צריכה עזרה!!הנסיך הקטן.

אני באמת לא מרגישה שהתפילה עוזרת ומועילה לנו במשהו....

הרבה פעמים התפללתי על משהו מסוים וזה ממש לא עזר!!

אני באמת מנסה להתחבר לתפילה אבל זה פשוט לא הולך לי!!!

הדבר האחרון שאני רוצה לעשות בבוקר זה להתפלל...

זה באמת קשה לי!!!! אני ב א מ ת מרגישה שהתפילה לא עוזרת בכלום!!!!!!!

בשנים האחרונות מתו כמה אנשים שקרובים אלי...אני מרגישה שכל מה שהתפללתי עליהם לא עזר בגרוש!!!!!

בבקשה תענו תשובות רציניות ולא "תנסי להתכוון יותר" וכו' כי כבר ניסיתי!!!!!!!

אולי לשנות גישהשמואלג

לא תפילה כאמצעי קבלת טובות מה'

אלא תפילה כצורת ההתחברות שניתנת לנו כיום כבנ"א אל הקב"ה.

אם את בראש הנכון, תמצאי איזה ספר שמדבר על המהות של התפילה, תקראי תפנימי.

(לצערי אני לא מספיק עם ראש על הכתפיים לפרט יותר בזה כרגע)

הנה דעתי:נעמי7

גם לי התפילה בבוקר אני לא מתחברת  אבל תמיד שקורים לי דברים סתם ככה אני מתפללת. סתם אומרת איזה משפט לה' או פרק תהילים וזה ממש מלא פעמים עזר(נגיד דברים קטנים כמו הלואי שהמ' לא תבדוק ש.ב.) באמת אני ממש מרגישה שתפילות שלי אמיתיות עוזרות. חוץ מזה תחשבי על כל דבר ספיציפי אולי זה עזר זה שהתפילה לא התקבלה ותפילות זה הדבר הכי חזק שקיים!!

......דרוומית גאאה!

גם לי זה קרה פעם שלא הצלחתי להתכוון והכל ובמלחמת עמוד ענן נפלח לנו קאסם בשכונה ופתאום שהתפללתי באמת הבנתי את המשמעות של המילים שאני אומרת וזה מה שגרם לי להתפלל בכוונה!!!!!!! תנסי להבין את המילים.... בהצלחה

הרשי נא לי להזכיר לך כמה דברים:מישהי=)

אלוקים לא חייב לך שום דבר!!! שום דבר!!!

את חיה כאן בחסד ברחמים, איזו מתנה נפלאה ועצומה נתן לך ה'-- לחיות,

לראות את כל מה שיש פה בעולם, ולחשוב "וואלה, הכל נברא בשבילי!!"

וגם לי קשה להתכוון בתפילה, בבוקר, אבל אומרים שהתפילה היא בשבילנו.

גם אם הקבה לא חייב לי כלום-תמיד אומרים שהתפילההנסיך הקטן.

עוזרת. ואני לא מצליחה לראות איך...עצוב

זה מתסכל!!!

זה אומר שתראי אחר כך.. אם אומריםמישהי=)

אבל זה לא הבטחה..

אולי לצאת למקום בטבע שיהיה לך שקט??

תמיד התפילה פועלת..בחורצ'יק

ואת כמובן לא תמיד יודעת איך וכמה ומה..    אבל,תמיד התפילה עובדת..

התפילה

הרב ב.הנדלר ממכון מאיר במאמר לפרשת תולדות על הנושא: אלה תולדות יצחק בן אברהם..."] מתיחס לפסוק "ויעתר יצחק לה' נוכח אשתו כי עקרה היא , ויעתר לו ה'...” ראשית התולדות - בעתירה, בתפילה, בהפצרה רש"י כתב :"לנוכח אישתו, על אשתו לא נאמר, אלא לנוכח אשתו, מלמד ששניהם עקורים היו, ומפני מה היו אבותינו עקורים ? א"ר יצחק מפני שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים" (מסכת יבמות, ס"ד. א'). למדנו שיצחק היה עקר גם הוא, סיבת העקרות של שניהם כאמור - כדי לגרום להם להתפלל, שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים עד כדי לייסרם כדי שיתפללו. תפילתם משמעותית לעולם, וביכולתה להפוך את הגזרות. כמו שאומר התרגום "והפך יצחק בצלותיה דעתיה דקב"ה ממה דגזר על אנתתיה ארום עקרא הות גביה עשרין ותרתין שנין ויתהפך בגיניה דעתיה דקב"ה ממה דגזר עליה... דאף הוא הוה עקר ואתרוח ואתעברת רבקה אנתתיה".

לכך נקטה התורה לשון עתירה, "מה עתר זה מהפך את התבואה ממקום למקום, כך תפילתם של צדיקים מהפכת מידותיו של הקב"ה ממידת רגזנות למידת רחמנות “ (יבמות שם). ראינו איפוא כוחה של תפילה, אך מה ראתה התורה לציין לנו את מיקומם של יצחק ורבקה בשעת תפילתם? "ויעתר יצחק לה' נוכח אישתו", "זה עומד בזוית זו ומתפלל וזו עומדת בזוית זו ומתפללת" (רש"י).

אחד מבעלי החסידות מפרש את הביטוי "נוכח" כנוכחותו של יצחק כלפי צרכיה של רבקה אישתו. על אף שגם הוא עקר היה (דבר הנלמד מהמילה "נוכח" על ידי חז"ל כנ"ל) ויכול היה להתפלל על עצמו, על זווית הראיה שלו, מציינת לנו התורה שבכל זאת התפלל לנוכח אישתו, יצא מזוויתו שלו, ממקומו, מצרכיו שלו, לראות את העקרות ממקומה, מהזווית שלה. נמצאנו למדים שניים שהם אחד: יכולתו זו של יצחק להפוך מבטו מזוויתו לזוויתה היא שאפשרה אולי תפילה שבכוחה להפך מידת הדין למידת הרחמים, עתירה - להיעתרות. (ויֶעְתַּר יצחק לה' - וַיֵעָתֶר לו ה').

תפילה מהפכת כגון זו היא עיקר עבודת דורנו כדברי בעל שם משמואל (שמות): "ומחויב כל איש ישראל להתאמץ בכל עוז להיות תפילתו רחמים ותחנונים לפני המקום. וידועים דבריהם של האר"י ז"ל והבעש"ט ז"ל שבעיקבתא דמשיחא מתבקשים ביותר תיקוני תפילה”. כהכנה לתפילה כזו צריכים אולי לנסות את הדרכתו של ר' שמחה בונים מפשיסחא "לעמוד לימינו של כל מי שנצרך לו – במקום שנצרכים לו ובאותה בחינה שמצטרכים לו".

מקור http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A8%D7%91%D7%A7%D7%94#.D7.94.D7.AA.D7.A4.D7.99.D7.9C.D7.94

מי אמר שהוא לא חייב לי?נעמי7

אני לא ביקשתי ממנו לבוא לעולם הזה, אני לא ביקשתי ממנו לברוא אותי, אני לא ביקשתי ממנו לסבול!!

לא כולם חושבים שהחיים הם מתנה, יש אנשים שחושביםחופשיה לנפשי

שהחיים הם עול.

התשובה הזאת לבן אדםauchv

שגם ככה קשה לו להתפלל היא התשובה הכי מטומטמת ששמעתי עד עכשיו

היא לא מובילה לשום מקום, ואני חייבת להגיד שאם זה הדבר שמחזיק אותך כשמשהו, רצון חזק שלך שהתפללת עליו ולא נענה- את מתבגרת בעלת יכולות עצומות.

בכל מקרה התשובה הזאת מטעה, וגורמת לשאלות ולרצון לעשות דווקא- בקיצור תשובה שאת לא יכולה לענות למתבגר\ת טיפוסית.

ומסכימה מאוד עם נעמי7 וחופשייה לנפשי.

הרי עצתי:שפית

אז ככה

אנחנו למדנו בכיתה שיכול ליהיות שברגע זה את לא רואה את עזרתה של התפילה אבל לא יכול ליהיות שתפילות שבות ריקם

אולי הן נשמרות לך לעתיד לצרות יותר גדולות או שאולי  הן עוזרות ולכן לא קורים דברים גרועים יותר

ואם קשה לך להתחבר לתילה אולי תקחי לך בתפילת שמונה עשרה ברכה אחת נגיד שמע קולינו שקל להתכוון בה ותתכוני בה ולאט לאט תצרפי עוד קטעים!

בהצלחה רבה

זה באמת דבר קשה להתחבר לתפילה ולכולנו קורא לא פעם שאנחנו מוצאים את עצמיינו מרחפים בתפילה...

יש לי עצה שלי היא עזרה!בעצם 2!אולפניסטית 1

1.להיתפלל בחצר...בבוקר! אם את לא בלימודים..נגיד שבתות..לי זה עזר מאוד! זה כזה אוויר נקי כזה..לא יודעת הרגשה...

2.לעשות קודם משהוא[תשאלי אם זה מותר מבחינה הלכתית]ואז שאת מסוגלת תיתפללי..

וגם יכולהיות שמבחינה הלכתית אם זה קשה להיות מכוונת בהרבה קטעים יכולהיות מבחינה הלכתית שאפשר להוריד.

בהצלחה!

אבל אנשים לא רוצים שהתפילה תלך למשהו יותר קשה/חמורחופשיה לנפשי

/גדול, הם רוצים שהתפילה תלך על מה שהם התפללו עליו.

(כן, גם אנשים בוגרים מתנהגים כמו ילדים קטנים לפעמים.)

אלוקים לא עובד אצלנו !!!שפית

צריך לדעת שבעצם אלוקים לא עובד אצלנו!!!

המשפט המפורסם של יהודה וקסמןלא לעישון

תכתבי בגוגל את המילים:

"יהודה וקסמן לאבא מותר לומר לא"

ותקבלי תוצאות שעשויות לעניין אותך

בהצלחה

להבין דבר אחד...הסטלן הקטן
אלוהים הוא לא מכונת פחיות שאם תכניסי 5 שקלים תצא לך הפחית שבחרת...

התפילה היא אמצעי לקשר עם אלוהים...

כבר 4 שנים שאני לא כ״כ מצליח להשתמש בקשר הזה,אבל אני עובד על זה...תנסי לחשוב על תפילות שהיו לך ויצאת מהם בהרגשה שאת לא לבד...
זה עלול לעזור...
התפילה לא באה לעזור בצרות אלאמקל סבא

הצרות באות כדי לעורר אותנו לתפילה.

התפילה באה לרומם אותנו . זו מתנה שה' נתן לנו.

חנן פורת במחלתו האחרונה אמר שעכשיו התפילה שלו היא הרבה יותר גבוהה . הוא כבר לא מבקש כלום . התפילה היא רק לשם דבקות בה'.

זה מדרגה גבוהה אבל צריך להבין את הכיוון

זו גישה ממש מוטעית שאלוקים חייב לך.מישהי=)

אנסה להסביר..

את בכלל מסתכלת על הטוב שיש לך בעולם?

נכון, יש רע, ואצלי גם החיים לא מושלמים...

אבל יש טוב, והוא נתן לך אותו במתנה..

היית מוותרת על החיים שלך כאן? אני חושבת שלאחר מחשבה מעמיקה היית מגיעה למסקנה שלא.

הוא נתן לך אותם במתנה, זה חסד עצום.

אלוקים הביא אותך להורים יהודיים כדי שאת תעבדי אותו,

הוא לא עובד אצלך.. שכל מה שאת רוצה יגיע לך ועוד בצורה מהירה.

הבנת בערך?

העצה שלי..ננח=)

פעם בשיעור חינוך או משו כזה דיברנו על תפילה, ומלא בנות אמרו שקשה להם להתפלל, ושזה סתם מעצבן, וכו'..

אז המורה שלנו אמרה שאם יש תקופה שככה אתה מרגיש, אז אל תתפלל מהסידור! כי תפילה מהסידור זה תפילה מוכרת

שחוזרת על עצמה ובגלל זה היא לפעמים משעממת וקשה להתכוון בה, אז במקום זה פשוט שבי עם עצמך ותדברי עם ה'! 

תבקשי ממנו בקשות אמיתיות על דברים שחשובים לך, תודי לו על הדברים שהוא נתן לך וכו' וככה בטוח תצליחי להתחבר לתפילה! כי זה מהלב שלך, זה אמיתי - זה לא מילים מהסידור שאת ממלמלת בלי לחשוב עליהם בכלל!

בהצלחה!חיוך

יש מתנות שהייתי מוותרת עליהן מראש אבל הן כבר ניתנוחופשיה לנפשי

אז אני לא אחזיר.

יש הרבה דברים שאם הייתי חוזרת אחורה אולי לא הייתי עושה אותם,

אבל אחרי המעשה אני כבר לא מתחרטת על רוב המעשים.

יש דברים שמאוד הייתי רוצה להחזיר אם רק היה אפשר...הנסיך הקטן.
יפה, על זה דיברתי.חופשיה לנפשי

יש דברים שהייתי מחזירה בכיף:החל באנשים שהיו הכי קרובים אלי ואני כבר לא מסוגלת לדבר איתם בגלל מה שזה עלול

להגיע אליו, וכלה באנשים שלא מבינים את הקשיים שלי ורק מזלזלים בהם.

מנסה להבין......הנסיך הקטן.
מי אמר שלא עוזר?בשח

בס"ד

מיא מר שהתפילה שלך לא עוזרת? למשל: אדם מתפלל שהדרך לירושלים תהיה מהירה ובסוף לוקחת לו שעה וחצי במקום שעה. לכאורה נראה שהתפילה לא התקבלה אך אולי באמת היא כן התקבלה ובמקום הדין המקורי שהדרך היתה צריכה לקחת לו שעתיים היא לקחה רק שעה וחצי וה' גמל איתך טובה בעבור תפילתך. ככה נראה לי. שלא תמיד אפשר לדעת אם תפילתנו התקבלה או לא. בהצלחה.

זה לא קל להתפלל בכוונה.אדם נוף מורשתו

נראה לי שהתפילה בכוונה זה אחד הדברים היותר קשים, כי התפילה הופכת להיות משהו מאד רוטיני.

אני אישית החלטתי לפני כמה שנים שבגלל שקשה לי להתמיד בתפילה בכוונה, אני אשתדל לפחות להגות את המילים נכון, וזה מה שאנ יעושה מאז. לוקח לי מיליון זמן להתפלל אבל אני מרגישה שזה עוזר לי...

ואז הגיעו לי כל מיני קשיים ובעיות בחיים. נסעתי לכותל, התפללתי, בדרך לשם ברכב גם בכיתי, כי ליד אנשים אני לא מסוגלת לבכות.

ואמרתי תהלים, מלא, ופתאום כל מילה התחברה לי למצב שבו אני נמצאת, ולבקשות שלי...

ואז הבנתי פתאום מה זו תפילה בכוונה.

אז אני לא יכולה לומר שמאז כל התפילות שלי הן בכוונה, אבל אותה חוויה שהיתה לי אמרה לי שכשצריך, התפילה היא כח אדיר, ועד אז, אני מתפללת כי צריך...

ולגבי התחושה שזה לא עוזר -

אני אומרת תהלים יומי לרפואת חולים מהישוב שלי, ולפני 3 חודשים אחד נפטר, ולפני חודש עוד אחד... אנשים שמאד חיבבתי... והיה לי קשה לומר שוב את התהלים.

שיתפתי בכך שכנה שלי, והיא אמרה לי שנכון שיש את אלה שנפטרו, אבל היא גם הראתהלי את אלה שב"ה יצאו מהרשימה הזו כי הם הבריאו במשך השנים.

לפעמים אנחנו מקבלים מענה ישיר לתפילות, ולפעמים לא, אבל צריך להתאמץ ולראות גם את המענה, ופשוט להאמין שזה עוזר. זו חלק מהאמונה שלי...

בהצלחה חמודה!

אני מבינה אותך לגמריטל לב
עבר עריכה על ידי טל לב בתאריך ב' בתמוז תשע"ג 23:52

גם לי קשה מאוד ויש לי גם בעיות קשות באמונה בה' אבל לאט לאט מנסים להתחזק היה לי תקופה שפשוט לא האמנתי בכלום לא היה לי אכפת מכלום לא שמרתי שבת לגמרי לא התפללתי לא ברכתי וכו' אבל קראתי ספרים בנושא שאלתי רבנים ושאלתי מורה לאמונה על זה והיא אמרה לשנות את המחשבה ה' לא חייב לך כלום את מתפללת בשביל להגיד תודה על מה שהוא נותן לך כל השאר זה בונוס אז תחשבי על זה ואולי יהיה לך יותר רצון להתפלל למי שברא אותך ואת כל העולם המושלם הזה

לצערי אני כרגע במצב שלא מעניין אותי אף1qaz

תפילה.. אני כבר ממזמן לא מתפלל ובאמת קשה לי להתחבר לזה.. אבל ראיתי שמישהו אחד פה רשם וזה ממש נכון  תכתבי את זה - המשפט נאמר לאחר שעשו הצהרות ותפילות ענק( כל עם ישראל) למענן נחשון ווקסמן בכותל ובסופו של דבר נחשון נהרג.. המשפט הזה נאמר ע"י אבא של נחשון- יהודה. שבו הוא התייחס לכך שלמרות כל התפילות נחשון מת..."יהודה וקסמן לאבא מותר לומר לא" 

ה' עושה מה שטוב לךקומפלקס

בס"ד

תמיד תחשבי על זה שגם אם ה' "לא קיבל" (אני שם בגרשיים, כי אין תפילה שחוזרת ריקם) את תפילותיך, בכל זאת, כל מה שהוא עושה זה לטובתך! גם אם נראלך עכשיו שזה לא טוב לך, וזה סתם הורס לך, תביני שלטווח הארוך הקב"ה דואג לך.. בהצלחה!!! מה שבטוח אל תפסיקי להתפלל...!!!

אם ה' תמיד עושה מה שטוב לנו אז למה להתפלל בכלל?חופשיה לנפשי
בעיקר בשביל להודות לו וזה...ננח=)
עקרונית זה נכון שאדם צריך להודות על הרעה וכ'ו, אבלחופשיה לנפשי

קצת קשה להודות על דברים שהם הדבר האחרון שהייתי רוצה שיקרו לי.

בדיוק כמו שאני מתרגזת על אבא שלי או על אחיות שלי כשהם שואלים אותי אם אני לא מפחדת לחזור לבד בחושך, הכוונה טובה, אבל אם יש משהו שגורם לי לפחד לחזור לבד בחושך זאת השאלה הזאת.

ברור שקשה!ננח=)

אבל מ'לעשות..וחוצמיזה- את 'אמורה' להאמין שזה הכי לטובתך בעולם, ושזה בכללל לא רע, ואז קל לך יותר להודות על זה!

כי ה' רוצה קשר איתך..וזה ע"י התפילה..(הגבתי לחופשיבת מלך=)

ה נפשי..)

תשמעיshira935

אני החלטתי לבקש הרבה מה' ומה שאני לפחות רואה שממש עוזר לי זה שכשאני צריכה משהוא אני קודםמ כל משבחת את ה' ואומרת לו תודה על הכל על הטוב ועל הרע ואז מתחילה לבקש {קודם להלל ולהודות ואז לבקש|} לי זה מממממש עוזר!

דברי על זה עם הקב''הרות כ1

תציגי זאת בפניו, קחי מקום שקט ותאמרי לו במילים שלך "אבא, קשה לי..."

תשפכי בפניו הכל , מה בדיוק קשה...תבקשי הכוונה ועזרה

וכמו שייעצו קודם קחי ספר על הנושא ותראי את המשמעות

אבל תזכרי שהתפילה זה משהו בינך לבינו ולכן אם קשה לך --שוב! הוא הכתובת

תודה רבה!!!הנסיך הקטן.

באמת תודה לכל מי שהגיב פה!!

מקווה שזה יעזור...

תפילות לא מתבזבזות סתם...במבה 805

תפילות אף פעם לא הולכות לאיבוד. אי אפשר לדעת על מה התפילות האלו השפיעו \ ישפיעו בלי שנהיה מודעים לכך. לכי תדעי מי ניצל בזכות התפילה שלך, לכי תדעי איזה זכות הצטברה לך בשמיים והקב"ה מחכה לרגע הנכון להשתמש בה! ואלה שיקולים של הקב"ה! ולפעמים אנחנו לא מבינים אותם, וזה קשה מאוד להאמין בזה כשאני מתפללת על משהו ולא מקבלת את מה שרציתי. יש את מה שאבא של נחשון וקסמן אמר בהלוויה שלו (דבר שמאוד מחזיק אותי..) אחרי ששאלו אותו איך זה ייתכן שאחרי שכל עמ"י התפלל לשלומו, בסוף הוא נרצח?? והוא ענה ש"לאבא מותר להגיד לא" - הקב"ה זה לא כספומט! זה לא מה שאתה מבקש תיקח. כמו שילד מבקש מאבא שלו משהו והאבא חושב שזה לא טוב בשבילו והוא מסרב - הילד באותו הזמן כועס על אבא שלו ובטוח שאבא שונא אותו ורוצה ברעתו - אבל האבא רוצה רק בטובתו! ככה גם הקב"ה איתנו, כנראה - עד כמה שזה קשה ולא מתעכל שהקב"ה החליט שמה שהתפללת עליו לא הכי טוב בשבילך! אבל זה לא מתבזבז! זה מצטבר! הקב"ה פשוט החליט שלבקשה הספציפית הזאת - לא.

ובנוגע לתפילה בבוקר - נכון, זה מאוד קשה לקום ולהתחיל להתפלל. תעשי מה שאני עושה - לחשוב על כמה ניסים קרו לי הבוקר: פקחתי עיניים! אני רואה! אני שומעת! אני נושמת! כל הדברים שאנחנו מקבלים אותם כמובנים מאליהם שהם בכלל לא! יש כ"כ הרבה אנשים שלא רואים, לא שומעים, לא נושמים לא עלינו! ותכלס, כמה פעמים אמרנו תודה לקב"ה על העובדה שאנחנו נושמים?? או רואים או שומעים או זזים?? נק' למחשבה לפני התפילה! שיהיה המון ב"הצלחה!!

אולי זה נראה לך אבל בטכלס..בת מלך=)

ה' עושה את החשבונות שלו ואף אחד לא יכול לדעת מה טוב ומה לא ומה החשבונות של ה'!!

ולכן גם אם נראלך שהוא לא שומע את התפילות שלך זה לא נכון כי כנראה הוא לוקח את התפילות האלו למקומות אחרים וכו'..

לכן חשוב שגם אם את לא ממש מרגישה שזה עוזר ואל תתייאשי כי תפילה זה אחד הדברים בשביל להתקרב אל ה'!!

וגם אם את לא מצליחה בשלב הזה להתחבר אל התפילה תמשיכי ואל תתיאשי!!(לפי דעתי..)

כי "על ידי המעשים נמשכים הלבבות.." ואז תראי שלאט לאט בעז"ה תתקרבי לתפילה ותתחברי אליה!!

בהצלחה ואל תתיאשי!!

נ.ב מוזמנת לאישי יש לי עוד דברים לומר לך...

נערךauchvאחרונה

אני הגעתי לאותו קושיauchv

ולוידעת אם לצערי או לא- אבל כבר שנתיים שאני לא מתפפלת בכלל

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך