איך היתה שבת הכנה לג' בתמוז?מושיקו

אצלנו היתה ב"V התוועדות פעילה

היו כמה התוועדויות ב770חיים שלמה
אני חושב שטעיתי,והייתי צריך להיות שבת באוהל,ולא ב770..
למה אתה חושב ככה?אושר תמידי
נראה לי שבאוהל היו יותר משפיעים ו..חיים שלמה
והתוועדויות!
ב770 לא קוראים ליום בשמו,לכן קשה להתוועד על יום 'ההילולא'...קיצר הכל בגלל המשפיע..
שנה שעברה ג' תמוז יצא בשבתניתאי הארבלי
אז באמת הצטערתי שלא נסעתי לאוהל...
אני יודע שר' יואל לא נוסע לשבת באוהל הוא מתוועד בבית שלו או בכולל.
תזכיר אותנו ביום שלישי
אזכיר על הציוןחיים שלמה
יש לי נציג באוהל השבת+mp8

טרם שמעתי רשמים.....

חיים שלמה אתה מצחיק !haim770

ב"ה

מי שהוא מהמשיחיסטים החזיק אותך באזיקים שלא יכולת לנסוע לאוהל?

כנראה שכן רתצית להיות ב-770 ואם כן התלונות הם אך ורק כלפיך.

אולי יש לך פיצול אישיותו וטרם אחלטת לאן אתה שייך?

תנחם את עצמיך בכך שהרבי אמר יותר מפעם אחת שהריי"צ נמצא בשבתות וחגים ב-770 או לפחות אמר שהוא לא נמצא באוהל, וזה אולי הסיבה למה ר' יואל אינו נוסע לשם בשבתות.

נוסף על כך, חזקה מהבש"ט שבמקום שרצונו של אדם שם הוא נמצא.

אז שוב זה בעיה של רצון !

אני לא מאשים אף אחדחיים שלמה
עבר עריכה על ידי חיים שלמה בתאריך א' בתמוז תשע"ג 21:23
חוץ מעצמי! מאיפה כבודו לקח את זה שמישהו החזיק אותי באזיקים?
היה איזה רב(משפיע) שדיבר איתי נגד ההליכה לאוהל בשבת,והוא הצליח לשכנע אותי עד מוצאי שבת..
במבט לאחור,לא הלכתי מצד קבלת עול כלפיו,ואולי שלא יפגע(כי אנחנו מאוד מיודדים..!) אבל עדין שאני שומע מחבריי שהלכו לאוהל, ליבי נחמץ בקרבי....
חיים שלמה, האזיקים זה היה מליצה !!!haim770
כמובן מליצהחיים שלמה
חיים שאלו איך היה זה לא אשכול ירידה על מישהו אחרמושיקו
הסבר: לא ירדתי על אף אחד זה הזכיר לי מעשה שהיהhaim770

ב"ה

לפני כמה שנים הייתי בביקור בפריס, לאחר ההתועדות של המשפיע הנודע ר' מולע אזימוב, נשארו כמה חברי, מכרים מלפני כ-20 שנה וצעירי הצאון.

כשנהיה לי חם הורדתי את הכובע ואז אחל מסע מלחמתי על הכיפת יחי שעל ראשי, בעיקר מכיוון צעירי הצאון.

פניתי למבוגרים ואמרתי להם, תספרו להם על מה היה מדבר ר' מולע לפני ג' תמוז, האם זה לא הוא שהחדיר בנו את האמונה שהרבי הוא מלך המשיח עד כדי כך שהיה רגיל לאומר הרבי זה המשיח ומולע זה אליהו הנביא.

אז אחד שאל אם אני הולך לאוהל או לא? עניתי מכיוון שאני עוד מתלבט לכן כבר כמעט 15 שנה שלא הייתי בבית חיינו !

האברך שישב לידי זרק לאוויר: "אם אשלם לך את הכרטיס תלך לאוהל?" לא חשבתי פעמיים ועניתי כן.

אומנם לקח כמעט שנה וחצי אבל הוא עמד בדיבורו.

בלילה לפני הנסיע המתוכננת לאוהל, היה משיחסיט מושבע שנסה עד 4 לפנות בוקר לשכנע אותי לא ללכת.

אמרתי לו אצלי מילה זה מילה, ואז הוא אמר תחזיר לו את הכרטיס ואל תיסע לאוהל. אמרתי בו נבדוק אותך שים את הכסף שלך הכרטיס על השולחן ע"מ שאחזיר לו ולא אסע. והוספתי הוא מוכן לשלם ע"ז שאלך לאוהל ואתה?

ואיזה השגחה פרטית, למחרת כשחיכיתי לאוטובוס ניגש אלי בחור שביקשהלוואה של 7 $ בשביל לנסוע.

כשהוא אמר לי מה שמו, אמרתי לו אין צורך להחזיר אם אני עומד כאן זה בזכות אביך ששילם לי את הכרטיס !

אז תגובתי הייתה רק להגיד לידידנו חיים שלמה שאם רוצים לנסוע לא צריך להתחשב באף אחד. במיוחד שמאוד יכול להיות שמי שמנסה לשכנע לא לנסוע, תיפגוש בסופו של דבר באוהל.

רק לפני כמה רגעים הראו לי שבועון כפר חב"ד שיצא מיד לאחר ג' תמוז ובו מצרואיין הרב וילשנסקי שאומר שאין שום חובה להכריז יחי אם זה יכול להרחיק לעומת ברוך הבא שקיבל אישור מהרבי ואינו יכול לגרום לנזקים.

מאז ג' תמוז כל העולם חי בבילבול אחד גדול, ולדעתי אין לבוא בתענות למי שחושב אחרת ממך, כך שאני האחרון שירד על מי שהוא שהולך לאוהל, אבל מפריע לי מאוד שאחד טוען שהוא לא הלך כי הוא הושפע ע"י אחר ולא משנה מי הוא האחר הזה, רב גדול, משפיע או קוקו !!!

כל חסיד צריך לדעת שמה שצריך לקבוע את הנהגתו הוא הוא בלבד אם הרבי, לא מה שחושב פלוני או אלמוני.

אפשר להתייץ, אבל לדעת שבסופו של דבר האחלטה היא בידך וע"כ אין להאשים מי שהוא אחר.

אבל בשביל מה הרבי אמרחיים שלמה
למנות משפיע??
בדיוק בשביל השאלות הללו!
אם כל אחד ילך עם ההרגש שלו,המצב יהיה קשה..
מה ששיכנע אותי בדבריו לא ללכת לשבת לאוהל,זה מכיון שהרבי לא שהה בשבת באוהל..!
אם כן מה לנו הוראה יותר גדולה מזו..?
יפה הסיפור שסיפרת.
לחיים שלמהhaim770

ב"ה

נכון משפיע הוא לענות לשאלות מורכבות אבל כשזה דבר ידוע כגון שהרביים לא נמצאים באוהל בשבתות וחגים לכך לא צריך משפיע ! וזה לא ענין של הרגש, כשהרבי אומר מפורשות לא שבת אחת ולא בנ"א נ"ב, שאצל חלק מהחסידים השיחות הללו הפכו לארון גניזה, אלה כבר משנת י"א.

כך שאין בכלל שאלה, ואם השאלה היא איפה כדאי להיות מבחינת התועדויות, האם הייתה שואל משפיע איפה לעשות את השבת בבית חב"ד במונסי או במונטריאול? מסתמא שלא הייתה בוחר לבד.

כך שהתושבה לדילמה די פשוטה:

1. ידוע שהרביים לא נמצאים באוהלים בשבתות וחגים.
  2. מקום טבעי של חסיד, ולא משנה אם הוא חב"ד או חסיד פולין, הוא אצל רבו.
  3. מי שנמצע בקרבת מקום למעט אם הוא בשליחות למה שלא יהיה ב-770, שהקדושה לא זזה ממקומה.

אתה רואה קצת מחשבה בריאה ולא צריך להטריד את המשפיע על כל דבר !

מפריע לך שמישהו מרגיש טוב למרות שהוא לא חושב כמוך?מושיקו

מישהו שמרגיש טוב בליות שם ובכל מקום אחר בשבת שיערב לו לא צריך לשגע אותו...

לא מפריע לי שום דבר, ראה תגובתי ליוני !haim770

ב"ה

מאז שהתקרבתי לחסידות בכלל דרך סיפרו של אלי ויזל, עומדת מול עיני אמרתו של הרבי מקוצק:

"אם אני אני בגלל שאתה אתה, ואתה אתה בגלל שאני אני, אז אני לא אני ואתה לא אתה !, אבל אם אני אני בגלל שאני אני ואתה אתה בגלל שאתה אתה, אז אני הוא אני ואתה זה אתה !"

ובמילים פשוטות מי שנמצא ב-770 בגלל שזמרוני אמר להיות שם, אז הוא לא נמצא שם, זמרוני נמצא שם.

וכן להיפך מי שנמצא באוהל בגלל ששם טוב או קרינסקי אחליטו ששם נמצא הרבי, אז הוא לא נמצא שם מי שנמצא שם זה שם טוב וקרינסקי !

והרחיב את ההסבר:

מי שמתלבט היכן להיות, הרי יש סיבה לכך, הוא רוצה באותו שבת להיות הכי קרוב לרבי, אם הסיבה היא אחרת אז באמת שאין שום הבדל בין הונולולו לקטמנדו.

אני מכיר כמה בחורים חבדניקיםיוני

שהיו ממש בחורים טובים וחסידיים עד שהגיעו לאוהל והבלבול הגדול גרם להם לרדת מהדרך לגמרי. אז יש כאלה שאולי צריכים הכנה בשביל זה.

ליוניhaim770

ב"ה

מה שגורם את ה"בלבול" לא בהכרח ההליכה לאוהל.

וכשבאים אנשים מסויימים ומפעילים לחץ חברתי אדיר, הם הם ולא מה שהוא אחר גורם את הבילבול במוח הרך של הבחורים האלו.

וקביעותך מאוד מוזרה, הרי אם זה בחורים "טובים וחסידיים" איך ראיה של מצבה יכולה לבלבל? לא הלכו לפני כן לקבר רשב"י בל"ג בעומר או לקברי צדיקים אחרים, אפילו לריי"צ וקרא להם משהוא?

כל הבלבולים נובעים אך ורק מפלג מסויים שהחליט מה עושה הרבי ואיכן הוא נמצא ללא בסיס, כי אם היה בסיס איתן מהרבי לא יוצא שום רע !!!

שוב שלא יבינו אותי בצורה לא נכונה: המצב קשה מאוד, 19 שנה של סיוט לא נורמלי, ומותר לכל אחד לתת לעצמו הסבר, ללא הגבלות מהרבי חי וקיים בגוף גשמי (זמרוני) עד שבג' תמוז הכל נגמר וצריך לבחור רבי אחר (סופר).

אבל אני סולד מהאנשים שקובעים בשביל האחרים, כגון מי שנוסע לאוהל לא מקבל אש"ל או קובע וחליפה. ועוד יותר מכך אם אתה משוכנע שדעתך היא המציאות, מה שלא הוכח, למה להשתמש בדרכים שגובלים בדרכם של המשטרים האפלים ביותר, כשבתורה כתוב בדיוק הפוך ומלכותו ברצון יקבלו עליהם.

מה שיוני אמר....נכון במאה אחוז...לאהוב את הרבי

ידוע לי על כמה מקרים כאלה ואף יותר מאחד מקרוב...

כשיש סתירה בין שני מציאויות- היצה"ר מתחיל לקדוח- ולאט לאט משפיע וזה מדיע למצבים קיצוניים ועצובים אצל חלק מהבחורי- במיוחד היותר תמימים וטהורים שבהם- לצערנו

ולשני החיים- הדבר הכי מעצבן זה תרבות הגם וגם- גם\ להיות עם כיפה יחי וגם ללכת לאוייל,  גם להגיד שהרבי חי וגם לבכות שלא היו בשבת שלפני ג' תמוז "במקום שלא קיים"

כמו שראובן דונין קורא לזא- להיות הזנב של הסוס שאין לו עמוד שידרה...

אתם לא מרוויחים מזה אתם בעיקר מפסידים- וזה בעקר מעצבן את הסביבה...- שאתם לא החלטיים אי אפשר לדעת מב תחליטטו או תגידו היום

לא יכול להיות מחלוקת במציאות !!!!haim770

ב"ה

מציאות יש רק אחת, יכול להיות אי ודאות בידיעת המציאות אבל בשום אופן לא יכול להיות מחלוקת במציאות !!!!

המציאות יכולה להיות שהרבי חי וקיים או מת וקבור, אין שתי מציאויות

וזה שמליון אנשים או יותר טוענים שהוא חי וקיים אם הוא מת וקבור זה לא ישנה את המציאות וכן להיפך אם מיליון ויותר טוענים שהוא מת וקבור והוא הכן חי וקים מחשבותם לא ישנו את המציאות !!!

ואתה טועה בגישה שלך, מי קבע שחייבים לאחליט? יש דברים שהם מעל בינתנו ושום רב ומשפיע לא יוכל לתרץ לנו כי הם גם באפלה והם מבינים ברבי שלאחר ג' תמוז כמו שאני מבין בפירוק המולכולות הגריעיניים שטבעו בכוס מי ים המלח !!!

אפרפו ראובן דונין ע"ה, הלך לאוהל אם דגלון על החליפה !!! מה אתה אומר ע"ז הוא גם היה זנב של סוס בלי עמוד שידרה???

"מעצבן את הסביבה" - קח כדורי הרגעה, ידידי !

אנחנו עדיין בדמוקרטיה ומותר לחשוב באופן עצמאי ולהתנהג לפי מיטב הבנתינו, אין שום צורך שתבין ותחליט לנו מה לעשות !!!

חבר אתה חופרמושיקו

שכל אחד יתעורר בשביל הרבי בג תמוז לא משנה איך העיקר שיתעורר

אני מוכן להתעורר ב6:00 בשביל הרבי!אלעד

מתי אתה?

אני יתעורר ויבקש עבורך ברכה מהרבימושיקו

דרך האגרות קודש כמובן

אתה כבר מבטיח לי את זה יותר משנתייםאלעד

אין שום בעיה שכל אחד יתעורר !!!!haim770

ב"ה

הבעיה העיקרית היא שכל אחד מכוון את השעון לשני !! וד"ל.

יש לי המון ערורים ומחשבות לגבי ג' תמוז, אם הספיק אשאל בכותרת נפרדת, כך אני לא החפור.

בעצם אני אוכל לכתוב גם אחרי ג' תמוז, השאלות נשארות אותם שאלות, ותרם מצאתי מי שיענה עליהם, למעט האמונה.

אתה יודע...לאהוב את הרבי

אתה נשמע כמו בחור בגיל העשרה- אין לי האשמות כלפי זה

אבל בתור אדם בוגר- מצפים שתדע לפתור את הבעיות ולא לכתוב תגובות כגון אלו פה אלא באמת תנסה למצא פיתרון

איזה פתרון ניתן למצוא?haim770

ב"ה

לגבי הגיל דווקא יש לי:

הרב גץ זצ"ל, בגיל מאוד צעיר כשהגיע ארצה, התמנה לרב המושב בן זמרא בצפון, אחד מהקהל שעל אותו אם זו לו בעיה שהרב כל כך צעיר? והרב ענה, בעיה זו תפטר אם הזמן. אז גם אצלי אם הקב"ה יתן לנו חיים, הבעיה תפטר אולי אם הזמן !

אבל איזה פתרון אתה רוצה למצוא, לרצון שיש לחלק מאיתנו לכפות את דעותיהם המאוד ספציפיות על האחרים? ובשני הכיוונים, אחד רוצה בגלל שהוא מבין כך שאף אחד לא יתקרב לאוהל והשני רוצה לשרוף את הכיפות יחי כמו ששרפו אז את התלמוד לפני היציאה למסע הצלב !

יש דווקא פתרון, זה התגלות הרבי, והדרך להגיע לכך אינה בוודאות דרך הכפייה מכל צד שהיא.

לגבי השאלות, אני מאמין שלכולם יש ויש ומי שטוען שאין, משקר לעצמו. רק אתמול ישבתי אם מי שהוא שהתקרב לחב"ד אחרי ג' תמוז וברגע של גילוי לב אמר לי: "לכם זה קל, ראיתם את הרבי, קיבלתם ממנו הוראות, לנו זה מאוד קשה, כמעט כל הזמן באפלה", לא רציתי לייאש אותו ולהגיד לו שיש לו טעות, כולנו באותה סירה ובאותו חושך מחוטב עציך עד שאוב ממך. ושלא תחשוב, האיש פעיל מאוד בכל מבצעי הרבי ובלימוד תורתו.

פטור בלי כלום א"א אז ניסיתי לנחמו בכך שאני באחלט מסכים איתו, שהיושב בשמים באמת מגזים 19 שנה.

ואז הוא סיפר לי בדיחה, דבר שמראה שבכל זאת האופטימיות גוברת על הפסימיות:

אישה הייתה בעצומה של הכנות לשבת והבעל הסתובב לה כל הזמן טועם מהקוגל, טועם מהשולנט וכו', ואז האישה התפרצה תפסיק להפריע ותתחיל לעזור ! ואז הבעל שאל מה אני יכול לעשות כדי לעזור, פשוט לך מפה. אחרי 10 דקות הבעל חוזר, ואישתו שאולת מה זהו, והוא עונה , צריך לעזור לאישה אבל עד כמה?

הקב"ה כנראה נהנה מהגלות, אבל עד כמה????

הפיתרון נמצא אצלך ורק בכוחך וביכולתך לעשותו...לאהוב את הרבי

ובטח לא על גבי פורום ה או אחר

גאולה כללית מתחילה בגאולה פרטית- כנראה שהגיע הזמן...

הנה עוד אחד שמכריז הנה אלוקיך ישראל !!haim770

ב"ה

בדיוק כמו בחטא העגל, אף אחד מישראל לא רצה לקחת את האחריות עליו אז זרק לשני "הנה אלוקיך ישראל", העגל זה האלוקים שלך לא שלי !!!

בעניני תגובות, אני כמו נאסראללה, שר"י, הגיב מתי שאני רוצה והיכן שאני רוצה !!!!

גם אם זה לא מוצא חן בעיניך !

אם הגאולה הכללית תלויה בגאולה פרטית, איכה? אני משוכנה שכבודו בעצמו ועוד רבים כמהוא הגיע לגאולה הפרטית שלהם, אבל מה לעשות אנחנו עדיין בגלות וד"ל !

אתה בטוח מכיר את השיחה של עשו כל אשר ביכולתכםלאהוב את הרבי

ולזה היתהב כוונתי-

אתה כתבת הפיתרון היחיד- משיח

כתבתי לך שזה בכוחך ואתה זה שיכול להכריע את העולם לכף זכות.....(כמו שהרבי אומר בשיחות)

וכשכל אחד ידע לעשות גאולה ולהכניס אותה יום יום שעה שעה לביתו ולגאול את עצמו אז הוא יעזור לגאולת כלל ישראל- הרי כולנו כגוף  אחד...

לא אמרתי לך שאני בדרגה הזו- אבל נתתי לך דרך לפיתרון- שכביכול אתה מעלה תהיות רבות בפורום...

הלוואי ואגיע יום אחד להכיע את העולם לכף זכות

בשו"ט

וסורי על הפגיעה

לא נפגעתי עברתי את הגיל !!!haim770

ב"ה

ותודה שאתה חוזר על מה שכתבתי לך בפרטי ומנסה לרדת מן העץ !

אני לא כתבתי שהפתרון היחיד - משיח, למרות שאני סבור כך ולא כאן המקום לפרט.

כתבתי ואכתוב שוב במילים אחרות, הדרך והמפתח להביא את המשיח, נכון נמצא אצל כל אחד ואחד ובנתיים אף אחד לא מצאה אותו אחרת לא היינו בגלות.

מה שכן מפריע לי ואני מנסה להסביר שוב ושוב, הוא שכל אחד חושב שבידו המפתח הנכון, והוא רוצה שכל אחד ואחד יחשוב ויעשה כמו הוא. בלי שמות, אחת רוצה שכל עם ישראל ילך אם שתי דגלונים אחד בכל צד, אחד רוצה שיכריזו 3*3*3 פעמים יחי, אחד רוצה שיבכו 25 ביממה באוהל וכו' כל אחד והשגעונות שלו.

ואני אומר יפה אם זה הדרך שלך להביא את המשיח , בכבוד, אבל אתה לא יכול לדרוש ממי שהוא אחר, שיכריז 150 פעם יחי, או שיתלה מודעות בכל פינת רחוב, או שיעזוב את משפחתו ואת עבודתו וישב באוהל כל חייו !!!

..לאהוב את הרבי
עבר עריכה על ידי לאהוב את הרבי בתאריך ה' בתמוז תשע"ג 07:22

מזעזעבצלםאלוקים

הרבה דברים מזעזעים אותי פה ואני לא מתערבת..גם לא כשכל מתנגד נקרא עובד ע"ז ועוד כל מיני דברים מחרידים.

אבל עד כאן..

הקב"ה נהנה מהגלות..? הוא "מגזים" ? (אתה קובע מתי זה בסדר ומתי הוא "עובר את הגבול"? )

נהנה מזה שאנחנו סובלים??

הוא סדיסט בעיניך?

אין מטרה לגלות?

החלטת שחייבים משיח נאוו, אז אם ה' לא עושה כדרישתך הוא נהנה מהמצב??

שכינה בגלות! זה המצב! 

מתייסרת בגלות. חילול ה', הסתר פנים..זה מצב רע מאד..ושכל אחד יפעל לקדם את עצמו ואת העולם..אבל שים לב לצורה בה אתה מתבטא.

נ.ב.

אם לא לזה כיוונת והדברים נכתבו בסערת רגשות אני מתנצלת, ועדיין- שים לב שזו התבטאות שלא במקום..

כהרגלי הענה בסיפור ששמעתי רק אתמולhaim770

ב"ה

אדמו"ר אחד שאיני זוכר את שמו, מדי פעם היה יוצא לאיזה עיירה שכולה גויים, לבד אם המשמש, בלי ליווי ובלי חסידים. בליל שבת לאחר סעודת שבת יצאו לרחובות העיר הוא ושמשו. ו... מאחד הבתים, שמעו זמירות שבת!

האדמו"ר היה המום, איך בחור נידח כזה, יש יהודי בודד? דפקו בדלת כדי לפטור את התעלומה.

האיש שפתח להם גם זכה להכנסת אורחים. והחל לספר את סיפורו: אני חייל בצבא, והצלחתי לשכנע את המפקד שאם יהיה לי יום אחד חופשי בשבוע כל שאר הימים אתפקד יותר טוב, אם כוחות מרעננים. הוא השתכנע ואמר תבחר יום אחד בשבוע וכמובן בחרתי ביום השבת קודש. שכרתי בית בעיירה הקרובה לבסיס וכל ערב שבת אני מגיע לכאן, עושה קידוש על לחמים, כי אין להשיג כאן יין כשר ושר זמירות שבת.

כשהם יצאו מביתו, האדמו"ר אמר לשמשו, רק בגלל יהודים כאלה אנחנו עדיין בגלות !!!

השמש היה עוד יותר מופתע, ושאל מה הפירוש? והאדמו"ר ענה שלהקב"ה יש תענוג מיוחד בעבודת ה' של אותו חייל, ולכן אומר עוד רגע, עוד רגע.

ברור שהקב"ה אינו סאדיסט, ח"ו, הוא נהנה מהתורה ומצוות שמקיימים בניו ובנותיו במסירות נפש, כשסביבם גויים עוינים.

מטרת הגלות, היא לעלות את הניצוצות של קדושה שהתפזרו בעולם, ולידיעה בכתיבה הארי ז"ל כתוב שכבר בזמנו, רוב הניצוצות עולו לקדושה ונשאר מספר מאוד מצומצם.

לגבי ההחלטה, זה לא אני, הרבי החליט כבר בשנת התשמ"ז להכריז ווי ואנט משיח נאוו, רוצים משיח עכשיו ! ואפילו עוד לפני כן בשנת תשי"א במאמרו הראשון, אנו דור השביעי צריכים להוריד את השכינה למטה בארץ.

עכשיו אני מקווה שזה יותר מובן !

דווקא הפוך תתערבי, תשאלי ותקבלי תשובות בעז"ה.

ולסיום כדי מאוד לקרוא את הסיפור אם חתנו של הבעש"ט שנקלע לאי בודד ועשה שם את ראש השנה. זה סיפור ארוך, אבל שווה מאוד.

הוא לא נהנה מהסבל שלנו..הוא נהנה מההתעלותבצלםאלוקים

אוקי, זה צד אחר.

תודה על הסיפור.

אנחנו רוצים גאולה. (משיח הוא זה שמביא אותה..מעין כלי. אני לא רוצה "משיח" אני רוצה "גאולה". ) אבל לא ניכנס לדקויות של טרמינולוגיה..

אנחנו רוצים, זה בסדר. ולקב"ה יש את השיקולים שלו. אז תתפלל ותקדם את הגאולה..אבל לאבא מותר גם לומר לא.

כל רגע בגלות זה רק לטובתנו. לא בשביל ההנאה שלו..אלא בשבילנו..

ואגב, לא..זה משהו ספציפי שהפריע לי..שלא נראה לי קשור לחב"ד וכו'..אלא סתם הסגנון של הדברים הפריע לי.

לויכוח על חב"ד אני לא מעוניינת להיכנס. תודה בכ"מ.

גאולה ומשיח זה אותו דבר !haim770אחרונה

ב"ה

אין גאולה בלי משיח (לפחות לפי הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמותיהם).

אז להגיד אנו רוצים משיח עכשיו זה בדיוק כמו להגיד אני רוצה גאולה עכשיו.

משיח אינו כלל כלי, הוא "השחקן הראשי", הוא זה שצריך לחבר את האנושות כולה (לא רק את עם ישראל, שוב כלשון הרמב"ם "ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד") אם בורא עולם.

מה שכן יכול להיות משיח ועדיין אין גאולה, זה המצב של בחזקת משיח.

כנסת ישראל נמשלה לפעמים לבנים של הקב"ה ואז אבא יכול להגיד לא, אבל היא גם נמשלה לאשתו של הקב"ה ובמתן תורה היו הקידושין (ראה גם שיר השירים), והיום זה במודה שהאישה דורשת את זכויותיה, ואם כביכול הייתה אפשרות לסחוב את הקב"ה לבית דין, היא, כנסת ישראל הייתה יוצאת עם היד על העליונה, למרות כל השוביניזמם הקיים בבתי הדין.

אחרי כמעט 2000 שנות גלות, מותר ואפילו חייבים לדרוש את הזכויות הבסיסיות המגיעים לנו כדין, משיח וגאולה !

איזה כלה נורמלית הייתה מחכה שהחתן יכניס אותה לבית 2000 שנה ! יש כאן מצב לא נורמלי, גם אם כל ההסברים שהגלות לטובתינו.

בעצם זה הויכוח עתיק יומין הקב"ה אומר שובו אלי (אתם ראשונים) והשובה אליכם וכנסת ישראל אומרת השיבנו ה' אליך ונשובה (אתה תעשה את הצעד הראשון).

למשה רבינו , גואל ראשון וגואל אחרון, מותר לשאול "למה הרעותה לעם הזה?". משה נשמה כללית שכוללת את נשמת כל בני ישראל, לכן מותר לנו, גם הקטנים שבעם בזכות שייכותינו למשה לשאול גם "למה הרעותה לעם הזה?".

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך