שאלה:נעמי7

שאול המלך ועמ"י רצחו עם שלם, את העמלקים. אחרי כמה שנים קם מישהו מצאציהם(ככה אומרים) ורצח מעמנו המון אנשים(אבל לא את כל העם) האיש הזה היה היטלר!! למה היטלר שהחזיר לנו נחשב אכזרי וכו' ואנחנו כל הזמן שואלים את עצמנו איך בן אדם יכול לעשות את זה. אבל שאול שעשה את אותו מעשה (ובהצלחה יותר מרובה) לא נחשב אכזרי ורשע, ואנחנו לא שואלים את עצמנו איך הוא יכל לעשות את זה.

למה?????????

(אל תרצחו אותי כי אני יודעת שאני אפילו לא מסוגלת להבין כמה השואה היתה נוראה וגם סבים רבים שלי הם ניצולי שואה)

שאלה שגם אני חשבתי עליה.חג'דומט

עד שראיתי הסבר יפה שהניח את דעתי.

העניין של עמלק זה עשיית רע. הם לא כמו בנ"א רגילים. הם לא מתאימים לרמה המוסרית היחסית גבוהה היום ולכן הם לא קיימים היום. הם ההפך הגמור של עמ"י.

רמת עיוות מוסרי של הנאצים. היית הורגת את כל הנאצים אם היית יכולה? כנראה שכן. זה עמלק.

אבל,גם עליהם מרחמים. הרמב"ם כותב שלא נלחמים בעמלק אלא אם כן קראו להם לשלום קודם (!!).

היטלר לעומת זאת כתב  שהוא לא ישן בשקט כל עוד יש ילד יהודי אחד בעולם שמסמל בשבילו את המוסר כי הנאצים לא מוסריים ולא רואים במוסר ערך(כמעט לגמרי מילים שלו). זה ההפך הגמור ממחיית עמלק.

אגב, מקבלים גר מעמלק. זה נתון שמשנה את כל התמונה לדעתי.

אבל מי אמר שהמוסריות שלנו נכונה ושלהם לא?נעמי7

בדיוק כמו שאנחנו בטוחים בצדקת דרכנו ככה גם  הם בטוחים  בזה שהמוסר שלהם הוא הנכון.

ולגבי מה שהיטלר כתב להזכירך גם אנחנו 'לא שתקנו ולא נחנו' על זה שלא כולם מתו ושאול נענש על זה שלא הרג את האחרון  שלהם!!

לא הסברתי את עצמי כמושצריך,אז הנה:חג'דומט

המוסריות שלנו זה לתקן את העולם. המוסריות שלנו זה לא תרצח ולא תנאף.

המוסריות שלהם זה ללכת לעם שיצא הרגע ממצרים ולהתחיל לרצוח אותם. לכיף. ועוד כמו אפסים,ללכת על הזקנים והחולים.

אני לא חושב שיש שאלה איזו מוסריות צודקת ואיזו לא.

הדגש בדברי היטלר מכוון על האמירה המפורשת שהוא נלחם נגד המוסר. כי ילד יהודי מסמל עבורו את המוסר.

הבנת?

המוסריות שלנו זה לא תרצח?לחיים!

בס"ד

אז זו בדיוק השאלה - למה שאול המלך רצח את כל העמלקים?

בדיוק כמו שאנו רוצחים, כך גם היטלר רצח. מה ההבדל?

אני אסביר לך במשל.חג'דומט

אם היית חיה לפני 70 שנה והיית יכולה הלרוג את כל הנאצים בעולם. היית עושה את זה? ברור. אבל לא מוסרי להרוג! יש כאלה שאותם זה מוסרי בריבוע.אנשים שהמהות שלהם זה רצח, ובכללי לעשות רע בעולם. 

הבינות?

אבל מתי שאנחנו רצחנו אותם זה היה גם מתי שאנחנונעמי7

הינו חזקים, שלטנו על כל האזור  והם היו עם קטן שלא הזיק לנו ולא יכל להזיק לנו(התגובה הקודמת שלך)

וגם נגיד אם היה לי ולך אפשרות להרוג את הנאצים הייתי הורגת רק את היטלר ולא הייתי הולכת ומשמידה את כל הנשים, הילדים, הזקנים והחילים!!! זה ממש לא מוסרי!!!

אמ..לא בדיוק..חג'דומט

כשיצאנו ממצרים והם רצחו אותנו להנאתם,לא היינו שליטים על כל האזור.

לא, כששאול הלך לרצוח אותם(שאול א' זוכר?!)נעמי7
תגידו מה עובר לכם בראש אתם נורמליםטל לב

אתם יודעים מה עמלק עשה לנו הוא בא לעם חלש ונלחם נגדם וגרם לכל העמים מסביב גם לרצות לבא להילחם בנו ובגלל זה יש את המצווה למחות את זכר עמלק ומה אנחנו עשינו להיטלר לא עשנו כלום והוא פשוט בא ורצח יהודים סתם זה נראה לכם נורמלי לערוך את ההשוה הזאת בכלל 

נורמלים מאוד!! זאת שאלה שעולה לה!אביה!!!

גם לשאלות כאלו צריך להתיחס!!

היא באמת רצתה להבין אז היא שאלה, ואפילו שהשאלה לא מוציאה את העם היהודי כעם מוסרי צריך לענות לה!!

שאלה מעניינת..עכשו שאת אומרת את זה היא עולה לי..אולפניסטית 1
איפה כתוב שהיטלר היה רשע?Namy

אני לא חושב שלמישהו פה יש את הסמכות לומר על מישהו שהוא רשע אם הוא איננו מבין את ההנהגה האלוקית.

ברגע שמישהו רוצח מלא יהודים זה נובע מתוך אכזריותישראליתת

ורשעות!!

אז כן. הוא כן היה רשע!!

הוא בודאי רשעשואף לאור

זה לא קשור לצורה שה' מנהל את ההיסטוריה,בכל אופן,בד בבד היטלר ימ"ש בחר ואשם במעשיו.

ואו.. אפעם לא חשבתי על זה...ישראליתת

אבל עכשיו כשחושבים על זה זה באמת לא ניראה הגיוני..

מוזר..

אנסה להסבירשואף לאור

צריך להגדיר את הבעיה המדוייקת בשואה.

השואה לא הייתה מלחמה ברשעים ח"ו,היא אפילו לא עוול מוסרי הקשור לאי מדתיות של תגובה לנוכח מציאות או מעשים שמאפיינים את אותה הקבוצה,זו שואה.מדובר ברצח של עם שלם על לא עוול בכפו,משום ששנאו את מהותו.

היהודים לא עשו דבר לגרמנים ולעמי אירופה וההפך הוא הנכון למי שמכיר את ההיסטוריה.

גם אם קבוצה מסויימת הייתה מטרידה או מציקה לעם או קבוצה אחרת,הפעולה צריכה להיות מדיתית,ודבר זה נמדד באופן פרטי לגבי כל מציאות ומציאות.כאמור לא רק שהעם היהודי לא עשה דבר לגרמנים ולעמי אירופה (ההפך הוא הנכון) הרי שהם בחרו לרצוח את כל כולו בלי להשאיר שריד,מעשה של שחת מוסרי שאין כמוהו.

העמלקים היו עם רשע שהיו מתעללים בחפים מפשע ודרכי הפעולה שלהם תמיד הייתה פגיעה בחלשים וחסרי אונים.

ההוראה להשמיד עם זה התקבלה מריבונו של עולם,שלו האמת והצדק ואין בלתו.כך שקודם כל מבחינה רעיונית בסיסית,יש להבין שזהו הצדק והמוסר,כי ריבונו של עולם ציווה זו.אף מבלי להבין את משמעות הדברים.

אם רוצים להבין מעט את משמעות הדברים צריך להסתכל על מעשיו וחטאיו הנוראיים של העם הזה.במקרה הזה הצדק והמידתיות הייתה להכחיד עם זה שכמדומני לא הפסיק להתעלל בעולם,במי שרק ידיו יכלו להגיע אליו.

לצורך העניין,וכדי שנוכל לחוש זאת.תארי לעצמך את הסיטואציה הבאה.הצליחו לרכז את כל בכירי הנאצים,ששיתפו פעולה מתוך מודעות מלאה והסכמה מלאה להשמדת העם היהודי.

האם ניתן להעלות בדעתנו שאפשר שלא להשמיד את כולם ? ,האם המוסר לא מחייב כריתת אנשים אלו מהעולם ?

העמלקים והנאצים התנהגו בשחת שאין כמותו,והעונש שלהם נקבע לפי מעשיהם ובחירתם,זו לא פגיעה לא מידתית,וזו בטח שלא שחיטת חפים מפשע.

תשובה:אני77

דוד "אדמוני עם-יפה עינים" (שמואל א, טז, יב) – "וכיון שראה שמואל את דוד אדמוני ... נתיירא ואמר אף זה שופך דמים כעשו. א"ל הקב"ה 'עם יפה עינים', עשו מדעת עצמו הוא הורג, אבל זה מדעת סנהדרין [=עיניהם של ישראל] הוא הורג" (ב"ר פרשה סג, יא).  

" 'לא תבנה בית לשמי כי דמים רבים שפכת', כיון ששמע דוד כך נתיירא, אמר הרי נפסלתי מלבנות בית המקדש. א"ר יהודה בר' אלעאי, אמרו לו הקב"ה, דוד אל תירא, חייך כי הם לפני כצבי וכאיל, לכך נאמר 'שפכת ארצה' ואין 'ארצה' אלא צבי ואיל שנאמר (דברים יב, טז) 'על הארץ תשפכנו כמים'. ד"א, חייך הם לפני כקרבנות, דכתיב 'כי דמים רבים שפכת לפני' ואין 'לפני' אלא קרבן שנאמר (ויקרא א, ה) 'ושחט את בן הבקר לפני ה' " (יל"ש שמואל, שם)

היטלר לא היה רשע כי הוא הרג, אלא כי הוא פעל נגד אלקים. שאול, ודוד-פעלו במצוותו של האלקים. אלקים נתן לאדם חיים, והוא אמר שאת אדם פלוני צריך להרוג. והוא גם אמר שישנם אנשים-שחייהם אינם חשובים לפניו יותר מבעלי חיים, ולא רק זה, אלא שמי שהורג אותם-כאילו הקריב קרבן.

להיות מוסרי, אין פירושו להיות נחמד לאנשים/לא להרוג, להיות מוסרי-זה לקיים את רצון ה'. בד"כ-ה' לא רוצה שנהרוג. לפעמים הוא רוצה שכן נהרוג. ה' שופט צדק והוא אמר-שכל העמלקים דינם מיתה. הם הכריזו עליו מלחמה, וה' העיד בתורה שהמלחמה הזאת לא פסקה ולא תפסק (למעט אלו מהם שיתגיירו), "כי יד על כס י-ה מלחמה לה' בעמלק מדור דור". עם כזה לא ראוי לקיום, וכל הממהר להשמידו-הרי זה משובח.

ההבדל בין שאול להיטלר במשפט אחד- שאול נלחם באויבי ה', היטלר נלחם בעם ה'.

טוב אז שוב התשובה היחידה,מה לעשות זה מה שאלוקים אמנעמי7

זו התשובה שכבר ענו לי עניין אותי לדעת אם יש תשובה יותר טובה מאלוקים עושה איך שבא לו, מה שבא לו וכמה שבא לו.

ועל כל שאלותי אף אחד לא מצא תשובה חוץ מזואתי.  ככה שאני עונה על שאלותי כבר בלי לשאול אנשים את התשובה הזאתי.

בכל מקרה תודה!!!

אולי ישנן תשובות שירצו אותך יותר,אני77אחרונה

אבל זוהי התשובה האמיתית והטובה ביותר.

וזה מה שניסיתי להסביר בתשובה שלי. זה לא רק שאלקים אמר-ולכן מותר להיות לא מוסרי, אלא שאלוקים גילה לנו שזה המוסר.

מכיון שמי שברא את העולם הזה הוא ה'-הרי שמי שיודע מהי מטרתו של העולם ואיך לממש אותה באופן הטוב ביותר זה הוא בלבד, ולכן להרוג אנשים על פי דברו-זה דבר טוב.

(הסבר הטענה מצד אחר-) הקב"ה הוא מלך העולם, ולכן כל העולם מחויב לו (מבחינה מוסרית), ולכן מי שבצד שלו-הוא הטוב, ומי שבצד השני-הוא הרע.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך