנתי... מה ניסית לומר?

גם אצלי בת 3 ישנה צהריםבת 30

והיא מבקשת בעצמה לישון בערך ב12:00. בדקתי לה ברזל והוא תקין. יש כאלה ילדים שישנים יותר מאחרים... אבל באמת היא נרדמת בעבר רק ב8:00

ולגבי ההרגל לגן- אישית נראה לי שעכשיו מוקדם עדין, אולי חודש לפני תחילת שנה"ל זה יותר מתאים.

היי, הרגעת אותי קצת אהבה של אימא

אני מקווה שגם אצלנו הברזל שלו תקין בע"ה..

מתי היא קמה בבוקר?

תמיד חשוב לבדוק ברזל, אבל מאד הגיוני שישן הרבהאמא...

יש ילדים כאלה, שישנים המון כי זה מה שהגוף שלהם צריך. בדר"כ זה עובר מעצמו מתישהוא...

נראה לי שעכשיו לשנות הרגלי שינה בשביל הגן שנה הבאה זה ממש לא יעיל.

הרגלי שינה של ילדים משתנים כל הזמן!!!

חופש גדול, טיולים, ארועים וכו'... כדאי לעשות זאת שבוע- שבועיים לפני שהגן מתחיל- לא יותר מזה.

חוץ מזה, שעד אז יש עוד זמן ואולי כבר ישנה מעצמו את הרגלי השינה.

לדעתי, ילדים שישנים טוב, עדיף לא לגעת בזה, משבשים אותם והכל משתבש ומצטערים על זה מאד...

מוקדם, בסביבות 6, 6 וחצי בדר"כבת 30אחרונה
אני לא מסכימה. גם בגיל הזה הםנ זקוקים לשנת צהריים.משיח עכשיו!

בגן הוא ישן ב12 וחצי-1 וככה אני משתדלת לעשות גם בשבתות וחופשים.

אחרת הוא מהעייפות ממש יתפרע.

ידוע שכשילדים עייפים, בניגוד למבוגרים, הם נהיים פעלתנים יותר

אצלי*עקבות בחול*

הגדולה גם בת שנתיים וחצי וכן ישנה צהריים (במעון.. בערך מ- 12 עד 1 או 2 לא זוכרת..) והולכת לישון בערך ב-8 (ארוחת ערב ב-7 ואז מקלחת ואז הולכת לישון..). היא מבקשת מעצמה לישון.. ואז היא קמה בערך ב-7 בבוקר.. לפעמים אחרי.

לגבי הקטנה לא יודעת. שלי בן חצי שנה.. ואין לו בכלל סדר יום נורמאלי..

ואצלנו...נהורא

הגדול בן שלוש וחצי ישן צהריים עד לפני חצי שנה ובערב היה נרדם בסביבות שמונה וחצי.

לנסות למנוע ממנו לישון היה ממש התעללות, ופשוט הנחתי לזה וזה הפסיק בשלבים לפני כמה חודשים.

כיום ללא שנת צהריים הוא ישן בערך בשבע וחצי והערבים שלי נהיו ארוכים יותר.

הבנות בנות 9 חודשים התחילו לאחרונה להתמקם בשעות קבועות פחות או יותר ונרדמות גם בערך באותה השעה מקסימום עד שמונה וחצי. (כמובן שיכולות להתעורר שוב ושוב עד 10-11 שאז הן נכנסות לשינה עמוקה יותר)

אני מציעה לך לנסות למצוא את הזמן שלך בזמנים אחרים.

בשנת הצהריים שלהם או בבוקר.

התרגלנו בדורנו לעשות בערב דברים אך, מצאתי שאני, שהייתי פעם יצירתית עד השעות הקטנות של הלילה, יכולה להגיע להספקים מדהימים אם אני קמה לפני העולם, קרי בארבע חמש בבוקר.

גיליתי את זה לא מתוך חריצות יתרה, אלא בגלל שאני נשפכת עם הילדים ונרדמת בשמונה (כדי שהבנות ישתכנעו לישון ולא יקראו לי כל פעם) ואני פשוט מתעוררת בשעות האלו ערנית לחלוטין.

לא ממליצה באופן קבוע- כי בסביבות אחה"צ יש עייפות מאוד גדולה (אצלי לפחות).

גם לי ילדה בת שנתיים וחצי. היא ישנה בצהריים, ובערבעיניים זוהרות

הולכת לישון הכי מאוחר בשבע.

ובבוקר בשמונה צריך לעבוד קשה מאוד כדי להעיר אותה. "לא רוצה לקום! עוד קצת לישון!" ממש כמו איזה בן מתבגר, חחחח....

אני בעד שתקדימי להם את שעת השינה לשבע. גם אם זה ישבש לך תוכניות בהתחלה.

ערב רגוע ושפוי לאימא הוא נחוץ וחשוב בעיני מאוד.

ותחשיכי להם את החדר לגמרי, לגמרי, כך לא יעלו על הבוקר שמגיע כבר בשש.

זה נראה לי מה שעוזר לבת שלי לישון כ"כ טוב ורגוע וארוך.

אז עשינו בדיקת דםאהבה של אימא

וב"ה ב"ה הכל בסדר, הוא ישן יותר כי ככה הוא צריך, ולא כי יש לו בעיה ב"ה.. הוא כנראה משלים את כל שעות השינה שהוא החסיר בצעירותו... צוחק

אז תודה לכל הבנות שהגיבו ונתנו לי רעיונות וגם לאלו שהרגיעו...

נראה לי שבינתיים אני אשאיר את המצב בערך אותו הדבר... שילכו לישון ב-8 בערב.. למרות שזה משאיר לי פחות זמן לעצמי, אבל אני לא אתפנק יותר מדי מה שכן, אולי אני אקדים להם בחצי שעה את הארוחה והשינה בצהריים, שהם ישנו קצת יותר (כי כשאני מעירה את הגדול סביבות 4 הוא נורא כועס ורוצה כ"כ לישון עוד..), ואז זה יתן גם לי קצת יותר זמן..

אז תודה לכולם!!!!פרח

עזרתם לי מאוד!!!

ב6 בצוהורייםעא
אצלנו- בת שלוש, בת שנתיים ובת שנה כולן ישנות בשש.שירשור

2 הקטנות ישנות גם צהריים.

ב"ה, בע":ה.

גם אמא צריכה מנוחה.

לא רואה סיבה למה למשוך אותם יותר.

כדי שלא יקומו לי כ"כ מוקדם.... אהבה של אימא
הבנות שלי קמות בשש בבוקרשירשור

וזה מעולה כי בשבע וחצי כולנו כבר מחוץ לבית.

אז זה באמת מעולה לך... אהבה של אימא

אבל אנחנו בינתיים לא יוצאים לאף מקום על הבוקר..

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך