מ'עולם קטן' של השבת. מה אומרים?איתיאל קריספין

מרשות הדיבור...

מה אומרים (לא רק חברי בנ"ע....). אני ממש מסכים (הייתי גם בועידה)

שכוייח! מסכימה.*בננית*
לא מסכים.מגוחך גם לכתוב את זה בלי להביא את הנוסחדתי לאומי

אז הנה הנוסח המלא של החלטת הועידה הכ"ג של בני עקיבא:

"מתוך הכרה בהיות התורה נשמת האומה, נוטלים בני הציונות הדתית חלק בבניין עולם 

התורה וכן בביטחון המדינה ובחוסנה. תנועת בני עקיבא תובעת מממשלת ישראל לפעול 

לכך שכל מגזרי החברה ישתתפו בשירות לביטחון המדינה ולחוסנה, תוך כדי אחריות 

לאומית לעולם התורה ומתן אפשרות לציבורים שונים לקיים את אורחות חייהם"

בעייני זו קריאה ממש הוגנת ונוכח המציאות היום אי אפשר להתעלם ממצב שבו ציבור גדול מדיר עצמו מהשתתפות בעול הביטחון, מלחמת המצווה, טעטא, זו מלחמת מצווה!

הרב צבי יהודה זצ"ל פסק שגם לבחורי ישיבות אין פטור ממלחמת מצווה ואין פטור משירות בצה"ל, נקודה. יש מקום לשירות מקוצר, ויש מקום לדחיית השירות ע"מ להתגדל בתורה. אבל הרב צבי יהודה לא הסכים לפטורים, רק ל"דחייה".

כך אמר הרב דרוקמן (שהצביע בעד) בוועידה.

בכלל אני חושב שאנחנו לא צריכים להתבייש לומר את האמת שלנו!

כן, דווקא מתוך "הכרה בהיות התורה נשמת האומה" (כמו שנכתב בהחלטה) ובערך לימוד התורה,

אנחנו צריכים לומר בקול ברור שעל פי תפיסתנו ותפיסת רבותינו את התורה שירות בצה"ל הוא חובה הלכתית ומוסרית והימנעות (אידאולוגית) מכך היא מעשה לא נכון (בשפה רכה מאוד).

הרי אם זו התורה בעיננו, למה אנחנו מתביישים לומר את זה בקול ברור? 

מתוך הכרה בהיות התורה נשמת האומה, נוטלים בני הציונות הדתית חלק בבניין עולם 
התורה וכן בביטחון המדינה ובחוסנה. תנועת בני עקיבא תובעת מממשלת ישראל לפעול 
לכך שכל מגזרי החברה ישתתפו בשירות לביטחון המדינה ולחוסנה, תוך כדי אחריות 
לאומית לעולם התורה ומתן אפשרות לציבורים שונים לקיים את אורחות חייהם
מסכים ביותר!חג'דומט
מסכים...געגוע..
ל'דתי לאומי'...איתיאל קריספין

נכון, גיוס זה חלק מהתורה וזה עניין גדול וחשוב, אבל הדרך מהאמונה בזה לדרישה מהשלטון לכפות גיוס (זה מה שיוצא מסיבון המילים בנוסח) רחוקה.

לא צריך להתבייש לומר את אמונתינו, ההיפך, צריך להדגיש אותה, ואפילו אפשר לקבל החלטה ליצור שיח עם החרדים, אבל לכפות ולדרוש מהממשלה כנגד לומדי התורה. ?!!! לפי דעתי הרבה מהדיונים בועידה בנושא גיוס חרדים (ורק בנושא זה) לא בא מאידיאל טהור אלא מפוליטיקות...

למה שלא נדרוש מהממשלה לתת את הדין עם מי שפוגע במדינת ישראל ובארץ ישראל ע"י רצונות ל'2מדינות ל2 עמים' וכדו'?

למה שלא נדרוש מהממשלה לתת את הדין עם כל האזרחים שמסמנים מוצרים מההתנחלויוית?

על זה יש מה לדון אבל לפגוע בלימוד תורה?????!!!!!!המום גם אם לא מסכימים וזה מתוך דעת תורה אז לא צריך ולא נכון לכפות...

בברכת חברים לתורה ועבודה...

טענות לא שייכותדתי לאומי

יש המון עוולות, כל הדיבורים על למה שלא נצעק על דברים אחרים זה נטו התחמקות עצם הנושא, לדעתי בגלל רגשי נחיתות מול העולם החרדי על פאותיו וגלימותיו. שוב, מתביישים באמת שלנו אז מחפשים תירוצים...

לכן ממש לא שייך לגלוש לנושאים אחרים. שדרך אגב האמירה של בנ"ע מאוד ברורה. וגם בין ההחלטות הכלליות כן דובר על נושאים כאלה "הוועידה מברכת את כל בני הנוער הפועלים בחברה הישראלית מתוך אמונה ונחישות לבניין 

העם והארץ" או "הוועידה שולחת את ברכתה למתיישבי גוש עציון במלאת 07 שנה...." 

לגבי מה שאמרת על פגיעה בלימוד התורה.. בעייני השתמטות משירות צבאי וחיי עוני שחלקם על חשבון המדינה ושאר הציבור, כשכל זה נעשה תחת איצטלה של תורה זה לא פחות מחילול ה' ו"כיבוי מאוד הדת". מצלצל מוכר? נכון, הרמב"ם כתב את זה כמה מאות שנים לפני. ועכשיו שעם ישראל מה לעשות, עוסק בנושא הזה, בנ"ע צריכה לומר בקול ברור: מתוך הכרה בערך התורה ושהתורה היא חיינו ואורך ימינו יש צורך ללמוד תורה לצד שירות בצה"ל כל אחד ורמתו הוא.. וכל זה תוך " תוך כדי אחריות 

לאומית לעולם התורה ומתן אפשרות לציבורים שונים לקיים את אורחות חייהם""

כדאי לדייק..

הוועידה מברכת את כל בני הנוער הפועלים בחברה הישראלית מתוך אמונה ונחישות לבניין 
העם והארץ
הייתי בועידה.לך דומיה תהילה

הנוסח לא תובע לפעול נגד, אלא בעד.

חוץ מזה, הנוסח לא כופה והוא אפילו מסייג את עצמו.

הכתוב מציג את הדברים באופן חד-צדדי.

ומה זה "לגייס בצו 8"? הייתה ועידה, זהו. נגמר. גם

לי יש התנגדויות לכמה הצעות שעברו, אז נכנס שוב

כמה מאות צירים בשביל החלטה אחת?

מאמר שפירסמתי הבוקר בנושא:yedidiaz9

תתארו לכם שמחר תקום בכנסת "וועדת אייכלר", או "וועדת גפני".
הוועדה תעסוק כמובן ב... "שוויון בנטל".
מסקנות הוועדה יהיו שצריך שוויון בעול התורה, ולכן על המדינה לפעול שכול החילונים ילמדו גמרא, תנ"ך ומשנה.
הם יגידו שהתורה שומרת על עם ישראל לפחות כמו הצבא, ולכן כולם ללא יוצא מן הכלל צריכים להשתתף בעול הזה.
מה יגידו אז החילונים?
מה יגידו אז אנשי ה"שוויון בנטל"?
אני בעד שוויון בנטל, שיהיה ברור. אני גם לא בדיוק מסכים בכול דבר עם החרדים.
כמובן שגם אני רוצה שכולם יתגייסו לצבא, לא משנה אם הם נערי גבעות, ערבים, חרדים, דתיים או חילונים.
השאלה אם זה מה שאנשי ה"שוויון בנטל" רוצים...
האם הם רוצים שכול המשתמטים יתגייסו, או רק המשתמטים החרדים.
נראה לי שהאופציה השנייה יותר רלוונטית, כי אם זה לא מה שהיה, אז למה לעזאזל כול "וועדת פרי" מוקדשת לחרדים? כול מסקנות הוועדה זה שאם החרדים לא יתגייסו אז.... למה לא עוסקים בשאלה אם הערבים לא יתגייסו? ובשאלה אם נערי הגבעות לא יתגייסו? ואם השמאלנים הקיצוניים לא יתגייסו? למה נטפלים רק בחרדים?!
אני אשמח לתשובה

אין ספקדתי לאומי

יש הרבה צביעות בדרישת ה"שוויון בנטל" שברור שאין כאן לא נטל ולא שוויון. אני לא יאיר לפיד והציבור הדתי הוא לא זה שהקים את הוועידה. בכל מקרה לעצם העניין יש כאן מציאות חיים שצריכה שינוי..

בעניין רבנים וחילול ה':איתיאל קריספין

חוץ מהטענות הקודמות, ישנם מספר רבנים ציונים דתיים, תלמידי הרצי"ה ותלמידי הרב נריה שלא רואים פסול ואפילו רואים בעין חיובית שמי שלומד תורה, אבל באמת לומד תורה ישאר ללמוד ולא יתגייס.

בבנ"ע ישנם סניפים וחניכים, ב"ה מכל הסוגים ומכל הקשת הרעיונית והפוליטית של הציונות הדתית וחלק מהם זה תלמידי אותם רבנים.

ושוב, אני לא מסכים עם החרדים, ואני אומר זאת בלב שלם!!!

עוד משהו:

בתוך הזרמים הדתיים אפשר להתווכח אבל שפוליטיקאים, ראשי ערים, ראשי מועצות ואנשי ציבור שאינם דתיים נכנסים לויכוח הם מעלים טענות שגורמות צער רב להרבה רבנים ולחילול ה' נורא!

ול'לך דומיה תהילה' (הטענה האחרונה בתגובתך)איתיאל קריספין

אם זה נושא שנוגע לאהבת ישראל ולקידוש ה', אז כן, ראוי לכנס את כל צירי הועידה גם אם זה יקח יום חופש ב'צו 8'.

מצורף קישור לשיעור מומלץ בענייני מחלוקת:איתיאל קריספין

מומלץ סתם בכללי ובמיוחד בהקשר לשרשור:

http://www.yelm.co.il/show.asp?id=52815&big_cat=1433

מי יחליט שזה ראוי או לא?לך דומיה תהילה

כל ציר בועידה שההחלטות לא היו לרוחו יורה לכינוס מחדש? איזה תוקף יהיה לדברים?

ל'לך דומיה תהילה'איתיאל קריספין

'ההחלטות לא לרוחו'...?

זה כבר נוגע לעניין חילול ה' ח"ו. ולא אני אמרתי, את זה אומרים חלק נרחב מהרבנים בציונות הדתית

נכון , ובעייני ובעיני עוד הרבה אנשים לבטל את ההחלטדתי לאומי

זה מה שיהיה חילול השם.

אני לא הדובר של הרב דרוקמן, וגם לא חייבים להסכים איתו, אבל אני רק אזכיר שהרב דרוקמן שליט"א הוא שעלה והסביר שאחרי שכבר עלתה ההצעה הזאת ואם יישמעו שבנ"ע מתנגדת אז זה לא יישמע טוב (או במילים אחרות גובל בחילול השם-לפירושי, אני נזהר מלהוציא לרב מילים שהוא לא אמר..)

---איתיאל קריספיןאחרונה

ובכל זאת יש רבנים שקצת פקפקו בהחלטה.

וגם ההחלטה עצמה (אחרי שירדה ועלתה שוב כמה פעמים) עברה ברוב מצומצם...

לפי דעתי צריך לדון על זה בפורום נרחב של צירי הועידה...

רבניםדתי לאומי

זה בדיוק הקטע! הרבנים סוברים שזה דרך ליחידים, לעילויים וכו', לא לציבור שלם באופן גורף!

ל'דתי לאומי'איתיאל קריספין

"תנועת בני עקיבא תובעת מממשלת ישראל לפעול 

לכך שכל מגזרי החברה..."-אז אולי גם לעילויים? איך תקבע מה זה עילוי? אחד שמשתדל או אחד שיש 'תוצאות'?

אני לא ראש ישיבה ולא ראש הממשלהדתי לאומי

את זה אני אשאיר להם. הקריאה של בנ"ע הייתה "תוך כדי אחריות 

לאומית לעולם התורה ומתן אפשרות לציבורים שונים לקיים את אורחות חייהם"

ואני חושב שזה סוגר יפה את הנקודה של העילויים וכו שזה לא תפקידה של בנ"ע לרדת לפרטים. אלא בכללי, תוך הדגשת האחריות לעולם התורה, וגם "מתן אפשרות לציבורים שונים וכו'.."

אני ועוד כמה צירים לא הבנו את זה ככה...איתיאל קריספין

וזה כבר מורכב...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך