בעיקר מהסיבות שכתב "אדם נוף ומורשתו". כשאתה בודק הצעה כזו, אתה צריך בעל כורחך לשבת על כסא השופט, ולפסוק מי הוא הבעייתי, וזו יומרה מאוד גדולה. אני יוצא, כמובן, משתי הנחות מוצא:
א. לפחות לאחד מבני הזוג יש אופי בעייתי, משום שלולא היה כך קשה להאמין שהם היו עושים צעד כלכך דרמטי של גירושין.
ב. אני לא רוצה ליפול על הבעייתי.
כשהייתי רווק יצא לי להכיר באתר היכרויות לדתיים בחורה גרושה, שטענה כי היא סימנה באתר שהיא רווקה כדי שהרווקים לא ינפו אותה אוטומטית. כבר בשיחת הטלפון הראשונה היא התוודתה בפניי שהיא גרושה, וממש התאמצה לשכנע אותי לצאת איתה למרות זאת. היא טענה, ממש כמעט בבכי, שלא היתה לה ברירה והיא היתה חייבת לסמן שהיא רווקה כדי שרווקים לא יסננו אותה אוטומטית... אני חייב להודות שממש כאב לי עליה, אבל נישואין זה לא גמ"ח. הקשבתי להסברים הארוכים שלה שהיא בסדר גמור וכו', וסירבתי בנימוס ובכאב לב. שמרתי את המספר שלה עוד איזה זמן אחר-כך, למקרה שאתחרט, כי באמת כאב לי הסיפור שלה, אבל לא התחרטתי. השכל הטיל וטו.
אם מדובר במקרה שאני מכיר אישית, כמו משפחה, חברים, מכרים מהעבודה וכו', לא הייתי דוחה הצעה כזו על הסף.
פועל יוצא מכל זה, כמובן, שאם הייתי גרוש (חלילה) הייתי מקבל הצעות של גרושות, ולא הייתי מצפה שרווקה תסכים לצאת איתי (למרות שאני יודע שזה לא מחזה נדיר במחננו). כמובן, שזה שאדם גרוש לא אומר שאסור לו לבדוק טוב-טוב מה היה הרקע לגירושין של המשודכת, אבל אז פשוט אין ברירה.