מה דעתכם:אביה!!!

היה לנו דיון בסניף והמדריכות העלו ת'נושאים:

1. של שמיעת מוזיקה לועזית- האם זה  טוב או רע

2. הנושא של בן עם שער ארוך[כאילו עד הכתפיים] -מה רע בזה??

ועוד סוגשל נושא- שבן אדם עושה רק חלק מהמצוות, כאילו עושה מה שבאלו, מה רע בזה? הרי יש זכות בחירה!! ניסיתי להסביר לחברות שלי שזה לא הולך ככה ויש לנו תורה ומצוות שלפיהם אנחנו הולכים והם התעקשו שכבן אדם עושה מה שבאלו אין בעיה עם זה כי יש לו זכות בחירה בין הטוב לרע וזכות שלו לבחור ברע....

מה דעתכם על כל הנושאים שהעלתי?

אשמח לתשובות...

...הסטלן הקטן
1.מוזיקה בעייתית לא נמדדת לפי השפה שהיא נעשית...
יש המון קריטריונים אחרים...

2.מי אמר שיש בזה רע.

3.זו זכותו,הוא יכול לבחור בזה אבל זה לעשות הפוך ממה שצריך,ממה שחייבים.
כמו לרצוח,ליסוע באור אדום וכ׳ו...לבן אדם יש אפשרות וזכות בחירה...אבל יש דברים שאסורים ויש דברים שלא טובים...
לגבי 2צוללן

א. זה חוצץ בתפילין

ב. לא תלבש

ג. חוקות הגוים

לגבי 2.הסטלן הקטן
א.לא חוצץ יותר משיער רגיל.
ב.היום זה כבר נורמלי ונפוץ.
ג.חוקות הגויים זה בעייתי במנהגים שמקורם בע״ז.
3 תשובותדתי לאומי

1) לדעתי זה משדר דברים לא טובים, כמו כן כמעט תמיד זה בא עם מילים ותוכן לא ראוי ומזיק רוחנית..

2)ממש לא עניינם של הבנות! שכל אחד יישאר בתחום שלו..

3)יש בחירה חופשית, בטח, אבל אנחנו מצווים לבחור בחיים. שורה תחתונה: יש מצוות, יש הלכה, ואנחנו כיהודים מחויבים לה בכל רגע ורגע בכל פרט בחיים.

לתשובה 2^^^אביה!!!

פשוט הם קראו לנו סיפור על אדם כזה, שיש לו שער ארוך ויש לו הגיל באוזן אז הם העלו שאלה כזאת ושאלו אותנו מה דעתנו על זה...

עזביי טוב או לא שיער ארוך לבנים זה פשוט מכווווער.רוזמרין

נקודה.

לא ראיתי בן אחד שזה יפה לו

נכון! שער ארוך לבנים זה מכוער!! ארוך...אולפניסטית 1
היי היי!!צבי-ליזציה

יש מי שזה יפה לו . והשאלה כמה ארוך.

מה?זה ממש יפה(במיוחד שדיברו כאן על שיער עד הכתפייםנעמי7
שיער ארוך לבנות זה טוב או רע?ender13

זה מציק ומפריע ביום יום.

זה מסבך, לילדות זה אפילו "מזמין" כינים ובאופן כללי מקשה על החיים.

אז למה כן?

כי התרבות בה אנו חיים החליטה כך.

כפו על כולנו הסטנדרטים מסויימים מגיל 0 וכולנו הולכים כמו עדר.

אז שיער לבנים זה טוב?

תגידו משעמם לכם?!

מי שרוצה להיות עוד יותר עבד שיבושם לו.

(אני יודע שיש אנשים שחושבים שבמקום בו הם נמצאים עכשיו הם צריכים משהו כזה)

לגבי 3: יש "בחירה חופשית", לא "זכות בחירה"...יהודיזההכי אחי

בחירה חופשית - משמעותה שכל אחד מסוגל לבחור בטוב כשם שהוא מסוגל לבחור ברע.

זכות בחירה - משמע שכל אחד זכאי\רשאי לבחור מה שבא לו.

אם יש זכות כזו - מהי המשמעות של המצוות? רק המלצה? בשביל זה קיבלנו תורה מסיני והושבענו והוזהרנו לקיים אותה?

הבחירה החופשית, לעומת זאת, היא עיקרון חשוב ביהדות, שמלמד שגם מי שיצר הרע שלו חזק מאוד - מסוגל לגבור עליו ולבחור בטוב. וגם מי שיצר הרע שלו חלש - יכול להכשל חלילה.

לגבי 2..בת מלך=)

לפי דעתי יש בכך איסור של :לא ילבש..

כי זה כאילו הדרך של הבנות...

לכן זה בעייתי!!

אבל מי קבע?shira935

מי קבע שזה הדרך של הבנות??? זה שלרוב הבנות יש שיער ארוך זה לא אומר שלבנים לא צריך להיות שיער ארוך.....

נ"ב. מה דעתכם על שיער מלא לבנים לא ארוך רק מלא כזה מנופח כצת וטייייייפה גולש ממש טייייייפה?

לאביה- לגבי השאלות הנ"למשו
עבר עריכה על ידי משו בתאריך ה' בתמוז תשע"ג 14:52

שלום וברכה

קודם כל נצא מתוך נקודת הנחה שכולנו מאמינים ויודעים שהתורה (ובכלל זה ההלכה) רק מטיבה עימנו וכל מה שהיא אוסרת רע עבורנו (לא בתור עונש, אלא בתור תוצאה כמו להבדיל שהסיגריה מזיקה למעשן לא בתור עונש אלא בתור תוצאה) שהרי לא בכופרים עסקינן.

לכן לגבי שמיעת מוזיקה לועזית יש לשאול רב פוסק הבקי בהלכה ולברר באיזה אופן מותר ובאיזה אופן אסור וממילא יוצא שכל מה שאסור הוא רע ומה שמותר בגדרים המסויימים של ההלכה שייך לטוב כי זה בדיוק תפקידה של ההלכה, לעשות בירור מהו הרע ומהו הטוב ולגדור כל אחד בתחומו השייך לו וממילא אין שאלות והתלבטויות ואפילו יורד הצורך לפתח על זה דיון כי מי לא יבטל את דעתו והשערתו מול התורה וההלכה המבוססת מדורי דורות המסורה לנו עד משה רבנו מפי ה' בעצמו ממש וילך נגד דבר ה' חלילה?

לגבי בן עם שיער ארוך, אני לא רב פוסק אבל אם איני טועה, מובא בספר אביהם של ישראל על הרב אליהו זצ"ל שענה למישהו ששאלו על שיער ארוך שזה מושך דינים על האדם ולכן זה לא טוב ושלחו להסתפר ע"כ. גם יש לזה רמז במילים "קדקד שיער מתהלך באשמיו"

לגבי הנושא השלישי, נכון, ה' נתן בחירה חופשית לאדם לבחור בין הטוב לרע אבל צריך להסביר וללמד שאם אדם יבחר ברע הוא יענש (ה' לא מעניש חלילה אלא המעשים הרעים מענישים בעצמם את האדם שעשה אותם. המלאכים הרעים שנבראו מהמעשה הרע נפרעים ממנו בשלב כלשהו) ואם יבחר בטוב יקבל את שכרו מושלם.

וזה דבר פשוט וברור לכל מי שמאמין בתורה הקדושה כיון ששם כתובים הדברים בפשט הפסוקים למשל בספר דברים ש-ה' מייעץ לנו כמו אבא טוב: " בני, יש לפניך שתי דרכים הטוב והרע ובחרת בחיים. "החיים והמות נתתי לפניך הברכה והקללה" ועוד הרבה פס' ומאמרים על אותו עיקרון בתורה ובספרי המוסר.

לכן הבחירה של האדם יכולה להיות גם שיבחר ברע אבל יש ללמד שהשורה התחתונה היא שכל אחד בסוף יאכל בדיוק את מה שהוא בישל. את מעשי ידיו שלו ולכן שוה להתאמץ גם כשקשה כי זה משתלם ולא לעשות רק מה שבא לי. 

כתוב שכולנו היינו במעמד הר סיני (כל נשמות ישראל, נוסף על הדור ההוא שחיו בגוף בשר ודם) והתחייבנו לשמור את כל התורה ושוב לפני ירידת הנשמה לעולם משביעים אותה שתשמור את התורה והמצוות ותמנע מעבירות.

בהצלחה ובשורות תמיד לכל ישראל אמן

מוסיפה על 2מומין אמא

שיער ארוך אצל בנים זה דין ,שיער קצר חסד- לעומת זקן ארוך מביא חסד

ושיער קצר אצל בנות זה דין, שיער ארוך חסד

וחוץ מזה שיש עניין שיהיה הבדלה בין גבר לאישה שלא יראו אותו הדבר

כמה פעמיים יצא לכם ללכת ברחוב ונסיתם לפענח האם הבן אדם שעובר שם ממול הוא בן או בת?- לצערי יותר מידי

מה זה דין וחסד?הסטלן הקטן

ואיך שיער או זקן,ארוך או קצר פועלים עליהם?

בואו נזרוק מושגים בלי להבין אותם...
ןלכןshira935

ולכן שאלתי עכשיו על שיער מלא כזה לא ארוך...

שני דבריםNSY

א. לגבי לשאול רב בעניין המוסיקה, אני מאמינה שהרב יגיד מה לעשות וינחה איך לדעת מה מותר ומה אסור, אך אני מרגישה שיש מוסיקה שהיא בעייתית שלא כולם מרגישים ככה בעצמם ואני לא בטוחה שהם ילכו לשאול רב על זה - אם הם לא חושבים שיש בעיה... צריך לפתח דיון ולדבר על זה שבכלל יכול להיות שיש כאן בעיה ושצריך לשאול רב, להבין מה הבעייתיות פה, כי זה גם חשוב להבין.

ב. לגבי שיער ארוך - אם זה מושך דינים, לבנות זה לא מושך?

תשובה לנושא השלישיבחורצ'יק

החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה;
ובחרת בחיים.

אני אענה על האחרונה-המצב חסה
עבר עריכה על ידי המצב חסה בתאריך ו' בתמוז תשע"ג 04:09

אולי אדם יקפוץ מהגג וימות כי בא לו?

הרי יש בחירה חופשית!

לא, אם אני מבין שזה מזיק לי, אז אני לא אעשה!

אדם שעושה עבירה, צריך להבין שזה מזיק לו, אם לא זה בעיה שלו...

[מקור- מסילת ישרים]

כמה דבריםשואף לאור

קודם כל כדאי לחפש תשובה לזה באתרים תורניים של לימוד תורה ושות"ים כדי לקבל תשובה מדוייקת שבטוח שלא נפלה בה טעות.

א.מעבר לסוגיה שיש אומרים שיש לשמוע שירים של זמרים יראי שמיים ,הרי שרוב רובה של המוזיקה הלועזית מלאה בקלקולים ועיוותי מחשבה רעיוניים,שלא נדבר על גסות וחוסר צניעות,ואלו שלא אלו שירים שאין בהם תוכן.

כמדומנ שיש גם שמתייחסים(או שכולם מתייחסים,אינני יודע) לסגנון של לחן המוזיקה,אם הוא מעודד רגשות של אלימות וכעס וכו'

ב.ישנם כמה בעיות כמדומני,אך אני מעדיף שלא לכתוב בשביל שלא יצא חוסר דיוק.

ג.זכות הבחירה אין משמעה זכות להיות רע או טוב ושהבחירה ביניהם לגיטמית.הכוונה בזכות בחירה היא שיש לו אפשרות מעשית לבחור,אבל לא אפשרות רעיונית,כלומר מבחינה רעיונית,מבחינת דרישת האמת לא לגיטמי שאדם יהיה רע,אלא הוא צריך להיות טוב.אלא שיש לו בחירה מעשית אחר מה ללכת,אחר הלגיטמי הטוב,ואחר הלא לגיטמי הרע.

הוא בוחר לאן להוליך את החיים שלו,אך בודאי שלא הכל לגיטמי.זה בדיוק העניין, יש מה שנכון ללכת אחריו ויש את מה שאינו נכון.

שב"ש לכולם !

2-לפי הקבלה לא טוב לבן שיער ארוךשִׁירָה

זה דין ולא כדאי..

לבנות זה דווקא טוב

3- שיעשה מה שבא לו,רק שלא יתפלא אח"כ..שִׁירָה
תסבירי...הסטלן הקטן
כולם פה נהיו מקובלים...
שאלה!shira935

אני אישית מאווד מאווד אוהבת את הקול של הזמרים הלועזיים ותקצב של השירים הלועזיים..

אני לא דוברת אנגלית השאלה היא האם מותר לי לשמוע את הירים בלי להבין תמילים {נשמע מטומטם אבל לכל אחד יש שריטה וזאת השריטה שלימוציא לשוןקורץ

מוסיקה אחרתNSY

לדעתי גם בלי להבין את המילים המסר השלילי עובר... אני מרגישה את זה למשל בשירים ברוסית, שומעים את ההבדל.

לדעתי יש שירים בעייתיים ויש כאלה שלא, זה עניין של שיקול דעת להבחין ביניהם.

וגם - אפשר להפוך אותם לשירים חיוביים - לשיר אותם בקול אחר, עם מילים יהודיות - הרבה פעמים רואים שחבר'ה עושים את זה ממש יפה, למשל ביוטיוב, לדוגמה: 

יש שירים חיוביים בסגנון של השירים הלועזיים אבל שנושבת מהם רוח טובה וחיובית במקום הרוח השלילית והמעוותת, אז למה לא לשמוע את אלה?

זה הכי גרוע!הסטלן הקטן
המוזיקה משפיעה יותר דרך המלודיה שלה והרבה פחות דרך המילים.

אז לשנות את המילים זה נותן הרגשה של שמיעת מוזיקה טובה אבל באמת המוזיקה עדיין משפיעה בצורה שלילית.
כמה תשובות של הרב דוב ליאור לגבי לא ילבש:הקולה טובה

1)

י"ט אלול תשס"ח

שאלה:
מה בעצם מגדיר את האיסור של לא ילבש, כלומר, אם נניח שעכשיו 50% מהגברים בעולם היו הולכים עם שמלות (שזה אגב יותר מהאחוזים אצל הנשים לצערנו), האם אז היה מותר לגברים ללבוש שמלות?

תשובה:
לכאורה כן, כיון שזה לא בגד רק של נשים יהיה מותר ללבוש אותו. כמו שבסקוטלנד הולכים עם חצאיות גם גברים ולכן באותו מקום יהיה מותר ללבוש חצאית.

2)

י"ב טבת תשס"ט

שאלה:
האם לאישה מותר להסתפר תספורת קצרה כמו של בנים או שאסור בכל מקרה ובכל מצב משום לא ילבש?

תשובה:
אם היא נראית כמו בן לגמרי כך שקשה לזהות בינה לבין בן, אני חושב שיהיה אסור מדין "לא ילבש", אבל אם היא אישה נשואה ולא רואים את השיער – מותר.

כמו כן, יש להעיר שבאתר ישיבה נמצאת תשובה של הרב מלמד, שנשאל על סירוק שיער לגברים וענה שטיפוח רגיל כמקובל אצל גברים מותר.

אפשרי גם בשיער קצר, אבל עדיין...

כמו כן, באותו אתר הרב שלום אילוז דן על מחליק שיער לגברים משום לא ילבש - ולא אסר את השיער הארוך מדין לא ילבש.

שמעתי שזה רעbatsheva100

כי זה גורם ליצר הרע אצל בנים משו כזה..

מכביס באמת שרים נחמד..זה בעיקרון בשבילי ל3 השבועותאולפניסטית 1אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך