מעשה שהיה כך היה:
יום אחד בחור אחד רגיל..לא שומר תורה ומצוות נסע ברכב בכביש שבצידו היה ואדי עד שהגיע לפקק ארוך..
הוא המתין כמה דקות וראה שאין תזוזה,אז לכן יצא מהרכב כדי לראות מה קורה..הוא הלך לשוליים והסתכל לקדימה וראה אמבולנסים ומשטרות..הוא הבחין שהם יורדים לכיוון הוואדי אל עבר מכונית שהתרסקה לשם..הוא ראה שהמכונית ממש מרוסקת ולידה שוכבת אישה על אלונקה שאנשי הצלה מנסים להחיותה..הצטער מאוד לנוכח המחזה שראה וקיוה שהיא תינצל ותישאר בחיים..
הוא חזר לרכבו ואמר לעצמו שגם ככה הוא ממתין עכשיו בפקק ללא מעש..
אז לפחות שיעשה משהו מועיל ויקרא איזה מזמור תהילים אחד לרפואת והצלת האישה הפצועה..
הוא חיפש ברכבו אולי יש שם איזה ספרון תהילים כדי לקרוא ולא מצא..
ניסה לחשוב אולי יש מזמור אחד שהוא זוכר בעל פה כדי שיאמר אותו..הוא נזכר שהוא זוכר בעל פה את מזמור קכא:
''שיר למעלות אשא עיני אל ההרים''..
פנה הבחור בתפילה אל ה' יתברך ואמר:
''ריבונו של עולם הנני קורא לפניך מזמור תהילים אחד שזוכר אני בעל פה לרפואת והצלת האישה הפצועה בתאונה הקשה שראיתי''..
ואז התחיל לומר את המזמור..
לאחר כמה זמן הפקק נפתח והוא החל בנסיעה עד אשר הגיע לאזור התאונה..הביט הוא בעיניו על הרכב וראה כבר שהאישה פונתה לבית החולים..הגיע למעוז חפצו ועם הזמן שכח מהסיפור..
לאחר תקופה הוא קיבל טלפון מקצין במשטרה..
''שלום מדבר פלוני ממשטרת ישראל..האם אני מדבר עם אלמוני?''..
הבחור שמע משטרה ולא הבין על מה ולמה וענה:
''כן זה אני במה אוכל לעזור?''..
ענה לו הקצין:
''לפני כמה זמן היתה תאונה בכביש מסויים אשר היית נוכח בו בעת שהיה פקק.האם זה נכון?''..
השוטר גם פירט לו את מספר הרכב שלו ואיזה סוג!
הבחור שלנו נזכר באירוע והתחיל להילחץ..
למה המשטרה מתקשרת אליו בקשר לתאונה?!..ענה הבחור:
''כן נכון,הייתי בכביש בעת התאונה למה?''
ענה לו הקצין:
''האישה שנפצעה בתאונה החלימה והיא כעת חיה ונושמת ובריאה וסיפרה לנו שהיה בחור כך וכך באיזור התאונה ותיארה את רכבך ואת מספר הרכב שלך ודרשה לדבר איתך..לא הבנתי מאיפה היא יכלה לדעת שהיית בכביש בכלל..הרי היא היתה מחוסרת הכרה..אך כעת אני רואה שזה נכון..קח ותשמע את סיפורה,היא רוצה להודות לך''..
הבחור התפלא..''להודות לי? על מה ולמה?'' אמר לעצמו..
השוטר נתן להם לדבר והאישה סיפרה לו את הסיפור הבא:
''תדע לך אדוני שאחרי התאונה מתתי מוות קליני..ראיתי את הנשמה שלי יוצאת מהגוף ועולה לכיוון השמיים..
ראיתי את גופתי מוטלת על האלונקה ואת אנשי ההצלה מנסים להציל אותי..הבנתי שנפטרתי מן העולם והיה לי צער נורא ואיום.. הגעתי לשמיים ופתאום הגיעו לידי מילים זוהרות ובוהקות של מזמור התהילים שקראת!!!
''שיר למעלות אשא עיני אל ההרים!''..
בשמיים יצאה בת קול שאמרה שפלוני בן פלוני קרא מזמור תהילים לרפואתי ובזכות זה ובזכות דוד המלך הסכימו בבית דין של מעלה לבטל מעלי את הגזרה של המוות!..
בזכות הכח של מזמור התהילים שלך ובזכות דוד המלך החזירו אותי לחיים!!!..
לאחר מכן ביקשתי שיראו לי אותך ואת המספר הרכב שלך כדי שאוכל להודות לך לאחר שאחזור לחיים ומשמיים הסכימו לכך כדי שהסיפור יופץ ויגרום לקידוש ה' גדול..
ראיתי אותך ואת מספר הרכב שלך וכעת שהחלמתי סיפרתי לשוטרים שחקרו את נסיבות האירוע עליך ודרשתי לדבר איתך!...
אני ממש מודה לך! בזכותך היום אני חיה ונושמת!..תודה רבה לך מקרב לך!''..
הבחור נדהם והיה בשוק חייו!..
לימים האישה והבחור וכן השוטר שהיה נוכח באירוע חזרו בתשובה שלימה!..
מפה נבין ונראה כמה כח יש לאמירת תהילים!
כמה גדולה זכות דוד המלך!
ממזמור תהילים אחד של אחד שלא שומר תורה ומצוות בכלל ניצלו חיים! ו3 אנשים חזרו בתשובה שלימה!..
אמר רבינו הקדוש בליקוטי מוהר''ן:
''מי שרוצה לזכות לתשובה יהיה רגיל באמירת תהילים!''..
''מזמורי תהילים מכניעים ומכריתים את המקטרגים!''..
מהסיפור הזה רואים כמה זה פשוט כך!..
אשרינו שזכינו לספר התהילים הקדוש..אם כבר אנחנו ערים אז ננצל את הזמן לאיזה תיקון הכללי קטן שכלול מ10 מזמורי תהילים...
זכות דוד המלך תגן עלינו ועל כל עם ישראל שנזכה לתשובה שלימה וביטול כל הגזרות הרעות מעלינו אמן!..
לקוח מדף הפייסבוק "רבינו נחמן מברסלב".