כתבתי את הסיפור לפני שנה או שנתיים בתור מתמודדת...פצל"שית!!

הלוואי שתפנימו ותראו לאנשים שצריכים להפנים..

סיפור מהלב שמתאים לכל אח מתמודד וכואב!

שלום, קוראים לי אמונה, אך אין זה משנה כלל, כי אני לא באה לספר לכם על עצמי, אלא על אחי הקטן, יהודה. מה מיוחד ביהודה כדי שתספרי לנו עליו? אתם בוודאי שואלים.

יהודה, אחי הקטן נולד לפני שש שנים, כל המשפחה שמחה בלידתו, אך אנו האחים שמנו לב שמשהו מפריע בשמחתם של אבא ואמא, לא ייחסנו לעניין חשיבות מיוחדת. בשבת שלאחר הברית קראו אבא ואמא לנו, הגדולים למטבח. זוהי שיחה שחרוטה בליבי ואני בטוחה שגם בלב אחיי עד היום ועד סוף חיי.

"יש לנו עניין חשוב לדבר אתכם עליו", פנה אלינו אבא "בוודאי שמתם לב שמשהו מפריע לנו לשמוח בלידת יהודה לפני שאני אומר מה קרה אני רוצה לומר לכם שיהודה הוא מתנה גדולה כמו כל תינוק, אך המתנה הזו היא גם ניסיון גדול מהשמיים, 'אין הקב"ה נותן לאדם ניסיון שאינו יכול לעמוד בו' ואנחנו בעזרת ה' נעמוד בניסיון שלנו." היינו מתוחים לדעת מה רוצה אבא להגיד לאחר כל ההקדמה הזאת, ואבא המשיך: "אולי שמתם לב שפניו של יהודה שונים במקצת מפניו של כל תינוק אחר שאתם מכירים, וגם עיניו קצת מלוכסנות יותר, בלידתו של יהודה התגלה שיש לו תסמונת דאון ברמה בינונית." "תסמונת דאון?!" צעקנו כולנו בהפתעה "מה זה?" הוספנו בפחד.

אבא ענה על שאלתנו: "בגוף יש לנו תאים, ובכל תא אצל אדם בריא נמצאים עשרים ושלושה זוגות של כרומוזומים, מי שיש לו תסמונת דאון נמצא אצלו העתק נוסף של כרומוזום מס' 21 שנדבק לכל או לחלק מהתאים בגוף וזה יוצר בעיה של פיגור שכלי, צורה חיצונית משונה, דיבור מוזר ועוד. את הרמה השכלית של יהודה קשה לקבוע עכשיו כי הוא עוד קטן, אך הרופאים הסבירו לנו שיהיה עלינו להשקיע בו הרבה כדי שיתקדם ויהיה כמעט כמו ילד בריא, אני מדגיש כמעט כי הוא לא יוכל להיות ילד רגיל, אך אנו נשקיע בו הכל, נעזור לו ולא נפגע בו על איך שהוא." סיים אבא את נאומו.

"נעזור לו ככל שנוכל." אמרנו כולנו מכל הלב.

ואכן העזרה הרבה היתה נחוצה, ויותר מכל התחברנו אליו אחותי שבכיתה ג' ואני, חוץ ממנו אנו היינו הקטנות בבית, הגענו מוקדם מהבית ספר, ואילו האחרים חזרו מאוחר, שעות על גבי שעות ישבנו איתו, שיחקנו, טיפלנו, הלבשנו ועשינו איתו את תרגילי הפיזיותרפיה שנתנה הרופאה, אך רק בגיל עשרה חודשים ראינו פרי לעמלנו, יהודה התהפך, רגע זה היה הרגע המאושר בחיינו, את צרחות הגיל שלנו שמעה אמא מן המטבח, והגיעה בבהלה לראות מה קרה. כאשר סיפרנו לה מה קרה, ירדו דמעות גיל מעיניה והיא נשקה לו בחום, יהודה שהבין שעשה מעשה גדול חזר על כך שוב ושוב, וכל מי שנכנס לבית שמע על המאורע.

את הצעד הראשון עשה רק בגיל שלוש חצי, התפתחותו כפי שהבנתם הרבה יותר איטית מילדים אחרים.

יום אחד יצאתי איתו לטיול בגן השעשועים, לפתע הגיע חבורת ילדים שנראו כבני שמונה שלא הכרתי, הם עמדו במרחק מה וצפו בנו, אחד מהם לחש משהו וכל החבורה פרצה בצחוק עליז, יהודה שחש כי מדברים עליו נפגע עד עמקי נשמתו ופנה אלי: "למה אני כזה? למה הם צוחקים?"

דמעות של כאב עמדו בעיני, ובמאמץ לא לפרוץ בבכי עניתי לו: "זה לא אתה הבעיה, הבעיה היא אצלם, אם הם מתנהגים כך זה מראה על רמתם הירודה." ראיתי שהוא מבין אך כעסתי, למה הילדים מתנהגים כך? מרוע? מטיפשות? לא ידעתי את התשובה, ולא רציתי לדעת, רציתי שהם ישפרו את התנהגותם.

פעמים רבות פוגשים ילד או ילדה שנראים לנו מוזרים, ואז באופן טבעי מתגלגל צחוק לועג או מילה לא יפה, אבל עליכם להבין שיש לילדים האלה נפש עדינה ומיוחדת ושצריך להתייחס אליהם רגיל, הם רוצים יחס כמו כולם!

תבינו, לאחים של ילדים מיוחדים קשה, יש להם התמודדויות רבות בלי כל הלעג של הסביבה, עזרו לנו להתגבר על ההתמודדויות ואל תקשו עלינו!

*הסיפור לא אמיתי,

אבל מן הסתם כל בן משפחה של ילד/ה מיוחדים מזדהה...

וואיי יפה..!!*בננית*
אה!אז זה לא אמיתי..קראתי את זה פעםשִׁירָה

ולא הבנתי פתאום אם מישי מהפורום כתבה את זה או מה..

ת'אמת,לא קראתי הכל,יאבל אני יכולה להבין..

ש לי בנדוד,מתוק מתוק.

חשבתי פעם לכתוב עליו .משהו אמיתי.

אחרי שהייתי אצלם שבת אחת.

אולי..נראה..

ו-בנדוד שלי המתוק אפילו לא יכול לדבר..כמו יהודה הזה,לכו תדעו מה הוא מרגיש באמת..

שירה, סתם מענין אותי.. איפה קראת אתזה?פצל"שית!!

וכפיר,

זה לא אמיתי,

אבל קורות סצנות כאלה בחיים (מניסיון),

אנשים לא יודעים,

אבל לפעמים רק לעמוד ולבהות בבנאדם כזה פוגע כ"כ,

לאחותי אין תסמונת דאון, יש לה משו אחר,

אבל לא משנה התסמונת,

גם להם יש לב..

יש לי אח אוטיסט, אני ממש מזדהה!! ריגשת!!מוריה ק
|ממשיך לשתף|פצל"שית!!

אבל שתדעו!!!
לא אמרתי שכל האנשים כאלה,

אני ממש לא עושה הכללות!!!!

יש כ"כ הרבה אנשים מקסימים,

בעיקר אני רואה את זה בקהילה בבית כנסת,

ואנשים בשכונה.. 

(היא בת 27),

ואפילו סתם אנשים חדשים שמכירים,

והם מתייחסים אליה כרגילה,

מקשיבים ולא מזלזלים.

פשוט משמח לראות את זה

איך אנשים אוהבים אותה,

וכן אני מודה גם לי לפעמים קשה ולמה היא כזאת?

אבל רק לראות את האנשים שאוהבים אותה על מי שהיא נותן כוח להמשיך.

אז תודה ענקית לכל מי שעוזר בלי לדעת

מוזר. גם לי מרגיש שקראתי את זה כבר..טובי =][=

אולי יש משהו דומה.

כי זה ממש ממש מוכר לי..

שכויח. רגשת! אין על ילדים כאלה. פשוט אין. המורים הכי גדולים שלי

חזק ממש... להבה=)
אווף לריב איתה זה כזה מעצבן..פצל"שית!!

קצת קשה לבוא בטענות לאחרים,

כשאתה לא בסדר

אז אתמול רבתי איתה,

כשאני חושבת עלזה,

כן,

היא מתנהגת כמו ילדה קטנה,

כי ככה רבש"ע ברא אותה,

וזה היתה אולי המטרה שלו,

להעמיד אותנו בניסיון,

ושנצליח להתבגר,

אבל יצאתי ילדה קטנה במריבה הזאת גם אם הייתי הצודקת

ואוו יפה!אביה!!!
מהמם,כל הכבוד.זברה בלי פסים
ממש יפה שכתבת את זה למרות שלא חווית את זה!!!אני! =]אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך