מההתוועדות השבוע :י״ב תמוז זה חג של התמודדויות. המסר של הרבי הרייץ ביום הזה הוא להתמודד מול העולם, אתה קורא את הסיפורים ורואה איך הרבי התמודד עם הרוסים, עם העולם האכזר, בלי להיכנע ובלי להחליק.
האמת היא שכולם מתמודדים. כל אחד שקשה לו משהו הוא מתמודד. וזה לא חכמה, החכמה היא להתמודד כמו חבדניק.פעם היה אחד שהתקרב ליהדות ונפל ב..גור. נהיה חסיד גור (הם לא קיבלו אותו אבל הוא ׳דחק ונכנס׳..), אבל מה זה חסיד, הכי קיצוני שאפשר (הוא לא רצה לגעת במיטה כי היה שם עיתון). פעם הוא נסע באוטובוס ופתאום בלי הודעה מוקדמת אותו אחד שיחרר מטענים (מה אני יגיד לכם היה רעש של תופים...),והוא הסביר לו שאצלינו בפולין לא עשו מזה עסק... כן גם הוא מתמודד עם העולם, גם זו דרך התמודדות של אנשים יראים ושלמים, לברוח מהעולם - להילחם בו - לא להכיר בו. אבל לא זו דרך ההתמודדות של חבדניק.דרך ההתמודדות ברוסיה הייתה להילחם מול המנגדים. לא לשים עליהם, להתייחס כאילו הם לא קיימים, באמריקה הדרך היא אחרת. שם ההתמודדות היא עם ארץ החופש להתמודד עם מנגד שלא מנגד אליך.
ודרך ההתמודדות של חבדניק היא לרתום אותו לרבי, לא להילחם בו.יש ספר של צדיק אחד שנותן בו עצות איך להתמודד עם העולם, הוא בעצם מספר על החיים שלו ואיך שהוא התמודד, אתה מתחיל לקרוא ואתה רואה איך שכל מה שסובב אותו הוא ניסיון אבא שלו - ניסיון אמא - ניסיון אישה - ניסיון.. כולם ניסיונות (אתם מבינים? הדבר היחיד שלא ניסיון הוא אני בעצמי..) ובעצם אני צריך להתמודד עם כל הניסיונות.לא זה העניין. לא ככה צריך להסתכל. אני הוא הניסיון היחיד, זה שהעולם משתקף ככה אצלי זה הניסיון (הניסיון הוא רק בי, אני, בתוכי. ולא בכל העולם חוץ ממני).
כשאתה מסתכל על העולם אל תסתכל עליו כניסיון שצריך לדחות, להילחם.יש מכתב של הרבי שאומר שם (במענה להנהלה מסויימת שלא רצו לקבל מישהו כי יש לו חסרונות) שאם העולם לא היה קיים לא היו עבירות (״מה, אם תקזז את המצוות (רמח) בעבירות (שסה) תראה שהקב״ה יצא מורווח מהעסק״...) אלא מה, זה בדיוק מה שהוא רצה! שיהיו עבירות וש א ת ה תתמודד.התמודדות של חבדניק היא רגש אחריות לכל מה שנפגש איתו, כשהוא רואה עניין של העולם הוא ישר חושב איפה אני מכניס את הרבי לכאן, איך אני רותם את העניין לגילוי אלוקות בעולם, אחריות.כתוב בגמ׳ ״כל העולם לא נברא אלא בשבילי״. כשמתנגד לומד את זה הוא מגיע למסקנה שיאללה בא נהנה הכל בשבילי, רגל על רגל בחוף הים, כשחבדניק מסתכל ע״ז הוא אומר וואו כמה עבודה יש לי, בכל מקום שאני הולך בכל בעיה שאני נפגש אני אחראי עליה העולם הזה שלי...