הערות לעלוני פרשת השבוע-1-מוצ"ש פרשת חוקת התשע"ג.בחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 23:39
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 23:38
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 23:32
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 23:32
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 00:30
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ח' בתמוז תשע"ג 00:29

אינני מתיימר להיות ה'מעלעל' ב'כיפה',אך מכיוון שיש לי כמה הערות ואני לא בטוח שהן תיכתבנה ,בלי נדר ובעזרת ה' אכתוב אני.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מחאה על ביזוי כבוד כנסת ישראל.

זהו כבר הגליון השלישי של העלון הנפלא 'מעט מן האור' לאחר החידוש המרענן.הרעיונות טובים..סגנון יפה..באמת אחד העלונים הטובים..  רק ששמתי לב השבת במדור 'מדפים' , הפעם זה היה עם אדם אחד,שאע"פ שאפשר אולי להבין את הרצון ואת הסגנון הזה לומר משפטים חצופים ועוקצניים כאלה..אך אין לומר וגם אם נאמר אין לפרסם כשזה בא לבזות את כבודה של כנסת ישראל.. ואני מכוון לדבריו על הכנסת התיאטרון הכי משעמם,למה הוא מתכוון? שהנציגים שם שהם נבחרי העם,עם ישראל,הם בובות? וגם זה משעמם? זה מראה על ביזוי עמוק לכנסת..ואולי למדינה כולה...כי הרי הכנסת היא בית המחוקקים\הנבחרים של מדינת ישראל..

-

מחאה על ביזוי קדוש.

בגילוי דעת בטור הנושא את השם 'בעין ציונית' לא יודע אם בצדק או לא.הייתה גם כן הייתה פגיעה..והפעם לא בכנסת..

בטורו הוא מוחה על ההשוואה באחד העיתונים בין הטרור היהודי לטרור הפלסטיני.. אך מי עשהו לבר סמכא לכתוב  "לפי מיטב הבנתי,הציבור הישראלי ברובו הגדול והמוחלט גינה בצדק פעולות של יהודים שבהן נרצחו תושבים ערבים."..וכאן בסוגריים כותב "(ברוך גולדשטיין ושות')" איך ברוב חוצפתו הוא מזלזל בקדוש ר' ברוך גולדשטיין זצוק"ל הי"ד ???!!! זה שיש כאלה שכותבים כאלה דברים ומבזים ,לצערנו יש..אך למה מפרסמים ומביאים  את דברי הגועל האלה בעלון דתי-לאומי ???

-

מומלצים

-מאמר טוב-של נתן קוטלר ב'באהבה ובאמונה' -מומלץ מאוד!!

-בשבוע שעבר בג' תמוז נפטר הגאון הרב יהושע ישעיה נויבירט זצ"ל הרב אבינר שליט"א מספיד וגם מביא סיפורי ניסים והצלות שקרו ברוך השם עם הרב נויבירט זצ"ל בתקופת השואה האיומה.. ב'באהבה ובאמונה' עמוד 8 (בעמוד האחורי)

-בדר"כ טוריהם של חגי הוברמן ומנחם רהט מ'מצב הרוח' תמיד מומלצים..הפעם מאמר שהמציג מצב מדאיג תוכלו לקרוא בטורו של חגי הוברמן, הקטע השני  תחת השם 'משרד הביטחון בונה את המדינה הפלשטינית'..

-מאמרו של אבי רט ב'זוית אישית' תחת הכותרת 'שיר השירים או שיר לשרירים'. ב'שבתון' עמ' 14.

----------------------------------

תגובות תתקבלנה בשמחה..

ברוך גולדשטיין רוצח שפלדתי לאומי

מסופקני כמה יהודים "זכו" לחלל שם שמיים בהתנהגות בהמית שכזו..

אני מציע שתחשוב פעמיים לפני שאתה פוגעבחורצ'יק

באדם שפעל מתוך כאב.ובייחוד שכיום איננו בין החיים.ואני מציע לך לקרוא את מה שאמר הרב שלמה אבינר שליט"א על ברוך גולדשטיין זצוק"ל הי"ד (וזה מתוך ויקיפדיה) "ברור שברוך גולדשטיין לא פעל מתוך רגשי נקמה פרטיים", ו"דווקא בגלל זה הוא היה צריך לבקש רשות מהאומה, כי אחר כך מי שיצטרך לקחת את המעמסה של האחריות זו האומה כולה. אם הוא היה שואל אותנו היינו אומרים לו לא לעשות את זה. ככה לא פועלים. אבל הוא לא שאל אותנו. והוא נהרג. הרי הוא ידע שמה שהוא עושה זה מסוכן, לכן ודאי שהוא זכר צדיק לברכה, זכר קדוש לברכה, אבל המעשה היה מעשה לא נכון".

הרבה אנשים פועלים מתוך כאב, וזה לא מכשיר אותם וק"ודתי לאומי

לא את מעשיהם.

והוא נהרג. הרי הוא ידע שמה שהוא עושה זה מסוכן,בחורצ'יק

לכן ודאי שהוא זכר צדיק לברכה, זכר קדוש לברכה, אבל המעשה היה מעשה לא נכון".

שמת לב שאתה סותר את עצמך?צוללן
הרי הציטוט מהעלון מגנה את המעשה של ברוך גולדשטיין וגם הציטוט של הרב אבינר אומר כי ברוך גולדשטיין נהג בצורה לא ראויה ("אבל המעשה היה מעשה לא נכון").

לפי דבריו, הוא לא יותר קדוש מחייל שנהרג בקרב. עיין היטב. בנוסף, מכיוון שהמעשה שלו היה לא ראוי (בלשון המעטה), אני מציע שלא להפריז עם ההספדים שלו.

אני רציתי גם להעיר על הדגש שלך 'וזה מתוך ויקיפדיה'- כל אחד יכול לכתוב בויקיפדיה ולא כל מה שכתוב הוא אמת לאמיתה.
תשובותבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך ט' בתמוז תשע"ג 01:06

אין כאן סתירה.אני לא אמרתי שהמעשה הוא נכון.הוא לא. אני אמרתי :ברוך גולדשטיין הי"ד זצוק"ל.וגם זה מה שהרב אבינר אמר ,"ודאי שהוא זכר צדיק לברכה,זכר קדוש לברכה" וגם שהמעשה לא נכון.

וחייל שנהרג בקרב,חייל יהודי שמת על קידוש ה',קדושתו קלה היא בעיניך? הגאון הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל היה אומר לתלמידיו שהיו שואלים אותו אם ליסוע לקברות צדיקים בצפון,שהוא לא מבין למה צריך ליסוע עד הצפון להתפלל בקברות צדיקים,כשהוא רוצה להתפלל בקברות צדיקים הוא נוסע להר הרצל להתפלל על קברות החיילים שמסרו נפשם על קידוש ה'.הי"ד.זצוק"ל.

וזה שזה מויקיפדיה זה לא אומר שזה חסר מקור ובסיס.מצויין שם שהרב ענה את זה בשו"ת מעלה ,וגם חיפשתי וב"ה מצאתי והרי הקישור http://www.maale.org.il/index.php/ser/show?vidid=125311&highLight=גולדשטיין

תגובהצוללן
אבל בציטוט שלך מהעלון גם לא ראיתי דברי בלע על ברוך גולדשטיין. ראיתי על מעשיו. אין הבדל בין שני הציטוטים לגבי הביקורת על המעשה הנורא שלו.

אתה חושב שחייל שנהרג קל בעיני? אתה לא מכיר אותי וד"ל.

ויקיפדיה אינו מקור מהימן של מידע. יתכן שיש מקור לציטוט שלך אך אין להזגיש כמה הציטוט מדויק כי הוא מויקיפדיה.
תשובותבחורצ'יק

הדיבור שם בעלון הוא בזלזול כאילו זה חבר שלו "ברוך גולדשטיין ושות'" כל כך בהתרסה..כך כך בחוצפה והשתלחות.על זה מחיתי.

וב"ה שלא קל בעיניך חייל שנהרג על קידוש ה'.

ובכל אופן לגבי המקור,תראה הבאתי קישור לדברים.

שירבו כמותו בעז"ה בישראלמרדכי
בס"ד

אדם שטיפל באלפי פצועים בזמן האינטיפדה והוא ידע מול מי הוא נלחם ומי האויב והוא קם ונקם את נקמתם של מאות הרוגים ובפצועים. יז"ב ת.נ.צ.ב.ה
ברוך במותו הציל יותר מבחייולפרוש כנפיים

אני לא זוכר מי אמר את זה.

אם הוא לא היה עושה את זה זה היה נגמר באסון.

לדתי לאומי:נעמי7

זה לא משנה עם מעשיו נכונים תמיד תעריך בן אדם שהסכים למות למען אנשים אחרים

ורצח עוד 30 על הדרך?דתי לאומי
לך תדע אם 80% או 100% מהם רצחובחורצ'יק

ישירות או בעקיפין ,יהודים?

דבר שני,לא מצדיקים את המעשה..

זה לא נכון!הסטלן הקטן
בלי להיכנס למקרה הספציפי...

ממש לא כל אדם שהסכים למות למען אחרים הוא ראוי להערכה...
לפעמים הוא סתם טיפש...ואפ׳ פוגע ברבים.
מה מעשה בהמי בלרצוח ערבים?דוסית גאה!

ועוד ערבים לפלפים של חברון....

הוא גרם נזק מטורףמאיה תמיר

וה123 מוסלמים שהוא הרג לא באמת משנים מהמיליונים שיש

לעומת הנזק שהוא גרם

לא מצדיקים את המעשה..בחורצ'יקאחרונה
הם רק יצורים של הקב"ה.. זה הכל.. ממש לא מובן מה בהדתי לאומי

בהמי בלרצוח מישהו.. <צ>

נו באמת..

אל תעוות!בחורצ'יק

יש מקום להרוג את הבא להרגך.בעצם יש מצווה!

וב"ה יש את צה"ל שיעשו את מצוות אלה.כמובן! אמרנו,המעשה לא נכון. והרב אבינר שליט"א אמר ,אם היה שואל היה אומר לו,לא!      אבל מצד שני אתה צריך לזכור שאלו לא ממש יצורים תמימים של הקב"ה חסידי אומות העולם ושוחרי שלום..אני לא אתפלא אם רובם הגדול ככולם,עזרו בעבר בישירות או בעקיפין לביצוע פיגועים..או שתיכננו לעשות כאלה בעתיד. וגם לא לבזות ח"ו את הקדוש ברוך גולדשטיין הי"ד זצוק"ל.

קח למשל את מלחמת של"גצוללן
יש מקום להרוג את הבא להורגך. לכן זה בסדר להכנס ללבנון ולהפציץ מחנות של אש"ף. אבל זה לא בסדר להיכנס לסברא ושתילא ולעשות שם טבח. בנוסף לעצם הבהמויות של הרצח שם, זה גרם לנזק עצום לישראל ובעצם היווה את ההתחלה של השקיעה בבוץ הלבנוני, מה שבסוף הביא לנסיגה הישראלית ולהסכם השלום עם לבנון (עד היום אני מחכה שהוא יכנס לתוקף).
סברה ושתילה זה לא אנחנו עשינו...הסטלן הקטן
זה הפלאנגות הנוצריות בלבנון...
גם לא אנחנו עשינו את הטבח בחברוןצוללן
אבל זה מקביל- בשני המקרים מבצעי הטבח השתמשו במדים נשק ותו"ל שסופקו ע"י צה"ל. זה לא סתם פלנגות נוצריות- זה צד"לניקים. בשני המקרים היינו בעיצומו של מלחמה ויחידים החליטו לקחת את החוק לידיים ולרצוח אזרחים. בשני המקרים הטבח גרם לנזק עצום לישראל.
קודם כל, הפלנגות הם לא צד"ל.לך דומיה תהילה

הם ארגון גרילה שאמנם נתנו לו גיבוי, אבל הפעולות בסברה ושתילה היו על דעת עצמם. האחראי

הבלעדי הוא מפלגת הכתאיב שהפעילה את הפלנגות.

ויש עוד הבדל מהותי בין שני המקרים.

הנוצרים בדרום לבנון נלחמו מול השיעים וה"פלסטינים" (ובואו לא ניכנס לוויכוח על אמיתות ההגדרה)

כי המוסלמים היו רוצחים לא פחות גדולים וכי הם רצחו את ג'ומייל (בנו של מייסד הפלנגות). היו להם

מניעים שונים משל ישראל, היו להם שאיפות שונות משל ישראל - הם לא ישראל. אלה שני גופים ששיתפו

פעולה. אנחנו לא גוף אחד שחלק פרשו ממנו. זו בסך הכול תוצאה של אינטרסים מצטלבים. לחימה בלבנון

הייתה מתרחשת בסופו של דבר על רקע בסכסוכים העדתיים שם, השאלה היא איפה אנחנו היינו נכנסים

לתמונה.

הניגוד גמור לפלנגות של דרום לבנון, ברוך גולדשטיין הוא כן "משלנו", גם אם הוא פעל עצמאית. הוא חייל

צה"ל במילואים. אמנם לא פעל על-פי הוראת הצבא, אך הוא משתייך לארגון.

(זה שהאשמה נפלה על ישראל לא אומרת כלום, כל דבר שקורה במזרח התיכון הוא לכאורה באשמת ישראל.

זה לא משנה... חוץ מזה שהצביעות התקשורתית לא מעידה על אמיתות האירועים ומעשי הטבח שבוצעו ע"י

המוסלמים בלבנון הוא חמורים יותר).

לסיכום, אני לא חושב שיש מה להשוות בין שני המקרים.

באתי להגיב לצוללן...הסטלן הקטן
ופשוט ראיתי שעשית לי את העבודה...
אבדוק את הפרטים לעומק ואענה בהמשך בעז"הצוללן
נכון. הוא איתר 10 רובי קלאצ' שחיכו לעשות טבח ביהודהמצב חסה

ביהודים.

תקרא קצת ותראה איזה פיגוע הקדוש ברוך גולדשטיין מנע.

אפשר לציין משהו?המצב חסה

בחורצ'יק, אתה אדם משמח

שמח לשמח ,רק איפה שימחתי?בחורצ'יק
אין זה ענייננו להגיד על אדם שהוא רשעNamy

רק הקב"ה בוחן לבבות וכליות יודע את האמת.

עלינו לעשות את הטוב ביותר שאנו מסוגלים לעשות ולא לבדוק ולבחון את האחרים כשזה לא יועיל לנו כלל.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך