שלום, חברות!
אומנם יש עוד הרבה זמן אי"ה (שבוע 13+4), אבל כבר העלו את הנושא:
סבתא שלי (מצד האבא) - חשוב לה מאוד שמישהו מהמשפחה יקרא לבת שלו ע"ש אמא שלה.
למה ההורים שלי לא מילאו את משאלת ליבה? כי לסבתא שלי (מצד האימא) קוראים ככה.
סבתא שלי, ברוב ייאושה (כבר בת 85 בערך או יותר... רוצה לזכות לראות בחייה שקוראים ע"ש אמה), הציעה שלפחות יקראו בשם דומה (שמזכיר את השם המקורי).
בינתיים עלה לסבתא שלי (ולנו) רק שם אחד שמזכיר...
בעלי ואני לא אוהבים אותו!! גם לא בתור שם שני!!! (ואנחנו דווקא ממש לא בררנים!!!).
חשבנו לבדוק אם אפשר יהיה לקרוא בשם המקורי...
אז ככה - אנחנו אכן אשכנזים (אחרת לא הייתה שום בעייה
. אני דווקא ספרדית בקטע הזה, אבל לא יכולה להתכחש לאשכנזיות שלי).
מישהי ביררה במקרה עם רב אם המנהג שאשכנזים לא קוראים ע"ש אנשים חיים הוא "חוק בלתי יעבור"?
אנחנו לא רוצים לשאול רב באינטרנט, אלא רב שאנחנו מכירים באופן אישי (הרי אם שואלים רב - חייבים ללכת לפי הוראתו, ולא לשאול אח"כ רבנים אחרים. אנחנו מעדיפים לשאול רב שאנחנו מכירים וסומכים עליו... וגם מכיר אותנו).
הבעיה היא שאם נשאל את הרב - ידעו שאני בהיריון (וכל עוד לא יוצאת הבטן באופן משמעותי - מעדיפים לשמור על הדבר בסוד).
לכן אני מסוקרנת אם למישהי יש כבר תשובה לתהייה הזו שלנו...
אגב: אנחנו מעזים לחשוב על האפשרות לקרוא בשם המקור, כי סבתא שלי אמרה פעם, בלי קשר למשאלת ליבה של הסבתא השנייה, שהיא לא מבינה מה הבעיה לקרוא בחיים... שזו זכות גדולה... שהיא תשמח שיקראו בשמה בחיים... לפחות תהנה מזה.
אגב2: ברור שאם נקבל פסק שהדבר מותר - נברר שוב עם סבתא שלי אם זה בסדר (ואפילו נשאל גם את אימא שלי אם זה בסדר מבחינתה. אם זה יפריע לאחת מהן - וודאי שלא נקרא בשם המקורי...).
אגב3: אשמח אם לא תביעו דעתכם על כך שאנחנו רוצים לעשות נחת רוח לסבתא שלי (אצלנו - לקרוא ע"ש סבים וסבתות - דבר מקובל ורצוי! אף אחד לא כופה אותנו לזה!!! לא ינדו אותנו מהמשפחה אם נבחר שם שלנו).
ואולי למישהי יש רעיון לשם שדומה ל"לאה" והוא לא "ליאת"? ![]()
גם זו תהיה עזרה גדולה עבורנו!!

אבל זה ע"ש..
(וגם אותו בעלי לא אוהב 

לא ידעתי אם גם במסגרת פרטית זו בעיה