שאלה/דילמה-נענע בחסה

חניכים שלי בכיתה ד' ואני צריך לחזק את הקשר האישי שלי איתם.  אני רוצה לעשות את זה עם פעולות אישיות. כאילו, לעשות משו רק לחניך אחד. עד כאן סבבה?  סבבה!

הבעיה היא שברגע שאני עושה למישו משו שווה רק שנינו ישר כל החניכים ידעו את זה וירצו גם, אבל אני לא רוצה לשבת עם כולם לבד, יש חניכים שכיף להיות איתם ויש כאלה שלא הכי..

מה אתם חושבים שנכון לעשות??מבולבל

אם שיש לכם עוד עצות אז גם סבבה..

אם החלטת לעשות פעולות אישיות לכל אחד- אין מצבSimplePlan

לדלג על אחד מהחניכים כי "לא כזה כיף להיות איתם".
ואם ככה חשבת מראש - אז תעביר את תפקיד המדריך למישהו אחר, או שתתאפס על עצמך.

מסכימה עם יסכה.ט!הר
בהצלחה!
הבהרה-נענע בחסה

אני לא הולך לעשות את זה רק לחניכים שאני אוהב, אלא למי שאני חושב 

שצריך את זה ושזה יעזור.

השאלה היא אם בכלל לעשות את זה או לעשות משו אחר?

(אני לא מתכוון לשיחה אישית, את זה אין לי בעיה לעשות לכולם.. אני מתכוון למשל לשבת עם חניך על פק"ל או משו נחמד אחר שאת זה אני לא הולך לעשות עם כל אחד. השאלה היא אם לעשות משו כזה לכמה או שזה יגרום לקנאה ועדיף בכלל לא לעשות?)  

*הבהרתי את עצמי טוב??

אוקיי, בוא תסביר לי רק למה לא לעשות את זה לכולם?SimplePlan

כי אין מה לעשות, גם אם המניעים באים ממקום טוב- החניכים יקנאו, זה בטוח.

כי לא עם כל חניך בא לי לשבת על פקל ועוגיות(למשל)-נענע בחסה

אבל אין לי בעיה לדבר סתם ככה עם החניכים אבל אני אמור להיות באותה רמה של קשר עם כולם כי אם אני אעשה משו מיוחד יותר למישו כולם יקנאו או שזה טוב להיות ברמות שונות של קשר (כשעם כולם יש לי קשר סבבה)?   הבנת?

אשריך על היוזמה! לא נכנסת להדרכה לכיף..דתי לאומי

נכנסת לחנך נשמות למקום הנכון.. תתחיל ממי שיותר קל לך איתו ותעבור לכוווולם ותסתכל על כל חניך כנשמה שמחפשת כיוון. לא נכנסת בשביל הכיף האישי ולפעמים צריך לעשות גם דברים פחות כיפיים. בהצלחה!

דעתי הענייה:חג'דומט

א. אני לא חושב שהכרחי לעשות "פעולה אישית",אפשר גם סתם להתקשר לשאול מהמצב,לקפוץ לבצפר,לדבר איתו קצת אחרי הפעולה.

ב.כולם יקנאו? מצוין. זאת ההזדמנות שלך לקדם חניכים חלשים חברתית.

ג.זה ברור שיש חניכים שיותר כיף איתם ויש כאלה שפחות. אנחנו לא רובוטים. אל תקח את זה כדבר שלילי שיש לך. אבל,אהבה באה בעקבות נתינה,ולא הפוך כמו שבד"כ חושבים.

זהו לכרגע

אעע??SimplePlan

"כולם יקנאו? מצוין. זאת ההזדמנות שלך לקדם חניכים חלשים חברתית." ???

מה מקדם בזה?! 

איך זה מקדם?חג'דומט

אם חניכים שבד"כ דוחים ילד מסויים רואים אותו זוכה ליחס מיוחד מהמדריך זה משפר את המעמד שלו. בהחלט.

דווקא נשמע לי הגיוני וחכם. זה גיל שיש בו השפעות*בננית*

חזקות אם מישהו שמעריצים (המדריך..) מראה יחס חיובי לילד מסויים.

אבל כמובן בחוכמה, ולא ללכת עם זה רחוק מידי. אסור לגרום לאפליה קיצונית, אבל כן מותר וחובה לעזור לו.

וזה לא רק עניין של קנאה, גם להעלות את הדימוי עצמי של הילד.

אני ממש לא מסכימה איתך.SimplePlan

אם זה ילד דחוי חברתית - אם זה נראה להם שהמדריך מעדיף אותו - לא נראלי שזה יגרום להם לאהוב את הילד המסויים יותר. רק אולי לקנא בו, מה שיגרום ליותר דחיה.

לכן עושים את זה בשכל.חג'דומט

תחשבי רגע. 

אם ילד דחוי בחברה,מזלזלים בו.לא מחזיקים ממנו. ופתאום המדריך,שהוא כאליו הגדול והבוגר,מגלה בו עניין. זה גורם להם לחשוב שוב על דעתם על הילד ספציפי הזה.

ברור שלא בצורה בוטה. 

הוא דיבר על הראשון שהוא יעשה לו "פעולה אישית",אז הסברתי שיכולה לצאת תועלת מזהות הילד ה"ראשון".

אני עדיין לא מסכימה איתך, אז כנראה שאני לא מבינהSimplePlan

מספיק בחניכים בנים קטנים

^^ גם לי זה היה מוזר...אביה!!!

זה גם תלוי מה המצב של המזלזל.....יעלולית=]

אני לא רוצה להישמע פלספנית מדי, אבל לדעתי יש ילדים שמזלזלים בילדים אחרים סתם כי הם צריכים ילד כפות ויש כאלה שפשוט במקנאים ולכן הם יורדים על אחרים.......

דווקא בגלל זה כדי לעשות פעולה אישית אם כל אחד, בין אם זה כיף או פחות כיף

ובין אם הילד צריך את זה או לא צריך את זה.....

יש ילדים שאם תעשה איתם משהו אישי אתה תגלה משהו חדש עליהם ותכיר אותם יותר טוב,

ויש כאלה שזה לא יקרה, אבל זו הדרך הטובה ביותר לעבוד על המידות שלך...

על אחת כמה וכמה- על אהבת חינם

בהצלחה!

בדיוק רציתי לכתוב את זה^ זו שאלה של למה*בננית*

יש להם בעייה איתו.

אם זה כי הוא שקט ולא מהמרעישים, אז זה מומלץ.

אם זה מקנאה או כי הוא מעצבן אז צריך לחשוב שוב.. אולי לעשות משהו אחר בעניין.

אני בע"ה מתכוון לדבר עם כולם ואני בטוחנענע בחסה

שאני אגלה דברים חדשים על חניכים,

אבל אני שואל האם חוץ משיחה אישית עם כולם, האם זה נכון לעשות גם משו כיף עם חניכים מסוימים?

זאת השאלה שאליה לפחות התכוונתי..אז עכשיו אני מקווה שכולם מבינים למה התכוונתי אז יאללה תכתבו מה דעתכם..

נ.ב. עוד עצות לשיפור הקשר האישי תתקבלנה(=אני מרגיש ילד כאפות...בברכה...

אולי בכ"ז*בננית*אחרונה

כדאי פשוט לעשות את זה עם כולם? (ולפרוס את זה לאורך כל החופש הגדול או יותר... תלוי במס' החניכים).

נכון שזה קצת קשה לפעמים, אבל אולי זה כדאי וככה תוכל להכיר יותר טבו את אלה שפחות טוב לך איתם (:

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך