יש שאומרים שיש לצדיקים הילולא 3 ימים אחרי גם.
אז.. נצלו ת'זמן..
בנות- להדליק נרות לכבודם להתפלל ולבקש וללמוד משהו.
בנים- ללמוד לבקש להתפלל.
יש שאומרים שיש לצדיקים הילולא 3 ימים אחרי גם.
אז.. נצלו ת'זמן..
בנות- להדליק נרות לכבודם להתפלל ולבקש וללמוד משהו.
בנים- ללמוד לבקש להתפלל.
שִׁירָהאין בעיה להדליק בבית ידוע לי.
הרבה נשים עושות את זה 
של כל המדינה?
אני לא מכיר חבר אחד שלי שמדליק נרות, ואת כותבת כאילו כל הארץ עושה את זה...
דניאלה .ד.
אז מה אם כתבתי ואזמה אם תפסת את זה כאילו אני מתכוונת שכ-ל הארץ עושה את זה.
חוק הזרימה!
מה אני חסיד? לא אני לא חסיד! אני אנטי...
אז תכתבי על עצמך. בטח כשאת לא כותבת בתור חסידית רשמית.
מי שלא נאה יכול לדלג.
באהבת ישראל
אבל הפריע לי, עובדה.
בפרשנות שלך.
מה... כולם פה חסידים של הרבי מלובביץ'..?
בלי התמונה מסביב - אין משהו לא בסדר. אבל מה לעשות שהתמונה מסביב קיימת.
זה בגדר המלצה.
מציגים פה את המציאות בצורה שקרית. חזון המריחה.
לא שיש פה "כוונות זדון" של דניאלה, אבל הדיבורים האלה בצורה שכביכול הדת"ל מאז ומעולם היו חסידים... מאיפה הרעיונות האלה קשורים? הרי החברים שלי האשכנזים והספרדים מעולם לא התעסקו בהם... אבל אצלה זה פשוט. מריחה..
יש לה אינטרס שאדם שלא נוהג מנהגים כאלה ידליק נר?
אין דבר כזה..
אז אם היא היתה חבדניקית, מילא, היה ברור שזה עניין תוך חב"די, אבל היא מציגה את זה אחרת.
כל אחד נוהג לפי מנהג אבותיו. (מלבד בעיות הלכתיות של ממש)
ואם הגישה היא שהליטוואקרס מאז ומעולם היו טועים ויש לקרבם - טבעי שאתעצבן.
ולדייק אותי?
מה כל כך בוער? אמרתי כבר- אם זה לא העניין שלך אז תדלג.
ובגלל- שאינך מכיר אותי ולו מעט, בכלל.. אין לך אף זכות לפרש את דברי
כפי שא-ת-ה רוצה.
תן לאנשים את המקום שלהם.. לא מדברת בשבילי אלא בשביל כל אחד שמגיב כאן.
תמשיך, בכעס, בניסיון להבאת הצדק כי משהו מרתיח אותך.. ספק אם תצליח להביא אותנו
לאיזה 'תובנה' מסוימת..
ובזה אני מעדיפה לסיים את דברי.
לא רוצה לפגוע בך.. וזה יכול לקרות אם אמשיך.
לילה טוב
אין פה עניין של "לתת לאנשים את המקום".
את אחת מתהליך רחב ורע לדעתי... וההודעה שלך מתפרשת בהתאם.
היא אמרה משו\המליצה - זכותה. והנה עובדה שאני קראתי את ההמלצה שלה והדלקתי נר!
ובטוח יש פה עוד כמה שעשו ככה... אתה לא רוצה, לא מתאים לך- אז סבבה. אל תעשה את זה.
כל נושא שכותבים פה, שקשור איכשהו לחסידויות\דת\מנהגים, אתה תמיד חייב להיות זה שנגד כולם!
מה, יש לך אינטרס כזה? די תפסיק, זה מעצבן! וגם אם אתה נגד ואתה לא חושב כמוה- אז תשאיר את זה אצלך! היא לא אמרה פה איזה משו שיכשיל את כולם או איזה דבר שאסור מהתורה! רק המלצה שלה...
פשוט לא נראלי שיש לך מה להוסיף על מה שכתבתי...
לך לפורום צמ"ע ותעזוב את בני הנוער בשקט בלי פלפולים של ישיבה בוחר..
אבל עצם האמירה - בלי הפלפולים של ישיבה בוחר בעיתית.. אפשר להגיד אם אנשים לא מבינים מאיפה הוא לקוח כל דבר ומה הוא אומר וכו' - לבקש שיסביר (שוב לא קראתי את ההודעות שלו) אבל להגיד משפט כזה זה בעייתי. הרי אנו מנסים לברר מה באמת הדבר הטוב לעשות ובשביל זה כן - צריך את כל הפלפולים- ללמוד באמת מה התורה מה היא רוצה ממנו ולא לעשות מה שמרגיש לי טוב על הנשמה.
אתה לא מבין את מה שאני אומר??
דניאלה לא התכוונה לכלום, זה ברור לי, אבל בתכל'ס היא מציגה מן מציאות שקרית, ועל זה התלוננתי, היא לא היתה חייבת לענות לי בכלל.
(וזה אומר שלא הסקתי הרבה מההודעה שלה, אני פשוט ער לנושא בכללי)
רוב החבדניקים שאני מכיר לא מדליקים נר בתאריך הזה
היא לא הציגה שום מציאות, זאת שוב הפרשנות שלך. זאת לא עירנות לנושא, אתה פשוט דוחף את הפולמוס הזה במודע לכל מקום אפשרי.
אבל ההודעות האלה באות מתוך מציאות שקרית.
אני לא דוחף שום דבר, ברור שכשבערוץ דת"ל מדברים על הדלקת נרות לאדמו"ר מחב"ד יש כאן משהו מוזר, הפולמוס נמצא כאן, לא דחפתי אותו.
נכון שאני בערך היחיד שזה מפריע לו ולכן אני היחיד שמדבר.. אבל אני לא דוחף שום דבר.
רבי, לא רבי, מדליקים נרות לנפטרים...
לרבי מחב"ד מדליקים מאז שהדת"לים הפכו לחסידים.
יש שנוטים יותר לחסידות ויש שפחות.
למרות שהרבה רבנים בציונות הדתית דווקא כן קרובים יותר לחסידות מאשר למתנגדים. (בלי להיכנס לפער בין החסידויות). וגם מי שכן לא מצאו לכנות חסידויות אחרות "עבודה זרה" או שאר כינויים דומים.
בכל מקרה האווירה הכללית באמת נוטה לצד החסידות וגם מי שלא מתחבר לא נחשב "מתנגד"... נראה לי שהרוב באמצע והקיצוניים משני הצדדים כמו תמיד ינסו להגיד שהם הרוב..
מכבדים כל גדול בתורה למרות שהוא לא באותה דיעה ומתנהג אותו דבר (יודע לכבד)
ואילי קצת שפת אמת נתיבות שלום אבל בכללי אין קרבה לשאר החסידויות וחבל כי מפסידים עולם שלם ומרתק (מניסיון אישי)
איזה שקר, החסידים משתמשים בכל הקלישאות על להכיל ולקבל רק לצד שלהם, והדת"לים קונים את זה.
הרב עובדיה גם כנראה מאד אהב להרבות שנאה...
(פשוט עדיף לסתום את הפה כשאין מה לומר)
מי שקורא לדברים כאלה "פוליטיקה" הוא בבעיה רצינית.
הוא לא חוזר בו, הוא מדבר על הדברים הטובים שכבר אז הוא דיבר עליהם.
הדברים שהוא אמר בסרטון הראשון הם עובדות, אי אפשר להתווכח עליהן. והוא ממש לא חזר בו.
מה גם שזה לא נוגע לעניין, לך דומיה תהילה אמר שלא משתמשים בביטוי חריף כמו "עבודה זרה", הראיתי שכן משתמשים. אפילו הרב עובדיה השתמש.
והעריכו את הרבי זצ"ל, (לא להראות רק מה שנוח, מוטי)..
הרב אליהו זצ"ל בפגישה עם הרבי
הרב כדורי זצ"ל
וכן הבבא סאלי זצוק"ל
רק את הסרטונים בהם הרב עובדיה אומר שמבדיקות שערך בחצרו של הרבי הוא נחשב אלוהים - אנשים לא מכירים. ואני - נשמע כמו הזוי.
או שיש דיל אחד, 770, אומן, בודהה...
זה הולך ככה:
אומן
770
בודהה
תאילנד
ועוד שאר מקומות כנ"ל...
עד שזה מגיע לפסלים וזהה..
<צ>
אתה באמת רציני במה שאתה אומר?!![]()
אני כן שמעתי שצריך דווקא בבית כנסת
אם רוצים לעשות משהו לעילוי נשמתם,צריך ללמוד את התורה ואת הספרים שכתב הנפטר
ובתים אשכנזים וספרדים ולא נתקלתי.
לא אמרתי שאין מנהג כזה, והתמקדתי בהדלקת נרות לרבי מחב"ד.
והפריע לי שכותבים פה כביכול מדובר בפורום חסידי.
אין לי שום עניין לריב או לדבר על הנושא, פשוט שום עניין, מה אני יכול לעשות..
-משה ר-האם אנו לומדים בשביל ישועות? האם אנו בוחנים את הזמן הטוב להשקיע בלימוד תורה בכך שאנו מנצלים הזדמנות לישועה?
לומדים תורה ומקיימים אותה כי זה מה שה' ציווה! כדי לעשות רצון ה' ולקדש את שמו! לא כדי "להרוויח" ישועות..
האם זה נכון להשתמש במתווך, ניתן לומר צינור, שיעביר את תפילתנו השמיימה? האם לא כל יהודי יכול להתפלל מעצמו ותפילתו תגיע אל הקב"ה?
עניין של דגשים, לאן שייכת התורה.
יש הבדל בין לבקש דברים מהקב"ה לבין להשתדל יותר בלימוד תורה ובתפילה בגלל ההזדמנות להשגת ישועות.
אין שום איסור לבקש מה' דברים ולהתפלל שיציל אותך ויעזור לך- דבר ראוי ביותר הוא (וספר תהילים של דוד המלך הצדיק שהתנ"ך מעיד עליו שחטא רק חטא אחד וגם עליו חזר בתשובה שלמה לגמרי.הוא דוגמא לזה) ! אבל זה צריך לבוא ממקום נכון. ממקום שמבקש עזרה אבל לא מתחמן עזרה, וממקום טהור (ושוב כל זה-ספר תהילים הוא דומגא טובה לכך) וזה יכול להיות רק אם תשים את הדגשים במקום הנכון, כמו שמוטיז ניסח יפה. שתדע שתורה מקיימים כדי לעשות רצון ה' ולקדש שם שמיים, מתוך כמיהה להגדלת כבוד ה' בעולם, ולא בשביל להשיג ישועות.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים