יש לנו 2 תנועות ביישוב - בני עקיבא ואריאל.
אני מדריכה באריאל. השבט שלי - נבטים, חצי בבני עקיבא וחצי באריאל.
ביום חמישי האחרון, עברה חניכה (מרצונה) משבט נבטים בבני עקיבא לשבט שלי (אריאל).
זאת חניכה קשה מאד: יש לה בעיות קשב וריכוז מאד קשות, ההורים שלה ----- ואין עם מי לדבר שם, היא מקללת, מרביצה ועוד מלא דברים. אבל מה - שמתי לב שהיא מאד מאד השתפרה ממקודם!!!
מאז היו כבר 3 פעולות (חמישי, שבת, שלישי).
בסוף הפעולה היום, אמא של אחת החינכות מתקשרת אלי ואומרת לי ככה:
"שושנה! או שהבת שלי בסניף או הילדה ההיא (שהצטרפה השבוע)!! הילדה שלי חזרה היום הביתה בוכה, בגלל החדשה הזאת!
תמיד היא מעליבה אותה ופוגעת בה כל כך, עד כדי כך שבמקום שהיא נמצאת, הבת שלי לא!!!" (חוץ מהבית ספר, ששם אין ברירה {הם ניסו להעביר את הבת שלהם לכיתה מתחת בגלל זה!!!} אז הם דיברו עם המורה...)
הבהרתי לה שעכשיו זה המצב, שהבת החדשה בסניף, והיא אמרה שעם כל הכבוד (והיא מאד מאד מעריכה את הסניף ואותנו, שולחת את הבת שלה לכל פעולה, משלמת ראשונה, מתנדבת להביא לנו אוכל למסיבת פיזמות ועוד...) עדיף לבת שלה ללמוד ערכים וכו' ממקומות אחרים, ולא להיפגע עד כדי כך שהיא חזרה הביתה בוכה..
הבת שלה נפגעת בקלות, ומעליבה / מרביצה לפעמים גם, שלא תחשבו, אבל הבת החדשה - ממש סוחפת בנות אחריה בהתנהגות לא טובה, מקללת, מרביצה, מתגרה, מתחצפת, מה שלא תרצו....
אז האמא אומרת לי: "אני לא רוצה שזה ישמע כמו איום, אבל עוד פעם אחת שהיא חוזרת ככה בוכה הביתה - היא תצא מהסניף, כי אני לא מסכימה שזה יימשך ככה!!!"
מה אני צריכה לעשות??
אמרתי לה שנעשה תקופת ניסיון קצרה, ונראה, אבל אין לי מושג מה אני הולכת לעשות!!
הבת החדשה הזו באמת לא טובה לשבט! היא מדרדרת אותו! עד שהחניכות סופסוף נכנסו לאיזה משו נורמלי (קודם הן היו השבט הכי-הכי מופרע בסניף ועכשיו הוא שיא השבט טוב, שמוביל בהתנהגות, נוכחות ותפילה...), היא באה וגוררת בנות אחריה! השאלה היא מה אני עושה? חשוב לי מאד שהיא תמשיך להתקדם, כי דוגרי, אם לא, אין מי שיעזור לה! לא ההורים, הבית ספר לא הצליח וכו'....
נשמח מאד מאד לעצות