שאלה אישיתשונמית

אני לא יודעת מאיפה להתחיל... מההתחלה אולי. אני מזהירה שזה קצת מסובך- כטבע הנפש.

כבר זמן ארוך שאני חיה בכוח הגרביטציה. לא שאני אדם דיכאוני ונתון למצבי רוח, חלילה- אני דווקא די אופטימית רוב הזמן.

ההתחלה ההתחלה היתה לפני כמה חודשים- שפשוט גיליתי שאני לבד. ברגע התנפצה לה חברות נוספת. ברגע הבנתי שכל העבודה בערך הלכה לטמיון. שיש ידידות, וחברות... אבל הכל תקוע. זה לא מתקדם לשום מקום יותר קרוב, יותר חזק- אפילו בצורה הנורמלית שאני רואה סביבי.

אוקיי, אז אני לבד. בואו רק נגיד שזה לא הכי משפץ את הבטחון העצמי. אז הייתי מבועסת מאוד בלשון עדינה. לא ממש היה לי חשק להגיע לדברים, להמשיך לתחזק חברויות כושלות, ולשרוף זמן על אנשים שלא מעריכים אותי כמו שצריך. הרגשתי שפשוט אין לי טעם להיות שמחה וחיונית, בשביל מה? ואיפה כל האמירות הנחמדות והמרגשות על "הכל תלוי בי"?

ואז דיברתי עם מישהי ופחות או יותר קיבלתי מענה מסויים לבעיות האלה.

אבל אז הקרב חדר עמוק יותר. אני חושבת שזה התחיל שם- תפילה טובה בכותל. עמדתי מול הכותל, חשבתי קצת על החיים שלי, ופתאום הרגשתי שאני פשוט לא אדם טוב. ב"ה אני לא מרגישה שאני אדם רע, אבל זה לא רחוק מהתחושה הזו.

הרגשתי שאני לא מכירה את עצמי. שהתרחקתי. שלא התקדמתי בכלל בזמן האחרון, שאפילו נסוגתי. יצאתי מהכותל- ופשוט הרגשתי ריקה.

ומאז זה מלווה אותי. כך או אחרת, ובעיקר ברגעים של שקט ושל קצת מחשבות. אני פשוט מרגישה זוועה בגלל זה. אני אנסה להסביר למה...

אני מרגישה חסרת ערך, חסרת חשיבות. אני מרגישה שאין בי כלום. אני מרגישה חלילות, ריקנות פשוט. אני הולכת, ואוכלת, ומחייכת- ואנשים קונים את זה, אבל ברגע שאני לבד- האוויר פשוט יוצא ממני ואני נהיית תשושה ורפויה. זה מפחיד- אבל זה גם לגמרי משפיע על הגוף. אני כולי מרגישה עייפה וחסרת חשק לאחרונה.

זה קורה כי פשוט אין לי מושג מי אני. אני מסתובבת בתוך איזו דמות שפעם הכרתי- אבל היום אין לי מושג מה היא. ולכן אני כל כך לבד- אפילו את עצמי אין לי.  

וזה מין מעגל קסמים איום שכזה- אין לי גם למי ללכת, עם מי להתייעץ, כי אני לבד. כי זה כל כך פרטי. וחוץ מזה, מה אומרים?- "היי, מוכנה בבקשה לספר לי מי אני, עדיפות לתכונות טובות"?!

אני יודעת שזה משהו שאני צריכה לעשות עם עצמי, אבל פשוט אין בי שום כוח. הידיעה שאתה זה שצריך להעריך את עצמך במקום הסביבה שאולי לא גילתה אותך, ואחר כך התחושה שאין את מי להעריך. 

פעם היו לי גורמים חיצוניים משהו שהיו מעגנים לי את התחושה שאני אדם טוב- הייתי לובשת ארוך ונמנעת משלושת רבעי מהשירים בשוק. היום "התנרמלתי". אני עדיין לובשת צנוע ומתרחקת ממזרחית ולועזית, אבל זה גורם לי להרגיש קצת רע. היחס שלי לעצמי תלוי בדברים כאלה?

זה ועוד- הדבר העיקרי לדעתי- זה ההתרחקות מהקב"ה או מהדרך. לא שהפסקתי לקיים מצוות, להיפך- אני נלחמת על להתפלל בבוקר, אבל הכל אצלי פשוט בלי רגש. המון זמן השקעתי השנה, ואולי הזנחתי את העלייה- ולכן כנראה נפלתי, התרסקתי לאט. אני מאמינה שהקרבה לתורה משמעותה גם קרבה לעצמי.

אבל הכל עכשיו כל כך מבולבל. אני מרגישה שהתאפסתי. שאני קליפה יבשה של עצמי. מעין צל. ולזה נדבקות כל התחושות הרעות- כל הבלאגנים בחיים וכל הגעגועים והעצב. נהדר ממש.

זה בטח נשמע טפשי ומוגזם. אבל זה הכי עמוק והכי כואב. כי שם אין מי שירפא אותי, כי משם יוצאים הכוחות שלי להתמודד. אם אני ריקה בפנים, איך אני אתמודד? איך אני אצמח? איך אני אצא מזה? 

למה לי בכלל לשמוח ולחייך? זה חיצוני ומזוייף. 

אני מרגישה שמה שכתבתי בהחלט ייצג את מה שאני מרגישה, אבל אלו דברים שקשה מאוד להעביר למקלדת וגם אני לא הכי מבינה את עצמי- אז אם זה לא מובן או  משהו, תקבלו את זה..

מודעות מדהימה.צבי-ליזציה
אבל אני לא באמת יודע לענות לך.
וואי, ממש ממש מוכר ומובןאזמרה
אני עוברת בדיוק את מה שכתבת עכשיו.
מילה במילה. ממש הזדהתי.
נשמה, יהיה טוב בע"ה וזה רק ירידה קטנה לשם עלייה גדולה
לילה טוב!
בהצלחה.
בת כמה את?משה

לפעמים עובר השלב שבו החינוך של ההורים "נגמר" וצריך לקבל החלטות אקטיביות לבד...

טוב, נראה לי שזה לא זה...שונמית

אני עצמאית בהחלטות שלי מכיתה ז' בערך. דרך החיים שלי היא משהו שאני החלטתי ובחרתי. אמא שלי די לא היתה מעורבת, כנראה שזה סגנון החינוך שלה.

הבעיה היא שנראה שהדלק נגמר...

וואו. יש לי מה לומר לך. ולכולם.*בננית*

אני יודעת שזה נראה חפירות ארכיאולוגיות, אבל אני חושבת שחלק מהפתרון יכול להיות פה ושזה דברים חשובים.

מקווה שלא השקעתי סתם זמן. המון הצלחה!נשיקה

ואני חושבת שזה גם יכול לעזור לעוד אנשים פה. (ותכל'ס? עצם הכתיבה הזו עוזרת גם לי..קורץ)

מקווה שיביא תועלת.

קחי כמה דקות רגועות ותקראי..

קראתי את הכל בתשומת לב, ואני חייבת לציין שממש ריגשת אותי.

דבר ראשון - טפשי?! מוגזם??! ממש לא. נשמע אמיתי וכנה לגמרי.

דבר שני - שתדעי לך שאני מאוד מעריכה את הצורה שבה את תופסת ת'צמך, מעמידה את עצמך מול המראה וכנה עם עצמך במי את, מה את ומה את רוצה הלאה.

מודעות עצמית נדירה. באמת, מכל הלב. להיות כ"כ מודע למה שעובר עליך זה ייתרון (גם אם את לא באמת כזו כמו שתיארת, וזו רק תחושה, עדיין אסור להתעלם ממנה. לכל תחושה יש מניע וסיבה ואסור להדחיק).

את נשמעת לי בנאדם מאוד בוגר ומודע לעצמו. (גם לפי מה שדיברתי איתך ולפי ההודעות האחרות שלך..)

אני חושבת שזו בעייה נפוצה. הדבר הזה תופס כמעט כל בנאדם בשלב כלשהו בחייו, לפחות פעם אחת, ולרוב אינספור פעמים.

לדעתי הבעייה נובעת מעצם היותו של העולם עולם של תכלית. עולם של מטרה.

זה עולם שבנוי על טוב ורע. אמת ושקר. משמעות וריקנות.

הקב"ה ברא את העולם כמקום שבו צריך לעבוד, להתאמץ, להתקדם, להשתפר. יש לעולם שאיפה מסויימת.

אני חושבת שהמצב שאת מתארת הוא מצב שבו בנאדם יושב עם עצמו וחושב מה איתו.

ו-וואלה? הוא פתאום תופס לעצמו ת'ראש ואומר - מה אני עושה כאן בכלל?! למה אני כאן? מה החיים שלי שווים, מה אני עושה בהם?

בירור עצמי. בירורים שאדם מברר לעצמו במשך כל חייו. לברר מי אתה ומה אתה זה דבר חיובי מאוד. רק ככה אפשר להתקדם. אדם צריך להכיר את עצמו.

עד כמה שזה קלישאה לומר ש"בכל בנאדם יש תכונות טובות" - כן. זה נכון. *באמת* בכל בנאדם יש טוב (ואני בטוחה ב-100% שאת לא צריכה אותי בשביל לדעת את זה על עצמך).

אדם נברא בצלם. יש לו חלק מהקב"ה! ממש ככה! יש לך תפקיד פה. ואת צריכה לברר מהו.

מהי הדרך לבירור?

מהסיבה הפשוטה שאני (וכולנו..) בשלבי בירור, גם אני לא סגורה על עצמי בהמון תחומים. לכן גם אני מבררת, ואני לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית. אבל אני יכולה לנסות לעזור לך לפי מה שאני חושבת ולפי מה ששמעתי ולמדתי מכל מיני אנשים.

בירור הוא דבר בריא וחשוב. מי שלא נמצא בבירורים עם עצמו (בצורה כזו או אחרת.. ובכל שלב בחיים) הוא מפספס פה משהו.

אם העולם היה מוחלט, לא היה לעולם מטרה. לא היה סיבה לעולם להתקיים. כי אם הכל ברור, ואין תהיות, ואין בלבול בין טוב לרע, ואין משהו שמושך למטה למה שמישהו ייבחר ברע?! אני לא מכירה בנאדם אחד שייבחר ברע כשיש לו אפשרות לטוב בלי להתאמץ.

העולם לא ורוד מהסיבה שהוא ממש לא מוחלט.

זה מבלבל לבחור בין טוב לרע, בין אמת לשקר. לפעמים הרע מפתה, לפעמים הוא מחבל תחבולות כדי לבדוק עד כמה אנחנו מסוגלים 'לעמוד' נגדו.

בשביל זה מגיעה התורה. להדריך אותנו מה לעשות עם עצמנו. מהו הטוב ומהו הרע. כדי לכוון אותנו למשימה שלנו כאן.

מבטיחה לך, שאדם שפועל ברוח התורה, ומאמין בה בכל ליבו, הוא זה שבדרך הסלולה לאושר ולמשימה שלו.

אף אחד לא מסוגל להיות מושלם. אסור ליפול לעצבות אם נכשלים! אם לא הולך, אם מדוכאים לפעמים.

זה חלק מהחיים, וצריך להבין את זה.

העולם הוא לא 'או הכל או כלום'. העולם לפעמים אפור, לא תמיד שחור לבן. לא תמיד מצליחים עד הסוף.

וזה המיוחד שבחיים. מורכבות אינסופית שאיתה צריך להתמודד.

זה נשמע נורא קשה ליישם את התורה ההלכה והאמונה, וזה עלול מאוד לייאש. אבל אסור לבוא ולהגיד - אני משתפר עכשיו בכל הדברים, ואם לא, הולך אני עוזב הכל וזורק. כי כמו שאמרתי - זה לא הכל או כלום.

צריך לעבוד לאט.

בנחישות, עקשנות והתמדה. לדעת שאתה אדם טוב! אבל כמו כל בנאדם יש לך חסרונות. ועליהם אתה צריך לעבוד. בשביל זה אתה כאן! כדי לשפר.

ריקנות נובעת מתחושה של חוסר מיצוי עצמי. וזה מגיע מחסר כזה או אחר בעולם הרוחני.

עצם ידיעת הבעייה היא יותר מחצי פתרון. כי אתה לא מתעלם. אתה ניגש לבעייה ומנסה לראות מה אפשר לעשות.

את רואה אנשים שמחפשים את עצמם ומרגישים ריקנות. מרגישים שאין תכלית בחיים.

ב"ה שיש לנו את התחושות האלה. הן נותנות הזדמנות פז לתקן. למלא את החסר.

אז.. בוא נרד לפרקטי. למה עושים.

דבר ראשון.

שמעתי היום משהו מאוד יפה.

יש לנו מצוות אהבת ה'. איך אפשר לאהוב דבר שלא מכירים?! איך אפשר לשלוט על רגש?!?

אז מה זו אהבה? כדי לאהוב מישהו צריך להכיר אותו. צריך לדעת מי הוא.

מה זה לדעת את ה'? לדעת אותו זה ללמוד תורה. התורה היא בעצם ה'. זה כל מה ההדרכות ש-ה' רוצה שנלך לפיהם.

זה ה'רצונות' של ה' מאיתנו. בלימוד תורה אתה 'לומד' את ה'.

ללמוד תורה יכול להתבטא בכמה תחומים:

עבודת מידות, הלכה, אמונה, פ"ש, חומש, נביא, גמרא (בעיקר לבנים), משנה.

יש בעולם היהודי 'סטוקים' של ספרים. כמות בלתי נגמרת. לא חסר.

אני מציעה לקחת ספר וללמוד אותו 10-15 דקות ביום. לא כדאי יותר מזה בתור התחלה. אם רציניים ומתמידים, זה משפיע. זה מקדם אותך קילומטרים קדימה.

עדיף לימוד ממוקד ואיכותי מלימוד מרוח ורדוד. עדיף להיות מרוכזים מאוד כמה דקות מאשר לשבת שעתיים ושכלום לא ייכנס.

אם תנסי לתפוס את הכל בבת אחת, כלום לא יעזור. (ד"א, זה דבר שמלמד דחיית סיפוקים. קצת איפוק וסבלנות. גם סוגשל עבודת מידותקורץ).

זה יחזק אצלך את האמונה, את הבסיס התורני שלך. את מי שאת.

גם אם את חושבת שאת מאוד מאמינה, תאמיני לי שאף פעם לא נגמר מה ללמוד ולחדש.

ואם את מרגישה שספרים מסויימים לא לרמה שלך - תעלי רמה! אין סוף ואין גבול למה שאפשר ללמוד.

אני יכולה להעיד על עצמי, שגם אני בדיוק בבירור כזה ממש בימים אלה (כמו שאמרתי - כולנו ככה).

ז"א גם אני מחפשת איך להתקדם ולהשתפר ומה ללמוד.

אני רוצה לקחת על עצמי פרוייקט לחופש - ללמוד משהו בצורה קבועה.

להעמיק את העולם הרוחני שלי. זה דבר חשוב. לבנות את האישיות. זה בדיוק הזמן!

"אם לא עכשיו - אימתי?"קורץ

גם אני מחפשת איזה ספר ללמוד, וכולם ממליצים מסילת ישרים. נשמע שזה ספר מדהים!

הוא אולי טיפה קשה, ולכן צריך להיות מרוכז. אבל אני ממש בשאיפה להתחיל בקיץ. בעז"ה!!!

ועוד משהו - אם יש מישהי איכותית שיכולה ללמוד איתך - הכי טוב.. ללמוד ביחד נותן משהו מעבר.

התקדמות רוחנית זה דבר שנותן את הסיפוק הכי גדול. אתה מרגיש איך אתה מתקדם מרגע לרגע. שאתה שווה משהו! שכל כולך מלא בעומק. שיש לך אישיות מיוחדת.. לאט לאט לדעתי ההרגשות שתיארת יעלמו.

זה ברור אבל שזה לא ייפתר בשנייה אחת. צריך לעשות את זה בשיקול דעת ובאיטיות זהירה.

זו עבודה לכל החיים..

דבר שני.

חֶברה טובה היא דבר מקדם בטירוף. אני יודעת שחברה טובה זה לא ממש בחירה, אבל אם את יודעת שיש לך חברות לא כ"כ על רמה (אלא להיפך..) תנסי כמה שפחות להיות בחברתן. כי כמו שאמרו לי פה פעם - גם אם לא תתקלקלי מהן - יהיה לך קשה להתקדם. וזה נכון. לפחות לגבי.

לא תמיד אפשר ליישם את העצה הזו, אבל אם יש אפשרות - עדיף.

אני לא יודעת עד כמה חידשתי לך כאן. יכול להיות שלא חידשתי כלום.

פרשתי את הנושא מנק' ראייה שלי עד כמה שיכולתי.

מקווה שעזרתי במשהו, וגם אם לא חידשתי כלום, לשמוע שוב דבר שאתה יודע זה תמיד עוזר. זה תמיד מקדם לאנשהו.

כמו שיש ספרים שלא מסתפקים בללמוד פעם אחת. צריך לחזור. וכל פעם לומדים משהו חדש.

וכמובן התורה - שאותה אפשר ללמוד עשרות פעמים ולא לדעת חצי. כי יש דברים שרק כשחוזרים עליהם שוב ושוב הם נכנסים.. ופתאום בכל פעם אתה מגלה דברים שלא שמת לב אליהם קודם.

זה עניין של עבודה. לא של "לדעת". צריך לעבוד על עצמך.

עבודת המידות נקראת ככה כי היא עבודה. במלוא מובן המילה. כמו שאת עובדת על פרויקט, ככה צריך להסתכל על השתפרות במידות. ממש עבודה!

להתגבר על עצמך זה הדבר הכי קשה בעולם. אבל אין סיפוק יותר גדול מזה...!!

אז.. המון המון הצלחה..חיוך

וכמובן שאת מוזמנת לאישי מתי שבא לך..

אני ממש רוצה לדבר איתך.

זה קשה להקליד את כל מה שאני חושבת על העניין, ולכן זה יצא לי מגילת אסתר, אבל ניסיתי. וסליחה על האורך.

ומקווה שזה ברור לך, אבל - כל שאלה שבעולם, וכל דבר שעולה לך לראש תמיד תמיד מוזמנת בכיף גדול!!

מעריכה מאוד.. <:

יומקסים נשמה!!אוהב

וווואאיייי שונמית אני כ"כ כ"כ מזדהה!!!!>>>>במבה!!!

נמצאת באמצע הסרט הזה...ולא יודעת מה לעשות איתו!!אפאטי

בננית-עומדת על צוק

כתבת ממש יפה! תודה.

תודה! מקווה שהיא תקרא.. ובכיף (-;*בננית*
וואו...זה אחד הרגעים שהמילים נעתקות מפי.מוריה.ר =)

אין מילים. 

...

תלמדי מסכת אבות,אני77

ותקיימי אותה.

זה קשה. נכון.

בהצלחה.

תדברי עם הקב"ה על זהעז כנמר

ב"ה

תקבעי זמן קבוע להתבודדות כל יום ותבקשי על זה.

ושתדעי שהקב"ה מחזיק ממך ומאמין בך. אחרת- הוא לא היה שם אותך פה....

נראה לי שזה חלק מגיל ההתבגרות. כולם פה מזדהים.נגמרו הכינויים
כשקראתי ממש הזדהיתי...ענבל
בס"ד

ופתאום לקראת הסוף התחוור לי שלא!! זה לא נכון!!
יש בי המון, בך יש המון, בכל אחד מאיתנו יש המון.

נכון, אנחנו מרגישים ריקנות מסוימת, לא מכירים את עצמנו, אבל עצם העובדה שוואלה, אני עדיין הולכת צנוע כמו פעם, אני עדיין שומעת את השירים שלי ונמנעת משירים שהם לא מי יודע מה, עצם זה שאני עדיין שומרת על העקרונות שלי למרות שתכלס אני קצת מרגישה ריקנית מעיד על כך שבתוך תוכי עדיין יש את הילדה שהייתה, עדיין יש את הדמות ההיא שאני כביכול מציגה, עדיין יש שם אותי, אותי האמיתית.

אני לא מאמינה שערכים כאלה ודרכים כאלה יכולים לשרוד אם הם רק בכאילו, עומד משהו מאחוריהם, אין כמעט אדם בעולם שמסוגל לשמור עליהם אם בתוך תוכו הוא לא באמת מאמין בהם.

יש משהו בתוכנו, כמיהה.
כמיהה לעבודת ה' אמיתית, כמיהה לערכים ועקרונות נכונים, כמיהה לחיים טובים ואמיתיים.
זה המון, באמת המון.
נכון, עדיין מרגיש ריקני ושוואלה אני לא אדם טוב ויש לי המון המון לאן לשאוף, אבל אני כן אדם טוב במובן של הרצון, אני רוצה להרגיש אחרת, אני כל כך רוצה להתמלא, ברוחניות, בעזרה לזולת, בזכויות.

מתוקה, עצם הרצון למצוא את עצמך כבר מעיד שיש בך משהו, ויש בך משהו ענק.
יש אנשים שאפילו לחפש את עצמם הם לא מחפשים, הם מעדיפים להמשיך להציג, להמשיך לזרום עם החיים, את לא כזאת וזה מדהים!!

אני ממליצה לך לנסות אולי להתחיל ללמוד משהו באופן קבוע, להתנדב, להתמלא...
אני אישית החלטתי שאני מתחילה ללמוד את הלימוד היומי שחילקו באולפנית, ובעז"ה גם את הלימוד התנכי היומי שהכנתי לאולפנית ובעז"ה לפחות להתחלה זה יעזור.

ודבר אחד דעי לך, גם אם נגיד שאין בך כלום מצד עצמך, יש בך משהו מצד עצם היוולדך.
נולדת יהודיה, נולדת עם נשמה גבוהה כל כך, עם יכולת לגבוה לגבהים שאת אפילו לא מדמיינת ואני חושבת, בעצם אני בטוחה שאת יכולה להגיע אליהם ואת עוד תגיעי אליהם, הדרך לא תהיה קלה, יהיו בה נפילות, הרגשות לא נחמדות ויאוש אבל בסוף את תגיעי ובשלב מסוים את תמצאי את עצמך כמו שכולם מוצאים, וכשזה יקרה את תסתכלי על מה שכתבת, תחייכי ותאמרי "ב"ה, ב"ה שעזר לי להגיע לכאן!! ב"ה שהשרשור הזה כבר לא רלונטי כמי פעם..." (השרשור הזה יהיה רלונטי תמיד במידה כזאת או אחרת כי תמיד אנחנו ממשיכים בחיפוש, תמיד אנחנו רוצים להיות פתוחים לשינויים ותמיד יהיו מציאויות שיערערו אותנו אבל לפחות נדע שכבר הגענו למקום גבוה וגם אם נפלנו אנחנו יודעים שענחנו יכולים לעלות שוב.)

ב"הצלחה נסיכה, נסיכה אמיתית, בת של מלך מלכי המלכים.
בטוחה שתמצאי את דרכך, בטוחה שאת עוד תגדלי ותגיעי למקומות מדהימים.

מקווה שעזרתי,
תמיד כאן באישי או בשרשור
אה ותודה, עזרת גם לי להגיע לתובנות האלה לגבי עצמי.
אה ומקווה שהבנתי מה רצית ולא דיברתי סתם שטויות ענבל
עוד משהו-ענבל
בס"ד

לגבי מה שכתבתי על הדרך-
יש שיר מדהים של אברהם פריד שנקרא "Keep climbing"
בעברית- המשך לטפס.

אם את מבינה אנגלית חפשי ביוטיוב את השיר ותקשיבי למילים, אם את לא מבינה אז כשאגיע הביתה אעלה קישור לשיר ואביא תרגום

שיר מדהים מדהים מדהים!!!
כתבת יפה! נהנתי לקרוא..*בננית*
תודה ענבל
סורי שאני מקפיצה..שונמית

רציתי להגיד תודה על התגובות והפניות. כמובן שקראתי הכל. 

ממש חיזקתם וריגשתם...

על מה את מבקשת סליחה? ענבלאחרונה

;בס"ד

זה בסדר גמור

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך