מאז ותמיד נהגו בפורמונו הקט לדון בשאלות קשות ונוקבות.
לדון בדברים סוערים שלפעמים הלהיטו את הרוחות ולפעמים גם גרמו לאנשים להסיט את הדיון מדיון אקטואליה וחדשות לדיון באנשים שמאחורי, לדון לגופו של איש ולא לגופו של ענין.
לאורך כל הדרך נהג מנהלו של הפורום(שאני הצטרפתי רק בשבועות האחרונים ועדיין אני בבחינת נחנך בניהול) לנסות למזער למינימום את הדיון לגופו של איש בנסיון לפגוע כמה שפחות בחופש הדיון.
לצערנו הרב, הגיעו ימים קשים שבהם מוסד הרבנות הראשית לישראל מיסודו של מרן הרב אברהם יצחק הכהן קוק, מוסד הדת העליון של מדינת ישראל.
עומד במרכזו של דיון שמזמן הפך להיות לגופו של איש ולא רק לגופו של עניין, הדיון מגיע רח"ל עד לעמודים הכי צהובים שיש עד כדי ביזוי ת"ח שכבודם הוא כבוד הדת וכבוד האומה.
לא אצלנו!!
פה לא יהיה ביזוי ת"ח.
אני לא רוצה להגיע לשמים ושישאלו אותי איך זה שיכלת למנוע ולא מנעת?! ואני ישאר אילם.
וכדברי ר' חיים מוואלזין "ולכן אמר בתנא דבי אליהו שכל מי שעושה מריבה על תלמיד חכם כאילו שעושה מריבה על מי שאמר והיה העולם"
מי ששרגיש שלא מסוגל לדון בעניין הזה ביראת כבוד, ובמורא שמים שלא יכתוב(כמו שאני אכן נהגתי רוב הזמן בדיון הזה) אצלנו שם שמיים לא יתחלל.
אין מניעה לדבר בכבוד הראוי בכל דיון ובעניני הרבנות במשנה זהירות שבעתיים, אבל מי שלא מסוגל, מי שמרגיש רותח שמדבר מעצבים, מרגש. אנא שלא יעשה זאת פה.
"הוקרת תלמיד חכם צריכה גם כן להיות מצד הסגולה, שפועלת קדושת התורה בעצמה ע"י מציאותם ורבוים של תלמידי חכמים בישראל. המבזה ת"ח, מצד בטול ערך סגולתה, של התורה, הרי הוא מגלה פנים בתורה שלא כהלכה, שאינו מכיר את הוד עצמיותה וסגולתה הפנימית"
(מדברי מרן הרב הראשי הראשון לארץ ישראל, אורות עמוד קס"ח סעיף ג')
בתקווה לשיתוף פעולה.
תודה רבה, אני הקטן.
"..