בגדים-
בגדים[חצאית,חולצה,מכנסיים,אורך...צבע..]
מראים על הבן אדם?
ואם אפשר לפרט..
אשמח!
תודה
בגדים-
בגדים[חצאית,חולצה,מכנסיים,אורך...צבע..]
מראים על הבן אדם?
ואם אפשר לפרט..
אשמח!
תודה
*בננית*אז בעז"ה שבוע הבא..![]()
שבת שלום צדיקה![]()
אם כן אז היית צריכה להבין כבר... ואם לא אז תגידי ואני אספר לך על מה הוא מדבר...
שלמה המלך. פתאום נודע לו על כפיל שממש ממש דומה למלך והוא שלמאי הסנדלר.
שלמה קורא לשלמאי לארמון והוא מחליף איתו בגדים. שלמה רוצה לראות אם הבגדים שהוא לובש מראים על אישיותו ואם יאמינו לו שהוא המלך אפילו בבגדים אלה.
שלמה הולך לשכונה בה שלמאי גר ורואים סיטואציה בה מלכת שבא באה לארמון ושאלת חידה ושלמה אומר מיד את התשובה וכולם אומרים לא מאמינים לו הם חושבים שהוא סתם זרק תשובה ושלמה אומר להם שהום המלך שלמה והם לא מאמינים לו...
קיצר, שלמה מבין שהבגדים כן קובעים את אופי האדם , אם אתה מלך תלבש בגדים של מלך ואם אתה סנדלך אז תלבש בגדים שמתאימים לסנדלר..
ברורשכשרואים מישהי בכיתה את לא תשפטי אותה עפ''י הלבוש שלה אבל בכללית כן הלבוש כן מראה לנו מי האדם שלפננו..
הבנת? מקווה שעזרתי
היחס של החברה אליו, ולא תמיד החברה שופטת בצדק.
יש אנשים שעוברים שינויים בחיים לטוב ולרע... ולא בטוח שהבגד שהם לובשים באותו רגע מראה על הפנימיות שלהם...
יכולה להיות בחורה שמתלבשת צנוע אבל לא צנועה בכלל,יכול להיות בן עם ציציות וכיפה גדולה שמדבר לשון הרע ולא קם לתפילה. לצערנו זה אפילו נפוץ..
מה שכן- זה בהחלט מראה על האמירה של הבן אדם. מי שמחליט להתלבש ככה אומר בזה משהו (כתבו על זה בצהר שבת שעברה). אבל לי יצא אישית לדעת איך שלבוש יוצר רושם הפוך מהאישיות לטוב ולרע..
"חוץ מראה על הפנים"- סגנון הלבוש שלנו, ההקפדה שלנו על כל מה שצריך וכו'.. משקפים ומראים מי אנחנו, ומה הדרך שבא אנחנו הולכים.
להכליל ולהגיד שאם מחר אלך עם ".."ו".." וכו'- אני נחשבת לאיקס- קצת נסחפנו,
אבל בהחלט מוכיח שיש לי לדרך הזאת משהו, שאני יותר מתחברת והולכת בה.
(לא אמרתי שזה רע או טוב.)
מזתומרת "מדבר לשון הרע ולא קם לתפילה"?!כל בנאדם נופל בכל מיני דברים בחיים.
אז הוא נופל בלשון הרע,זה לא קשור לבגדים שלו.
ואני לא מסכימה בכלל בכלל שלבוש מראה הפוך מהאישיות..תכיר אותי ותבין עד כמה זה לא נכון..(גם לי מותר לעוף בלי לדעת לעוף..
)
זה כל כך הכללות!!!!
אני כתבתי שיכול להיות! כן! יש הרבה חבר'ה עם ציצית שלא מקפידים על הרבה דברים! או בנות עלק צנועות שמעולם לא ראיתי יותר שחצניות מהן! אז החיצוניות לאו דווקא מעידה על הפנימיות. לפעמים כן ולפעמים לא!
יש מקרים ויש מקרים.. וכדאי להשאיר לחיצוניות את המקום הראוי לה ולא להפוך אותה לחזות הכל. (תרתי משמע
)
את הצד החיצוני שלך אתה רוצה להראות לעולם.
לכן, הג'ינס המשופשף הוא חיצוני, אבל זה בדיוק מה שאתה רוצה להראות.
כנ"ל לדגמ"ח, לזקן ולשיער ארוך, לא להיתפס לדוגמאות.
הוא יכול לעשות רושם, אבל לא צריך לתת לרושם לבלבל יותר מדי.
בגדול גדול גדול- כן. זה מראה פלוס מינוס מי אתה.
בחורה דוסית תלבש חצאית שמכסה את הברך.
מישהו עם כיפה סרוגה מצמר- ככל הנראה מתנחל.
אישה עם פאה- חרדית,
ובחור עם תספורת "ר' " הוא כנראה ערס..
א-בל,
יש גם סגנונות לבוש שאוהבים.
נגיד אני, יחסית מתלבשת ממש אולפניסטי.
חצאיות של פרינס, לפעמים עם תחרה למטה, גופייתמנון+חולצתבסיס+עליונית+פשמינה לפעמים, טבע פתוח.
ביחד עם זה ישלי לקים בכל הצבעים, צמידים של עמותות/קבר יוסף/חברון, שרשרת "קמע" של ברסלב.
מי אני בתוך כל זה?
גם דוד שלי-
בנאדם מאוד "בייניש". בדעות שלו הוא אמור להיות לבוש עם חולצה מכופתרת, עט תקוע בכיס, כיפה שטוחה גדולה, גמרא תקועה בפרצוף.
אבל הוא לא-
הוא מתלבש כמו נער גבעות-
חולצת "וי" של אותנטי, בשבת הוא עם מכנסיים לבנות רחבות כאלה, כיפה מצמר, מסתובב עם תיק צד סרוג שתקוע בו חליל צד תמידי.
הוא עכשיו בקטע של שידוכים וזה.. ומציעים לו רק בנות "נוער גבעות" כאלה.. כי ככה אנשים מכירים אותו.
אבל ככה הוא היה פעם. עד כיתה י"ב ככה שלו..
פשוט הלבוש נשאר, והבנאדם השתנה.
אז אם זה אומר משו על הבנאדם?
לא בהכרח.
אבל זה כן מראה בכלליות קו מחשבה..
סליחה על החפירה
לא התכוונתי..
מותר לך
מרב.זה בדר"כ ככה,
לדוגמא-
אשה שלבושה בצניעות לא תמיד באמת צנועה.. כי צניעות לא מתבטאת רק בלבוש,
אבל אשה שלא לבושה בצניעות בד"כ היא גם לא צנועה בשאר התחומים...
ואם התכוונת לסגנון לבוש שמשייך למגזר מסויים אז זה לפי דעתי גם נכון...
נגיד אשה שתלבש פאה, חולצה מכופתרת חצאית קפלים ונעליים שטוחות מייד נשייך אותה לציבור החרדי...
ואם היא תלך בפריצות מיד נשייך אותה לציבור הלא שומר תומ"צ...
בהחלט כן. אדם לובש את מה שהוא רוצה לבטא
לדוגמא אדם מכובד כמו ראש ממשלה לא ילך עם ג'ינס וטריקו אלא מעונב וחנוט
וילדה קטנה לא אמורה לבוש נעלי עקב והדוגמאות עוד רבות
ישנם אמנם מקרים יוצאי דופן שבהם האדם כאילו "מחופש" ולובש בגדים שלא באמת מבטאים את פנימיותו אך זה באמת חריג
ב"ה
שאני פשוט לובשת את הבגדים שקטנים לאחותי, ולא באמת משנה לי מה זה.
אבל אנשים שופטים אותי לפי זה. אין מה לעשות,
לפעמים בנאדם לובש גם בגדים שמתאימים לסביבה שלו ולא את מה שהוא אוהב באמת,
או שהוא לובש את מה שהוא והסביבה שלו התרגלו שהוא לובש.
(ואני יכולה להעיד על עצמי שכששמתי בפעם הראשונה את הצמיד ברגל לקח לסביבה שלי זמן להתרגל, חברות ששמו לב לזה היו די בהלם כי אני נחשבת לדוסית של הכיתה.)
לכל אחד יש סגנון- אבל זה רק קונוטציה. חוץ מזה- אין למשמעות של הבגדים- לדיעות- כלום. וכלום.
אני נחשבת שיא הדוסה,והתחלתי לשים לק..
ומה שחששתי זה שבגלל הלק אנשים יחשבו שאני יותר פרחה או משו בסגנון.. וגיליתי שלא 
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.