אז.. שאלה...אוהבת את עמ"י!

כבדת משקל אפשר לומר...

אוקי.. אז כבר הרבה זמן אני שואלת את עצמי- למה לכעוס על רצח??

אני מסבירה את עצמי- למשל- ברצח בבאר שבע שנרצחו 4 אנשים, למה לכעוס על הרוצח??

הרי הוא ביצע את שליחות ה'?

הקב"ה קבע שביום כך וכך איש פלוני אלמוני ימות.

אז בעצם זה לא היתה בחירה של הרוצח (או שכן?)

הרוצח מבצע את השליחות שה' מטיל עליו. אז נכון- "מגלגלין חובה על ידי חייב" אבל בכל זאת- למה הוא אשם אם זה לא היה בידיים שלו?

ולאחרונה- אני מוצאת את עצמי מגנה על רוצחים. נשמע רע??

אבל אני כאילו מנסה להצדיק אותם (לא את המעשה, חלילה!!!!) כי אני יוצאת מנקודת הנחה שזה לא היה בידיים שלהם והקב"ה בחר בהם לבצע את השליחות הזאת.

ואז יבואו ויגידו לי- "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר אל רחמנים", אבל- האם הוא באמת אכזר??

האם זה מבחירה שלו לרצוח?? או שהוא רק ביצע את המוטל עליו??

ועוד משהו- אנחנו יכולים למנוע או להגן על עצמינו מפני מוות?

כלומר- אדם שמאבטח אותו ואת ביתו 24 שעות ביממה, הרי אם הקב"ה קבע שנניח ב- כ"ח נניסן הוא ימות, אז הוא ימות!!

זאת אומרת- המאבטחים לא יעזרו!! אם לא ע"י רצח אז הוא למשל יטבע (ח"ו)

אז מה בעצם עוזרת האבטחה??

הבנתם??

די!!

יש לי לאחרונה הרבה שאלות!!

ואין מי שיענה עליהם... =[

אבל אני יודעת שהכל מלמעלה ורק הקב"ה מכוון פה את הכל!!!  =]

יום טוב צדיקים!! =]

אז תשובה..הסטלן הקטן
לגבי השאלה הראשונה,אלוהים החליט שהאנשים האלה ימותו אבל לרוצח יש זכות לבחור שזה לא יעשה על ידו..
יש המון דרכים למות ואם מכל אלו זה נעשה על ידו הוא כן בן אדם שפל ומתועב.

השאלה השניה היא לא שאלה.יש דרכים למות ששום שומר לא יכול לעצור.
שאלת בחירה וידיעה...אאלעד

היא מתקשרת לכל החיים שלך..

למה את נענשת על חטא שחטאת? הרי החליטו שתחטאי בשמיים, לא?

אסור לנו לנהל את החיים שלנו במחשבה שהכל רשום למעלה ונקבע מראש. תחשבי מה יקרה אם תתנהלי ככה..[על כ-ל החיים שלך!!! גם אם התגובה הזאת תתפרסם או לא, אז למה לכתוב אותה? אם כתוב למעלה שהיא תתפרסם, אני יכולה למנוע את זה..?]

בקשר לשאלה היסודית:

נניח והייתי בא לפני אלף שנה לבן אדם ואומר לו: "שתדע, שיש לי סרט של כל החיים שיהיו לך בתוך דיסק און קי!" הוא לא היה מבין מה אני רוצה, נכון?

או דוגמא יותר טובה, תנסי להסביר לחתולה שלך משוואה במתמטיקה..היא תבין? לא! המוח שלה מוגבל!

על אותו משקל, המוח שלנו מוגבל בשביל להבין את המציאות הזאת, למרות שהיא קיימת.

כן, כותב למעלה את כל מה שיקרה, ועדיין יש לך בחירה חופשית!!!

תודה!!אוהבת את עמ"י!

אני חושבת שהבנתי...

=]

תודה רבה על ההענות (המהירה, ניתן לציין...=])

זה בדיוק שאלות לשאול פה!אאלעד

הבעיה היא לקנות את זה. להאמין בזה. דבר שצורך לימוד, לימוד, ועוד לימוד..

אנחנו נעשה את ההישתדלות שלנו והקב"ה יעשה את שלו..arlan

לגבי השאלה האחרונה גם אני חשבתי על זה פעם...

באותו ענין אפשר גם לשאול:

אם הקב"ה החליט שאנחנו נמות ביום זה וזה אז אפשר למשל להתפרץ לכביש מלא מכוניות ו

לסמוך על הקב"ה שיציל אותנו מזה???...

לא!

אנחנו נעשה את ההשתדלות שלנו, למשל נסתכל בכביש ולא נתפרץ אליו או נשים אבטחה והקב"ה יגן עלינו בעז"ה

חיוך

רגע..אוהבת את עמ"י!

לפני שהבנתי...

אז בעצם הנשמה שלי (במקרה הזה של הרוצח..) לוקחת על עצמה את המעשה??

כלומר- הנשמה של הרוצח מחליטה שהיא רוצה לרצוח?? (סליחה על ההתבטאות..)

למה בעצם שהיא תרצה את זה??

ואם לא היתה נשמה ש"מתנדבת" לרצוח (שוב סליחה על ההתבטאות..)

אז כל הנרצחים היו מתים בדיוק באותו יום ע"י מיתות אחרות?

סליחה על הפיצול.. פשוט זה עלה לי פתאום...

תודה רבה!!=]

לקב"ה ברוך השם לא חסרות דרכים..שלומי20104
יש בעולם מזיקים, יש תאונות דרכים(שמהם אגב צריך לחזור בתשובה, כמו מכל הריגה בשוגג שצריך לשוב בתשובה על זה שהקב"ה גילגל את זה עליך.
אנחנו לא צריכים "לדאוג" לקב"ה אנחנו צריכים לקיים את מה שציווה!

"בהדי דכבשי רחמנא למה לך"
בחישובים של הקב"ה בעולם, למה לך להיתעסק?!
אז..אוהבת את עמ"י!

הרוצח בעצם קם בבוקר ומחליט שהוא רוצה לרצוח,

וככה הוא לוקח תפקיד שלא היה אמור להיות שלו אלא הקב"ה היה מגלגל דברים ומסובב אותם וככה מי שהיה צריך למות, מת...

וזה בעצם אומר שלכן אנחנו כועסים עליו-

כי הוא לא היה אמור לעשות את זה!!

הוא בעצם לקח תפקיד שבכלל לא מיועד לנו, לבני האדם!! להוציא נשמות מהעולם זה בשליטתו המוחלטת של הקב"ה,

והוא, בתור אדם לקח על עצמו את התפקיד הזה!!

אז אנחנו מעדיפים בעצם שהקב"ה יקח את יקירנו ולא אדם שברצח הוא נוגד את התפקידים בעולם...

אהה.. הבנתי!!
תודה על ההסבר!!

=]

הסתכלות חכמה.אאלעד

תודה!

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך" נאמר בהקשר אחר.אני77

זה נאמר על מקרה שהקב"ה מצווה על אדם לעשות משהו, והאדם מסרב, מתוך רצון לעזור לקב"ה.

בדרכי ההנהגה של ה' דוקא כן ראוי לחקור. אמנם לא צריך לנסות לנחש למה ה' עשה כל דבר, אבל את הרעיונות הכלליים של דרכי המשפט צריך להבין, כדי שלאדם לא תיווצר תפיסה מעוותת של העולם.

כנובן שזה היה שאולשלומי20104
אבל לא אני שאלתי את זה אלא כבר הנשר הגדול הרמב"ם עשה כן ביחס לדרכי הנהגתו שלא תמיד ברורות לנו.
יש משהו בדברים. אני חושב שלא דייקתי מספיק.אני77
כנראה... למרות שאף אחד לא יודע את החישובים שלבוקר טוב!
הקבה. יכול להיות שאלה שנרצחו הם מעין תיקון לעם שלא היה בו צורך אם לא היה קורה הרצח (כלומר שהסיבה לכך שהם נרצחו היתה הרוצח שקם בעם לרצוח אותם)
מקווה שזה מובן... קצת לא הצלחתי להסביר את עצמי כמו שרציתי....

(תגובה לשאלה השנייה של אוהבת את עמ״י!)
אף הוא ראה גולגלת אחת שצפה על פני היםשלומי20104
ואמר: על דאטפת אטפוך וסוף מיטפייך יטיפון.
תרגום: על זה שהטבעת את הבריות בים(הרגת אותם בלי להשאיר הוכחה ולכן לא היה ניתן להעניש אותך) הטביעו אותך, וזה שהטביע אותך יותבע גם, למה? כי מגלגלים חובה על ידי חייב.

יש דין בעולם ויש צדק!
את יכולה להיות שליחה לעשות טוב בעולם ושליחה להרע.
יש כלל בהלכה, אין שליח לדבר עבירה. כלומר, אם מישהו מינה אותך שתקיימי מצווה בשבילו המצווה תזקף לטובת השולח ואת ברוך השם זיכית בזכות של שליחה לדבר מצווה, אבל אם קיבלת שליחות לפגוע במישהו, להזיק למישהו וקיימת את השליחות, את חייבת ומי ששלח אותך פטור למה כי "דברי הרב ודברי התלמיד, דברי מי שומעין?" כלומר הוא ציווה אותך להזחק והקב"ה אסר עלייך, מי יותר חשוב?
בפרפרזה אלינו, נכון הקב"ה רצה שהרבעת אלא יפטרו מהעולם, למה לקחת את השליחות עליך?
אתה בחרת לקחת את השליחות!
לך יש תיכולת לבחור אם לקחת את השליחות או להשאיר אותה למישהו אחר, אגב הקב"ה ישמח אם תבחרי להשאיר אותה למישהו אחר(לדבר הזה קוראים ניסיון) .
צריך לדעת, בשאלה האם לבחור בטוב או ברע, לפי כל הדעות ביהדות יש לך את הבחירה!!
זה הבסיס ביהדות, אין גורל, יש בחירה!
אי אפשר להאשים את יד הגורל.
אתה פה כדי לעשות טוב!
אתה אל תדאג לצורך של הקב"ה לטפל ברע(כמובן חוץ מהתינורות המקובלים, בית דין שאם אתה דיין או עד אתה מקיים מצווה אבל אז אתה הורג במצוות הקב"ה)
בעניין הבחירה החופשית-בוקר טוב!
זה נכון. הקבה יודע הכל. הוא יודע מה הולך לקרות בכל רגע והוא יודע מה תהיה הבחירה של כל בנאדם. אבל זה לא מונע מאף אחד את הבחירה החופשית, הרי אם למשל תעשי מבחן והמורה מולך תדע את כל התשובות הנכונות זה לא יעזור לך אם את לא יודעת את התשובות. ככה זה בחיים- ה יודע מה תבחרי לעשות אבל את לא, וזה מה שמעניק לך את הבחירה החופשית. דבר שני- ה לא קובע מה תעשי. הוא יודע מה תעשי, כלומר, ההחלטה היא שלך אבל יש מישהו שמכיר אותך יותר טוב ממה שאת מכירה את עצמך ויודע מה תהיה הבחירה שלך. ה מעמיד אותנו בפני נסיונות רבים במשך החיים ואנחנו בוחרים איך להתמודד איתם. יכול להיות שאם הרוצח בבאר שבע היה מחליט שהוא לא רוצה להוות כלי לשליחות מזעזעת שכזו הוא היה פשוט הולך וזה לא היה קורה(לפחות על ידו, לא יודעת אם ע״י אחרים). הוא בחר מבחירה חופשית לחלוטין לרצוח. הקבה העמיד אותו בפני נסיון. יכול להיות שזה היה ניסיון קשה מאד אבל לא ניתן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו. חשוב לזכור שזו לא הייתה שליחות אלא נסיון. רוצח הוא אחד שבחר שלא לעמוד בניסיון.
אבל בכל זאת, נחמד לראות שיש אנשים כאלה שמחפשים את האור גם בפינות הכי חשוכות יומטוב ומקווה שעזרתי קצת...
2דבריםשלומי20104
1. ההסתכלות שלך נכונה, אבל צריך לדעת שבנושא ההשגחה רבו המחלוקות איך זה בדיוק "עובד" הייקר היא הידיעה שיש הקב"ה והוא משגיח עלינו, אבל הבחירה היא מהותית לנו, ובזה כולם מסכימים, שבין טוב ורע עלינו מוטל לבחור!

2. ח"ו מהמשפט האחרון, זה ממש לא נחמד למצוא נקודות אור!
רוצח הוא רשע ונתעב!! הוא עבר עבירה מהחמורות ביותר ואל לנו להפך בזכויותו של רשע(הלכה) צריך לדעת שהוא בחר בדרך הכי רעה שיש בעולם והיא נטילת נשמה!!
שום לימו זכות!
(וכל המבולבלים הפוליטקה שניסו להסהיר את זה בזה שלא היה לו כסף, וזה שהבנקים רשעים והפכו אותו לקורבן, הכשירו את הרוצח הבא!! ברצח הבא הם לא יכולו להכיד ידינו לא שפכו את הדם הזה!!)
רצח זה רצח זה רצח!!!!
(לשנן אתזה בראש מליון פעם!!) יהרג ובל יעבור!!
המשפט האחרון לא הובן כמו שצריךבוקר טוב!
הכוונה היתה לא שח״ו צריך לרחם על רוצחים ועוד יותר - אני מאמינה שרוצחים ובמיוחד מחבלים ראויים לעונש מוות אבל אני מאד מעריכה אנשים שמסוגלים למצוא נקודות אור בכל דבר ורציתי להגיד לה את זה. אני יודעת שאסור לרחם על רשעים ורוצח שחזר בתשובה גמורה גם צריך לקבל את עונשו ובעולם הבא יקבל את שכרו על חזרתו בתשובה. הכוונה במה שאמרתי הייתה שאני מעריכה אנשים עם ראיה חיובית, למרות שבמקרים כאלה זה באמת לא שייך. תודה בכל מקרה על ההערה החשובה.
לשאלה הראשונה-אני77

הרוצח בחר להרוג, ועל זה הוא ייענש.

הקב"ה גוזר גזירה על אדם, הוא לא תמיד מחליט איך היא תבוצע, היא יכולה לצאת לפועל בדרך אחת, או בדרך אחרת, תלוי בנסיבות הטבע. אם יש אדם שרוצה לרצוח-זה יצא לפועל על ידו, ואם לא-אז זה יצא בדרך הטבע. אם אדם בחר להרוג אדם ממניעים לא כשרים-הוא נענש על זה, בלי קשר לגזירה האלוקית.

לשאלה השניה- לפעמים הקב"ה גוזר על האדם שגורלו יהיה נתון ביד נסיבות הטבע. כמו שיש כאלו שנגזרים לחיים בראש השנה, ויש כאלו שנגזרים למוות-ואז לא משנה מה יהיה-הגזירה תצא לפועל, יש אנשים שנגזר עליהם-שאם הם יכנסו לסכנה ברמה X הם לא יינצלו ממנה, אבל אם הם לא ייכנסו לסכנה-הם יישארו בחיים. (במידה מסוימת זה גם תשובה לשאלה הראשונה, אבל פחות.)

1.ה' החליט שהוא צריך למות הרוצח החליט לרצוח.......תמר:)

2. זה כמו שתגידי שאין בעיה לרוץ לתוך כביש מלא מכוניות כי אם ה' יחליט שתמותי אז את תמותי ואם לא אז לא.......... 

מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייבDiesel-man
אזהו שזה -כן- היה בידיים שלו!לולית10

לאדם יש בחירה מלאה על מעשיו.

ואין לי כוח לפרט...

זה היה בחומר לבגרות במחשבת בתחילת שנה- בחירה והשגחה ושכר ועונש...

וזה נושא נורא מורכב..

אם זה באמת מעניין אותך אז תלמדי את זה לעומק...

ולגבי השאלה השנייה- אדם צריך לעשות השתדלות מצידו ולבמוך על ה' ולהתפלל אליו שיעשה את החלק שלו.

אבל חייבים לעשות השתדלות כלשהי!

לכן, אדם לא ילך למקום סכנה בלי אבטחה וכו'...

כי הוא יעבור על צוות- "ונשמרתם מאוד לנפשותכם..."

הוא ישמר כמה שהוא יכול ויתפלל לד' שישמור עליו גם מכל צרה...

מקווה שעזרתי...

יומטוב

וחופש מוצלח! מנוצל! ומועיל! לכולנו

תמיד יש בחירה לאדםשואף לאור

איננו יכולים לתפוס את מימד העומק והחכמה שיש ביד ה' שבמציאות,אך הדבר אינו פוגע בחופש הבחירה של האדם,מכיון שחכמתו יתברך רבה כ"כ, הכל פועל בהרמוניה.וניתן גם להביא כמה דוגמאות מצומצמות שנראות כאפשריות שידגימו כיצד הדברים פועלים בהרמוניה,אך כמובן שבמציאות הדברים יכולים להיות אפילו מורכבים מהבנת שכלנו ובודאי שאין לנו ידע לגבי אך הדברים השתלשלו לגבי כל מקרה ומקרה.

ב.אדם צריך לעשות את ההשתדלות שלו,דומני שישנם מקרים לדוגמא שגם אם אדם לא יעשה השתדלות ברמה המספקת הוא ינצל(למרות שמצוה וחובה להשתדל ולשמור על הנפש,ולכן זו רק דוגמא תיאורטית),כי כך הוחלט מלמעלה,אולי היו לו זכויות ועוד והוא ניצל..אך זה לא תמיד כך ואף פעם לא ניתן לדעת ועוד ידוע שאין לסמוך על הנס,ולכן אדם צריך לעשות את ההשתדלות המרבית ולהתפלל.ההשתדלות של האדם יכולה להצילו וזו מצווה וחובה.

ככלל אלו שאלות מורכבות,רק עניתי מיעוט מזה בשביל לנסות להסביר מעט,כדאי לך לשאול רב שבקיא בסוגיות של אמונה ואז תוכלי לשאול אותו את כל שאלותיך מתוך יראת שמים ולימוד.

בהצלחה !

ה' בוחר את השליחים שלו לפי שיקולים משלו!תיפיאחרונה

הוא לא בוחר פתאום סתם ככה באדם שירצח,אלה במישו שהיה צריך לעשות את זה (תיקון..כפרה אנערף)

מקווה שהבנת

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך