איון לי בנות מתבגרות.
יש לי כמה שנים טובות לחשוב על זה.....
ברור לי שיהיה לי קשה עם זה, אבל....
נראה לי שיחסית הרבה יותר קל לאמא להפתח מאשר לבת. לא הייתי במצב של האמא, ככה אני חושבת.
מבחינת האמא, היא הולכת לדבר על נושא שמדברת עליו חופשי עם חברות, רופאים ובטח עם בעלה. כמובן שזה לא קל. אבל משאלות באינטרנט נראה לי שבקושי הוא פחות הפתיחות אלא יותר חשיבה איך לעשות זאת הצורה נכונה. האמא יחסית לבת לא חושפת את עצמה, אלא יותר מספרת על עובדות החיים, לא משהו אישי שלה.
אצל בת מתבגרת זה נושא טעון והיא מרגישה ש"נכנסים" לה לחיים.
לא שלאמא זה יותר קל אבל זה קושי שונה משל הבת.
ברור לי שיהיה לי קשה. יש לי נטייה לדחות שיחות שיש בהם אי- נעימות.
אי"ה, שנגיע לגשר נעבור אותו.
מה שדי ברור לי מעכשיו, שכל עוד הבת שלי לא תרצה לשתף אותי יותר מידי בנושא, אני לא אעיק ויעשה את המינימום האפשרי, הטכני שחייבים.
כמו שכתבתי לך, זה נראה לי פשוט דבר טבעי ונורמטיבי ורצון לעצמאות ופרטיות שאם הוא לא מופיע בגיל הזה אז זה בעייתי.
לי אישית, זה לא מפריע יותר מידי, בטח לא אחרי שיצאתי מהבית אחרי י"ב.
אחרי החתונה זה כבר לא הפריע לי לחלוטין.
אני אישית רואה את זה כאופי. זה לא חיובי ולא שלילי. בדיוק כמו שאני לא אוהבת ש"נדבקים" אלי פיזית יותר מידי (שונאת נשיקות) ככה אני לא אוהבת שנכנסים לי לפרטיות. כל עוד זה לא מוגזם (בהדגשה) לא רואה בזה בעיה.
אני תמיד פחדתי שהאופי הזה יהווה לי מכשול בדרך לחתונה ובחיים הזוגיים. אבל.....
ב"ה לא רק שזה לא הפריע זה אפילו מוסיף. זה מוסיף לנו המון בגלל ההרגשה שיש כ"כ הרבה דברים שהם רק שלנו ולא משתפים בהם אנשים מבחוץ. כ"כ הרבה דברים שרק בעלי שותף בהם ואנשים אחרים לא.....
דר"א, לא נרשמו ב"ה בעיות מיוחדות בזוגיות שלנו לא בעניין פתיחות בנושאים עדינים וגם לא רתיעה ממגע.
ככה שאת יכולה להרגע בעניין בנושא הזה (אני ממש פחדתי ממנו).
בהצלחה.....