הקדמה: שם המשתמש הינו פצל"ש של משתמש מוכר יותר
אז ככה, אני עוד מעט מתגייס בעז"ה לצבא ההגנה לישראל הי"ו. הבעיה היא לאן:
מצד אחד, יש לי 97 ואני גבוה בכושר מצוין רץ יותר מ20 ק"מ במהירות + פק"לים (יענו כפיפות בטן מתח וכו'). אני מנווט ממש טוב ביום ובלילה, עם נסיון רב. אני גם צעדתי לכל מיני חורים למרחק רב, גם לבד, כשלא מצאתי מישהו שיבוא איתי. אני אוהב להיות פעיל ובטבע, ומסתדר טוב גם בחמסין ובשלג, (פעם עשיתי טיול ארוך דרך שטפונות ושלגים ובוץ..). אני גם ממש מורעל על סיירות וכו'. עשיתי גם פעם מטווח ותפקדתי די טוב, בפיינטבול אני קורע לאנשים את הצורה.
מצד שני, אני גם נחשב אחד ה'גאונים'. יש לי 56 90. בנוסף, יש לי ממצוע בגרות ממש ממש גבוה, לא עשיתי בכלל קורס פסיכומטרי, למדתי לשבועות בודדים ויש לי ציון שחבריי לא קיבלו עם קורס. אני טוב במתמטיקה, פיזיקה, ומחשבים. מה לעשות, בימינו יש גם זירות אחרות, כגון סייבר (הוירוסים שפגעו בצנטרפוגות האירניות), הצפנה (עקב חוסר הצפנה במזל"ט, חיזבאללה ידעו היכן להציב מארב בחוף- התוצאה: אסון השייטת 11 הרוגים הי"ד וארבעה פצועים), לוחמה אלקטרונית (תקראו בויקיפדיה).
בזירה הקרבית- אנו נלחמים נגד חיזבאללה, חמאס, פתאח ("הרשות" בשפה מכובסת), האירנים, אלקעידה, וכו'.
בזירה הטכנולוגית- אנו בעצם נלחמים נגד הרוסים. כל הלוגיסטיקה הערבית, החל מקלצ'ניקוב וכלה בכור גרעיני, מקורה ברוסיה. יש כאן בעצם מלחמת מוחות. כשחייל פורץ למחשב בטהרן, הוא לא גילה פרצה בתוכנה של איזה אירני דביל, הוא מצא פרצה בתוכנה שרוסי חכם בנה.
לכן אני יודע שאתרום הרבה יותר באפשרות הג'ובניקית, אני יכול בקלות להתקבל ליחידה כזאת, ע"י לימודי תואר ראשון בעתודה האקדמית. אבל-
1. אני מרגיש רע שאני לא 'פעיל', ואני לא עושה את מה שאני אוהב יותר.
2. לחץ חברתי- (ציטוטים אמיתיים) "מה אתה רוצה להיות ג'ובניק????!!!" "אני שונא אנשים שיש להם פרופיל קרבי והולכים להיות ג'ובניקים. אנשים ***** " " מי שלא עושה קרבי בעצם משתמט" "קרבי זה הכי אחי".
בבעיה הראשונה אפשר לטפל בקלות- אני אומר לעצמי שלא הולכים לצבא בשביל לכייף, הולכים בשביל להגן על המדינה.
הבעיה השניה לא כ"כ ניתנת לפתרון. לכן אני מבקש ש:
א. תכתבו את דעתכם (אתם לא חייבים להסכים איתי).
ב. מי שלא כותב, לפחות ילמד מכאן ללמד זכות על אנשים כמוני.
תודה! ![]()
)