קרובה לייאוש
מבקשת את עזרתם המועילה עם הקטנה שלי:
הילדה בת שנתיים וקצת, כבר המון המון זמן (מאז שאני זוכרת...) לא יודעת להרדם. אין לי מושג למה ומה יש לה. רוב הסיכויים שאין לה איזו בעיה בריאותית, כי א- הבעיות צצות רק בשינה, וב- זה כל ערב, כל הזמן. לפעמים אני חושבת שזה שיניים, אבל - כל ערב? בדקתי גם אפשרות של תולעים. היא ילדה מאוד חכמה, המינוס בזה הוא שהיא גם יודעת איך לסובב אותנו. מלא לילות היא בוכה שכואבת לה הבטן. זה בבירורים ובדיקות, אבל אני חוששת שזו גם הצגה (כי כשאני מבקשת ממנה לסדר היא הרבה פעמים עונה - אני לא יכולה, כואבת לי הבטן... או כשהיא רוצה ממתק - כואבת לי הבטן, אני רעבה...). עוד הוכחה היא שבדכ היא ישנה מצוין בלילה, טפו טפו. אבל עד שהיא נרדמת...
יש טקס מסודר מאוד של השכבה, יש גם אח גדול שתוך כמה שניות/דקות מתחיל לנחור, והיא - "הסדין לא מסודר", "אני רוצה את הכרית של אבא" "את השמיכה של אמא" "תעשי לי אור" והכי גרוע כשזה מגיע לבכי - "איך לישון?" "אני לא יכולה לישון!"
זה שובר לי את הלב. בתקופה שהיא היתה נרדמת בקלות, זה היה פשוט עם בקבוק מים. עכשו גם זה לרוב לא עוזר, וגם ככה הייתי רוצה שהיא תפסיק עם הבקבוק. מילא אם הוא היה עוזר לה... הוא עוזר בשלב של אחרי ההתשה, נגיד אחרי שעה+ של בכי. בסוף היא לוקחת את הבקבוק ונרדמת. אין לי כוח לשבת לידה ככ הרבה זמן, אני גם לא מרגישה שזה עוזר לה. ניסיתי לשיר לה, לשים לה דיסק, לתת לה ספר לקרוא (עוזר לפעמים קצת להרגיע), ללטף אותה, לנדנד אותה - מה לא?
נראה לי שפירטתי מספיק. אשמח לעצות מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה, או - דרכים נוספות שאפשר לנסות לעזור לה להרדם. בעלי טוען שהיא פשוט לא רוצה מספיק לישון, ואני מרגישה שלילדה יש פשוט בעיה, שהיא לא יודעת להגיד ואנחנו לא מבינים.