חרדים.חיים שלמה
רציתי לדעת האם אתם מבסוטים שמשייכים אתכם למגזר החרדי,או שאתם פשוט אומרים שאתם חבדניקים,והחבדניקים שונים מאוד מהחרדים בתכלית וכו' וכו',מה שנכון אגב,וזה מה שאני אומר..ואפילו המקורבים שלי במבצעים אומרים את זה שאנחנו שונים מהחרדים וכו'
אגב,חרדי הוא הוא מלשון חרד,שחרד על דבר ה',ולא נראה לי שאנחנו חרדים פחות מחרדים אחרים..אולי אפילו יותר מהם..אבל עדיין מעצבן אותי לשמוע אנשים שחושבים שחבדניקים הם ''חרדים נחמדים''...
נו,מה אתם אומרים?
בהחלט שאלה טובה!אושר תמידי
אמנם זה עושה נחת לשמוע אנשים אומרים ״וואלה אין על חב״ד! הם לא כמו כל החרדים״ וכו..
וזו המטרה שלנו תכלס,. להרבות אהבת ישראל וכן, כל יהודי זהב! לא משנה מי הוא ומה הוא.
אבל אני כן מגדירה את עצמי כשייכת לציבור החרדי, חב״ד זה זרם בתוך החרדים.
יש בי צד שמאד מסכים עם הקיצוניות החרדית,
וצד שמאד לא מסכים עם הדרך שלהם...
כמובן זה לא אומר שאני לא מכבדת אותה.
בקיצור, אני חבדניקית גאה!
^^^^ניתאי הארבלי
ברור שאנחנו שונים מהחרדים,
אבל כשמשתמשים בזה כתירוץ על הטענות על החרדים זה לא נכון!
מהסיבה הפשוטה שמבחינת אדיקות ושמרנות בגופי התורה אנחנו שווים, אלא שבגישה החבדית יש יותר הבנה והכלה לציבור הכללי והרבה יותר חזון להשפיע על עם ישראל.
זה בא לידי ביטוי בגזירות העכשויות על הציבור החרדי ועל אלה שחוששים מהשתלטות חרדית, את אותו חשש יש להם גם מחב"ד והם לא מבחינים בין חבדניק לליטאי.
לפני שמגדירים אם שייכים לזרם מסויים, צריך ראשית...haim770

ב"ה

... להגדיר אותו.

מה זה להיות חרדי?

לדוגמה מפלגה חרדית שפוסחת ואינה מקיימת את סעיך שכ"ט בשו"ע ובכך מחללת את השבת, אינה יכולה להקרא מפלגה חרדית !

ר, יואל כשהיה בארץ בי"א ניסן נ"ג או נ"ד הסביר היטב מה ההבדל בן גישתו של הרבי בויכוף כל ישראל, שזו הכפיה האמיתית, להחדיר בשני את הרצון לקיים תורה ומצוות ולא לזרוק אבנים ולקבל שקט תעשייתי בארבע אמותיו.

כך שאין לנו שום קשר אם מה שמכונה, וההדגשה על מכונה "חרדים".

דבר זה אינו אומר שאנו פחות מקיימים תורה ומצות מהם.

בספר על ר' ניסן נעמנוב ע"ה מובא סיפור שהזמין את הבחורים השלוחים לביתו לארוחה, וכשפרס לפניהם את המאכלים שאל אותם אם ההכשר מספיק טוב עבורם? ר' ניסן הגדול, בעל המסירות נפש עצומה שלא נהנה מהעולםצ הזה בכי הוא זה שואל בחורים בני 18 האם האוכל שהוא אוכל בביתו בדרגה המספיק מהודרת עבורם ????

תנסו לדמיין מצב הפוך מה היה קורה אם בחורים בני 18 היו נכנסים לאחד מראשי העדה החרדית ושואלים מה ההכשר? במקרא הטוב היו מלווים לאחר כבוד עד הדלת ויורדים לבד את המדרגות ובמקרא הלא טוב היו מוצאים את עצמם בסוף המדרגות בלי להבין איך !!!

יגידו שיש לנו מידת גאוות יחידה מופרזת, אבל אין מה לעשות יש וקיים את ה"ונפלינו", אנחנו שונים בתכלית השוני.

מבחינת ה"חילוני האדוק", חב"ד יותר מסוכנת מכל החרדים ביחד.

למרות שלצערי התחיל איזה ריכוך בעמדות החב"דיות שעד כה היו מבוצרות כגון כניסה של לימודי חו"ל בחלק מהמוסדות, וזה דבר מאוד מסוכן, לא עצם העובדה שהתלמידים ילמדו קצת מטמטיקה וקצת אנגלית, הבעיה העיקרית היא שתמורת תקציבים ניתן לקנות את חב"ד ומי יודע היכן זה יעצר, כאן או לאחר פינוי של הישוב האחרון בשומרון?

להיות ראשון זה מחייב, זה לא רק תואר !

חבד לא חרדיםמושיקו

הדרך של חסידות חבד למרות שהיא נראית יותר קלילה ופתוחה מהדרך ה'חרדית' היא הרבה יותר מחייבת.

 

יש כאלו שלוקחים את הדברים הקלים ולא את הדברים הותר מחייבים אבל השונות היחידה מהחרדים שחבד דגלה בקשר לכל יהודי באשר הוא, כיום שעוד הרבה חרדים עושים א זה הם מקבלים את אותם תגובות.

שכוייח גדול לכל העונים!!חיים שלמה
יהדות חרדית= הקפדה טוטאלית על קיום תומ"צ+mp8

בלי לחפש את דרך הפשרות וההיתרים בכל תחום-  (להבדיל ממי שאינו חרדי- וד"ל)

זה אומר בכשרות, בטהרת משפחה, בלבוש, בשמירת שבת ובעוד אלף עניינים אחרים.

 

לפי הקריטריון הזה-

חב"ד חרדים, בהחלט.

 

הניסיון להתנער כל הזמן מהציבור החרדי- אינו כבוד לחב"ד, בלשון המעטה.

נכון שאנחנו משתדלים לאהוב ולהתחבר גם לעמ"י שאינו חרדי, ואין בנו את ההסתגרות וההתנשאות כלפי מי שאינו כמונו-

אבל עדיין אנחנו חרדים לדבר ה',

והרבי רצה שהקפדה טוטאלית על ההלכה תהיה חלק מאורח חיינו.

 

 

עצוב ומבייש שיש חבדניקים שמתנערים מההגדרה.

כואב לראות שאהבת ישראל נשמרת בהידור רק כלפי מי שאינו חרדי.

 

גם אם אני לא מסכימה אם חלק מהנהגות החרדים האחרים-

אני בפירוש מגדירה את עצמי חלק מהם,

ולהתכבד בקלונם בכל פעם שהתקשורת עושה עליהם עליהום- שאנחנו אחרים-

זה פשוט לא הדרך של חב"ד.

 

הגדרת יפה.אושר תמידי
חב"ד מהדרים לא רק מקפידיםמושיקו

ורואים בחוש שכל מי שמקפיד כמו שצריך כולל על מצוות אהבת ישראל מצליח

הקוף דומה מאוד לאדם, במיוחד השימפנזה....haim770

ב"ה

... למעט כח הדיבור, השימפנזה בכל התנהגותו מתנהג כמו האדם.

האם בשביל זה האדם הוא קוף? או חושב שהוא חלק מהקופים וד"ל.

הרצון להתבדל מהחרדים אינו נובע מזה שהם מקיימים תו"מ אלה מרצונם להתבדל בצורה הכי מחריפה מהחברה הכללית.

החברה הכללית גם היא מחולקת להרבה זרמים, חלק יותר נחמדים וקרובים לדת ישראל וחלק פחות ואפילו חלקם מאוד "אנטי-דת".

כשהרבי כתב מכתבים לפני החגים, הוא לא הפנה אותם לחסידי חב"ד ו/או ליהדות החרדית, הוא הפנה אום לכל בני ובנות ישראל בכל מקום שהם ! המכתב היה מיועד גם ליו"ר אגודת חסידי חב"ד, גם לראב"ד של העדה החרדית, גם ליוסף בורג וגם אחרון פעילי מרץ.

נכון שלא ניתן להאשים את היהדות החרדית במצב של שינאת הדת הקיימת בארץ והתחלחלה בתפוצות, אבל להגיד שאין להם חלק פעיל ביותר במצב הנוכחי הוא שקר גס. כאשר במשך עשרות שנים קנו את הסכמתם בשתיקה ע"י שלמונים. חב"ד עד לאחרונה, הייתה ידוע בציבור שלא ניתן לקנותה בכסף וזה אולי מה שגרם לפשיטה על משרדי צא"ח כמה חודשים לפני ההתנתקות, אך ורק כדי להשתיק את המנגנון המבצעי המרכזי של התנועה.

חב"ד יכולה להזדהות אם מאבק מסויים בלי להפוך חלק אינטגרלי של ראשי המאבק, לדוגמה חב"ד יכולה להלחם בכל כוחותיה נגד החזרת שטחים בלי להפוך להיות חלק מהמתנחלים. חב"ד יכולה להלחם בכל כוחותיניה נגד האפליה של הציבור הספרדי, ויעדו על כך כמות התימנים והבוכרים שהצטרפו לחב"ד, בלי להפוך להיות ש"ם או חלק ממנה, כמו כן חב"ד יכולה וצריכה להאבק נגד גיוס בני הישיבות בלי בגלל זה להפוך לחלק מהיהדות החרדית במלא מובן המילה.

הנשמה הכללית של הרבי, מאפשרת לחסידים להזדהות אם רעיונות מסויימים, אבל אין בשביל זה צורך בהזדהות מוחלטת על חשבון פלג אחר מהעם, בכל מקום אנחנו נהיה הכבשה השחורה, פעם בעיני זה ופעם בעיני אחר, כי הם נחלמים ביניהם, אנחנו הרבה הרבה מעל המאבקים האלו.

חב"ד יכולה להאכיל בו זמנית מצד אחד את הרב טוביה בלוי שהולך אם שטריימל ובגד ארוך וגם את הרב קירשנזף (מקווה שאיני טועה באיות) שהולך אם כיפה סרוגה אבל אינו פחות שליח של הרבי. וזה גדולתה !

אבל חרדים זו לא רק הקפדה טוטאלית על תומ"צאלעד

"חרדים" כוללים ומזוהים עם ערכים נוספים שלחולטין אינם תואמים את דרככם, לכאורה.

כמו סגירות, קרירות (גם החסידים שבהם), למדנות פאטלית, וראיית עולם שונה בתכלית מכל מה שאתם מייצגים,

שלא לדבר על הקפדה טוטאלית על תומ"צ שבהכרח באה על חשבון תחומים ומצוות וערכים אחרים, בעיקר בתחום של בין אדם לחבירו, ואכמ"ל.

ועדיין, אורח החיים ההלכתי היומיומי+mp8
תואם את אורח החיים החרדי.

גם אם בהנהגותינו אנחנו פחות מסתגרים ומתבדלים.
מה לעשות יש לנו אותו שולחן ערוך !!!!haim770

ב"ה

וההבדל הוא שהשול"ע אצלנו אמור להיות הגבול התחתון שלא יורדים תחתיו ואצלם זה הגבול העליון שאין ח"ו ללכת מעליו.

 

חסיד חב"ד לא יכניס לפה חמאת נוכרים, למרות שחמאה לא ניתן להפיק אך ורק מחלב של פרה, גם אם הוא יהיה במקום נידח בעולם, והם ירוצו למכולת לקנות חמאת נכרים כי חז"ל לא גזרו עליה !!!

הם יחפשו כל מיני היתירים, הרב אפרתי לדוגמא, רב חרדי מכובד מאוד, בעניני עורלה שהודה, לאחר שקילקל עבודה של שנים של הרב ביסטריסקי זצ"ל, בכינוס משגיחי שזה לא בדיוק מהדרין.

על זה אנו אומרים כל יום ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו .....

או כפי שאמר אחד מגדולי חסידים: "האלוקים שהם (המתנגדים) מאמינים בו אני כופר בו !"

...אתה מוציא שם רע וחסר ביסוס על ציבור שלם!!+mp8
הלוואי וזה באמת היה חסר ביסוסאלעד

"כל מי שאין לו אלא תורה- אף תורה אין לו"

וד"ל.

לא מוציא שום שם רע !!!!haim770

ב"ה

מה שאני אומר זה דברים ידועים !!! ומה שידוע לקהל של 10, אינו בגדר לשון הרע ומוציא שם רע !

מספיק לראות אותם בהרי הנופש ומקבלים את כל התשובות !!!!

כאן כשהם בקהילתם והלחץ החברתי משפיע עליהם, הם סופר חרדים, אבל כשהם על חוף הים אפילו ואין ארטיק בהכשר שהם נוהגים להשתמש הם לא קונים לילדיהם?

כשהם הולכים למלון, לאחר שחזרו מהפגנה אלימה נגד ה"אינטרנט הטמא", הם מחפשים דווקא את החדר שיש בו גישה לנט. הצביעות חוגגת !!!

איפה אתם חיים, לא רואים את המציאות (חשבתי שסוג גישה זו, היא נחלת המשיחיסט בלבד) אבל התנהגות הבת יענה התפשטה גם בכל רבדי השכל הישר ?

עוד דוגמה מעולם הכשרות, הרב של תנובה, חבר בולט ב"ועדה החרדית" לעניני כשרות שבה חברים גם חסידות בעלז ושארית, ננזף לא פחות ולא יותר ע"י הרבנות הראשית לישראל, לא גוף חרדי במיוחד, בגלל שהכניס למוצרים כשרים בכשרות רגילה, אבקת חלב עכו"ם. דבר שהביא גם לתביע יצוגית נגד תנובה שהולצה להוריד את המוצרים מהמדפים ו/או לציין שהם מכילים חלב עכו"ם. ואותו אחד חותם גם על מוצרי גוש קטיף וכו'. על פני "חרדים" כאלה אני מעדיף לסמוך על הכשרות של יאיר לפיד!!!!

ממש מגעיליוני

חבדניקים שעושים בדיוק את מה שהזכרת 

 

החבדניקים צריכים להיות דוגמא לחרדיםמושיקו

ולא החרדים דוגמא לחבדניקים.

 

הרבי ביקש שהבנות יהיו צנועות כמו הבנות של בית יעקב.

 

הרבי ביקש להדר בכל דבר למרות שעל פי הלכה אפשר להקל (כמו שהרב אפרתי עושה).

 

יש הרבה הידורים שזה נקודה של החסידות ואגב מה שהזכרת זה רק ליטאים - חסידים אחרים מקפידים על דברים אחרים באופן שונה.

הדוגמה שהבאת סותרת את קביעתך+mp8
והלוואי שהבנות שלנו היו שם...

ואצל כולם כולל כולם-
יש מהדרים ויש מקלים
זו הבעיה - המצב לא כמו שצריך להיותמושיקו

אבל חסידות חבד דורשת את הדברים האלו, זה לא שעושים אותם זו בעיה.

נו באמתאלעד

היהדות דורשת מכל היהודים הרבה יותר.

באותה מידה

דורשת לא מחייבתמושיקו

זה מאוד מודגש בהנהגות חסידי חבד בפסח

חב"דניקים חרדים.יוני

בשביל יח"ץ יש כאלה שמציגים את מפעל השליחות וקירוב הלבבות כקרבה לציבור החילוני ופתיחות (כמו הציבור הדת"ל). אבל למעשה אין הבדל בין חסיד גור לחסיד חבד במידת ה'חרדיות' שלהם. 

כל זרם יש לו את הדגשים שלו וכל חסידות יש לה את העבודה שלה, חבד זה קירוב לבבות וזה מצריך את החסידים לגור מחוץ לקהילה ולהתעסק באופן יומיומי עם חילונים אבל זה לא שהחבדניקים יותר פתוחים לכן הם גרים בין חילונים ולא בקהילות (ויש אלפי משפחות חבדיות שכן גרות בקהילת, השלוחים הם מיעוט). אז תלמיד בישיבת חבד הולך ביום שישי ל'מבצעים' ותלמיד ישיבת גור יושב ללמוד תורה, כל אחד והשליחות שלו..

חוץ מהקטע של השליחות, במה חסיד חבד יותר או פחות חרדי מחסיד של כל חסידות אחרת? 

 

לגבי ממש מגעיל???haim770

ב"ה

גם אם חב"דניק פרטי עושה את הדברים הנ"ל, דבר שהוא בספק גדול וראוי לגנאי כשלעצמו, החילול ה' הוא בעשרות מונים יותר גדול כשרב, שציבור סומך עליו, עושה במודה את הדברים הנ"ל. אם הוא רוצה לטמא ולטמטם את מוחו ואת מוח ילדיו ובני משפחתו שיבושם לו, אבל כשהוא מפיץ את "תורתו" המזוייפת ברבים החילול ה' הוא הרבה יותר גדול וגורם הרבה יותר נזק.

עדיף עשרות מונים אויב מושבע שמגלה כוונותיו להלחם בדת מהרב שנלחם בדת מבפנים !!!

ומי קבע שגיוס לצבא יותר פוגע בנפש, מאכילת עורלה (מדאורייתא) או חלב עכו"ם (מדרבנן) ???

כל מה שכתבת ש'חרדים' עושים יש 'חבדניקים' שעושיםיוני


חבדניקים הם לא כגמו חרדים...לאהוב את הרבי

אנחנו הרבה יותר מזה....

 

בהכל!!!

 

כל פעם ששואלים אותי בסקר:

לאיזה זרם ההשתייכות שלך?

חילוני

מסורתי

דתי

חרדי

אחר____

 

התשובה היא אחר.

איזה אחר?? חבדניק

 

אבל אתם חרדים לא?!

 

לא אנחנו הרבה יותר מזה.....

במה חבד יותר מאחריםחדשבחבד

הייתי פעם בשמחת תורה המנין של תימנים בלאדיי . השמחה שם לא לתאר .  בשמחה הם יותר מאצלנו.

התפללתי פעם אצל מנין של יקים. נדהמתי . הם לא מתנדנדים ולא זזים , אבל הפנים...אש!  בכוונה הם יותר מאיתנו .

הייתי שבועיים  עם מזרוחניקים בקרית שמואל במבצע למען  שיפור דירות זקנים . בגמילות חסדים הם יותר מאיתנו .

 אבל אנחנו הרבה הרבה יותר מזה. אנחנו חדורים חב"דיות אמיתית !

אני חושב שבקטע של צניעותיוסי77
החרדים מביישים את החבדניקים,אבל בשאר הדברים,ואני מדגיש,בשאר כל הדבריםםםם לחרדים יש רק ללמוד מהחבדניקים.
משיח נאווו
בעיקר בענווהנפשי תערוג


אענה בתור דת"לנפשי תערוג

רוב הדת"לים לא עושים הבחנה משמעותית בין חבדניק, ליאטי, חסיד תולדות אהרון, חסיד ברסלב (החרדים), חסיד בעלז וכו'

 

המתקדמים יותר עושים הבחנה בין חדרי ליאטי לבין חרדי חסיד

 

ואלה שיותר, יודעים גם באמת להבדיל בין הזרמים בתור הלימאטיות ובתוך החסידות

 

 

אבל בשבילנו כולם חרדים

לפחות ממה שאני מכיר

ההבדל הוא כזהhaim770

ב"ה

אמת ויציב ונכון שיש הרבה מה לשפר בחב"ד.

אבל לפני כן צריך להבין את ההבדל, חסידי חב"ד מגיעים מכל מיני סוגים של אוכלוסיה שונות ומגוונות ולפעמים מאוד קשה לאדם לשים פס על כל עברו, דוגמה בת שמגיע מרקע ד"ל ולא התרגלה ללכת אם גרביים, קשה לה אם הנושא הנ"ל לעומת בת שהגיע ממאה שערים וגדלה כל חייה בחממה. אבל שניהם מגיעות באופן קבוע לשיעורים באור חיה ומשתדלים להתקשר לרבי בכל נפשם. האם בגלל כך ניתן להגיד שחב"ד שומרים פחות על צניעות? בחוגים אחרים הבת הנ"ל שמגיע מהציבור הד"ל לא סופרים אותה כלל, אולי היא אפילו לא יהודיה בעיניהם !

גם בחב"ד יסתכלו על בת כזו בעיניים עקומות, לפחות בדקות דדקות, אבל אותו אחד שבא מחוג מסויים וממשיך ללכת אם שטריימל יסתכלו באופן אחר לגמרי, אבל להיות קנה, גם זה וגם זו לא מקיימים את מנהגי חב"ד !

אתמול שמעתי סיפור נפלא, אחד מחסידי חב"ד, אברך צעיר מתפלל בבית הכנסת של הרב אטיאס (אביו של המשפחה שנקטע בתאונה המחרידה במורדות טבריה לפני שנה פלוס), ביודעו שלרב אטיאס היה קשר אם הרבי בצעירותו, הוא ניסה לדלל ממנו כמה פנינים. והרב אטיאס סיפר לו, שהוא לא למד בחב"ד אבל היה רגיל בכל שאלה שהתקשה בלימוד הגמרא לשלוח מכתב לרבי, ואמר לא ידעתי מי הוא הרבי, כתבתי אליו כמו שכותבים לכל רב כשיש שאלה, וקיבלתי מאות תשובות שהאירו לי את הלימוד. אז התערב חתנו של הרב ואמר, היכן הוא הרבי היום? והרב אטיאס ענה שבמרוקו, היה רב בשם הרב אלבז, כשהתקרב למעבר לעולם האמת אישתו, שאלה בתמימות, מי יבוא לקדש לי בערב שבת? והרב אלבז ענה אל תדאגי, הכל יהיה בסדר. ומספרים שלאחר מותו אשתו סיפרה שהוא הכן הגיע ממש כמו רבי יהודה הנשיא לערוך את הקידוש, אומנם היא לא ראתה אותו אבל היא הכן שמע אותו. הרב אטיאס איננו חסיד חב"ד במלוא מובן המילה ובוודאי לא נחשד כ"משיחיסט". והאברך סיים את סיפורו באומרו, פעם היה צריך לקשר את העולם אם הרבי, היום צריך רק לגלות איך העולם מקושר לרבי !

רק עכשיו אני מבין על מה אתה מדבריוני

"חסידי חב"ד מגיעים מכל מיני סוגים של אוכלוסיה שונות ומגוונות" 

שאתה מדבר על חבדניקים אתה בעצם מדבר על חוזרים בתשובה וכו' ולא על רוב חסידי חבד שגרים בקהילות וחיים כמו כל קהילה חסידית אחרת..

אני לא מדבר על "חוזרי בתשובה" ואיני יודע מהיכן....haim770

ב"ה

... אתה לוקח את הנתונים שלך: "ולא על רוב חסידי חבד"

  1. לפי מה אתה קובע שהם הרוב?
  2. משפחות גדולות מאוד ומפורסמות לא פחות אינם חסידי חבד במקורם, והביא כמה דוגמאות וסליחה על מי שאני אשכך.
  3. משפחת גולדברג, שבניהם אחד ר"י הדר התורה והשני ר"י מגדל, אביהם התקרב לחב"ד בכך שכשהוא הגיעה לגיל ישיבה גדולה שלך מכתבים לכמה ישיבות גדולות בניהם תומכי תמימים, והמכתב תשובה הראשון שהגיע שהתקבל הגיע מתומכי תמימים, וכך נהפך הוא וזרעו לחלק ממשפחת חב"ד
  4. משפחת הענדל, אבי המשפחה חיה חסיד פולין שהתקרב לחב"ד בתקופת שאנחי.
  5. כמו"כ משפחת שפרינגר
  6. אפילו ר' ניסן נעמנוב נכנס לתומכי תמימים ואחיו אחד מראשי הקומוניסטים.
  7. אז אם תתחיל לעשות "סלקציה" בתוך חב"ד, תראה מהר מאוד, שחסידי חב"ד לפי הגדרתך הם מיעוט שבמיעוט ! אולי מספרם עובר בטיפה את מספר המשפחות שיש בנטורא קרטא.
  8. לגבי הקהילות הגדולות כפי שאתה מתאר אותם, תקרא את היסטורית יסוד כפר חב"ד ותיווכח שמספר המשפחות החב"דיות לפי הגדרתך היו מעטים מאוד.
  9. זלמן שזר היה ממשפחה חב"דית, כמו כן הידוע לשמצא דב חנין.
  10. אז ההבדל בן כל אלו שהזכתי למשה זוכמיר, הוא שהם הגיעו לחב"ד לפני דור או שתיים, והוא הגיע בהשפעת השלט האחרון "ברוך הבא מלך המשיח", הם נולדו בפולין וברוסיה והוא נולד בקטמנדו או בטוניס או בהונולולו. ושניהם לא ינגנו לפי החליל של אדמו"ר זה או אחר, אך ורק לפי מה שמעו מהרבי ושוב עבורם השולחן ערוך הוא הגבול התחתון, גם אם זה מגעיל אותך !
לא עושה סלקציהיוני

אבל חסידי חב"ד לא מגיעים מכל מיני סוגים של אוכלוסיה שונות ומגוונות, חסיד חבד הוא חסיד חבד. רוב חסידי חבד גרים בקהילות וזאת עובדה. 

יש בחבד גם הרבה חוזרים בתשובה שמתעקשים להישאר "חוזבשים" אבל הרוב מתערבבים בקהילות ונהפכים לחסידי חבד מין המניין. הבעיה שתופעת החוזבשים מאוד בולטת וגוררת לתוכה הרבה אנשים שלוקחים רק מה שבא להם מהחסידות וממשיכים להתנהג בדיוק כמו לפני שהם לבשו על עצמם סירטוק. אומנם הם הולכים בעניים עצמות אחרי כל מילה של הרבי, אבל הם בעצם לא יודעים באמת מה הוא אומר. 

 

מה שהגעיל אותי זה האמרה שחבדניקים יותר טובים מה'חרדים' כי החרדים לא שומרים על כשרות כמו חבדניקים ושל'חרדים' אין יראת שמים 

חרדי שמחלל שבת ופוסח על סימן שכ"ט יש לו יר"ש?haim770

ב"ה

ולגבי הכשרות כנראה שאתה לא חי בתוכם !!!

ב-90% מהמקרים הקשר שלהם אם הכשרות הוא אך ורק קשר עיסקי, כן וגם כיום זה חדר לעדה החרדית (ההכשר המפורסם), ראה פרשת העופות, שהדיין המכשיר הוא דוד של המשווק הראשי, ודיין אחר שניסה לפצות את פיו, הושתק ע"י איומים שלא מביישים את המאפיה האיטלקית !!!

וזה בדיוק מה שאמרתי עוד כמה חרדים כאלה ועדיף למנות את יאיר לפיד בתור אדמו"ר של שושלת היושר !!!

בעידן האינטרנט צריך להיות בת יענה כדי לא לראות מה שקורא בעולם החרדי, וב"ה, שוב אנחנו לא חלק מהם !

ואם תבדוק כמו שאני מציע לך, נפש עדינה שכמוך שמפחדת מכמה דברי אמת, תיגעל עשרות מונים מהמציאות העגומה.

 

אין יותר סלקציה גדולה מהמילה "חוזבשים", זה מילה שהומצאה ע"י ה"אונזרע" כדי להבדל ולשמור על היתרון של שני דורות כולה. ואם אתה רוצה עוד דוגמה הנה, אחותי הייתה מאוד מקורבת לרבנית גולדברג, אישתו של ר' יוסף, שהזכרתי קודם, כשהתחתנה, הרבנית גולדברג סיפרה לה שלבעלה לקח המון זמן למצוא שידוך, כי הבנות דאז (חב"דניקיות מבטן ומילדה אם יחוס עד האדמו"ר הזקן) לא היו מסכימים בקלות לכסות את ראשן והיא כולה התפאלות על הבנות של היום (לפני יותר מ-30 שנה) שכולם מתחנות ומיד מכסים את ראשיהם !!!

אז הנה עדות, שחוזבש של היום שהולך אם סרטוק ואישתו אם פאה יותר "חרדי" מה"אונזרע" של הדורות הקודמים !!!

צר לי להגיד לך אבל אתה חי בבועה קהילתית שלא נותנת לך לראות את הגעשמק שיש לרבי לראות שחקן קולנוע אם סירטוק או זמר כמו אריאל זילבר שר "רצוננו לראות את מלכינו" זה הרבה יותר "חזק, חזק" מזה שאברהם פריד שר אותו !

אני מסכים שמערכת הכשרות זה ביזנסיוני

אבל אתה דיברת על אותם חרדים שהולכים לים וקונים ארטיק שלו בהכשר שלהם. זה לא שאני לא מודע לתופעה, אני מכיר וראיתי הרבה פעמים, אבל בדיוק כמו שראיתי 'פוילישער' עושים את זה ראיתי חבדניקים מתנהגים אותו דבר. 

 

אני בן לחוזר בתשובה ואני משתמש במושג "חוזבשים". אולי אתה לא מודע לתופעה (או שאתה חלק ממנה לפי איך שאתה מדבר על חסידויות אחרות)

 

אני לא רוצה להיגרר לדיון על ה"גשמעק שיש לרבי" כי מי אני שיגיד.. 

 

מפריע לי הגישה, הסבר:haim770

ב"ה

לפני כמה שנים, ביקשתי מידיד, צאצאה של בעל התניא, שידבר אם מנהל הסמינר, ע"מ שיקל על התשלומים.

הוא שלח לי העתק של המכתב שהיה כתוב בו בערך כך חיים .... הוא בעל תשובה מקורב לחב"ד וכו'.

אחרי יותר משלושים שנה "בעל תשובה מקורב לחב"ד", אפשר לחשוב שלמי שמיועד המכתב, הרב חפר, יש יחוס אחר מבעל תשובה מקורב לחב"ד.

מבחינה טכנית אנו בדיוק אותו דבר סבא שלו לא היה חסיד חב"ד וגם סבא שלי לא. רק שסבו נולד בפולין וסבי בטוניס.

סבו אני מעריך היה יהודי יר"ש וגם סבי, רק בדור הבניים יש הבדל, אביו התקרב לרבי ובמשפחתי זה קרא רק דור אחר כך, אז על הבדל של דור בלבד, צריך להדביק לנו ולרוב רובם של חסידי חב"ד היום את התווית של "חוזבש" !!!

כל תורת החסידות מהבעש"ט התחילה מזה שעשו "סלקציה", ואין מילה אחרת יותר מתאימה, היו בתי כנסת של הלמדנים ובתי כנסת של העמי ארץ. ועל כך קם הבעש"ט וגילה את החן המיוחד שיש ב"חוזבשים" בעיני הקב"ה !!!!

הגישה שלך היא המשך ישיר מגישתם של הגאון מוילנא ותלמידיו שלא זכו להסתופף וליתקרב לאילנא דחיי.

תפסיק ללמוד תרס"ו או תרע"ב ולחשוב שאתה עשר רמות מעל כולם, תתחיל לקרוא את ספר הזכרונות, ליקוטי דיבורים או את חוברת התמים ותבין בדיוק איפה אתה נמצא, אפילו תתבונן בפסוק של המגילה "ורבים מעמי ארץ מתיהדים כי נפל פחד מרדכי עליהם", בנדון דידן זה אינו פחד אלה אהבת (אהבה דו-כיוונית מהרבי לעמי ארץ ומעמי ארץ לרבי) מרדכי שנפל עליהם. אצל הרבי כולם קיבלו אותו דולר או אותו כוס של ברכה, ה"חוזבש" והחוזר הראשי, וכולם עמדו באותו תור ללולב מחוטב עיציך עד שואב ממיך, ללא הבדל דת, מין או "גזע", כשהדגשה על ה"גזע" !

אתה מתבכיין שיש כמה סנובים בחבד?יוני

מה הקשר לסבא שלהם? במה הוא יותר טוב? אני מסכים. רגע, במה אתה בתור חבדניק יותר טוב מחסיד של חסידות אחרת? אני מבין את הגאוות יחידה וכו'.. אבל ללכלך ככה על כלל החרדים ולהגיד שאין להם יראת שמים? אתה חסיד של נשיא הדור, של המשיח, של הרבי הכי גדול שהיה ושיהיה, זה אומר שמי שהרבי שלו שם דגש על לימוד תורה או על ארץ ישראל ולא על קרוב לבבות כמו בחבד יש לו יראת שמים פחות ממך?

חרד לדבר ה'= חבדניקיהלום מקורי
מבסוטה לגמרי!יהלום מקוריאחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך