אוקיי, תגיבו לי, זה רציניcookie_monster

תקשיבו ..

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי בחתיכת דילמה מעצבנת. עד ללא מזמן היה לי קשר די רציני עם ערבי. (שנייה, לפני הפרצופים המזועזעים) והוא היה בן אדם ממש טוב, ולא היה בינינו קשר רומנטי אבל זה היה סוג של 'בדרך'.. ואז דיברתי על זה עם מישהי והיא אמרה לי להפסיק את הקשר ונתנה לי כמה סיבות והחלטתי להקשיב לה וסיימתי איתו את הקשר, אבל זה בכל זאת מציק לי- כאילו, הוא היה בנאדם ממש טוב וחמוד והוא לא פגע בי אף פעם או משו ואשכרה סיימתי איתו רק בגלל שהוא ערבי.. זה לא נשמע לכם אפליה לא הוגנת?

אני אשמח אם מישו יגיב או יסביר לי, כי עדיין לא ממש הבנתי   0.0

ואם לא בא לכם לענות פה, תמיד אפשר לענות לי באישי ^_^

תודה

..............ניק בלי ראש

בס"ד

גם אם הוא לא היה ערבי היה אסור כי הוא גוי!

אני אנסה לענות בעדינות יעל נ

אממ - קודם כל כי הוא לא יהודי...

בדיוק כמו שאני לא הייתי מחפשת מישהו סיני / יפני וכו'... גם אם הם אנשים מאוד נחמדים,

מה לעשות שהם פשוט לא יהודים...

לדעתי יש משהו מאוד יפה בלשמור על העם שלנו ולא להתערבב בעמים אחרים... [וזה בלי להכנס למה שההלכה אומרת בנושא]

וגם - מה לעשות שערבים בהתחלה מאוד נחמדים ונראים הכי מקסימים שיש... ואז כשהם מרגישים בטוחים - ברגע אחד מתגלה מי הם באמת, ואז מאוחר מדי...

מה לעשות שזאת המנטליות הערבית, וכך הם רגילים לנהוג כבר זמן רב...

מוזמנת לשאול / להעיר / להאיר וכו'...

וממש סליחה אם פגעתי במשהו, זאת לא הייתה הכוונה

זה בדיוק הענייןcookie_monster

זה פשוט לא נראה לי פייר לשלול קשר עם מישהו *רק* בגלל שהוא גוי! (ערבי, במקרה הזה.. שמסתבר שזה  יותר גרוע..) אבל עדיין..

לא חסר סיפורים על ערביםליאורוש
שהיו נחמדים לבנות יהודית במטרה לחטוף אותן אח"כ.
גם אם הוא נראה לך אחרי בסדר שבעולם ונחמד, תזכרי *שיש* ערבים שהם עושים את זה למטרה הזאת.
ואם הוא באמת ירצה אותך הוא יעשה שינוי בחיים שלו, נניח יתגיר. אבל תדעי שזה כ"כ לא בריא להיות בקשר עם מישהו שהיסודות של שניכם כ"כ שונים.

אם את רוצה שאני ארחיב לך אז באישי.

אבל עשית מעשה נכון, למרות הקושי. גאה בך<3
גם יהודים יוכלים להתנהג ככה..מקום בעולם

אנחנו לא צדיקים תמימים..

כן, ולכן 67% מתיקי הרצח קשורים בערבים.צחקן

רק כי הם נורא נחמדים ויפים...

אז נכון. יש גם יהודים שהם לא בסדר, אבל זה לא נכון להשוות. הערבים הם 20% מהאכולוסיה ו-67% ממקרי הרצח בארץ - הרוצחים הם ערבים.

אה, והמוסלמים רוצחים בכל שנה מעל 100,000 איש רק בסכוסכים בינהם.

זה לא עניין של פייר.מוטיז

לאדם יש מסגרות שהוא משתייך אליהן, העולם מסודר בצורה של עמים וקבוצות שונות.

הנושא הוא קודם כל לא כי הוא נחות, אלא כי הוא שייך לקבוצה אחרת, ואת צווית, למען שימור הקבוצה שאליה את שייכת, להתחתן עם יהודי דוקא.

אין פה עניין של פייר או לא פייר.

בנוסף על זה, את אכן גם נעלית עליו, כי את שייכת לעם ישראל שבזכות אבותיו, שהיו טובים מאבותיהם של הערבים - הוא במעמד גבוה יותר מעמים אחרים.

קשה קצת לראות את כל הדברים הכלליים האלה כשיש קשר אישי עם אדם, ואכן, קשר עם ערבי לא היה אמור להיווצר מלכתחילה, לא משנה כמה הוא נחמד, והתורה קובעת כל מיני כללים כדי למנוע היווצרות של קשר כזה (לא אוכלים סעודה עם נוכרי בין השאר).

אז היה לך סוג של קשר כזה, וב"ה שהוא נגמר, את צריכה רק להבין שאין כאן עניין של פייר או לא פייר, הוא צריך לאהוב ולהתחתן עם בת העם שלו, לא עם בת של עם אחר.

וגם את, צריכה לאהוב ולהתחתן עם בן העם שלך, לא עם בן עם אחר. אפילו בלי קשר למעלה שלך כיהודייה, אלא רק בגלל שאת והוא שייכים לשני עמים שונים, שלכל אחד מהם אינטרסים ומטרות משלו.

זה מספיק..?

תאמת, אז זה מעלה לי את ההתמרמרות של :למה בכלל אניcookie_monster

יהודייה" ..

התמרמרות זה לא טוב...מוטיז

את באמת חושבת שאין מספיק יהודים נחמדים כמו הערבי שהכרת?

ואגב, אולי לא תתמרמרי על היותך יהודייה ותתמרמרי על כך שהוא ערבי?

את יהודייה והוא ערבי, אתם ממקומות שונים ואמורים להיות במקומות שונים. את היית מרגישה את זה בעצמך בשלב מסויים, היית רואה את ההבדלים הגדולים ביניכם, תרבותיים, מליון דברים.

ובכלל.. השאלה היא ש"זה לא פייר" או שאת פשוט רוצה בקשר הזה?

להיות יהודי זאת זכותסמיילי...
'עוגיפלצת' יקרה..(!!!!!)מייכ

בטח זו התמרמרות ריגעית..

אבל את יודעת..זה לא היתה בחירה שלך..

באת לעולם הזה נגד רצונך.. ונבחרת נשמה גבוהה.. נשמה יהודית..

עכשיו את ממורמרת כי עצוב לך שהפסקת את הקשר..

(כל הכבוד לך אני מצדיעה לך!!!!! בטוח היה לך קשה... אבל פעלת מהראש, ולכן זה טוב..)

תנסי מידי פעם להתבונן איזה יופי לך שאת חלק מהעם היפה שלנו..

תראי כמה ערבות ועזרה הדדית קיימת..

ממש אנחנו כולנו אחים..

תיזכרי כמה פעמים בשעת צרה כולנו יחד, גם אנשים שבכלל לא מכירים..

תראי תפנים היפות שלנו.. את הנער שקם לקשישה באוטובוס. את הנערה שמחייכת למישו עלוב... את הנערה שמפסיקה קשר כדי להישאר מחוברת לעם.... כדי להישאר עם הזהות הנכונה לה..

יש לנו עם מהממםם!!! אם פותחים תעיניים מתאהבים בו וככ רוצים להיות חלק ממנו!!!

אז אולי גם המצוות  מתסכלות אותך..

את יודעת, המצוות מחנכות אותנו להיות אנשים אחרים..

דוגמה ממש פשוטה: שמירת כשרות,, אם מחנכים ילד לשמור כשרות, ומישו זר מציע לו סוכריה, ואז הוא נזכר שבעצם זה בטח לא כשר.. אז גם אם הוא הושיט את היד, הוא מחזיר אותה.. (כן,, ככה ילדים בדכ עושים..) ו... כמה איפוק אפשר ללמוד ככה מילד.. ורק מילד יהודי..

וזה מצווה פשוטה..

כל מצווה מלמדת אותנו דברים בנפש, ומעלה אותנו בדרגה..

ובוודאי שציווי כמו לשמור על העם היהודי, שישאר יהודי וייחודי,, כי כן... יהדות זו דת גזענית, נכון. אנחנו נעלים יותר מאומות העולם. רמה אחת מעליהם..

ככה נוצרנו. לא עשינו זאת בכוונה נגדם...

נבחרנו לזה.. אנו העם הנבחר.. בחרו בנו.. 

ואדם צריך להיות מחובר למה שהוא.. לא להתכחש לזה..

מקווה שלא חפרתי סתם...

כתבתי לך מהלב ממש..

הלוואי שיהיו לך כוחות!!

המון כוחות!!!
 אני ממש מחזקת את ידייך!!!!

תבורכי ותשמחי..

תשובה מדויקת!! הערה קטנהשלומי20104
לא כי אבותינו יותר טובים מאבותיהם, אלא כי הקב"ה בחר אותנו לו לעם!!
אנחנו העם הנבחר, אם נרצה ואם לא!
"כי בך בחר ה' מכל העמים"
נבחרנו ונשלחנו לתפקיד!
לא כי אנחנו יותר טובים, כי אנחנו נבחרנו, אם נרצה ואם לא נרצה. "כפה עליהם הר כגיגית"
פרט וכללרואים רחוק

את צודקת לגמרי, מפני שאת ניגשת לכל הנושא מבחינה פרטית. את בחורה טוב, הוא בחור טוב, הקשר הבינאישי שלכם מצויין - אז מה הבעיה. באמת, אם הכל נמדד בקנה מידה הפרטי אז אין שום בעיה. 

אך הקשר הזוגי איננו עניינו של הפרט בלבד, אלא מהווה את רגע הצטרפותו של הפרט לבנין האומה, לבנין הנצח. אם החתונה היתה ענין פרטי, היה אפשר לחגוג בצנעה רק הזוג והמשפחה הקרובה. הסיבה שמזמינים המון אורחים היא מפני שהצטרפות עוד זוג לנדבך הדורות של עם ישראל היא שמחה של כולם, ולא רק של הדור הזה אלא של כל העתיד לבוא. לכן גם ההכרעה במי לבחור בתור בן זוג איננה יכולה להיות על פי שיקולים של הרגע בלבד, תוך התעלמות משיקולים ארוכי-טווח. גם אם הוא בחור מקסים שמעורר בך נקודות אידיאליות וטובות, עדיין צריך לשקול את הרווח מול ההפסד, ובזה פשוט שהשיקול הישראלי העל-דורי, הדואג לבנין של דורי-דורות, מכריע את הכף לעומת הרווח הנקודתי שהרווחת לכאורה בטווח הקצר.לכן כל הדיון אם הבחור הוא טוב או רע איננו נוגע לענין כלל. אדרבה, זה מסיח את הדעת מהנקודה העיקרית. 

כמובן בחברה המודרנית, בה החוויה הפרטית הרגעית מהווה נושא חשוב הרבה יותר משיקולים לאומיים, קשה מאוד להתרגל לצורת מחשבה כזאת. אך ללא הבנה זו באמת קשה מאוד להבין מה הקטע ומה נורא כל כך. 

מקווה שסייעתי במשהו להבהיר את הענין.

המלצה-קראי את הספר "בין שני הרים"תיפיאחרונה

יסביר לך הכל!

אתה טועה.מקום בעולם

אני גם לא בעד הקשר הזה. אבל זה שזאת המנטליות של הערבים זאת פשוט טעות!!
הם אשמים בזב שהם נולדו ערבים ולכן הם לא יכולים להיות אנשים טובים?!

אוקיישפית

אהמ...

אני מקווה שאני לא פוגעת או משו כזה ומה שאני אומרת עכשיו זה בכללי ולא דווקא על ההוא שאת מכירה

ברוב המקרים ששומעים על קשרים של בנות עם ערבים תמיד זה מתחיל בזה ש  "הוא כ"כ נחמד הוא באמת בנאדם טוב ולא רוצה ברעתי בכלל " וכדומה

ורוב הפעמים זה נגמר בבריחה מכפר ערבי נידח או יותר גרוע- הישארות עם בעל מכה (אני מדברת על מקרה שרוצים גם להתחתחן...)

ולכן לדעתי החברה שלך צודקת

ואת לא יכולה לדעת מהעומד מאחורי הנחמדות של הערבי

מסוכן ממש ממש!!!ציפור שיר

אם את רוצה לישמוע על סיפור ממש דומה רק אם סווף אחר!!!

תיכתבי באינטרנט: יד לאחים ותיראי מלא סיפורים אני צריכהלהיזכר בשם של מישהי,

שהיתה איתו משהו כמו 23 שנה ומה שגרם לה בסוף ליברוח (אחרי כל מה שהיה לפני כן )זה שהו נךן לה עונש להיות קשורה לעץ במשך כימעט 17 שעות ולא נתן אפילו לגשת אליה ולהביא לה לישתות!!
סיפור ממש אמיתי שהביאו אפילו את האישה הזאת לדבר בערב נשים בישוב שלי!!!

אני מכירה את הסיפור הזה... ועוד מלא סיפורים דומיםלולית10

ומזעזעים...

ותמיד הקשר היה מעולה והכי טובשיכול להיות בהתחלה...

אבל רק בהתחלה...

אחר כך- שלא תדעי מצרות...

באמת שאני מעריכה את זה שהפסקת את הקשר ומאחלת לך שד' יתברך יתן לך הרבה כוחות להתמודד...

ו- הכי חשוב!

אל תשכחי אף פעם שאת בת של מלך...!!!

'יהודים הם בני מלכים'...

בהצלחה צדיקה!!

את מדברת מהמקום הפרטי והאישי שלך.דתי לאומי

אבל מבחינה לאומית קיומו של עם ישראל תלוי באי ההתבוללות. תלוי בך! באיך הילדים שלך ייגדלו? יישארו יהודים? עם ישראל היה נמחק אם לא היה שומר על עצמו בדיוק כמו שקרה לשאר העמים.. 

התבוללות מול אפליה...לך דומיה תהילה

התבוללות יותר חמור. הרבה יותר.

את זה היא שמעה...ענבל

בס"ד

אני חושבת שהיא יותר רוצה הסברים למה

אני יודע.לך דומיה תהילה

כשזה משהו מסובך, אני יכול להסביר ולפרט.

אבל זה כל-כך פשיטא, לא יודע איפה להתחיל

בכלל...

תראי את הסרט בגיא צלמוות של סרטי בוגריםעזרה??

בערוץ שבע של תש"ע ותביני בעצמך למה לא ערבי....

היא תוכל להגיד לך שהוא לא כזה..טובי =][=

תמיד אפשר להגיד "לי זה לא יקרה" כי חמוד, והוא לא כמו האלה.

ובאמת יצא לי לשמוע פעם שיחה, שאמרו בה ש"יותר קשה להוציא לבנות את הערבי מהראש מאשר להוציא אותן מהכפר".

כי אם מתחילים להתעסק עם רגשות, אני בספק אם יהיו לעינין כזה תשובות.

ובאמת יש מקרים שבנות חיות באושר ועושר עם ערבי מהכפר..

(מה שכתבתי לא בה לעודד מציאות כזו. אני חושבת שזה פסול, ושזה אסור ממש. אבל אני סקפטית אם תוכלו לתת לה תשובה מספקת.. )

ולך, פותחת השרשור - כל הכבוד שניתקת איתו את הקשר! מעריצה אותך ממש. והלוואי ובסוף כן תמצאי תשובה.

בהצלחה ..

היא יותר צריכה תשובה ללמה לא גוי,ענבל

בס"ד

למה בגלל שהוא גוי היא לא יכולה להיות איתו...

אני חושבת שאם היא ניתקה איתו קשר היא מבינה שערבי יכול להיות גם לא נחמד...

אבל למה זאת לא אפליה שגוי לא יכול להיות עם יהודיה?

בגלל:נעמי7

אנחנו רוצים לשמור על העם שלנו שישאר בתור עם וזה אפשרי רק עם לא נתחתן וניתבולל(שהעם שלנו לא יקבע בגלל המדינה שבה אנו גרים כמו שאר העמים אלה בגלל אבותינו)וכעיקרון התשובה הכי טובה לכל השאלות היא: כי ככה ה' אמר

הניסיון מוכיחבחורצ'יק

שבתחילה הם מתנהגים כאנשים טובים,אפי' דומים ליהודים,,אפי' עם שמות יהודים-עבריים! אבל זוהי רק אחיזת עיניים.ב' הרי זהו ערבי=לא יהודי וקשר כזה אסור !

וזה כמובן חוץ מהסכנות העצומות..ואני מציע לבקר באתר כ'יד לאחים'..וכן לקרוא מכתב הרבניות (קישור) http://www.srugim.co.il/13219-%d7%9e%d7%9b%d7%aa%d7%91-%d7%94%d7%a8%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%a6%d7%90%d7%95-%d7%95%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%a2?di=1

קודם כל, כל הכבוד שהצלחת להפסיק! דבר שני- א"אנענע בחסה

גוי כי התורה אסרה ואסור לחפש סיבות למצוות.

טעמי המצוות אפשר(החינוך[במלעיל..],הרמב"ם וכו' עשו את זה) אבל לא בטוח שהטעמים שתקבלי יספקו אותך, אז את צריכה להבין שזה מה שהתורה ציוותה וגם אם לא מבינים צריך לעשות את זה, זה קשה אבל אין ברירה..

מי שלא הבין את ההבדל בין טעמי המצוות לסיבות למצוות וממש רוצה להבין מוזמן לאישי..

אא-חגי לנדסברג

א. יישר כח שהלכת בעצת חברתך!

ב. התורה אוסרת על קשר כזה.(גוי)

ג. מבחינה סטטיסטית(99.9% מהמקרים ששמעתי ושמעתי הרבה לצערי) הקשר הזה נהפך לאחר החתונה לקשר חד-צדדי שידוע לכולם(קרה גם לאלה שאמרו לו זה לא יקרה/הוא לא יעשה את זה /וכו')

ד. בהצלחה!

אשמח אם תקראי את זהNamy

חברה שלך אמרה לך להפסיק את הקשר כיוון שברב המוחלט של המקרים קשר מסוג זה נהפך להיות רציני יותר ויותר עד למצב בו נשים מוצאות את עצמן במקום שמעולם לא דמיינו שיגיעו אליו. ואף אחת איננה יכול לומר "לי זה לא יקרה" כיוון שבשלבים מתקדמים בקשר הרגש גובר על השכל שאומר - זה לא בשבילך.

יש הרבה סיטואציות בחיים שלנו שמצד אחד הלב אומר: "עשה את זה", "אתה מרגיש טוב עם זה אז תמשיך" וכ', ומהצד השני השכל אומר לנו "זה לא הייעוד שלך", "אתה יודע מה באמת חשוב"...

גם מצוות מחיית עמלק בה אנו מצווים להרוג אנשים, נשים וטף על לא עוול בכפם והלב אומר לנו -" זה מעשה אכזרי, איך אתה מסוגל לעשות דבר כזה?" , אך חז"ל למדו אותנו שמצוות מחיית עמלק נעשית כיוון שמדובר ברע גמור שאין לו תקנה ועלינו לבער אותו מקרבינו על אף כל הקשיים.

את צריכה להקשיב לשכל שלך שאומר -"אסור לך להתקשר ולהתחבר יותר אליו כי אחרי זה את תוכלי ליפול באיסורים הכתובים בתורתינו הקדושה" .

לכן, עלייך לאזור אומץ ולנתק את הקשר עם כל הקושי שבדבר ובעז"ה תזכי להקים בית נאמן בישראל -אמן.

היא כבר נתקה...לולית10
אוקי, אז...פייגליניזית

|וואי, איזה מזל שהייתי משועממת ונכנסתי לפורום לא לי, הגחה פרטית, רק בשביל לראות את השאלה שלך, הזועקת כל כך.|

אין כאן ענין של אפליה. זה לא בגלל שהןא "ערבי", זה בגלל שהוא "לא יהודי".

להיפך. 

את נולדת יהודית, קשורה בנפש מליוני אנשים ברחבי העולם, כי עמדת איתם בהר סיני.

נלחמת איתם בכל המלחמות, החל ביציאת מצרים, נכנסת איתם לארץ ישראל ונלחמת איתם בפלישתים. היית גם בין היהודים, בשושן הבירה. היית גם בגטאות, באוושוויץ. גם נלחמת במחתרות הבריטים, ובנית את הארץ.

את קשורה בעם, אשר שרד אלפי שנות גלות, וקם בתקומה בארצו. את חולקת עם אותם את אותו סוד כמוס שבזכותו רכולנו עוד חיים כיום. את חולקת עם כולם קריצה, רבת משמעות, שיכולה לעבור בינך, ובין יהודי אחר, על פני הגלובוס- במפגש חד פעמי וקצר. את בת לעם הנצח, עם שיש לו עבר הווה ועתיד.

אז קודם כל, למה שתחלקי עם מישהו שהוא לא כזה, את חייך?

שנית, את טוענת שיש כאן אפליה. שיש כאן גזענות.

תראי, אני אמשיל אותך, לפעילים בפסיפס התרבותי הלאומי, יהודים. (זה אירגון שדוגל בשיח פתוח בין כל התרבויות והדתות, זה ארגון שמתנגד לכל מחלוקת בין תרבויות, אגון בינלאומי). אותם יהודים פעילים- אינם שומרים תודה ומצוות. הם נלחמים שלכל התרבויות תהיה במה- אבל באותו זמן, במקביל- הם מובילים לדחיקת אחת התרבויות הגדולות ביותר בעולם- היהדות.

זה אותו ענין.

את חושבת שכשיתערבו זה בזה הכל יהיה שלום וטוב, ולא יהיה גזענות.

להיפך. אם תתערבי בעם שאינו שלך- את כביכול מבטלת את העם שלך ואת הנצח שבו- ומעדיפה אותו, על אף שהוא אינו בן לעמך. 

אדם שמתערב עם אדם מתרבות שונה- הוא זה שעושה אפליה. אפליה? כן.

אפליה לתרבות שלו. הוא זונח אותה, מעדיף את השני, על עצמו, על עמו.

תחשבי על זה. אני חושבת שהאפליה הגדולה ביותר- זה להתחתן עם בן לעם אחר.

ארוך,אך שווה קריאה!חיים שלמה
עשית בשכל!!!!אני והוא

טוב שנפרדת ממנו וזהו!!

בחור ערבי זה לא בשבילך וזהו!!! נקודה!

מבטיחה לך שתמצאי את האחד שלך- ושהוא לא ערבי!

בשמחה מוזמנת לאישי לכל דבר שהוא

יקירההדסדס

אם תקראי על סיפורי החילוץ של "לב לאחים" של נשים יהודיות מכפרים ערביים, לא תצטרכי יותר לשאול.

מעניין שכמעט כל יהודיה שהתחתנה עם ערבי צריכה להיחלץ משם, כי מכסחים לה את הצורה. היא הופכת להיות שפחה חרופה ומוכה של הבעל.

אותו אחד שלפני כן דיבר אליה בשיא העדינות ונתן לה את מלוא תשומת הלב וקנה לה דברים. אל תפלי למלכודת הזו.

התורה היפייפיה שלנו שיודעת בדיוק את הטבע שלנו מלמדת אותנו שבנות מושפעות מדיבור יפה וממחמאות, כמו שכתוב בשיר השירים:"נפשי יצאה בדברו". אישה ניקנת בדיבור (לא לחינם ההלכה אסרה ערבוב בין בנים לבנות. אין אפוטרופוס לעריות. זה משהו שהוא חזק ולכן צריכים הרבה גדרות והרחקות כדי לא להיכשל).

כאשר ל"בת" (בניגוד לבנים)יש דילמה בה היא מתלבטת בין המח ללב, הרבה פעמים היא מושפעת מהלב ולא מתייחסת למה של"מח" יש לומר בנושא. זה מאוד מאוד מסוכן. אנשים משלמים על החלטות כאלו כל החיים.

נראה לכאורה שהוא כמו כל אחד אחר. זה רק נראה. צריך לדעת, לפי הקבלה- ליהודי, בניגוד לגוי, יש נשמה אלוקית -"חלק א-לוק ממעל ממש". לגוי יש נפש ועוד חלקים, אך אין להם את החלק האלוקי הגבוהה של הנשמה שיש ליהודי.

יהודי היה מסוגל לרצוח רבבות ,כמו שעשו הנאצים ימח שמם בשואה, סתם, בלי שום סיבה? יהודי היה מסוגל לרצוח את אחותו כי היא  "חיללה את כבוד המשפחה", על בסיס יום יומי, כמו שהערבים עושים ?
(בימנו!).

לא סתם התורה קוראת לישמעאל "פרא אדם". אם תשימי לב, בדרך כלל בעברית שמים במשפט קודם "שם עצם" ואחר כך "תיאור ("כדור עגול, שמש חמה", וכו'), על ישמעאל היה צריך להיות כתוב:"אדם פרא". למה כתוב "פרא אדם"? כדי ללמד אותנו שהמהות שלו זה "פרא", האדם זה רק הצורה החיצונית שלו. הוא נראה כמו כולם ,אבל הוא פרא אדם.

ערבי מסוגל לרצוח בן משפחה בלי להניד עפעף.

תרימי טלפון- שיחה קצרה ל"לב לאחים", ותשמעי קצת מהסיפורים שהם נתקלים בהם ביום- יום!השם ישמור!

אחותי עובדת ברווחה בלוד- שם בגלל המגורים המעורבים יוצא גם לפעמים נשואים- השם ישמור. את לא רוצה לשמוע באילו מקרים היא נתקלת.

ערבי זה לא כמו יהודי!ואין לך מושג על מה מדובר. אני מאחלת לך שגם לא יהיה לך לעולם מושג על מה מדובר, ושלא יהיה לאף בת ישראל מושג במה מדובר.

ואם כל זה לא מספיק. תחשבי על הקב"ה- האבא האוהב והיקר שלנו, שפשוט מצווה אותנו לא לעשות את זה. אסור ליהודי/יה להתחתן עם גוי/ה, כי התורה ציוותה. 

תתחזקי בשיחה יום- יומית עם השם ותתחנני אליו שיאיר לך את העיניים ושישמור אותך- בת ישראל יקרה מזהב ,מפז ומפנינים. שלא תעיזי לעולם לשכוח את זה.

את בת ישראל יקרה מזהב, מפז ומפנינים! שהשם ישמור אותך, בתוך בנות עמו ישראל. אמן.

ככה כולם בהתחלהיוסלה קמצן (קדוש?)

אם את מכירה את הסיפורים של הניצולות מהכפר הערבי זה תמיד מתחיל ככה:

הוא נחמד, סימפטי, קשוב ואוהב אפ' יותר מיהודי וברגע שהיא (הניצולה) התחתנה איתו הוא פתאום התהפך לגמרי והתחיל להרביץ ולקלל ולקרוא לה יהודיה מסרחיה וכו'.

וזה לא מקרה אחד ולא שתיים, אלו עשרות מקרים שכולם מתחילים בערבי שנראה נחמד אוהב ובלתי מזיק בכלל.

עוד סיפור קטן שחבר טוב שלי סיפר לי, הם היו באיזה מסלול באיזור ירושלים והם דיברו עם שני ערבים וצחקו איתם והחבר'ה הערבים היו ממש זורמים ונחמדים. אחרי איזה חצי שעה הוא שומע אחד אומר לחבר שלו תראה איך כל היהודים השתלטו פה על המקום (כי הגיעו לשם קבוצה גדולה של מטיילים יהודיים) איך שההוא שמע את ה תפס איזה מקל והתחיל לחבוט באנשים.

וזה חצי שעה(!) אחרי שאותו אחד הריץ איתם צחוקים והיה נחמד וזה.

אין אמונה בגויים!

ועוד יותר בערבים שהם פועלים על פי הפיוזים שלהם

שתי תשובות ברורות וחד משמעיות:אני77

1.עצם ההתחברות למישהו (כל חבר, גם בלי קשר לבנים בנות, או לחתונה) צריכה להיות התחברות לשם קודש, וכבר נאמר "אל תתחבר לרשע", זה פשוט לא שייך. כל קיומנו בעולם נועד לבנות את מלכות ה', אז איך נבנה אותה עם אנשים שלא מעוניינים בה? (כאן ראוי להוסיף גם, שלמלכות ה' יש צורה מאוד מסוימת שנקבעה ע"פ התורה, וכל מי שכופר באות אחת מהתורה-מבחינתנו הוא כבר פסול, כי אינו מעוניין בבניין מלכות ה' כפי שעליה להיות)

כ"ש בן בנו של ק"ו, כשמדברים על קשר של נישואין, שהוא קשר שיש בו ברית, ושיוצר דברים, ובונה בית חדש, קיום חדש בעולם, ולא ראוי לבנות בעולם קיום חדש, אם זהו בית שלא ישרת את מלכות ה'.

אגב, מהסיבה הזאת, ראוי לפסול כל אדם שלא מעוניין להיות אדם קדוש, גם יהודי. ובאמת אני תמה מאוד על אותם זוגות מגוחכים של חילוני ודתיה או להיפך.

(נכתב מתוך הנחה שהבחור אינו חסיד אומות העולם, דהיינו שמקיים 7 מצוות, מכבד את עם ישראל, ורוצה בתקומתם בארץ, לשם התגדלות כבוד ה'. אמנם, גם אם ההנחה מוטעית, עדיין יש בעיות אחרות.)

2. הקב"ה צווה עלינו שלא להתחתן עם הגויים. למה?

אפשר לתת לזה סיבה הגיונית ונימוקים מנימוקים שונים, אבל קודם לכל-זו גזירת המלך.

כמו שלא אוכלים שפנים, וכמו שמניחים תפילין, וכמו שלכהן גדול אסור לשאת אלמנה, וכמו שאסור להתחתן עם ממזר, ככה לא מתחתנים עם גויים. נקודה.

אם את רוצה לשמוע טעמים למצוה, תבקשי ואתן.

(נראה לי ראוי בהקשר זה, להסביר הבדל מהותי בין יהודי לגוי, שהבדל זה גם יכול לשמש כטעם למצווה, אם כי ודאי ישנם עוד טעמים, וזה שעם ישראל כרת ברית מיוחדת עם אלקים, ואלקים קידש אותם וייחד אותם לו, ולכן הם שונים שוני מהותי מכל שאר בני האדם שיש בעולם, כי הם בני בריתו של אלקים, והגויים, אפילו חסידי אומות העולם-לא.)

בין שני ערים...הנסיך הקטן.

קראתי ספר שנקרא "בין שני ערים" והוא מספר על 5 בחורות שהתחברו לערבים. 

בכל המקרים הערבי היה חמוד, מתוק, לא התנהג כמו שאר הערבים אבל ברגע שהם התחתנו/עברו לגור יחד הצד האמיתי של הערבי התגלה והן מצאו את עצמן ב"כלא" שהם בנו לעצמן.

כדאי לך מאוד לקרוא את הספר הזה....נראלי שהוא יעזור לך קצת....

מקווה שעזרתי!!

תיראי!shira935

אנ י יגיד לך משהוא! אני גרה ליד משפחה שאחראית לחלץ נשים שהתחתנו אם ערבים ומגיעות אלינו לשכונה נשים ומספרות לנו דברים כ"כ מזעזעים בידיןק כמו שאת אמרת בהתחלה הבחורים היו נפלאים ברמות!!!!! וכשהגיעה החתונה הגיעו גם המקלות על הגב והאיסורים לצאת מהבית בלי להגיד לאותו ערבי שפעם היה נחמד!... מקווה שעזרתי...

אם סבתא שלו תכין עוגיה... תטעמי?ב.ש.
עבר עריכה על ידי ב.ש. בתאריך כ"ט בסיון תשע"ג 15:13

אולי השאלה הזאת נראית הכי גזענית שיכולה להיות. אבל...

התורה אומרת שחור על גבי קלף. אסור.

הסיבה היא לא בגלל שזה מביא לידי קירבה (מה שכבר קיים במקרה שלך).

הסיבה האמיתית היא כי זה עלול להביא לידי קירבה.

אז התורה אומרת נחרצות שיש בכך איסור לאכול מהעוגיה הנהדרת שסבתו הכינה (שמא...אולי...יכול להיות ש...). האם יש בכלל ספק בהלכה לגבי המקרה שלך??? (שאלה רטורית לחלוטין)

הדין עם העוגיה נכון לגבי הערבי שאת הכי שונאת בעולם. איסור מחשש קירבה.

ואם הוא אדם טוב? בחור נחמד? מה יהיה הדין אז?

(רמז לתשובה: האיסור הרבה הרבה הרבה יותר חמור!)

כמובן את לא צריכה אותי בשביל לדעת את זה. את יכולה לשאול את הרב הראשון שעולה לך בראש והוא יגיד שאסור.

לסיכום, כשאוכלים חזיר אין זה משנה מה את חושבת על החזיר אם הוא טעים או לא.

החזיר, כמו שאת יודעת היטב, יישאר חזיר לעולם...

לא, מנהסתם אני לא אוכל.cookie_monster

אבל אם כבר חושבים על זה- כל הקטע של לא להתקרב לגויים.. מילא אני מתרחקת מהם (שבמקרה שלי זה לא כלכך אפשרי כי רוב המשפחה שלי גויים) למה הם צריכים לסבול ריחוק או התנכרות? ולא רק הקטע של הערבים, גם בכללי. זה נשמע לי פשוט.. לא בסדר.

יכול ליהיות אני טועה

הגיוני

תגובה:ב.ש.

יש איסור קירבה. אין חיוב התנכרות.

ונשמע לך הגיוני לחייב אותנו לקיים מצוות פטר חמור?

כנראה מה שאנחנו חושבים לא כ"כ משנה.

איסור זה איסור. מצווה זו מצווה.

כמו שכתבתי המחשבה שלנו לא תהפוך את החזיר לפרה.

(ערכתי את ההודעה הקודמת. מוזמנת לקרוא)

כי את שונה מהם. שונה מאוד.אני77

את הרבה יותר קרובה לאלקים מאשר הם.

את מתפללת לאלקים, את מברכת את אלקים על כל דבר. הם במשך כל חייהם לא מדברים איתו בכלל...

את מקיימת מצוות שלו. הם לו.

את חיה חיים אחרים לגמרי מהחיים שלהם, ולכן את צריכה לחיות בחברה קדושה, כי את קדושה, כי את בקשר עם אלקים, כי את מחויבת לו, והוא מחויב לך. הם לא. (אפילו אם הם נורא נחמדים-הם לא קדושים)

אחת מהברכות של בלעם לעמ"י היאהדסדס

"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".

עמ"י משול לשמן. סינית פעם לערבב שמן עם נוזל אחר? לא מתערבב. ככה עמ"י. 

הקב"ה אוסר זאת. ושימי לב שדוקא כשעמ"י ניסה להיות ככל הגוים ולהידמות ולהתערבב בהם, הגויים הזכירו להם שזה לעולם לא אפשרי, ע"י רדיפות ושמד.

כשהיהודים זוכרים זאת לבד, אז הגויים לא צריכים להזכיר להם- להיפך, הם מכבדים אותם ופוחדים מהם.

הקב"ה קורא לתופעה הזאת "עצה טובה". זאת עצה טובה ,כדי שעמ"י לא ייטמע בין הגויים בגלות.

תקשיבי חמודה. ביהדות- לא הכל נמדד ע"פ לא פייר/בסדרדרומית שמחה

בעיננו.

זה כמו שלמשל תאמרי - זה לא פייר שצריך לשמור שבת, זה לא יפה לעומת שאר ימות השבוע, למה שאת שבת אני אשמור ואת שאר הימים לא?

וכו' - לא הכל ביהדות נמדד לפי התחושות המחשבות והרגשות שלנו.

לדעתי שווה לך להעמיק באמונה, ביהדות, במשמעות המושג קדושה, עמ"י וכו' - ואז ממילא יהיו לך תשובות.

בהצלחה!

ואם ח"ו תהרהרי לחזור לשמור על קשר - תכתבי לפני כן כאן שוב או שתשלחי לי מסר - אשמח לדבר איתך ולהרחיב. עד כה ניתנו כאן תשובות מספיקות אז אין טעם שבשלב הזה גם אני ארחיב...

רוב המשפחה שלך גויים?פייגליניזית

כל בוקר אנו אומרים "נשמה שנתתה בי טהורה"זושא רעב

לעם ישראל (בשונה מהגויים) יש נשמה טהורה,  ולכן לנו יש  613 מצוות לגויים רק 7.  אנו "עם סגולה",  עם שמסוגל להתרומם לקדושת התורה  ותרי"ג  מצוות.   לגויים אין את היכולת הזו,  אין להם נשמה כזו.

התפקיד של עם ישראל הוא להיות עם  מוסרי רוחני וקדוש, שיהווה את המצפן  הרוחני מוסרי לעולם,  שיכול להביא ברכה לעולם.

ע"פ ציווי ה'  - אסור ליהודי להתחתן עם גוי  (בלי שום קשר כמה הוא נחמד),  שכן לפי מדרגה הרוחנית שתמונה בך (גם אם לא יצאה לפועל באופן מלא),  לפי תפקידך בעולם לרצון ה' -  הגוי לא מתאים לך  ואת לא מתאימה לו.

מי שמתחתן עם גוי הוא "מתבולל",  הוא מבלבל את סדר העולם,  הוא מערבב את העמים  ופוגע ביכולת של עם ישראל להיות עם מיוחד מוסרי וקדוש, עם שביכולתו להביא את העולם לידי טוב,  לידי תיקון.

נכון ,  ה' בתורה מצווה עלינו להיות  "ממלכת כהנים וגוי קדוש",   "עם סגולה" - אין הכוונה שאנו גזע  עליון שכולם צריכים להיות עבדים שלנו.  אלא  הכוונה היא  שיש לנו תפקיד  גדול ונשגב, יש לנו יכולת ואחריות גדולה להביא מוסר וברכה לעולם.  ורק דרכנו הם יכולים להופיע.   כמשל  - רק עם ישראל,  כשהוא חי באחדות  בארץ ע"פ  תורה ומצוות - הוא יכול  לפתוח את "ברז"  השפע  לעולם. 

וחיי עולם נטע בתוכנו -  בהצלחה!!!

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.חג'דומט
איזה גברים!צעייר

כל פעם אני קורא את הפורום ונדהם מהרמה.. הפעם התעליתם על עצמכם! (מחילה מהבנות על הכותרת.. ככה אני רגיל לדבר..)

תקראי את הספר "זעקה ללא מענה"שיר סונג

יש שם בדיוק את הדילמה הזו. ותשובה מדהימה לזה.

(בכלל זה ספר שיא היפה, למי שאוהב את הסגנון. זה סיפור אמיתי)

תודה, מי כתב?cookie_monster
נחמה קרמר.מתואמת
תשובהמרדכי

בס"ד

אני רוצה לראות את אותו ערבי איך הוא היה מגיב עם אחותו הייתה יוצאת עם יהודי. זה היה סופו של אותו היהודי.

ישנו אדם יקר בצפת בשם אברהם סיני, אותו אחד היה לפני שנים איש חיזבאללה שלא נכנס לכל סיפור חייו (המעניינים) אבל כיום הוא התגייר והוא מעביר שיחות. ובשיחותיו הוא מדבר על הנושא הזה והוא מספר על כך שישנה תחרות (גלויה) בין הנערים והבחורים הערבים מי יביא יותר יהודיות הביתה. הם מבינים שרק על ידי זה הם יצליחו לשבור את העם היהודי, על ידי כך שהם מתקרבים אל הבנות. לכן מצווה אותנו התורה להתרחק מעמי הארץ שמא יחטיאו אותנו ויגרמו לנו להתחבר אליהם ובסופו של דבר להתחבר אליהם.

ואיך הם עושים את זה?

הם בהתחלה ממש נחמדים, מפנקים, ממש מושלמים. ולאט לאט הלב נמשך ונמשך עד שבאיזה שהוא שלב הם עוברים לגור ביחד ואז מתחיל הסיוט של אותה יהודיה. פתאום היא כבר לא מקבלת תכשיטים, היא כבר לא זוכה ליחס חם ואוהב. היא היית שיפכה בבית ושיפכה להולדת ילדים. וכל חיי הזוהר שהיו לפני כבר נשכחים מכמות המכות. גם הערבים (בעלים) של הנשים שמספרות את הסיפורים האלה לאחר שהן שבו מהתופת מספרות גם על בחור חם ורגיש וטוב לב שהפך בבת אחת להפך הגמור.

אני יודע שזה מחריד, אבל ישבתי השבוע עם עוד 2 חברים והגענו למסקנה שישנו סיכוי גדול שהרוצח של אביתר בורובסקי הי"ד שנרצח בפיגוע בצומת תפוח הוא יהודי. כן, קראתם נכון, אחוז הערבים שהם בעצן יהודים גדולה, והם אפילו לא יודעים שהם כאלה. הן גדלים לשנאת יהודים, לשנאת עם ישראל, העם שלהם שהם לא יודעים שהם כאלה. אם האמא תעז לספר, זה יהיה סופה.

את יכולה לראות בסרטון המרגש הזה את מ' שהייתה נושאה במשך 28 שנה לערבי והביאה לו 8 ילדים מה היא מספרת ולראות שהילדים בכלל לא ידעו שהם כאלה (יש את הסרט המלא על העניין שאותו אני מחפש כעת)

קשירה לעץ מבוקר ועד לילה שווה את האהבה אליו? מכות השפלות שווים את כל טוב הלב שלו עכשיו?

חייבים ללמוד מהסיפורים ולראות שגם להן הכל בהתחלה היה מושלם וכיף עד ש... זה הפסיק והיה הפוך.

אני מציע שתפני לארגון יד לאחים או לארגון להב"ה  שניהם מתמחים בנושא הזה והם יסיברו את העניין טוב (עדיף לארגון להב"ה, כי הם עוסקים יותר בלמנוע ואילו יד לאחים בלהוציא) בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות גם לרב / ראש המקום בו את לומדת ולדבר איתו על הנושא, זה גם יכול מאוד לעזור וגם להמשיך להתייעץ אם אותה החברה.

בהצלחה!

התרבות שלהםbatsheva100

התרבות אצל הערבים הוא יחס משפיל לאשה.

לכן, זה לא ספציפי לבנאדם הזה,

אף אחד לא אומר שהוא רשע,

אבל התרבות הערבית מחנכת אותם להתעלל בנשים שלהם.

מה לעשות.

אז בהתחלה הם נחמדים..

וחוץ מזה שאת שווה הרבה יותר ממנו.

...אין עליו

א.אני ממש מעריך אותך.כל אחד שמקבל הניסיון בחיים יש לו את הכוח להצליח.כנראה שלך יש המוווון כוח להצליח!!!!

ב.אני מתנדב במד"א ויש שם כמה נהגים בדואים.הם ממש נחמדים.נכון יש אנשים מאוד נחמדים גם כשהם גויים.

אבל זה סותר שאני לא יתחתן עם אחת בדואית וזאת משום שאנו ככ שונים.במהות שלנו.יש לעם ישראל תפקיד מסוים בעולם ולגויים יש תפקיד אחר.

מכיון ששבת עוד שניה אני ירחיב יותר במוצ"ש

שב"ש

זה מתחיל בליטופים ונגמר במכות רצחקארין92

לכי תבקשי לשמוע סיפור אחד מיד לחים, ר אח.. תשמע ממישהי שהייתה כלואה באיזה כפר במך שנים וחטפה מכותרצח כל החיים.ועל ההתבוללות  שבזה  אין בכלל מה לדבר. דור של טיפשים.

חזקי ואמצי על ההחלטה הטובה (גם אם היא קשה) שעשית -פיגא

בעז"ה

מגיע לך לקבל את העיצות והסיוע הכי מקצועיות שיש!

תוכלי לפנות אל להב"ה או אל יד לאחים

קישור לאתר להב"ה -

http://www.leava.022.co.il/BRPortal/br/P100.jsp

קישור לאתר להב"ה, כדי ליצוא איתם קשר -

http://www.leava.022.co.il/BRPortal/br/w?c=cp:forms,sx:1,p:121

קישור ל"יד לאחים" -

http://www.yadleachim.co.il

טל' חינם אל "יד לאחים", זמין תמיד  1-800-620-640

יישר כח עצום שניתקת את הקשר!  וגם חיבוק!

קודם כל עשית את הצעד הנכון!!!חייוך

להיות בקשר עם ערבי אפילו שנראה האדם הכי טוב שבעולם רוב הסיכויים ב-99% שזה לא יסתיים בטוב! להתרחק כמו מאש, זה ממש שומר נפשו ירחק!!!

דבר שני אם גם עכשיו את עדין לא מבינה מה לא בסדר בזה, או שיש לך לפעמים הירהורי מחשבה שאולי זה לא בסדר מה שעשית תצרי קשר דחוף עם יד לאחים הם ממש יעזרו לך וגם תוכלי לראות מקרוב למה עשית את הצעד הנכון!!!
בהצלחה רבה

ראשית אני מברכת אותך על האומץ העז שיש לך את מעלנוות בית

בס"ד

כולם

אניח לא אומר לך מדוע לא, אבל מאוד מאוד הייתי מבקשת ממך ומכל מי שקורא/ת את התגובה שלי נא לקרוא את הספר בין שני הרים, ואז תביני מדוע לא,אפע"פי שהוא מאוד חמוד כדבריך עד ש......

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך