מה אתם אומרים...תל-אביבית

(אולי זה לא בדיוק המקום לשאול בו את זה, אבל...)

נניח שאתם ילדים ממושמעים יחסית, ולא "מתמרדים", או שעברתם כבר את הגיל הזה..

מה אתם עושים אם ההורים שלכם לא רוצים שתלכו למקום מסויים (נגיד- קבר יוסף או כל דוגמא אחרת), אתם תלכו? למה כן ולמה לא?

פשוט נתקלתי בבנות שלא נוסעות לדוכמא לבית אל כי ההורים שלהן לא מסכימים, וניסיתי לחשוב מה אני הייתי עושה במצב זה...

אז מה אתם הייתם עושים?

וואו! הזכרת לי את עצמי לפני שנתיים בערך...- ערכתייעל נ
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך ו' בתמוז תשע"ג 08:38
אני מאז ומתמיד הילדה הטובה שתמיד ביקשתי רשות על כל דבר, מעולם לא עשיתי משהו בלי להגיד להורים... פשוט כי מטבעי אני לא אוהבת למרוד וללכת נגד...
אבל לא הייתי מסכנה! אם אמרו לי "לא" אז דיברתי עם ההורים המון עד שהגענו לפשרה/ הבנתי באמת למה לא...
עד... שהחלטתי שאני רוצה ללכת לסיבוב השערים... אמא שלי ממש התנגדה! ולא היה זמן לדיונים על הנושא כי אני רציתי דווקא באותו חודש... ו... אמרתי לאמא שלי שאני הולכת לכותל... קצת היה מוזר לה אבל היא הסכימה...
רק בחודש הבא סיפרתי לה שהייתי והיא נאלצה להסכים שאלך שוב... עם הזמן ירדה ההתנגדות ועכשיו זה בסדר גמור!
ועוד דבר - בכל זאת גדלתי מאז, אמא שלי כיום אומרת שאני ילדה גדולה ולכן שאעשה כרצוני...
אז אני פשוט מודיעה לה שאני הולכת ומוסיפה שיש לי פלאפון...
אני לא תמיד מודיעה לאן, פשוט שאני הולכת... - וזה רק שאני ממש הולכת! כשזה בעיר אז אני לא אומרת תמיד...
אבל מה שכן תמיד מודיעה אחר כך... - חוץ מפעם אחת שלא הודעתי אחר כך כי ידעתי שהיא תילחץ...
אני לרוב פשוט לא אומרת להורים שלי לאן אני הולכת...ענבל

בס"ד

אבא שלי למשל נורא מפחד מהשומרון..

אז כשנסעתי לכמה ימים פשוט אמרתי שאני נוסעת לירושלים (זה לא היה שקר, הייתי יום אחד בירושלים..)

ולשבת נסעתי להר ברכה..

רק במוצש"ק הוא גילה שהייתי שם וכבר לו היה לו הרבה מה לעשות..

לא יודעת אם זה נכון אבל תכל'ס גם ככה אני לא מספרת להורים שלי יותר מדי איפה אני מסתובבת...

^^^^ בגיל בוגר מספיק אני חושב שזה הכי טובשמואלג

למשל לאמא שלי הייתי מספר שהגעתי הביתה בטרמפים רק אחרי שכבר הגעתי (אם בכלל)

מהסיבה הפשוטה: היא סתם תלחץ מזה, תדאג כל שניה, ובגלל שההתנגדות שלה הייתה הפחד ולא חוסר הבגרות שלי להחליט, היה עדיף (וכך גם היה נח לה) שהיא לא תדע

מצטערת, אבל אני עושה כל מה שהם אומרים לי.*בננית*

ואם הם לא היו מרשים הייתי מדברת איתם.

ואם שום שכנוע לא היה עוזר, הייתי מוותרת.

אם הם לא מסכימים לי,אז לא.מישהי=)

כן- כן..

סיבוב שערים? וואי.. שנים לא הייתי שם..

^^^^שושנה!

הם ההורים שלי, ואני מאמינה שהם רוצים רק בטובתי, ולכן....

אם הם לא מסכמים לי אז אני מדברת איתם, משתכנעים - יופי, לא משתכנעים - אז לא, אני מוותרת.

וזה קרה כמה פעמים (שהם לא הסכימו לי...), זה כואב, מעצבן, אבל חיים עם זה

אני משתדלת מאוד להקשיב להם, לכול מה שהם אומרים.אביה!!!

גם כי אני יודעת שזה לטובתי, אפילו עם זה מאוד מכעיס ומעצבן אני מבינה שהם עושים את זה באמת כי הם אוהבים אותי.

וגם כי כשאני לא מקשיבה להם ולא עושה את רצונם יש לי מצפון אח"כ. כאילו עם נגיד אמא ביקשה ממני לא ללכת לקניון כי היא צ'כה ת'עזרה שלי נגיד, ואני הולכת,אחרי זה אני חושבת כאילו "איך עשית את זה? איך יכולת? היא אמא שלך!! היא בטח ממש כועסת עכשיו" וכאלה דברים ובסופו של דבב אני לא כזה נהנת איפה שהלכתי כי זה מציק לי ונותן לי הרגשה לא נוחה.לכן אני משתלת להמנע מזה מלכתחילה ולא סתם ללכת ולא להנות.

תלוי בסיטואציה ובמקרה...עץ על מים

ובעוד המון המון גורמים...

קשה להרחיב ככה.. אשתדל אולי בהזדמנות

אנשה - שבת שלום!!=] ישנה שכמוך...

אני אישית אם לא יסכימו לי באותו רגע אני לא אלך...numb

אבל אם זה משו שאני באמת רוצה ללכת..אני אלך בכל מקרה רק בלי להגיד.

אני לא חושבת שאני ילך..כי ההורים לא אוסרים סתם...אולפניסטית 1
לא סתם, כי הם מפחדים...ענבלאחרונה

בס"ד

אבל לפעמים הפחד הוא לא מוצדק.

הורה גם יכול לפחד על הבן שלו שילך לקבע או לקרבי, אז הבן לא ילך לקרבי?

נכון שזה שונה אבל ההורים מפחדים כל הזמן, אני לא אמורה לעצור את חיי בגלל פחדי הוריי..

אם להיות בוטה (וזה ממש ממש בבוטות) שיתמודדו עם הפחדים שלהם.

אבא שלי למשל מפחד לנסוע בשומרון ובואי נגיד שאם אגיד לו שנסעתי בטרמפים בשומרון הוא יהרוג אותי

אז נכון שטרמפים זה מסוכן ויכול לקרות הכל ובלה בלה בלה אבל אלפי אנשים נוסעים שם בטרמפים ולא הייתה דרך אחרת להגיע ליישוב שאליו נסעתי,

אז מה אעשה?

אשאר שבת על הכביש? זה עדיף?

יש פחדים שברור שיש להם בסיס, אבל פחד לא אמור לעצור אותנו, הוא אמור לגרום לנו להיזהר, אז נסעתי עם גז פלפל, לא עליתי על גברים לבד, נסעתי מטרמפיאדות שפחות ידועות לשמצה, נקטתי בכללי זהירות.

והשארתי מקום לקב"ה שאם נגזר שאחטף אחטף גם ככה, אני עשיתי השתדלות..

בקיצור אני לא חושבת שכל הפחדים נכונים.

(יש לי דוגמה יותר פשוטה- לחזור באחת בלילה כשאת גרה ביישוב דתי! והדבר הכי רע שיכול לקרות זה שתראי איזה דורבן ותחטפי התקף לב... יש הורים שאומרים לבנותיהם לחזור עד 11- לעזאזל! היא בת 16! למה לאסור עליה? תסבירי לי את הפחד הזה...)

...גן עדן הללו
אני עמדתי באותה סיטואציה בדיוק! (לא של סיבוב שערים.. את זה אמא שלי מרשה) אבל של דברים אחרים כמו ... אמ... טרמפים! אווהה זה כל כך מעצבן ההורים שלי לא הרשו לי לסוע בטרמפים וכל זה... עכשיו הם יותר מרשים אבל עדיין יש את הקושי הזה.. מצד אחד כשאני חושבת על זה אני מבינה אותם אבל מצד שני יש לי גם את הרצון של עצמי ובזה אני לא כל כך מקשיבה להם ;) זה קשה מאוד ומעצבןןן
עדיף ניראלי פשוט לספר להם אחרי שכבר עשית את זה ואז להראות להם שאת בריאה ושלימה ;) אבל לפעמים גם להקשיב-כשצריך ;)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך