התייעצותרוואבי

הקדמה: שם המשתמש הינו פצל"ש של משתמש מוכר יותר

אז ככה, אני עוד מעט מתגייס בעז"ה לצבא ההגנה לישראל הי"ו. הבעיה היא לאן:

מצד אחד, יש לי 97 ואני גבוה בכושר מצוין רץ יותר מ20 ק"מ במהירות + פק"לים (יענו כפיפות בטן מתח וכו'). אני מנווט ממש טוב ביום ובלילה, עם נסיון רב. אני גם צעדתי לכל מיני חורים למרחק רב, גם לבד, כשלא מצאתי מישהו שיבוא איתי. אני אוהב להיות פעיל ובטבע, ומסתדר טוב גם בחמסין ובשלג, (פעם עשיתי טיול ארוך דרך שטפונות ושלגים ובוץ..). אני גם ממש מורעל על סיירות וכו'. עשיתי גם פעם מטווח ותפקדתי די טוב, בפיינטבול אני קורע לאנשים את הצורה.

מצד שני, אני גם נחשב אחד ה'גאונים'. יש לי 56 90. בנוסף, יש לי ממצוע בגרות ממש ממש גבוה, לא עשיתי בכלל קורס פסיכומטרי, למדתי לשבועות בודדים ויש לי ציון שחבריי לא קיבלו עם קורס. אני טוב במתמטיקה, פיזיקה, ומחשבים. מה לעשות, בימינו יש גם זירות אחרות, כגון סייבר (הוירוסים שפגעו בצנטרפוגות האירניות), הצפנה (עקב חוסר הצפנה במזל"ט, חיזבאללה ידעו היכן להציב מארב בחוף- התוצאה: אסון השייטת 11 הרוגים הי"ד וארבעה פצועים), לוחמה אלקטרונית (תקראו בויקיפדיה).

בזירה הקרבית- אנו נלחמים נגד חיזבאללה, חמאס, פתאח ("הרשות" בשפה מכובסת), האירנים, אלקעידה, וכו'.

בזירה הטכנולוגית- אנו בעצם נלחמים נגד הרוסים. כל הלוגיסטיקה הערבית, החל מקלצ'ניקוב וכלה בכור גרעיני, מקורה ברוסיה. יש כאן בעצם מלחמת מוחות. כשחייל פורץ למחשב בטהרן, הוא לא גילה פרצה בתוכנה של איזה אירני דביל, הוא מצא פרצה בתוכנה שרוסי חכם בנה.

לכן אני יודע שאתרום הרבה יותר באפשרות הג'ובניקית, אני יכול בקלות להתקבל ליחידה כזאת, ע"י לימודי תואר ראשון בעתודה האקדמית. אבל-

1. אני מרגיש רע שאני לא 'פעיל', ואני לא עושה את מה שאני אוהב יותר.

2. לחץ חברתי- (ציטוטים אמיתיים) "מה אתה רוצה להיות ג'ובניק????!!!"  "אני שונא אנשים שיש להם פרופיל קרבי והולכים להיות ג'ובניקים. אנשים ***** " " מי שלא עושה קרבי בעצם משתמט" "קרבי זה הכי אחי".

בבעיה הראשונה אפשר לטפל בקלות- אני אומר לעצמי שלא הולכים לצבא בשביל לכייף, הולכים בשביל להגן על המדינה.

הבעיה השניה לא כ"כ ניתנת לפתרון. לכן אני מבקש ש:

א. תכתבו את דעתכם (אתם לא חייבים להסכים איתי).

ב. מי שלא כותב, לפחות ילמד מכאן ללמד זכות על אנשים כמוני.

תודה!  חיוך

באמת התלבטות...ננח=)

לומבינה בזה בנעל!

מצטערת..

סחטיין!חגי לנדסברג

נשמע שאתה ממש השאיפה של כל אמא ישראלית(לא פולנייה... )

לפי דעתי תשאל מישהוא שממש מכיר אותך.

אפשרות אחרת היא(אני רציני..) להתקשר לצבא (מיטב או חמ''ן..) ופשוט לשאול אותם....

ב''הצלחחה אחי@!

תדון עם מישו שמכיר אותך..asaf300

אני חושב שלשבת עם מישו מישו זה הדבר הכי טוב. הוא ימליץ לך על מה שיותר טוב. ובטוח באחד מהם אתה צריך להיות ובשני אתה יכול להיות אבל זה לא יהיה פחות טוב מהשני.. אז באמת תנסה לשבת עם מישו שמכיר אותך, ונעים לך לדבר איתו ולפתוח מולו את כל הדברים האלו.. וביחד תנסה להבין מה יותר טוב לך..

תוסיף לכל הרשימה שגם בקרבי צריך מוח. לא רק כושר. אלא אם יש לך מוח זה יכול לעזור מאוד מאוד.. גם בקריאת מפה, ובעיקר בדרכי תחבולה.. תודה לקב"ה על כל המתנות הללו, זה באמת לא ברור מאליו..

"בקרבי צריך מוח".לך דומיה תהילה

מה הכוונה ב"מוח"?  יש אנשים שנתברכו בכישרונות שונים, נכון. מצד שני, לא כל אינטלקטואל

יהיה לוחם, למרות ש"יש לו מוח". תא"ל אלישיב שמשי בספרו "איפה אני נמצא, לעזאזל?", טוען

שהתמצאות בשטח (בשונה מניווט) היא כישרון מולד שהקצין צריך להביא לידי ביטוי בשדה הקרב.

לעומת זאת, כישרונות אחרים כמו רטוריקה, למשל, לא עושים הבדל.

חוץ מזה שחוץ מיחידות ההתנדבות, לא עושים מיונים לחטיבות חי"ר ולא מודדים מנת משכל. צריך

להיות בן-אדם נורמלי...

>>>לך דומיה תהילה

אני אקצר, אז לא אתייחס לרקע המדיני-ביטחוני-טכנולוגי שהעלית.

א. מי שאומר דברים כמו "מי שלא קרבי הוא משתמט" צריך להתבגר ודחוף. מלחמת יום כיפור

היא דוגמה קלאסית לחשיבותו של מודיעין מהימן. מי שרפרף קצת בחיבורים שנכתבו על מלחמות

רואה שהמודיעין, הלוגיסטיקה והחימוש מהווים יתרון לא פחות מאשר כוח אדם בשטח. צבא

הוא גוף של זרועות משולבות. מי שחושב שהוא יכול להסתער כמו רמבו לתוך לבנון - שיהנה.

אחרי כמה זמן בצבא חבריך יבינו כמה הם תקועים בלי כל החילות האחרים במערכת.

ב. מה לעשות בפועל? תלוי. אתה יכול להתמיין לכל החילות במקביל ואפילו לכמה מסלולים באותו

חיל. בסוף אתה מגיע לשלב בו אתה צריך להחליט, אבל זה עוד זמן להתלבט. כדי להחליט תחשוב

איפה תרגיש יותר שלם עם הבחירה שלך. יש אנשים שהם יותר אנשי מעשה ויש כאלה שכוחם

במוח ובחשיבה. תתעלם מהתגובות של חבריך, שקול מה אתה רואה לנכון. 

ג. תזכור שלא עליך המלאכה לגמור. אתה לא צריך לשאוף להצטיין בכל החזיתות. חיוך

ג. מה תאריך הגיוס שלך? תאריכי הגיוס ליחידות השדה של המחזור הקרוב כבר יצאו למיטב הבנתי.

אתה משובץ?

סליחה שאני ישיר, קרבי!!שלומי20104
מסיבה אחת, על כל תפקיד גובניק משמעותי נלחמים המון- לא חסר גובניקים אידאליסטעם שרוצים לתרום.
על כל תפקיד לוחם רבים פחות מחייל אחד- חסר קרביים.

וכן לכל החברה פה בפורום(רק בנים!!!) לכו לקרבי!! מו שיכול שילל לקרבי.
לגדודים. כן לוחם רגיל.
צריך אותכם כמו אויר לנשימב(לא מטאפורה באמת, תנסו לחיות אחרי שירדתם אחרי שמונה שעות מעמדה שלפני זה היית בסיו ועכשיו אתה הולך למטבח להחליף את התורן שעלה לעמדה, נשמע מופרך? תשאלו כל לוחם בגדודים אם זה לא ככה)

הטובים לגדודים!

נ.ב. הכותב כיום חייל מילואים מהמערך הלוחם בצה"ל, שם המצב חמור פי כמה..
תגובות למגיבים השוניםרוואבי

זה יצא די מבולגן..

א. אני יכול להתגייס מתי שבא לי, מעכשיו עד אוגוסט הבא. אוגוסט הזה כבר די מחוץ לתחום.

ב. אני עכשיו מתמיין לכמה מקומות שעדיף שלא אפרט.. אבל מטריד אותי המון ההחלטה הסופית שצריכה להתקבל בשלב כלשהו. אני לא חושב שההתייעצות כאן תוכל באמת לעזור לי לקבל החלטה סופית. אבל רציתי לפרוק.

ג. אי אפשר פשוט "להתקשר לצבא", הצבא הוא אחד הגופים הפחות יעילים שקיימים. כל מפקד יחידה שרוצה אותך, לא יוותר לאחר גם אם הוא יודע בברור שזה תורם יותר לצבא אם תהיה ביחידה אחרת.

תבחר במה שהלב רוצה, אל תתיחס להערות לוחצותה.ת.

אבל כמובן לפעול בהיגיון, ולא לדחות את השכל על הסף...

תודה לכל העונים רוואבי

יום אחד אודיע מה הוחלט בסוף.

שלום סופרמן...הסטלן הקטן
קרבי בפשטות..
לא חסרים אנשים שלא יכולים להיות בקרבי והם חכמים ואיכותיים...
בקרבי תוכל להוציא לפועל את כל האספקטים.בתפקיד תומך לחימה רק את חלק מהם.

ונסיים בנימה אישית,לא מזמן קיבלתי זימון למיונים לתפקיד תומך לחימה איכותי,וכמו בפעמים הנוספות שקיבלתי זימון כזה,אבא שלי אמר לי״אתה צריך להיות מאלה שעומדים מאחוריהם,לא מאלה שעומדים מאחורי...״
שים פס על מה יחשבונונה נונה

חשוב שתהנה בתרומתך, כשאתה נהנה מתרומתך - אתה תורם יותר ומועיל יותר! היום יותר ויותר נדרש ידע מאשר כוח, היום הכוח הוא ידע.

לך ליחידה במודיעין שבאמת צריכים אותך שם.tehiya2

יש מספיק אנשים שילכו לקרבי

ע"פ שלומי20104, משתמע ההיפך הגמור.לך דומיה תהילה

ממש לא!הסטלן הקטןאחרונה
יש מסלולים המשלבים את שני התחומים ברמה גבוההNamy

סיירת מטכ"ל, קורס טיס ותלפיות.

נסה להתקבל לאחת מהיחידות האלו.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך